Kategori: Damlandslaget

Intervjuer med Schelin och Dahlkvist

Damlandslaget hyllades stort i Kungsträdgården när de åter anlände till Sverige i går. Med silver runt halsen tog spelarna emot publikens jubel från scenen. Lyssna på Lotta Schelin och Lisa Dahlkvist om känslorna så här dagarna efter finalmatchen mot Tyskland.

Kategori: Damlandslaget
Silverlaget

Firande i Kungsan på söndag

Damlandslaget och flera andra av de svenska medaljörerna från OS kommer att hyllas i Kungsträdgården i Stockholm på söndagen. Firandet som arrangeras av MTG och SOK inleds 17.30 och det kan också följas direkt i TV3.

Kategori: Damlandslaget
OS-final

1-2 i OS-finalen

En stark insats och en jämn match. Men Tyskland tog sitt första OS-guld, Sverige fick nöja sig med ett första OS-silver. Finalen blev en jämn kamp in till slutet. Sveriges bästa match i OS-turneringen trots 1-2. Tyskland hade skärpan som avgjorde och Silvia Neid fick ett fint avslut som tysk förbundskapten..
- Men vi har vunnit en silvermedalj, det är viktigt att säga. Ibland går det inte hela vägen, konstaterade Pia Sundhage direkt efteråt.

Kategori: Damlandslaget
Anfallstrion i OS-finalen

Sveriges startelva i OS-finalen

Schough och Jakobsson från start i anfallet med Schelin. Och Asllani bakom till höger på mittfältet. I Sveriges startelva i OS-finalen mot Tyskland är det förändringarna jämfört med uppställningen i semin mot Brasilien. Avspark 22.30 på Maracana, och i TV3.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Pia: "Vi har en bra chans"

Efter två 120-minutersmatcher, straffdramatik och två träningsfria dagar är Sverige redo för OS-final.
– Det ska bli så härligt att få chansen att möta Tyskland igen och den chansen ska vi ta, säger en guldsugen Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Hedvig Lindahl räddar straff i straffläggningen.

OS-final efter straffseger mot Brasilien

Revanschen är ett faktum. Sverige besegrar Brasilien på Maracanã och är nu klart för OS-final på fredag. Likt i kvartsfinalen behövdes straffar för att skilja lagen åt. 0-0 höll sig över 120 minuter efter en ny stark svensk insats och när det åter var dags för straffavgörande var de svenska spelarna vassast. 0-0 blev till 4-3 och en säkrad plats i finalen.

Kategori: Damlandslaget

Rolfö missar resten av OS

Rolfö

Fridolina Rolfös skada från kvartsfinalen mot USA stoppar anfallaren från resten av OS-turneringen.
- Väldigt tråkigt, inte minst för Fridolina själv, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Fridolin Rolfö på kryckor

Rolfö undersöks

Fridolina Rolfö skadade foten i inledningen av första halvleken i OS-kvarten mot USA. Skadan ska undersökas vidare under lördagen med magnetkamera men redan nu jobbar svenska ledningen för att göra ett byte i truppen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter