Herr: EM-laddning på Gotland

Herrlandslaget väljer på nytt att ladda upp på Gotland inför ett mästerskap. Nu inför EM i Ukraina, förra gången var det inför VM i Tyskland 2006.

Johan Elmander i full fart vid en av de välbesökta träningarna på Gutavallen 2006.- Det blir inspirerande att samla EM-truppen för ett första EM-läger på Gotland, i en tid när Sverige är kanske som allra vackrast. Vårt första läger kommer att handla om att komma tillsammans, spelarnas familjer erbjuds följa med ett par dagar. Men självklart med all vikt på att förbereda oss på bästa tänkbara sätt, till att börja med inför matchen mot Island 30 maj, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Landslaget anländer till Gotland den 24 maj och stannar till den 29 maj. Denna gång väljer landslaget att bo på Tott Hotell och träningarna kommer att bedrivas på Gutavallen. Svenska Spel – som är fotbollens huvudsponsor – har självklart haft ett stort inflytande när landslaget väljer uppladdningsplats.

- Det är otroligt roligt att Svenska Spel kan hjälpa till att få ner landslaget till Gotland en andra gång. Vi tror att det betyder mycket för de fotbollsintresserade på Gotland, och semesterfirarna, att få se våra fotbollsstjärnor på nära håll. Den här gången ska vi göra det ännu lite bättre så att landslaget går långt i EM i Polen/Ukraina i sommar. Efter lägret 2006 gick laget till VM-slutspel där värdnationen Tyskland blev för svåra i åttondelsfinalen, så inspiration får de här på ön säger Svenska Spels sponsringschef Johan Lindvall.

Sveriges andra läger hålls i Stockholm med match mot Serbien den 5 juni, innan avresan till Kiev i Ukraina 6 juni. Måndagen den 11 juni spelar Sverige sin första gruppspelsmatch i EM då man möter Ukraina.

Senaste nytt: Herrlandslaget