Benjamin Nygren i målform

Benjamin Nygren

Benjamin Nygren har haft en lyckad turnering i La Manga. Två mål på lika många matcher har det blivit för anfallaren som nu är uppe i nio landslagsmål.

- Jag älskar att spela i landslaget, det är det roligaste jag vet. Att sen få göra mål också, ja det är obeskrivligt, säger Benjamin Nygren.

P17-landslaget har avverkat två av tre matcher i turneringen i La Manga. I båda matcherna har Sverige tagit en tidig ledning mot Ungern respektive Slovakien. Bägge öppningsmålen har prickats in av Benjamin Nygren i femte matchminuten.

- Första målet mot Ungern var fint. Jag fick en djupledsboll från min goda kompis Rasmus Wikström, jag gick in framför backen och skottfintade med högern så jag kunde lägga in bollen med min vänster istället. Andra målet mot Slovakien var en straff. Det var bara att gå fram och göra som man brukar, sätta dit den bara, säger Benjamin Nygren.

Kan du beskriva känslan att göra mål i den svenska landslagströjan?

- Det är den bästa känslan. Det är riktigt mäktigt att få spela för sitt land. Jag älskar att spela i landslaget, det är det roligaste jag vet. Att sen få göra mål också, ja det är obeskrivligt, säger Benjamin Nygren.

Inför den sista matchen mot Norge toppar Sverige gruppen nere i La Manga. Landslaget inledde med 1-1 mot Ungern för att sedan slå Slovakien med 3-1. Nu väntar sista matchen, genrepet, inför det stundande EM-kvalet i mars där Sverige hamnade i en grupp med Kroatien, Belgien och Cypern.

- Först och främst ska jag bli uttagen dit. Det kommer att bli väldigt roligt om jag kommer med där. Det är en tuff grupp vi har hamnat i, men vi har alla förutsättningar för att lyckas. Vi har ett bra lag, jag tror på det, säger Nygren.

Trots att Nygren gjort två mål nere i La Manga och totalt har smällt in nio mål i landslagströjan är han inte säker på en plats i truppen till EM-kvalet. Konkurrenssituation i anfallet i P17-landslaget är knivskarp.

I La Manga finns även Alex Timossi Andersson och Taylor Silverholt med på anfallssidan. Timossi Andersson gjorde 18 matcher och två mål i Superettan för Helsingborg i fjol. Silverholt gjorde sin första landslagsstart mot Slovakien och nätade direkt. Under 2017 har landslaget använt sig av ytterligare tre anfallare. Jack Lahne med sex inhopp och ett mål i Superettan i fjol med seriesegraren BP. Isac Harrysson med ett färskt a-lagskontrakt med Halmstad samt Julian Larsson som är iväg på träningsläger med AIK:s a-lag.

- Det är bara roligt med konkurrens. Jag är en tävlingsmänniska och är van vid att konkurrera med andra. Samtidigt är vi först och främst ett lag. Jag gör allt jag kan för att ta en plats och få speltid. Jag gör mitt jobb både i matcher och på träningar. Sen är det upp till Roger (Franzén) och de andra ledarna att bestämma vem som ska vara med och spela, säger Nygren.

Till skillnad från anfallskompisarna i landslaget väntar Nygren fortfarande på sin första a-lagsträning hemma i IFK Göteborg. Någonting som 16-åringen siktar på att få göra under året.

- Jag hoppas få börja träna med a-laget inom kort. Etablera mig där och komma in i det. Att prestera och sen kanske få ett inhopp i a-laget i år. Samtidigt ska man inte ha bråttom. Man ska kliva upp på seniornivån när man är redo och inte göra allt för snabbt. Sen om du är redo tidigt så ska man inte vänta, åldern ska inte spela någon roll utan det är prestationen som ska tala.

Fokus just nu ligger däremot på Sverige och den avslutande matchen mot Norge nere i La Manga.

- Jag hoppas på en bra avslutning med en bra prestation och en vinst. Vi ska ha genomgång av Norge idag. Sen får vi alla se till att vara laddade och göra en bra prestation i sista matchen här.

Matchen mot Norge spelas imorgon, måndag.

Senaste nytt: P17/01

Upplagt av: Johan Velagic