Kategori: Damlandslaget
Sverige är VM-klart efter 2-0 mot Skottland på Gamla Ullevi.

Sverige klart för VM i Kanada

Sverige är klart för ännu ett VM-slutspel. Skottland slogs tillbaka med 2-0 efter mål av Therese Sjögran och Lotta Schelin. Schelin tangerade därmed Hanna Ljungbergs rekord på 72 landslagsmål.

Med lite bättre skärpa i första halvlek hade Lyonstjärnan varit ensam om rekordet. Hon brände två frilägen och hade en boll i stolpen.
– Jag hade nästan gett upp, man blev ju lite störd när jag hade sådana lägen och missade så det var skönt att bollen till slut rullade in, sade Schelin.

Kategori: Damlandslaget
Caroline på dagens träning.

Seger längtar till onsdag

Caroline Seger längtar efter onsdag och avgörandet mot Skottland i kvalet till VM i Kanada 2015.
– Det är de här matcherna man vill spela, när det står mycket på spel, säger lagkaptenen.

Kategori: Damlandslaget
3-0 Lotta Schelin

3-0 på Gamla Ullevi

Sverige kom ett steg närmare VM i Kanada efter en säker 3-0-seger hemma mot Bosnien-Hercegovina på lördagen. Som så många gånger förr var Lotta Schelin bästa målskytt med två fullträffar. Hon ligger därmed ett mål bakom Hanna Ljungberg som toppar landslagslistan på 72 mål. Nu räcker oavgjort mot Skottland på Gamla Ullevi på onsdag för vm-biljett.

Kategori: Damlandslaget
Uefa har tvingat SvFF att ändra avsparkstiden för den avslutande VM-kvalmatchen mot Skottland.

Ändrad avsparkstid Sverige-Skottland

Uefa har beslutat att samtliga matcher som kan påverka vilka som blir etta eller tvåa i de olika grupperna i damernas VM-kval ska ha samma avsparkstid den sista matchdagen.
Det betyder att avsparkstiden för Sverige-Skottland på Gamla Ullevi den 17 september ändras till 18.00 (från 18.30).

Kessler prisad som Europas bästa 2013-14

Nadine Kessler har utesetts till Europas bästa spelare 2013-14. Här kramas hon om av Nilla Fischer, som också var nominerad, efter segern i Women's Champions League i våras.

Nilla Fischer var nominerad till utmärkelsen som Europas bästa spelare 2013-14 tillsammans med klubbkamraterna i tyska mästarklubben Wolfsburg, Nadine Kessler och Martina Müller.
I samband med Champions League-lottningen i Monaco offentligtgjordes att utmärkelsen tilldelades Nadine Kessler, tongivande både när Tyskland vann fjolårets EM-turnering i Sverige och när Wolfsburg bärgades andra raka titeln i Women's Champions League.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter