Herr: Blågult 1-0 mot Danmark

Sverige kunde inte ha fått en bättre början på det nya landslagsåret. I La Manga besegrades Danmark med 1-0 efter mål av ÖIS-spelaren Marcus Allbäck. Målet gjordes i den 22:a minuten sedan Aalborgs Anders Andersson avlossat stora bössan och Allbäck påpassligt slagit in returen.
Annars var det Danmark som började matchen bäst, dock utan att sätta IFK Norrköpings lovande målvakt Eddie Gustafsson på några svårare prov. Eddie, som under måndagen även firade sin 23:e födelsedag, spelade annars mycket säkert i sin debutmatch i A-landslaget.
Innan den första halvleken tog slut hade Sverige ett mycket bra läge att utöka sin ledning. Magnus Svensson kom helt fri med den danske målvakten som emellertid lyckades parera Svenssons skott.
Andra halvlek bjöd på mer öppet spel och fler klara målchanser. Marcus Allbäck hade en giftig nick i den 68:e minuten, och AIK:s Andreas Andersson, för dagen på mittfältet, dribblade sig tio minuter senare helt fri med den danske målvakten, dock utan att riktigt få till avslutningen.
Sverige gjorde utan tvekan en mycket god insats. Närmast väntar match mot Norge på fredag.
Kommentarer
"Vi visade bra intentioner, speciellt i andra halvlek, och vann rättvist. För att vara första landskampen för året och med så många nya spelare var spelet bra. Men allt kan bli bättre.2
(Lagerbäck)
"Med lite flyt kunde jag gjort ett par mål till. Men jag är nöjd med mitt första mål i landslaget. Jag vet hur lätt det är att missa."
(Allbäck)
"En bra födelsedag. Jag är nöjd med debuten. Hela laget spelade bra och jag hade inte så mycket att göra."
(Eddie G)
Håkan Mild, skadad - ledband i knät gick av efter dansk tackling. Reser hem för ny undersökning och behandling. Trolig vila ca 6 veckor.
Sverige-Danmark 1-0 (1-0)
31 januari 2000 kl 15, La Manga
1-0 (22) Allbäck
Publik: 500. Domare: Rune Pedersen, Norge
Sveriges lag mot Danmark
1 Eddie Gustafsson IFK Norrköping
5
Roland Nilsson
(Christoffer Andersson
Helsingborgs IF
Helsingborgs IF 74)
6 Klebér Saarenpää IFK Norrköping
4 Teddy Lucic AIK
3 Pontus Kåmark AIK
16
Håkan Mild
(Anders Svensson
IFK Göteborg
IF Elfsborg 56)
9 Anders Andersson Aalborg BK
17 Magnus Svensson Brøndby IF
10 Andreas Andersson AIK
8 Marcus Allbäck
(Tobias Linderoth
Örgryte IS
Stabæk IF 83)
13 Mattias Jonson
(Jonas Wallerstedt
Brøndby IF
IFK Norrköping 89)