Kategori: Damlandslaget
Lilie Persson & Hanna Folkesson

Trupp till aprilmatcherna

VM i Kanada väntar i sommar och matcherna inför hemmapublik runt påsk mot Schweiz och Danmark är genrepen som bjuds. På tisdagen presenterades den svenska truppen till aprilmatcherna. 23 spelare ryms i den sista uttagningen före det att den "riktiga" VM-truppen nomineras 11 maj.

Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget förlorade bronsmatchen i Algarve Cup mot Tyskland. Här Sara Däbritz i duell med Hanna Folkesson.

Tysk revansch i Algarve Cup

I gruppspelsmatchen i Algarve Cup vände Sverige 0-2 till seger med 4-2 mot Tyskland. I matchen om tredje-fjärdepris kom Sverige åter i underläge med 0-2, men lyckades bara reducera till 1-2. Därmed fick Tyskland revansch och Sverige fick nöja sig med en fjärdeplats.

Kategori: Damlandslaget
Carola Söberg

Stabil Söberg får chansen igen

Den svenska målvaktskrisen är betydligt överdriven. Hedvig Lindahl spelade 124 starka minuter i sin comeback innan hon skadade fingret. Carola Söberg har endast släppt in en straff under 146 minuter i Algarve Cup.
- Det har känts bra i båda matcherna. Stabilt är ett bra ord, säger hon.

Kategori: Damlandslaget
Svenskt måljubel efter Sofia Jakobssons 3-0-mål mot Kina.

Effektivt Sverige besegrade Kina

Ett synnerligen effektivt Sverige besegrade Kina med klara 3-0 i den sista gruppspelsmatchen. Därmed vann Sverige grupp A och på onsdag väntar åter Tyskland i kampen om tredje-fjärde pris.
– Det ska bli kul, ett tufft motstånd men vi vann senast med 4-2 och kan göra det igen, sade förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin som missat matcherna mot Tyskland och Brasilien finns med i Pia Sundhages startelva mot Kina.

Sundhages startelva mot Kina

Pia Sundhage har startelvan klar till måndagskvällens avslutande gruppmatch i Algarve Cup. Lotta Schelin är redo för spel och gör därmed sitt första framträdande i turneringen.
Avspark klockan 18.30 svensk tid. Matchen sänds i Eurosport.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin är positiv till spel i måndagens match mot Kina.

Schelin närmar sig spel

Lotta Schelin och Caroline Seger ser ut att kunna spela den tredje matchen i Algarve Cup mot Kina på måndag. Båda var med i de flesta övningar under söndagens träning i solskenet i Ferreira.
Schelin har dragit med huvudvärk medan Seger fick ont i ischiasnerven under lördagens träning.

Kategori: Damlandslaget
Schelin och Seger vid dagens träning.

Schelin tränade igen - Seger avbröt

Svenska landslagsledningen fick två besked under lördagens träning. Ett bra och ett dåligt. Det positiva var att Lotta Schelin tränade lätt igen. Det negativa var att Caroline fick problem med ischias och tvingades avbryta träningen.
- Ischiasnerven blir lite spänd och då gör det ont, sade mittfältaren.

Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget föll med 2-0 mot Brasilien. Här Olivia Schough i duell med Bruna Benites.

Marta sänkte Sverige i Algarve Cup

Sverige orkade inte upprepa toppinsatsen mot Tyskland från i onsdags i den andra gruppspelsmatchen i Algarve Cup. Brasilien vann med 2-0 sedan Marta legat bakom båda målen.
I den första halvleken slog Marta in en frispark bakom Hedvig Lindahl. I den andra halvleken fixade hon en straff som Andressa Alves slog in bakom Carola Söberg.

Kategori: Damlandslaget
Sara Thunebro spelar högerback mot Brasilien.

Fem nya namn i startelvan

Klockan 14.30 möter damlandslaget Brasilien i den andra matchen i Algarve Cup. Som brukligt, med fyra matcher på åtta dagar, är det många förändringar i Pia Sundhages startelva jämfört med onsdagens 4-2-seger mot Tyskland.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter