Turkiet och Ryssland väntar i Nations League

Uefa Nations League

Sverige lottades in i samma grupp som Turkiet och Ryssland i den första upplagan av UEFA Nations League, som kommer att spelas i höst. Sverige inleder mot Turkiet den 10 september hemma på Nationalarenan Friends Arena.
Biljettsläpp till Sveriges hemmamatcher är planerat till maj.

– Spontant känns det som en tuff lottning. Upplägget med Nations League känns roligt och bra, men nu tar vi först VM och så får vi rikta in oss på det här i höst, säger förbundskapten Janne Andersson.

Uefa Nations League

Turkiet är inte kvalificerade till årets VM-slutspel i Ryssland. Man blev fyra i sin kvalgrupp bakom Island, Kroatien och Ukraina.
Sverige mötte Turkiet i en träningslandskamp på bortaplan i mars 2016. Då vann turkarna med 2-1 efter två mål av Cenk Tosun. Sveriges mål av Andras Granqvist.

– Turkiet lyckades inte kvala in till VM, men är alltid tuffa att möta, särskilt på bortaplan, menar Janne Andersson.

Senaste Sverige stötte på Ryssland var i kvalet till EM i Frankrike. Det blev oavgjort 1-1 hemma på Friends Arena och uddamålsförlust, 0-1, i bortamötet.

– Ryssarna har ju inte spelat så mycket tävlingsmatcher den senaste tiden, men har gjort en del bra resultat både i Confederations Cup i somras och i matcherna under hösten, säger Andersson.

Konceptet för UEFA Nations League presenterades i höstas och ersätter i mångt och mycket de traditionella träningslandskamperna för herrlandslagen i Europa.

Förutom tävlingen i sig med upp- och nerflyttning mellan de fyra divisionerna kommer resultaten i UEFA Nations League också att vara grunden för tilldelningen av playoff-platser till EURO 2020 efter att EM-kvalet, som spelas 2019, är avgjort.

Senaste nytt: Herrlandslaget