Herr: 2-0 mot Bahrain i Doha

Sverige var klassen bättre på januariturnéns första match, men målen kom först efter utvisning och straff mot Bahrain i andra halvlek. Oscar Hiljemark blev målskytt i sin landslagsdebut.

Sveriges målskyttar i matchen, Oscar Hiljemark och Tobias Hysén.

- Jag är glad för en seger, och glad för att vi periodvis spelar en bra fotboll. Vi kan bli bättre i sista sparken och sista passningen, borde gjort något mål till, men jag är nöjd med insatsen som helhet, sade förbundskapten Erik Hamrén till TV4 Sport efter matchen.

Sverige öppnade med ett rappt och rörligt spel, och skapade ett antal vassa chanser i första halvlek. Närmast kom Niklas Hult (frispelad av Stefan Ishizaki) samt Tobias Hysén med en ribbträff, lägg därtill ett antal hårfina offside-avvinkningar.

I andra halvlek fortsatte pressen mot Bahrains mål men det var först från straffpunkten som Tobias Hysén kunde ge Sverige ledningen, detta sedan domaren visat rött kort efter en knuff i ryggen på Niklas Hult.
- Tyvärr fick dom en utvisad, synd och en tveksam utvisning dessutom. Men så är det, vi fick ta den situationen och träna på helt enkelt, kommenterade Hamrén utvisningen.

Oscar Hiljemark var en av fyra debutanter i startelvan och blev målskytt i sin debut. Han avancerade ensam från mittcirkeln in i straffområder, och placerade in bollen i bortre burgaveln. 2-0 till Sverige stod sig matchtiden ut, trots ytterligare frilägen för svenskarna.

Sverige gjorde sex byten i matchen, och Hamrén släppte fram ytterligare fyra debutanter. Debutantnålar altså till Pontus Jansson, Erdin Demir, Oscar Hiljemark, Niklas Hult, Marcus Olsson, Viktor Claesson, Erik Friberg och Mikael Dyrestam.

Härnäst väntar match mot Qatar på måndag, en match som direktsänds i TV4 med start 14.00.

Statistik: Bollinnehav (%) 63-37, Hörnor 8-4, Frisparkar emot 28-10, Skott totalt 21-8, Skott på mål 16-3.

Senaste nytt: Herrlandslaget

Herrar A Landskamp
Arena: Al Gharafa Stadium
Publik: 100
Domare: Banjar Al Dosari
2 - 0
Avslutad
Starttid: 2012-01-18 17:00 (19:00 lokal tid)
Halvtidsresultat: 0 - 0
Sändes på TV4 Sport

Händelser

Uppställningar

Sverige

Formation: 4-2-3-1

Ersättare

Bahrain

Matchinformation

Notering

(19:00 lokal tid)

Domare: Banjar Al Dosari, Qatar

Matchnummer: 900101005