Förlust 3-1 mot Rumänien

P18-landslaget förlorade borta mot Rumänien med 3-1. Chans till revansch i övermorgon tisdag.

P18-landslaget föll mot Rumänien med 3-1 i lagets första landskamp för året. Sverige inledde bra och hade ledningen med 1-0 efter mål av Adam Lundkvist.
Rumänien kunde vända och vinna delvis på grund av svenska individuella misstag i en annars jämn match.
– Trots förlusten är jag ganska nöjd med spelet och killarna visar härlig inställning, krigar och skapar målchanser genom hela matchen, trots att vi har uppförsbacke resultatmässigt i andra halvlek, kommenterar förbundskapten Claes Eriksson.

Sverige tog hand om taktpinnen i inledningen av matchen mot Rumänien. Knappt tio minuter in i första halvlek kunde Adam Lundkvist också ge Sverige ledningen med 1-0.
Den svenska dominansen kom av sig i samband med Mihaj Bourts kvittering till 1-1, som kom efter en dubbelhörna i den 26:e minuten.
– Vi är inte tillräckligt aggressiva där. Sen kommer vi av oss lite efter målet och tappar kraft och fart, säger Claes Eriksson.

Rumänien kunde också ta ledningen med 2-1 tio minuter senare. Efter en kommunikationsmiss i den svenska backlinjen fick Mihaj Bourt bollen och kunde göra sitt andra mål.
– Oskar kommer ut bra och chansen ser ut att vara över, men han (Bourt) får vända upp lite för enkelt och trycka in den vid främre stolpen, fortsätter Eriksson.
– 2-1 i halvtid kändes inte rättvist, vi var väl värda minst oavgjort där, tycker jag.

Tidigt i andra halvlek, efter ett svenskt individuellt misstag, tilläts Rumänien också öka på till 3-1. De svenska spelarna gav dock inte slaget förlorat utan krigade på bra genom hela andra halvlek, men lyckades inte göra mål på någon av de chanser man skapade.
– Vi borde definitivt ha gjort något mål i andra halvlek. Killarna visar gott gry och bra inställning och försöker ända fram till slutsignalen.

Trots förlust 1-3 hittar Claes Eriksson ändå flera positiva saker att ta med från matchen.
– Spelmässigt tycker jag att vi gör en helt okej match. Vi har bra energi i laget och skapar många målchanser. Jag är däremot inte nöjd med resultatet och de individuella misstagen. Vi måste lära oss att vara mer hundraprocentiga och jobba färdigt alla situationer innan vi går vidare med nästa.
Sverige får chans till revansch då lagen möts på nytt i Boftea i övermorgon tisdag.

P18 Landskamp
Arena: Centrul de Fotbal Buftea
Publik: 150
3 - 1
Rumänien
  • 25’
  • 36’
  • 48’
Avslutad
Starttid: 2012-06-10 18:00 19.00 lokal tid.
Halvtidsresultat: 2 - 1

Händelser

Uppställningar

Matchinformation

Notering

19.00 lokal tid.

Centrul de Fotbal Buftea

Hitta hit

Matchnummer: 900304003