Kategori: Damlandslaget
Mimmi Larsson, med två landskamper i bagaget, får chansen i Algarve Cup.

Larsson och Hurtig med till Algarve

Under onsdagen tog förbundskaptenen Pia Sundhage ut sin trupp till Algarve Cup som spelas i Portugal i början av mars. I gruppspelet väntar Australien, Kina och Holland för det svenska landslaget.
- Vi är ju i en process när det gäller vårt anfallsspel, som stundtals såg bra ut mot Norge och England. Det är något vi ska utveckla ytterligare i Algarve, säger Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Möte med Kanada i Trelleborg

Sverige-Kanada 6 april

Ytterligare ett led i damlandslagets förberedelser inför sommarens EM-slutspel i Holland har fallit på plats. Den 6 april kommer världsfyran Kanada till Trelleborg för landskamp på Vångavallen.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson är korsbandsskdadad och blir borta en längre tid.

Sofia Jakobsson korsbandsskadad

Damlandslagets anfallare Sofia Jakobsson är korsbandsskada och blir borta från spel en längre tid.
– Jag har tagit del av MRT-bilder på Sofias knäskada och kan bekräfta att det är en främre korsbandsskada på vänster knä. Hon har även ådragit sig en lindrig skada på inre ledbandet i samma knä, säger damlandslagets läkare Houman Ebrahimi.

Kategori: Damlandslaget

Mållöst mot England

Sverige fick nöja sig med 0-0 i årets andra landskamp. Med ett mål bortdömt för offside i den första halvleken och en missad straff i den andra var det Sverige som låg närmast en seger.
- Överlag så var det en bra fotbollsmatch. Jag tycker vi skulle ha vunnit men då måste man ju sätta sina målchanser. Och vi hade ju verkligen chansen precis i slutet. Men spelet värmer, sa Pia Sundhage som tyckte det var ett steg framåt jämfört med matchen mot Norge.

Kategori: Damlandslaget

Landslagsstjärnorna möter lagkamrater i kväll

Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl spelar till vardags i England i sina klubblag. Klockan 18.00 ställs Damlandslaget mot just England i San Pedro del Pinatar och troligtvis kommer både Asllani och Lindahl att få möta några av sina lagkamrater till vardags i matchen. Lyssna vad de svenska landslagsstjärnorna har att säga om förutsättningarna inför drabbningen som kommer att sändas live - utan kostnad - på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget
Stina Blackstenius startar mot England.

Lindahl och Blackstenius i elvan mot England

Tisdag klockan 18.00 spelar damlandslaget den andra landskampen under lägret i Spanien. England står för motståndet och Pia Sundhage ställer upp en 4-3-3-formation med två nya namn i startelvan jämfört med matchen mot Norge i torsdags. Hedvig Lindahl tar plats i målet och Stina Blackstenius kommer in i anfallet.
Matchen livesänds på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget
Kristine Minde avgjorde för Norge i damlandslagets första landskamp för året.

1-2 mot Norge i årets första landskamp

Damlandslaget föll med 1-2 mot Norge i årets första landskamp. Alla mål i den första halvleken.
Sofia Jakobsson gav Sverige ledningen efter 20 minuters spel, men Norge kom tillbaka omgående med 1-1 av Lise-Marie Utland och kort därefter 2-1 av Kristin Minde.

Kategori: Damlandslaget

Norge-Sverige: Vädret ställer till problem

Dagens landskamp Norge-Sverige är flyttad Plan A i La Manga. Arenan i Pinatar, där matchen skulle ha spelats, är inte spelbar på grund av dåligt väder.
Det är mycket nederbörd – framför allt regn, men även lite snö – som ställer til problem.
Matchen är sedan tidigare utsatt till kl 18.00 och sänds på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson och Fridolina Rolfö startar på topp i säsongsöppningen mot Norge.

Jakobsson och Rolfö på topp mot Norge

Torsdag klockan 18.00 spelar damlandslaget årets första landskamp mot Norge i spanska Pinatar. Pia Sundhage mönstrar en startelva där Sofia Jakobsson och Fridolina Rolfö bildar anfallspar och Hilda Carlén vaktar målet.
Norge-Sverige sänds här på svenskfotboll.se.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter