U21-EM utan Lindelöf, Augustinsson och Krafth

Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson.

Det står nu klart att A-landslagsspelarna Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson och Emil Krafth, som alla tre är unga nog för att få delta i sommarens U21-EM, inte kommer ingå i den svenska 23-mannatruppen. De har var och en lämnat detta besked till förbundskapten Håkan Ericson.

– Det är tre duktiga spelare som till slut har valt att tacka nej och de skulle förstås tillföra kvalitet till vår trupp. Samtidigt har vi genomfört större delen av kvalet utan de här spelarna och vi har visat att vi ändå kan nå bra resultat mot andra stora fotbollsnationer som Kroatien och Spanien, säger Håkan Ericson.

U21 Sverige-Danmark, Helsingborg 10 juni kl 14.00

Sverige-Danmark 10 juni

Ericson säger så här om orsakerna till återbuden:

– Det handlar först och främst om slitna kroppar och slitna huvuden och till viss del påtryckningar från klubbar. Jag vill inte värdera det, utan konstaterar bara att det är så det är. Det finns alltid två sidor av myntet och det kan visa sig vara en fördel att den grupp som levererat resultat i kvalet också får chansen fullt ut att visa hur långt det kan räcka i ett slutspel.

Håkan Ericson offentliggör sin 23-mannatrupp den 30 maj. Laget samlas för läger i Helsingborg den 6 juni, som sedan avslutas med match mot Danmark på Olympia den 10 juni klockan 14.00.

Sverige inleder U21-EM-slutspelet med match mot England i Kielce den 16 juni och sedan väntar matcher i Lublin mot värdnationen Polen 19 juni och Slovakien 22 juni.

Senaste nytt: U21 herr