Kategori: Damlandslaget
Kosovare Asllani i aktion mot Nordirland.

Tre säkra poäng i Portadown

Kosovare Asllani gjorde damlandslagets 1000:e mål genom tiderna när Sverige bortaslog Nordirland med 4-0, och därmed behöll sitt fläckfria facit i VM-kvalet.
- Jag tycker vi presterar bra fotboll efter förutsättningarna, och så gör vi fyra jäkligt snygga mål också, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Gamla Ullevi

Höstens VM-kval i Göteborg

När VM-kvalet i höst går in i sitt avgörande är damlandslaget tillbaka på nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Inom loppet av några dagar tar Sverige emot Bosnien-Hercegovina lördag den 13 september och Skottland onsdag 17 september. Biljettsläpp till matcherna är planerat till tisdagen den 5 augusti.

Kategori: Damlandslaget
Elin Rubensson.

Första VM-kvaltruppen för året

Sveriges damer återupptar VM-kvalandet med bortamötet med Nordirland i Portadown den 5 april. Förbundskapten Pia Sundhage presenterade sin trupp på måndagen, en trupp där Elin Rubensson spelat sig till en plats som back.

Kategori: Damlandslaget
Sverige föll med 2-1 mot Island i Algarve Cup. Här firar Fanndis Fridriksdóttir och Harpa Thorsteinsdóttir den senares 2-0-mål.

Isländsk revansch i Algarve Cup

För tre år sedan förlorade Sverige för första gången mot Island. I Algarve Cup. I Lagos.
På onsdagen kom den andra förlusten. I samma cup. På samma stadion. Båda gångerna med 2-1. Därmed blev det ännu en fjärdeplats.
– Usch så tråkigt, vi kom inte alls upp i normal standard i dag. Det kändes redan från start och det var jobbigt hela matchen, sade högerbacken Jessica Samuelsson som kom in i 35:e minuten.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter