Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer lämnar återbud till damlandslagets samling under Algarve cup.

Fischer med återbud till Algarve Cup

Nilla Fischer kommer inte resa med damlandslaget till Portugal och Algarve Cup. Mittbacken har fått lämna återbud till samlingen som inleds på söndag.
- Det är tråkigt. Jag ville till Algarve men kan tyvärr inte resa med på grund av familjeskäl, säger Nilla Fischer.

Kategori: Landslag
Caroline Seger - Andreas Granqvist.

Blågul vecka i Göteborg

Det blir landskampsvecka i Göteborg i början av juni. Herrlandslagets VM-genrep mot Peru kommer att spelas på Ullevi den 9 juni klockan 19.15 och två dagar före det, den 7 juni, spelar damlandslaget VM-kval mot Kroatien på Nationalarenan Gamla Ullevi.
Biljettsläpp för båda matcherna är planerat till mitten av mars.

Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö är tillbaka i truppen efter skada.

Truppen till Algarve Cup

Fyra matcher på åtta dagar. Det är vad som väntar damlandslaget under Algarve Cup som startar i månadsskiftet. Första matchen spelas mot Kanada den 28 februari.
- Man måste tänka lite annorlunda jämfört med om det är en match på tio dagar. Vi måste kunna gå runt på fler spelare, ha fler 90-minutersspelare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

UEFA avvisar SvFF:s överklagande

UEFA:s Appeals body avvisar Svenska Fotbollförbundets överklagande gällande den inställda VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark. Matchen skulle ha spelats den 20 oktober förra året.
Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:
– UEFA har inte redovisat skälen till beslutet, men vi är väl inte helt överraskade.

Kategori: Damlandslaget
Stina Blackstenius senast damlandslaget spelade mot Kanada, april 2017.

Så spelas Algarve Cup

Nu står det klart hur spelschemat för Algarve Cup ser ut i månadsskiftet februari/mars. Damlandslaget reser till Algarve i slutet av februari och premiärspelar mot Kanada den 28 februari. Turneringen fortsätter sedan mot Sydkorea, 2 mars, och Ryssland den 5 mars.

Kategori: Damlandslaget
Spelarna möttes upp på innerplan efter slutsignalen tillsammans med Project Playground och Prinsessan Sofia.

Landslaget träffade Project Playground

Efter matchen mot Sydafrika möttes spelarna i de båda lagen upp med flera ungdomar från Project Playground på innerplan. Prinsessan Sofia är hedersordförande i projektet hon var med och grundade 2010 och närvarade vid matchen tillsammans med Prins Carl Philip.

Landskampsdags för damerna

Förbundskapten Peter Gerhardsson är taggad på match. Den inoficiella matchen i torsdags fick landslaget att längta till den riktiga utmaningen lite extra. Nu är det dags. Klockan 13.00 börjar mötet mellan Sydafrika och Sverige.

- Jag är väldigt taggad. Ska bli enormt skönt att komma igång. Det har varit en alldeles för lång ledighet, säger Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Jonna Andersson dagen innan match

Damlandslaget har tränat i Sydafrika under en knapp vecka. I morgon väntar äntligen årets första landskamp och laget vet vad som väntar efter det inofficiella mötet i torsdags.

- Ett löpstarkt lag, vana med värmen, som är skickliga med boll. De vill spela och är snabba framåt. Så det är ett bra motstånd så här tidigt på året, säger Jonna Andersson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter