Kategori: Damlandslaget
Christine Sinclairs Kanada är nästa motståndare för damlandslaget.

Dubbla möten med Kanada avslutar damåret

Damlandslaget avslutar säsongen 2014 med två landskamper mot Kanada den 24 respektive 26 november. Matcherna spelas i Los Angeles-området.
– Det är klockrent att vi får möjlighet att spela mot värdnationen för VM. De blev bronsmedaljörer i OS 2012, är ett fysiskt lag med många världsspelare med Christine Sinclair i spetsen. Det ser vi fram emot, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

Kategori: Damlandslaget
Med sin 73:e fullträff blev Lotta Schelin landslagets främsta målskytt genom tiderna.

Rekordmatch men förlust mot Tyskland

Det var en ovanlig landskamp på två sätt mellan Sverige och Tyskland. När Lotta Schelin gjorde 1-0 tog hon ensam målrekordet med 73 landslagsmål. När Therese Sjögran presenterades innan matchen hyllades hon för sin 200:e landskamp.Men efter 93 minuters spel var det som vanligt. Tyskland stod som vinnare med uddamålet, 2-1, efter snabba fullträffar inom tre minuter i slutet.

Kategori: Damlandslaget
Therese Sjögran finns med i startelvan mot Tyskland och gör därmed sin 200:e landskamp.

Sjögran jubilerar mot Tyskland

200 landskamper, ingen svensk landslagsspelare är i närheten av Therese Sjögran, som finns med i startelvan när damlandslaget onsdag kväll möter Tyskland i Örebro.
– Att få göra det på hemmaplan mot Tyskland, det kan inte bli bättre, säger hon.

Kategori: Damlandslaget
Charlotte Rohlin har liksom LFC-kollegan Magdalena Ericsson kallats in till damlandslagets trupp till onsdagens möte med Tyskland i Örebro.

Rohlin och Ericsson i Tysklandstruppen

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage har fått två återbud inför landskampen mot Tyskland i Örebro på onsdag. Sara Thunebro och Hanna Folkesson utgår och in kommer Linköpingsspelarna Charlotte Rohlin och Magdalena Ericsson.

Kategori: Damlandslaget
Landskamp i stan - Örebro 27-29 oktober

Landskamp i stan - Örebro 27-29 oktober

Damlandslaget möter regerande europamästarinnorna Tyskland på Behrn Arena onsdag 29 oktober klockan 18.00.
Redan på måndag finns möjligheten att träffa spelare på ICA Supermarket City och ICA supermarket Parken och träningen på Behrn Arena tisdag förmiddag är öppen för allmänheten.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter