Kategori: Damlandslaget
Biljetter till Sverige-Japan.

Se Sverige-Japan i sommar

Den 21 juli tar Sverige emot Japan som en del i uppladdningen inför OS i Brasilien. I Kalmar, på Guldfågeln Arena 16.00, avslutar damlandslaget ett fyra dagar långt läger med att matchas mot vice världsmästarna. Nu kan du köpa dina biljetter!

Kategori: Landslag

Du har väl laddat ner Blågult inifrån?

Blågult inifrån

Den 23 maj, samma dag som Sveriges EM-trupp samlades i Stockholm, var det premiär för vår livestreaming-app Blågult inifrån. Med herr-, dam- och U21-landslaget i farten samtidigt blev den direkt en succé. Om du inte redan laddat ner den (gratis) så gör det idag!

Kategori: Damlandslaget
Asllani grattas till 2-0

Programenlig seger på nationaldagen

Det blev 6-0 (2-0) mot Moldavien inför 9.168 på Gamla Ullevi. Som sig bör, och publiken gladdes bland annat över Kosovare Asllanis två delikata mål. Kosse hade fingret med i fler av målen.
- Det kändes bra. Vi älskar att spela på den här arenan. Det tog lite tid innan vi fick utdelning men sedan släppte det, sa Asllani själv direkt efter matchen till TV12.

Kategori: Damlandslaget

Hammarlund tar för sig i blågult

SM-guld med Tyresö och EM-guld med F19-landslaget fanns visserligen redan påmeritlistan, men det var först under förra året som Pauline Hammarlund slog igenom på allvar. 16 mål på 21 allsvenska matcher med Piteå blev facit.

Kategori: Damlandslaget

Kom till Fan Zone på Heden

Kom till Fan Zone på Heden och ladda för matchen tillsammans på nationaldagen. 14.30 drar allt igång och tillsammans med våra partners laddar vi upp med aktiviteter och ansiktsmålning. 17.00 avgår sedan supportermarschen till Gamla Ullevi för matchen mot Moldavien.

Kategori: Damlandslaget
Rolfö startar i matchen mot Moldavien

Rolfö från start mot Moldavien

Ny EM-kvalmatch väntar det svenska damlandslaget. I morgon, nationaldagen 17.45, tar Sverige emot Moldavien på nationalarenan Gamla Ullevi. Det blir en hel del ändringar i Pia Sundhages startelva jämfört med hur Sverige ställde upp mot Polen.

- Vi vill ge fler chansen att spela till sig en plats i OS-truppen, förklarar förbundskaptenen.

Kategori: Damlandslaget
Både Lotta Schelin, som gjorde sitt 83:e, och Fridolina Rolfö, som gjorde sitt första, gjorde mål för Sverige i 4-0-segern mot Polen.

Klar seger för Damlandslaget

Femte raka segern på fem matcher. Det är Damlandslagets facit i EM-kvalet efter 4-0-segern på bortaplan mot Polen under torsdagen. Sverige var det klart bättre laget och borde kanske ha vunnit med större siffror.
- Ett mycket bra resultat borta mot Polen. Och vi fick se ett mycket snyggt mål när Stina chippar fram bollen till Fridolina, sa Pia Sundhage till TV12 efter segern.

Kategori: Damlandslaget

Sundhage om Polen

Polen på bortaplan, en tuff uppgift för Pia Sundhages landslag i EM-kvalet.
- Jag hoppas att det kommer se ut "som vanligt" på planen även om det blir en del nya spelare på planen, säger hon.

Kategori: Damlandslaget
Sverige-Japan i Kalmar

Japan i OS-genrep i Kalmar

Sveriges damer får en drömmotståndare i OS-förberedelserna. Nu är det klart, vice världsmästarna Japan kommer till Guldfågeln Arena i Kalmar den 21 juli!
- Vilken fantastisk chans för oss att få möta en nation som varit i tre raka mästerskapsfinaler, säger Pia Sundhage som presenterar den svenska OS-truppen 28 juni.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter