Dam: Tyskland-Sverige inställd p.g.a. flygstoppet

Torsdagens damlandskamp Tyskland-Sverige i Dresden är inställd på grund av problemen med flygtrafiken i Europa. Även U23-landskampen England-Sverige samma dag har ställts in.
- Beslutet är mycket tråkigt både för oss och det tyska förbundet, vi hade alla sett fram mot matchen och lottningen av U20-VM. Det är otroligt synd att missa mötet med toppnationen Tyskland på deras hemmaplan och inför storpublik, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Thomas Dennerby.Från svensk sida har man försökt att hitta alternativa ressätt till Dresden, men det har inte varit möjligt att hitta någon lösning som gör att de svenska spelarna kan hinna tillbaka till sina respektive klubbar i rimlig tid.

Rent sportsligt missar nu damlandslaget den enda träningslandskampen innan de båda VM-kvalmatcherna i juni mot Tjeckien och Azerbajdzjan. Det finns helt enkelt inget internationellt datum att lägga en landskamp på.
- Vi missar vårt genrep, men framför allt går våra spelare miste om en viktig erfarenhet. Det är verkligen frustrerande, säger Thomas Dennerby.

Senaste nytt: Damlandslaget