Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage har tagit ut 23 spelare till Algarve Cup 2015.

Truppen till Algarve Cup 2015

107 dagar kvar till VM i Kanada, och idag presenterade Pia Sundhage de 23 spelare som får visa upp sig i Algarve Cup 2015.
- Alla dom bästa är i Algarve och vi får möjlighet att möta Tyskland, Brasilien och Kina. Det blir tre helt olika matcher men tufft motstånd och spännande, säger förbundskapten Pia Sundhage.

VM-laddning i Eskilstuna och Stockholm

Therese Sjögran på Tunavallen, i EM-kvalet mot Finland i augusti 2003.

I sina förberedelser inför VM i Kanada kommer damlandslaget att möta Schweiz i Eskilstuna den 5 april och Danmark i Stockholm tre dagar senare.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson spelade fram till 1-0 och gjorde själv 2-0 när damlandslaget besegrade Finland med 3-0.

3-0 mot Finland i Eerikkilä

Sverige är fortsatt obesegrat VM-året 2015. 3-2 mot Norge för en månad följdes upp med med 3-0 i bortamatchen mot Finland i inomhushallen i Eerikkilä.
- Kul att spela i dag, och väldigt skönt att få göra mål igen. Det stärker självförtroendet, sade Sofia Jakobsson.

Kategori: Damlandslaget
Anna Signeul, sedan många år skotsk förbundskapten, ska tillsammans med Thomas Dennerby, Calle Barrling och John Natale bevaka Sveriges VM-motståndare.

Sundhage har valt sina VM-bevakare

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage har fått ytterligare några pusselbitar på plats i förberedelserna inför sommarens VM-slutspel i Kanada. Hon har utsett sina VM-bevakare – och det är en intressant kvartett som ska hjälpa Sverige.

Kategori: Damlandslaget

Attityd i fokus på tredje samlingen med 11+

Elin Rubensson

SOK:s och SvFF:s gemensamma storsatsning inför OS i Rio går vidare. På tisdagen samlades spelarna i 11+ på Bosön, den här gången för att fokusera på attityd.
– Jag äger min egen utveckling, det är viktigt att bli påmind om det ibland, säger Elin Rubensson, efter en innehållsrik dag på Bosön.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter