Kategori: Damlandslaget
Holland vann välförtjänt med 2-0 mot Sverige i kvartsfinalen. Därmed är EM över för damlandslaget.

EM är över för Sverige

Det svenska damlandslaget har varit i EM-semifinal åtta gånger. Men det blir ingen nionde under det här mästerskapet. Värdnationen Holland var det bättre laget och vann välförtjänt med 2-0 mot Sverige som därmed är utslagna ur EM.
- Det är svårt att sätta ord. Jag är jätteledsen för spelarna och att det blev som det blev. Jag får ge kredd till Holland. Dom var ett bättre lag en mot en, säger Pia Sundhage som därmed avslutar sin roll som förbundskapten för den här gången.

Kategori: Damlandslaget

Den svenska elvan mot Holland

Klockan 18.00 börjar kvartsfinalen mellan Sverige och värdnationen Holland. Matchen sänds i SVT2 och Eurosport1. Pia Sundhage gör fyra förändringar jämfört med förlustmatchen mot Italien där bland annat Fridolina Rolfö kommer in och bildar forwardspar med Stina Blackstenius. Hör assisterande förbundskapten Lilie Persson presentera dagens elva.

Kategori: Damlandslaget

Pia Sundhage om kvällens match

Så var det kvartsfinal mot värdnationen Holland. 18.00 sparkas mästerskapets första utslagsmatch igång och Sverige står på ena sidan. Matchen sänds i SVT2 och Eurosport 1 och förbundskapten Pia Sundhage ser fram emot vad som väntar:

- Det är hög ljudvolym, det är pigga ögon och vi längtar verkligen efter den här matchen, säger Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Hedvig Lindahl

Hedvig Lindahl om kvartsfinalen

Kvartsfinalen närmar sig. I morgon spelas den första utslagsmatchen i mästerskapet när Sverige matchas mot hemmanationen Holland. Nu är det vinna eller försvinna som gäller.
- Vi har erfarenhet från att avancera från utslagsmatcher i mästerskap, framförallt från OS förra året. Jag tror vi kan utnyttja våra erfarenheter och vinna, gå vidare från den tuffa uppgift som väntar, säger Hedvig Lindahl.

Kategori: Damlandslaget

Om biljettutlämning i Doetinchem

Inför kvartsfinalen mellan Holland och Sverige i morgon lördag 29/7 kommer Supporterklubben finnas på Hamburgerstraat 77, i centrala Doetinchem (på samma ställe som i tisdags när vi spelade mot Italien). Här hämtas biljetter beställda från Supporterklubben och det finns matchtröjor och halsdukar med mera. Öppet mellan 11.00-17.00.

Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö under matchen mot Italien.

Fridolina Rolfö om mästerskapet

Fridolina Rolfö fick speltid i samtliga gruppspelsmatcher. Forwarden, hemmahörande i Bayern München, startade premiären mot Tyskland och kom in mot både Ryssland och Italien. Rolfö gör sitt första Europamästerskap och utvecklas från dag till dag.
- Man lär sig saker varje dag under en turnering som EM. Speciellt när vi tittar på många matcher, men också av att spela och uppleva mästerskapet med laget, säger Fridolina Rolfö.

Kategori: Damlandslaget
Svenska fans

Biljetter till kvartsfinalen mot Holland

Sverige spelar kvartsfinal mot Holland på lördag 18.00. Intresserad av biljetter? Supporterklubben säljer biljetter till lördagens kvartsfinal. Matchen spelas på Stadion De Vijverberg i Doetinchem. Här finns all information om hur du går till väga för att inhandla dina biljetter.

Kategori: Damlandslaget
Trots att Sverige hämtade upp två underlägen under matchen vann Italien med 3-2 i den avslutande gruppspelsmatchen i EM.

Förlust mot Italien - nu väntar formtoppat Holland

0-1 blev 1-1. 1-2 blev 2-2. Men tyvärr för svensk del blev även 2-2 till 2-3 i italiensk favör i den sista EM-gruppspelsmatchen för damlandslaget. Förlusten till trots är Sverige klara för kvartsfinal i EM där värdnationen Holland väntar.
- Jag tycker att jag ska ta på mig lite av målen. Vi ändrade lite i backlinjen och ändrade spelare. Jag gamblade lite men vi tog oss till kvartsfinal, säger förbundskapten Pia Sundhage till TV4.

Kategori: Damlandslaget

Den svenska elvan mot Italien

Sverige leder gruppen och ska mot Italien försöka säkra gruppsegern. Den avslutande gruppspelsmatchen startar 20.45 och sänds i TV4. Assisterande förbundskapten Lilie Persson berättar den svenska startelvan som innehåller tre förändringar jämfört med matchen mot Ryssland.

Kategori: Damlandslaget
Lisa Dahlkvist

Lisa Dahlkvist siktar mot gruppseger

Efter 0-0 mot Tyskland och 2-0 mot Ryssland är det Sverige som leder grupp B inför avslutande matchen mot Italien. Kvartsfinal har varit det första uttalade delmålet men Lisa Dahlkvist vill vinna gruppen.
- Bara känslan av att vinna gruppen är väldigt stark och någonting alla vill. Vi vill vinna alla matcher och då spelar det ingen roll vilka som kommer i kvartsfinalen, säger Lisa Dahlkvist.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter