Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö, ett mål och en assist mot Japan

3-0 mot Japan

Sverige besegrade Japan inför 5.073 åskådare i Kalmar. Lotta Schelin och Fridolina Rolfö stod för de två första målen, båda gångerna serverade av Kosovare Asllani. 3-0 satte Schough på tilläggstid.

Kategori: Damlandslaget
Förbundskapten Pia Sundhage

Sveriges startelva mot Japan

Två av världens bästa landslag möts på Guldfågeln Arena när Sverige OS-genrepar mot Japan på torsdag eftermiddag. Matchen börjar 16.00, så ta med vänner och familj för att stötta landslaget. Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut startelvan.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin är tillbaka i Sverige, närmare bestämt Rosengård.

En världsstjärna har kommit hem

"Lotta Schelin är en av världens bästa fotbollsspelare. Stöttepelare i franska storlaget Lyon, och, inte minst, i det svenska landslaget".
Så inledde vi förra gången vi porträtterade världsstjärnan. Det finns ingen anledning att revidera påståendet. Förutom att Lotta flyttat hem till Sverige och FC Rosengård. Men hungern på idrottsliga framgångar är oförminskad.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage, förbundskapten Damlandslaget.

Sundhage om OS och Japanmatchen

Pia Sundhage har härliga minnen när det handlar om OS. Både 2008 och 2012 ledde hon USA:s landslag till guld i OS. 2008 blev det finalseger mot Brasilien i Beijing med 1–0 och 2012 besegrades Japan med 2–1 i finalen i London. Därutöver deltog Sundhage som spelare vid damernas första OS-turnering i fotboll i Atlanta 1996.

Kategori: Damlandslaget
Kom och se landslaget träna i Färjestaden.

Se landslaget träna på Öland

Tidigare under måndagen samlas Damlandslaget för läger i Färjestaden och Kalmar. Inför matchen mot Japan på torsdag tränar landslaget på Öland, Tallhöjdens IP i Färjestaden. Träningen i morgon tisdag, den 19 juli, är öppen för allmänheten och efter blir det autografskrivning. Träningen pågår mellan 10.30-12.30.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Svår uppgift att nominera Brasilientrupp

Pia Sundhage har presenterat den svenska truppen till damernas olympiska fotbollsturnering i Brasilien i augusti - 18 spelare, och fyra reserver. Här näst väntar en veckas läger i Kalmar 18-22 juli och match där den 21:a mot Japan.
- Det är skillnad när det är 18 istället för 23, säger Pia som tillstår att det var svårt att ta ut truppen.

Kategori: Damlandslaget
Biljetter till Sverige-Japan.

Se Sverige-Japan i sommar

Den 21 juli tar Sverige emot Japan som en del i uppladdningen inför OS i Brasilien. I Kalmar, på Guldfågeln Arena 16.00, avslutar damlandslaget ett fyra dagar långt läger med att matchas mot vice världsmästarna. Nu kan du köpa dina biljetter!

Kategori: Landslag

Du har väl laddat ner Blågult inifrån?

Blågult inifrån

Den 23 maj, samma dag som Sveriges EM-trupp samlades i Stockholm, var det premiär för vår livestreaming-app Blågult inifrån. Med herr-, dam- och U21-landslaget i farten samtidigt blev den direkt en succé. Om du inte redan laddat ner den (gratis) så gör det idag!

Kategori: Damlandslaget
Asllani grattas till 2-0

Programenlig seger på nationaldagen

Det blev 6-0 (2-0) mot Moldavien inför 9.168 på Gamla Ullevi. Som sig bör, och publiken gladdes bland annat över Kosovare Asllanis två delikata mål. Kosse hade fingret med i fler av målen.
- Det kändes bra. Vi älskar att spela på den här arenan. Det tog lite tid innan vi fick utdelning men sedan släppte det, sa Asllani själv direkt efter matchen till TV12.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter