Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage kommer att fortsätta som svensk förbundskapten fram till och med 2017.

Sundhage fortsätter som svensk förbundskapten

Svenska Fotbollförbundet och damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage är överens om att förlänga samarbetet ytterligare ett år.
– Vi är glada att vi träffat en överenskommelse som sträcker sig över ytterligare ett år vilket är i linje med vad vi ville, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Damlandslaget

15 av 16 EM-nationer är klara

Danmarks Pernille Harder firar EM-avancemanget

Med samtliga kvalgrupper till damernas EM i Holland 2017 färdigspelade står det klart vilka 14 lag som gör värdnationen sällskap. Den 16:e och sista återstående platsen kommer att tas av segraren i playoff-mötet Portugal-Rumänien.

Kategori: Damlandslaget
Hedvig Lindahl kan inte stoppa det danska skottet utan bollen smiter förbi handen.

Avslutande förlust i EM-kvalet

Kvalspelets första förlust. Redan EM-klara Damlandslaget fick se sig besegrade av Danmark under tisdagskvällen. Danskorna, som behövde en poäng för att säkra en EM-plats, var aggressivare och piggare än svenskorna vilket resulterade i en avslutande förlust i kvalet. Danmark vann med 2-0 och följer nu det svenska laget till EM i Holland nästa sommar.

Kategori: Damlandslaget

Sofia Jakobsson inför Danmark

Matchdag. Sverige avslutar EM-kvalet med att möta Danmark på bortaplan vid 19.00. Damlandslaget är redan klart för EM-slutspelet nästa sommar efter segern mot Slovakien förra veckan. Lyssna på vad Sofia Jakobsson hade att säga igår, inför matchen mot Danmark ikväll. Matchen sänds i TV12.

Kategori: Damlandslaget

Inför avslutningen mot Danmark

Hör vad Jessica Samuelsson och Kosovare Asllani har att säga inför den avslutande kvalmatchen mot Danmark. Damlandslaget avslutar sitt EM-kval imorgon tisdag 19:00 efter att säkrat avancemanget till nästa års EM genom segern mot Slovakien i förra veckan. Matchen mot Danmark sänds i TV12.

Kategori: Damlandslaget
Varken Linda Sembrant eller Nilla Fischer kommer att spela EM-kvalmatchen mot Danmark på tisdag.

Sembrant och Fischer lämnar truppen

Efter segern mot Slovakien och EM-avancemanget är damlandslaget på plats i Danmark och laddar inför den avslutande EM-kvalmatchen mot Danmark på tisdag. Varken Linda Sembrant eller Nilla Fischer kommer dock att spela matchen.

Kategori: Damlandslaget

Damlandskamp mot Iran 20 oktober

Det var gott om kvinnliga iranska supportrar på Friends Arena våren 2015. Nu blir det damlandskamp mellan Sverige och Iran i GÖteborg 20 oktober.

Nu är det klart.
– För första gången någonsin kommer Irans damlandslag att spela en landskamp i Europa, i Sverige, mot det svenska damlandslaget. Jag tror och hoppas att det blir en riktig publikfest, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Damlandslaget
Petra Andersson ersätter Elin Rubensson i damtruppen inför EM-kvalavslutningen mot Danmark.

Andersson ersätter Rubensson

Elin Rubensson, som avstod torsdagens match mot Slovakien på grund av knäproblem, kommer inte att medverka i tisdagens avslutande match i EM-kvalet mot Danmark. I stället kallar förbundskapten Pia Sundhage in Eskilstunas mittfältare Petra Andersson till truppen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter