Magnus Eriksson missar vinterturnén

Magnus Eriksson, Djurgården

För knappt ett par veckor sedan blev Magnus Eriksson klar för den amerikanska MLS-klubben San José Earthquakes. Men möjligheten till arbetstillstånd i USA ställer sig nu i vägen för hans medverkan på landslagets Vinterturné.

- Jag måste infinna mig på den amerikanska ambassaden någon gång mellan den femte och tionde januari och måste därför stanna hemma tills vidare, säger Magnus Eriksson.

Idag avreser den svenska landslagstruppen till Abu Dhabi för årets Vinterturné och bland annat två matcher mot Estland och Danmark.

Magnus Eriksson var kallad till turnén, men strax före jul bekräftade Djurgården hans övergång till San José Earthquakes och därmed ansökte anfallaren direkt om amerikanskt arbetstillstånd.

Den amerikanska ambassaden meddelade att Magnus Eriksson kommer att erbjudas en mötestid någon gång mellan den 5 och 10 januari - under landslagets vistelse i Förenade Arabemiraten.

- Jag måste helt enkelt stanna hemma och knipa den tid jag får med ambassaden. Annars kan arbetstillståndet fördröjas och jag riskerar att missa en del träning med klubben, säger Magnus Eriksson och fortsätter:

- Det är självklart jättetråkigt, men det finns förstås en liten chans att det går fortare än beräknat. I så fall kan jag kanske ansluta med landslagstruppen senare. Men, som sagt, det är en liten chans.

Förbundskapten Janne Andersson är, med delar av den övriga landslagsledningen, redan på plats i Abu Dhabi och beklagar Magnus Erikssons återbud. Han väljer att inte kalla in någon ersättare.

Istället blåser han till turnéns första träning för de 23 landslagsspelare som samlas på Zayed Sport Complex på onsdag eftermiddag.

Senaste nytt: Herrlandslaget