Dam: Landström brinner av energi

Alla tjugotvå spelare i den svenska truppen är tillgängliga för spel i den sista gruppspelsmatchen mot England måndag kväll. Jessica Landström deltog under hela söndagens träning, även i matchspelsmomenten, och brinner av energi att få delta på allvar i turneringen.

- Jag är väldigt glad att få vara med. Det har ju gått bra för laget men man vill ju alltid vara med och spela och man vill känna att man är hundraprocentig och kan konkurrera om platserna.

Efter att ha fått stå tillbaka på grund av axelskada är Jessica Landström rejält sugen på att visa vad hon går för.

Det har varit några frustrerande dagar för "Landis", som hon kallas av spelare och ledare. Hon har fått delta under fysiska övningar som till exempel intervallöpningar och i också i lugnare spelmoment och passningsövningar, men inte i tvåmålspel med närkampssituationer.
- Jo, det har varit jobbigt att se på. Det har nog märkts på mig att jag har haft rejält med överskottsenergi, säger Jessica.

Precis som inför senaste matchen mot Italien är stämningen god i det svenska lägret. Full naturligt med sex inspelade poäng inför mötet med den på papperet tuffaste motståndaren i gruppen. England som sett starka ut under säsongen har haft ett ganska darrigt försvarsspel i de två första matcherna. Samtidigt har laget visat styrka och god moral genom att vända ett prekärt 0-2-underläge till seger 3-2 mot Ryssland i match två.

Hope Powell.Normalt är England ett lag som vill pressa högt, vinna boll och gå till anfall med snabba omställningar. Ett oavgjort resultat, och sannolikt även en uddamålsförlust, mot Sverige säkrar avancemang för engelskorna. Vid seger kan de vinna gruppen.
- Vi kommer att gå för seger och jag tror att vi kan klara det, sade förbundskapten Hope Powell när England höll presskonferens på söndagskvällen.
Om denna approach gäller även i praktiken blir vi varse i morgon.

Efter att grupp A och B spelat färdigt kan man konstatera att Norge tar sig vidare till kvartsfinal som en av de bästa treorna. För Danmark, som slutade trea i grupp A, blir det ytterligare ett dygn av oviss väntan för att se om det blir hemresa eller fortsatt spel.
Alla lag i Sveriges grupp har fotfarande chans att gå vidare till kvartsfinal, men endast Sverige är redan klart för avancemang. Tre motståndare är möjliga i en kommande kvartsfinal - Norge, Danmark eller Tyskland.
- Det här är inget som våra spelare ska ha något fokus på. Vi går ut för att vinna matchen, punkt slut, fastslår Thomas Dennerby.

Båda lagens förbundskaptener deklarerar att de går för seger. Det är bäddat för en intressant upplösning i grupp C.
Om Jessica Landström finns med redan från start mot England avslöjas när startelvan presenteras här på svenskfotboll.se 75 minuter före avspark.

Senaste nytt: Damlandslaget

Upplagt av: Staffan Stjernholm