Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget spelar öppningsmatchen

När damernas OS-turnering lottades på torsdagen stod det klart att Sverige får spela den allra första matchen, på Olympiastadion i Rio de Janeiro den 3 augusti mot Sydafrika.
- Det känns häftigt att få möta värdnationen Brasilien, menade förbundskapten Pia Sundhage direkt efter lottningen.

Kategori: Damlandslaget

Stabil seger i Poprad

Både Emilia Appelqvist och Stina Blackstenius spräckte sina målnollor i A-landslaget när Sverige 3-0-besegrade Slovakien i Poprad och därmed befäste greppet i EM-kvalgrupp 4.

Kategori: Damlandslaget
Pauline Hammarlund startar på topp tillsammans med Olivia Schough och Sofia Jakobsson.

Hammarlund får chansen från start

Pauline Hammarlund får göra sin första landskamp från start när Sverige EM-kvalar mot Slovakien.
– Hon har tillsammans med Sofia Jakobsson och Oliva Schough sett bäst ut av våra forwards på träning, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Marija Banusic följer inte med till Slovakien.

Banusic lämnar EM-kvaltruppen

Marija Banusic känner fortfarande av sin ljumske och landslagsledningen har beslutat att Eskilstuna-anfallaren inte reser med landslaget till EM-kvalet i Slovakien.
- Väldigt tråkigt, Marija Banusic har visat bra form under hela försäsongen och har gjort mycket mål, men vi chansar inte utan hoppas att hon kommer i fin form till premiären i Damallsvenskan istället, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Kategori: Landslag

Späckad landskampsvecka 30 maj-6 juni

Landskampveckan.

Tre av våra landslag spelar under perioden 30 maj-6 juni fyra landskamper runt om i Sverige. Herrarna startar EM-festen och spelar mot Slovenien den 30 maj och mot Wales 5 juni. Damerna fortsätter sin resa mot Holland och EM-slutspelet 2017 på Nationaldagen 6 juni. Våra hjältar i U21-landslaget slipar på hur de ska ta nästa guld mot Georgien den 3 juni i Uddevalla.
Biljetterna till landskampssveckan släpps idag - 6 april.

Kategori: Damallsvenskan

Damlandslaget laddar i Malmö


OS-platsen säkrades för några veckor sedan, i måndags samlades damlandslaget på nytt för EM-kval mot Slovakien i Poprad på fredag.
Två träningar har hunnits med på Malmö Stadion, Lisa Dahlkvist har vilat för att återhämta sig efter att ha varit lite krasslig och under tisdagens pass satt även Marija Banusić vid sidan av.

Kategori: Damlandslaget
Tove Almqvist

Almqvist med till Slovakien

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage truppen till EM-kvalet borta mot Slovakien 8 april, en trupp som sånär på en spelare är identisk med OS-kvaltruppen här om veckan. Linköpingsmittfältaren Tove Almqvist kommer in på Petra Anderssons bekostnad.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough kvitterade till 1-1 i slutet av den första halvleken mot Holland - och det tog Sverige till OS.

Damlandslaget till OS

Först U21-landslaget – och nu Damlandslaget. Sverige får två svenska fotbollslandslag representerade i Brasiliens sommar-OS. Det efter att Pia Sundhages landslag tog den poäng de behövde i den avslutande OS-kvalmatchen mot Holland.
- Grattis Sverige, sa en tårögd Pia Sundhage i Kanal 5 efter matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter