Kategori: Landslag
Buda hem VIP-paket från Fotbollslandslagen.

Buda hem VIP-paket från landslagen

Svenska Fotbollförbundet har tillsammans med herr- och damlandslaget startat en auktion till förmån för Musikhjälpen 2017. Buda hem ett VIP-paket med landslagen och bidra i Musikhjälpens arbete för att minska barns utsatthet under temat "Barn är inte till salu".

Kategori: Damlandslaget
Eriksson, Seger, Sembrant, Jakobsson och Ilestedt finns alla med i truppen.

Gerhardssons januaritrupp

Något tidigare än vanligt. Redan en månad före avfärd till Sydafrika presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson den trupp som möter Sydafrika borta den 21 januari.
- Många spelare har uppehåll på olika sätt. Vi vill att de ska hinna förberedas på ett bra sätt inför bortaresan. Vilket är viktigt, kommenterar Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

SvFF överklagar UEFA:s Danmarkbeslut

Svenska Fotbollförbundet har skickat in en formell överklagan gällande de sanktioner UEFA ådömde Danmark efter den inställda VM-kvalmatchen den 20 oktober.
- Vi menar att de utdömda sanktionerna inte står i proportion till brottet mot regelverket, kommenterar generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Damlandslaget
Caroline Seger under matchen mot Ryssland i Algarve i år.

Motståndet i Algarve Cup klart

Mellan 28 februari och 7 mars spelar Damlandslaget Algarve Cup 2018 i Portugal. Nu står det klart vilket motstånd som väntar Sverige i gruppen. Likt under årets Algarve Cup kommer Sverige spela mot Kina och Ryssland. Den tredje gruppmotståndaren är Kanada, rankat femma i världen.

Kategori: Damlandslaget
Årets sista landskamp för damlandslaget slutade 0-0 borta mot Frankrike.

0-0 i Frankrike

Världselvan Sverige mot världsfyran Frankrike - på bortaplan. Ja, det var Peter Gerhardssons tuffaste uppgift hittills under sin tid som förbundskapten. Men Sverige gjorde det mycket bra och spelade oavgjort 0-0 - och då hade man ändå bud på ett par mål.
- Det är klart godkänt. Jag ville ha lite mer defensiv balans idag jämfört med tidigare men jag tycker att vi är giftiga i vår omställningar och sett över 90 minuter har dom bästa målchanserna, säger han till Cmore.

Kategori: Damlandslaget
Peter Gerhardsson vill avsluta året med en bra prestation mot Frankrike.

Gerhardsson inför Frankrike

Damlandslaget har inlett kvalhösten med två raka segrar. Nu väntar årets sista match när landslaget spelar landskamp borta mot Frankrike. Förbundskapten Peter Gerhardsson har drömbilden klar över hur han vill knyta ihop landslagsåret.
- Att vi vinner mot Frankrike borta och gör det på det sättet vi jobbat. Det vill säga försvara väldigt bra, aggressivt, och emellanåt högt. Där vi har ett passningsspel som kan såra våra motståndare.

Kategori: Damlandslaget

Truppdebutanten nöjd med starten

Kristianstads DFF:s Amanda Edgren fick tidigt i veckan beskedet att hon skulle resa med Damlandslaget till Frankrike. Efter en stark säsong i Damallsvenskan fick Edgren chansen när Lina Hurtig fick lämna återbud och den offensiva kantspelaren är nöjd med första dagarna.

- Det har känts bra hittills. Det är en bra grupp med skön stämning. Det har varit mycket positivt de första dagarna, säger Amanda Edgren.

Kategori: Damlandslaget

Bortaplan är hemmaplan för Jakobsson

På måndag avslutar Damlandslaget landslagsåret med att bortaspela mot Frankrike. Men för Montpellierspelaren Sofia Jakobsson är bortaplan fortsatt hemmaplan. Hon är av få spelare som enbart behövde resa kort inrikes för att komma till samlingen i Bordeuax.

- Jag har aldrig mött Frankrike i Frankrike och nu bor jag ju här så det känns extra kul. Framförallt när jag har ett par lagkamrat i Frankrike och så.

Kategori: Damlandslaget

Amanda Edgren ersätter Lina Hurtig

Under morgondagen reser Damlandslaget till Frankrike inför årets sista match på måndag. Landslaget har ett sent återbud där Lina Hurtig utgår. In i landslagstruppen kommer i stället Amanda Edgren, Kristianstads DFF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter