Kategori: Damlandslaget
Sveriges genrep inför OS-kvalet mot Skottland slutade med en 6-0-seger.

Storseger mot Skottland

Sex gyllene minuter. Det var det som behövdes för Damlandslaget att enkelt besegra Skottland i den första matchen på den slutsålda inomhusarenan Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Matchen slutade till slut 6-0 med fem olika svenska målskyttar.
- Väldigt roligt med sex mål. Roligt och viktigt för vårt självförtroende inför vårt OS-kval, sa Pia Sundhage i TV12 efter matchen.

Kategori: Damlandslaget

Folkesson siktar mot OS

SvFF:s och SOK:s projekt 11+ lever och frodas. Målet med projektet? Att vi ska få fram fler världsstjärnor på damsidan. Hanna Folkesson, som närmar sig en comeback efter sin svåra skada, är en av dom aktiva som är med i projektet.

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 26 januari 2016

I går samlades spelarna i 11+ i Göteborg. Hanna Folkesson är en av de aktiva som är med i projektet.
– Jag hoppas att Sverige tar sig vidare från OS-kvalet, i så fall kan jag ha OS som mål, säger Folkesson, som kämpar för att ta sig tillbaka efter korsbandsskada.

Kategori: Damlandslaget
Vi har intervjuat Nilla Fischer inför tisdagens möte med Skottland.

Fischer känner sig stark

Damlandslaget möter Skottland på tisdag kväll. Laget har varit samlat sedan i måndags och vi har tagit pulsen på Nilla Fischer. Hör vad hon har att säga om den gånga veckans förberedelser och den egna formen inför motet med skotskorna.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Viktig samling för Sverige

Samlingen inför landskampen mot Skottland är den sista inför OS-kvalet i Holland för damlandslaget.
– Den här samlingen ger oss tid att repetera saker och ting och att sedan få avsluta med en landskamp mot ett bra motstånd är underbart, säger Pia Sundhage glad över att se sina spelare på plan i januari.

Kategori: Damlandslaget
Frågor och svar

Landslaget - frågor & svar

Damlandslaget bad följarna på Instagram och Facebook att ställa frågor till spelarna, vilken respons det blev. Här är ytterligare några av svaren på de 105 frågorna som kommit in hittills.

Kategori: Damlandslaget

Thunebro tillbaka i landslaget

Sara Thunebro i landslagsoverall? Hade inte hon slutat? Jo, det stämmer, hon spelar inte längre, men är nu en del av damlandslagets ledarstab som fysiologiassistent då ordinarie fysiologen Helena Andersson inte har möjlighet att vara med ute på fältet.

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 20 januari 2016

Sara Thunebro tillbaka i Damlandslaget? Ja, men inte som spelare den här gången. När ordinarie fysiologen Helena Andersson inte kunde närvara under samlingen har den före detta landslagsstjärnan tagit rollen som fysiologassistent.

Kategori: Damlandslaget

Seger: Ett viktigt läger

Det svenska Damlandslaget har samlats för att ladda upp inför OS-kvalet i mars - med en match mot Skottland i Göteborg tisdagen den 26 januari. Caroline Seger berättar om sin form och hur viktig matchen mot Skottland är.

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 18 januari 2016

Tisdagen den 26 januari spelar Damlandslaget sin sista match innan det viktiga OS-kvalet i mars då Pia Sundhages landslag möter Skottland i Göteborg. Hör Caroline Seger berätta om vikten av matchen och hur formen är i klippet ovan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter