Kategori: Damlandslaget

Truppen till EM i Holland

Självförtroendet är gott efter OS-silvret och optimismen stor inför EM i Holland. Den avgående förbundskaptenen Pia Sundhage har nominerat sin sista svenska trupp.
- Det har varit svårt men härligt. De sista spelarna diskuterar man alltid lite längre, säger Pia.

Kategori: Damlandslaget
Det dröjde till den 84:e minuten innan Sverige spräckte nollan och skrev slutsiffrorna till 1-0 mot Skottland.

Offrande skotskor orkade inte stå emot

Det var spel mot ett mål under 90 minuter när damlandslaget tog emot Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö. Pia Sundhages landslag radade upp målchanser men skotskorna offrade sig gång på gång – tills Caroline Seger äntligen nickade in segermålet i den 84:e minuten.
- Det var hon värd, det var vi värda, säger Sundhage till TV12.

Kategori: Damlandslaget
Trots en bra insats mot USA blev det förlust med 0-1.

Starkt Sverige förlorade med 0-1 mot USA

Sverige gjorde en bra insats mot USA inför över 10 000 på Gamla Ullevis läktare. Men tyvärr räckte det inte hela vägen. USA vann med 1-0.
- Det är tjurigt att förlora, och målet vi släpper in är inte bra. Men vi gör en bra match, vi gör USA dåliga, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till TV12.

Kategori: Damlandslaget
Kosovare Asllani gör sin hundrade landskamp.

Kosovare Asllani firar 100 mot USA

Damlandslaget spelar mot USA på nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Förbundskapten Pia Sundhages startelva släpptes under gårdagen - där bland annat Kosovare Asllani finns med och gör sin hundrade landskamp. Matchen mot USA sparkas igång 19.30 och sänds i TV12.

Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget EM-genrepar mot Mexiko i Falkenberg.

EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg

17 juli rivstartar Damlandslaget EM-slutspelet mot Tyskland. I början av juli förbereder sig landslaget för mästerskapet och avslutar lägret med ett EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg. Den 8 juli 18.15, nio dagar före premiären, spelas matchen mot Mexiko på Falkenberg Arena. Biljetterna är släppta från 70 kr.
- Det är alltid speciellt med genrep och att det blir i Falkenberg väcker goda minnen från hemma-EM 2013, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Albin Johnséns "Hjärtan av Guld" - slår för Damlandslaget

När landslaget ikväll spelar mot USA på Gamla Ullevi är det samtidigt världspremiär för den officiella EM-låten.
Albin Johnsén kommer att - för allra första gången - framföra "Hjärtan Av Guld".
- Jag fick gåshud när jag hörde den första gången. Den gick rakt in i hjärtat, säger den svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani.

Kategori: Damlandslaget
Julia Spetsmark gjorde debut för Damlandslaget mot Iran förra året.

Hurtig ersätts av Spetsmark

Av säkerhetsskäl har Lina Hurtig valt att lämna återbud till landskamperna mot USA och Skottland. I hennes ställe kommer KIF Örebros Julia Spetsmark.
- Det är synd med Linas fot men klokt av henne att ta det här beslutet. Det var bäst för henne, för klubben och för hennes chanser till EM som fortfarande finns kvar, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Fanny Andersson, till vardags i Kif Örebro, är för första gången uttagen i Damlandslaget.

Debutant med i damlandslagets trupp

EM närmar sig med stormsteg för Damlandslaget. I mitten av juli drar äventyret i Holland igång. Men innan dess ska de sista taktiska finslipandet dras i två viktiga landskamper mot USA och Skottland.
- Detta är sista trupputtagningen innan EM-slutspelet i sommar och vi hoppas få en inspirerad konkurrenssituation. Därför har vi tagit ut 24 utespelare, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Hedvig Lindahl

Hedvig Lindahl fingerskadad

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl ådrog sig en skada på vänster lillfinger den 15 april. Det var inför Chelseas cupsemifinal som Lindahl på träning skulle träna straffar och oturligt fick en boll på lillfingret efter att den tagit i ribban.
- Nu gäller gips i 3-4 veckor följt av någon vecka rehab innan Hedvig står i mål igen. Prognoserna för hennes EM-medverkan ser goda ut, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter