Kategori: Damlandslaget
Sverige möter Holland, Schweiz och Norge i ett OS-kval.

Sverige OS-kvalar i Holland

Mellan den 2 och 9 mars kommer förbundskapten Pia Sundhages svenska damlandslag att spela kval för att ta sig till OS i Rio de Janeiro. Under tisdagen blev det klart att kvalet kommer att avgöras på holländsk mark.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage kommer att besöka ett gäng olika svenska klubbar under sommaren och hösten.

Sundhage åker på Sverige-turné

På onsdag drar Damallsvenskan igång igen efter VM-uppehållet. Förbundskapten Pia Sundhage är på plats på Skytteholms IP för att se matchen mot Piteå och för att träffa AIK:s tränare Nazanin Vaseghpanah.

Kategori: Damlandslaget
Sverige möter Holland, Schweiz och Norge i ett OS-kval.

OS-kval för Sverige

När Japan besegrade Holland med 2-1 betydde inte bara att asiaterna tog sig vidare till kvartsfinal i VM. Det betyder även att Sverige kommer att spela ett kval till OS i månadsskiftet februari och mars nästa år.

Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget på Gamla Ullevi

EM-kvalmatcherna i Göteborg

VM är över, nu tar Sverige sats mot nästa stora mästerskap - EM i Holland 2017. Nu är det klart att Sverige kommer att spela samtliga sina hemmamatcher i kvalet på Nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg.

Kategori: Damlandslaget

Sjögran om avskedet i landslaget

När Damlandslaget förlorade mot Tyskland i VM-åttondelsfinalen var det inte bara Sveriges sista match i mästerskapet. Det blev också Therese Sjögrans sista match i den svenska landslagströjan. I och med matchen hann 38-åringen med 214 landskamper i den gulblåa dressen, vilket är tangerat europeiskt rekord.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin

"Känns som att det är vår tur"

Tyskland-Sverige klockan 22 i kväll (TV4) i åttondelsfinal i VM.
- Det är alltid tufft och jämnt mot Tyskland. Men det känns som att det är vår tur nu, säger Lotta Schelin inför prestigemötet i Ottawa.

Kategori: Damlandslaget

Sverige vidare till åttondelsfinal

Ett resultat gick Sveriges väg. Brasilien-Costa Rica slutade 1-0 vilket tog Pia Sundhages landslag vidare till åttondelsfinal. Där väntar Tyskland. Det svenska laget följde utvecklingen via tv och vild glädje bröt ut i svensklägret efter slutsignalen.

Galen glädje inifrån spelarhotellet efter avancemanget till åttondelsfinalen. Elin Rubensson sätter ord på känslorna efter Brasiliens 1-0 seger mot Costa Rica.

Posted by Svenska Fotbollslandslagen on den 17 juni 2015
Kategori: Damlandslaget

Så går Sverige vidare

Marta Vieira Da Silva

Sverige spelar inte ikväll men det är ändå en gastkramning som väntar. Vi kan inte nå åttondelsfinalerna av egen maskin utan får sätta vår tillit till andras resultat. För svensk framgång ska vi hålla tummarna för Sydamerika ikväll. Colombia och Brasilien kan skjuta Sverige vidare!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter