Kategori: Damlandslaget

Förlust mot Stockholm P15

Linda Sembrant stukade foten i slutet av matchen mot Stockholm P15.

Damlandslaget avslutade veckans samling med match mot Stockholms distriktslag P15. Det blev förlust med 0-3.
Förbundskapten Pia Sundhage var på det stora hela nöjd med lägret där landslagsledningen har haft tid och möjlighet att testa många spelare.

Kategori: Damlandslaget

Malin ersätter Hedvig

Chelseamålvakten Hedvig Lindahl har lämnat återbud till träningslägret på Bosön som inleds i morgon, måndag. Förbundskapten Pia Sundhage har kallat in Umeås Malin Reuterwall istället.

Kategori: Damlandslaget
Så sent som i oktober startade Petra Larsson för Damlandslaget i EM-kvalet mot Danmark - men nu väljer hon att avsluta sin fotbollskarriär.

Petra Larsson avslutar fotbollskarriären

När Damlandslaget besegrade Danmark i den viktiga EM-kvalmatchen på Nationalarenan Gamla Ullevi i oktober startade Petra Larsson på innermittfältet. Men nu har 27-åringen valt att lägga skorna på hyllan för att satsa på en civil karriär.
- Jag respekterar hennes beslut men tycker att det är synd. Jag var imponerad på det sättet hon tog chansen när hon fick den mot Danmark i EM-kvalet. Det är en spelare som definitivt fanns med i planerna inför OS-kvalet, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Kif Örebros Michelle de Jongh är en av flera debutanter som kallats till damlandslagets novemberläger.

Sundhage kallar 32 spelare till läger

Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut 32 spelare till ett träningsläger på Bosön 23-29 november, däribland en handfull spelare som är nya i A-landslagssammanhang
– Det ska bli spännande att få se ytterligare några nya spelare på närmare håll, säger hon.

Kategori: Damlandslaget

Sundhage i Vardagspuls


Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage gästade häromdagen TV4:s program Vardagspuls. Där berättade hon bland annat om sin besvikelse efter VM-uttåget i somras, hur hon ser på sig själv som tränare och självklart också om sina känslor om EM-kvalet där Damlandslaget har vunnit alla matcher hittills i gruppspelet. Se intervjun med henne i klippet ovan.

Kategori: Damlandslaget

Rekordpublik på Nationalarenan Gamla Ullevi

Publiksiffran på 11.244 åskådare är nytt rekord i EM-kvalsammanhang för det svenska Damlandslaget.

Damlandslaget i fotboll är mycket folkkärt. Ett nytt bevis på detta fick vi på tisdagskvällen när Sverige mötte Danmark inför en rekordpublik på Nationalarenan Gamla Ullevi.
- Det här är ett kvitto på att våra tjejer är ett av Europas mest populära damlandslag. Det är också ett bevis på det goda samarbete vi har med Göteborg om damlandslagets nationalarena, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Damlandslaget
Petra Larsson spelar från start mot Danmark ikväll.

Larsson i startelvan mot Danmark

Petra Larsson har inte spelat i A-landslaget sedan 2010 – en fantastisk säsong med Eskilstuna United har tagit henne tillbaka till "finrummet" och nu går hon rakt in i startelvan i EM-kvalmatchen mot Danmark:
– Jag ser fram emot detta, säger mittfältaren.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter