Kategori: Damlandslaget
Sverige-Japan i Kalmar

Japan i OS-genrep i Kalmar

Sveriges damer får en drömmotståndare i OS-förberedelserna. Nu är det klart, vice världsmästarna Japan kommer till Guldfågeln Arena i Kalmar den 21 juli!
- Vilken fantastisk chans för oss att få möta en nation som varit i tre raka mästerskapsfinaler, säger Pia Sundhage som presenterar den svenska OS-truppen 28 juni.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget samlat för EM-kval

Damlandslaget samlades i Göteborg under måndagen. EM-kval väntar och Sverige har möjlighet att förstärka sina chanser i kvalgruppen. Först ut väntar Polen på bortaplan på torsdag, sedan vänder Sverige hem för att ta emot Moldavien på nationalarenan Gamla Ullevi på nationaldagen.

Kategori: Landslag

Ladda ner Blågult inifrån!

Vill du chatta med Zlatan ? Fråga Guidetti om träningstips? Eller kolla in vilken plats som Schelin har paxat i landslagsbussen? Då ska du genast ladda ner den nya appen Blågult inifrån. Och gör det nu om du inte vill missa något för vi kickar igång idag!

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Sverige ska ta nya kliv mot EM 2017

Halvvägs in på EM-kvalet har Sverige skaffat sig ett rejält grepp om ledningen. De två matcherna i landskampsveckan i början av juni kan ge blågult en rejäl skjuts mot EM i Holland 2017. Den 2 juni står Polen för motståndet borta och fyra dagar senare, på Nationaldagen, väntar Moldavien hemma på Nationalarenan Gamla Ullevi.
- Två spännande matcher. Två viktiga matcher, säger Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget spelar öppningsmatchen

När damernas OS-turnering lottades på torsdagen stod det klart att Sverige får spela den allra första matchen, på Olympiastadion i Rio de Janeiro den 3 augusti mot Sydafrika.
- Det känns häftigt att få möta värdnationen Brasilien, menade förbundskapten Pia Sundhage direkt efter lottningen.

Kategori: Damlandslaget

Stabil seger i Poprad

Både Emilia Appelqvist och Stina Blackstenius spräckte sina målnollor i A-landslaget när Sverige 3-0-besegrade Slovakien i Poprad och därmed befäste greppet i EM-kvalgrupp 4.

Kategori: Damlandslaget
Pauline Hammarlund startar på topp tillsammans med Olivia Schough och Sofia Jakobsson.

Hammarlund får chansen från start

Pauline Hammarlund får göra sin första landskamp från start när Sverige EM-kvalar mot Slovakien.
– Hon har tillsammans med Sofia Jakobsson och Oliva Schough sett bäst ut av våra forwards på träning, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Marija Banusic följer inte med till Slovakien.

Banusic lämnar EM-kvaltruppen

Marija Banusic känner fortfarande av sin ljumske och landslagsledningen har beslutat att Eskilstuna-anfallaren inte reser med landslaget till EM-kvalet i Slovakien.
- Väldigt tråkigt, Marija Banusic har visat bra form under hela försäsongen och har gjort mycket mål, men vi chansar inte utan hoppas att hon kommer i fin form till premiären i Damallsvenskan istället, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Kategori: Landslag

Späckad landskampsvecka 30 maj-6 juni

Landskampveckan.

Tre av våra landslag spelar under perioden 30 maj-6 juni fyra landskamper runt om i Sverige. Herrarna startar EM-festen och spelar mot Slovenien den 30 maj och mot Wales 5 juni. Damerna fortsätter sin resa mot Holland och EM-slutspelet 2017 på Nationaldagen 6 juni. Våra hjältar i U21-landslaget slipar på hur de ska ta nästa guld mot Georgien den 3 juni i Uddevalla.
Biljetterna till landskampssveckan släpps idag - 6 april.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter