Kategori: Damlandslaget
Uefa har tvingat SvFF att ändra avsparkstiden för den avslutande VM-kvalmatchen mot Skottland.

Ändrad avsparkstid Sverige-Skottland

Uefa har beslutat att samtliga matcher som kan påverka vilka som blir etta eller tvåa i de olika grupperna i damernas VM-kval ska ha samma avsparkstid den sista matchdagen.
Det betyder att avsparkstiden för Sverige-Skottland på Gamla Ullevi den 17 september ändras till 18.00 (från 18.30).

Kessler prisad som Europas bästa 2013-14

Nadine Kessler har utesetts till Europas bästa spelare 2013-14. Här kramas hon om av Nilla Fischer, som också var nominerad, efter segern i Women's Champions League i våras.

Nilla Fischer var nominerad till utmärkelsen som Europas bästa spelare 2013-14 tillsammans med klubbkamraterna i tyska mästarklubben Wolfsburg, Nadine Kessler och Martina Müller.
I samband med Champions League-lottningen i Monaco offentligtgjordes att utmärkelsen tilldelades Nadine Kessler, tongivande både när Tyskland vann fjolårets EM-turnering i Sverige och när Wolfsburg bärgades andra raka titeln i Women's Champions League.

Kategori: Damlandslaget
Jessica Samuelsson finns med i Pia Sundhages trupp inför de avslutande matcherna i VM-kvalet.

Samuelsson med i VM-kvalavslutningen

Förbundskapten Pia Sundhage har presenterat truppen inför de avslutande VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina 13 september och Skottland 17 september.

Med i truppen för första gången sedan Algarve Cup finns Linköpings ytterback Jessica Samuelsson, som under säsongen besvärats av skador av och till.
– Jessica har kommit tillbaka eftet krångliga skadeproblem. Jag ser fram emot hennes fart och fläkt på kanten, säger Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin närmar sig målrekordet i landslaget efter att ha gjort två mål i 4-0-segern mot Polen.

Fortsatt svenskt grepp om VM-platsen

Lotta Schelin låg bakom det mesta när Sverige vann VM-kvalet borta mot Polen med klara 4-0. Lyonspelaren gjorde två mål och spelade fram till ett.
Det innebär att Schelin bara har tre mål upp till Hannas Ljungbergs rekord på 72 landskampsmål.

Kategori: Damlandslaget
Emma Berglund och Linda Sembrant startar centralt i backlinjen mot Polen.

Berglund och Sembrant mittbackar mot Polen

Med Nilla Fischer avstängd blir det som väntat Emma Berglund och Linda Sembrant som bildar mittbackspar i kvällens VM-kvalmatch mot Polen.
Innan de båda drabbades av långvariga skador spelade Berglund och Sembrant bland annat tillsammans under samtliga matcher i OS-turneringen i England 2012.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough i träning inför Polen-Sverige.

Formstark Schough tror på VM

Olivia Schough gjorde sitt första landslagsmål mot Färöarna dagen före midsommarafton. VM-kvalet mot Polen blir hennes första landskamp sedan dess och hon är riktigt spelsugen.
– Jag tror verkligen att vi tar oss till VM, säger Schough.

Kategori: Damlandslaget
Emma Berglund

Berglund redo inför VM-kvalet

Englandsförlusten är inte glömd, men Sverige har analyserat färdigt den matchen och nu är siktet inställt på VM-kvalet, borta mot Polen på torsdag. Emma Berglund är en potentiell startspelare i försvaret och hon är redo för uppgiften.

Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer är en av tre som Uefa nominerat till Best Women's Player In Europe 2013/14.

Fischer kandidat till Europas bästa

Uefa har nominerat de spelare som gör upp om titeln Europas bästa under säsongen 2013-14. På listan finns Sveriges Nilla Fischer. Hon gör upp om titeln tillsammans med lagkompisarna från dubbla Champions League-mästarna Wolfsburg, Nadine Keßler och Martina Müller
– Det känns oerhört kul att vara en av de tre och det är stort att vi är tre spelare från samma klubb. Det visar på vilken fantastisk säsong vi har haft som lag, säger Fischer.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter