Kategori: Damlandslaget

Sverige i grupp 2 vid EM-lottningen

EM 2017

Regerande mästarinnorna Tyskland samt Frankrike och England återfinns i den högsta seedningsgruppen. Någon av dessa, eller värdnationen Holland, kommer falla på Sveriges lott när nästa års EM-slutspel lottas i Rotterdam 8 november.

Kategori: Damlandslaget
Kamprik tillställning slutade 0-0.

Mållös tillställning mot Norge

Damlandslaget avslutar 2016 med att spela oavgjort, 0-0, borta mot Norge. Matchen tog aldrig riktigt fart och Sverige hade långa stunder problem att få igång det egna spelet. Pia Sundhages landslag håller dock nollan i ytterligare en match och får nu summera året och blicka fram mot EM-slutspelet nästa sommar.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough (bilden) och Magdalena Eriksson gjorde tre mål vardera mor Iran.

7-0 i historisk landskamp mot Iran

Damlandslagets historiska landskamp mot Iran blev som väntat ingen dramatisk match sportsligt sett. Matchen slutade med svensk seger 7-0 på Gamla Ullevi. Två tremålsskyttar för dagen i Olivia Schough och Magdalena Eriksson. Schough dessutom hörnläggare till Erikssons tre nickmål. Alla mål i den första halvleken.
Matchens symbolvärde, för damfotbollen i stort och de iranska kvinnornas rätt, var desto större i denna Irans första landskamp på europeisk mark.

Kategori: Damlandslaget
Nathalie Björn (t v) är med från start mot Iran, liksom Magdalena Eriksson.

Framtidslöften från start mot Iran

Framtidslöftena Nathalie Björn och Irma Helin debuterar från start när Sveriges damer möter Iran på Gamla Ullevi fredag kväll 18.45. En historisk landskamp då det är första gången Irans damlandslag spelar utanför Asien.

Kategori: Damlandslaget
Hedvig Lindahl

Hedvig fortfarande hungrig

Hedvig Lindahl har en fantastisk karriär bakom sig. Men än skönjer det 33-åriga chelseaproffset inte slutet som målvakt av högsta internationella klass.
– Jag är väl lite sugen på att gå förbi Thomas Ravelli i statistiken, säger hon, som före dagens match nått upp till 130 A-landskamper. Det vill säga 13 kvar till Sveriges "meste landslagsmålvakt" Ravellis notering på 143.

Kategori: Damlandslaget

Sverige-Iran flyttas till fredag

Damlandslagets match mot Iran som omgärdats av flera frågetecken den senaste tiden kommer att flyttas och i stället för torsdag spelas fredag klockan 18.45.
Anledningen till den ändrade matchtiden är att de administrativa turerna kring den iranska delegationens visumansökningar, vilka alla nu är godkända, dragit ut på tiden och att avresan till Sverige därför också försenats.

Kategori: Damlandslaget

Återbud även från Fischer

Damlandslaget har fått ytterligare ett återbud till den samling som idag inleds i Göteborg. Till raden av återbud läggs nu Nilla Fischer som besväras av en vadskada.
Någon ersättare för Fischer kallas inte in till truppen.

Kategori: Damlandslaget

Schelin avstår landskamper

Lotta Schelin kommer inte att medverka mot Iran och Norge.

Förbundskapten Pia Sundhage har fått ännu ett återbud inför samlingen där landskamperna mot Iran (20 oktober) och Norge (24 oktober) väntar. Rosengårds anfallare Lotta Schelin stannar i Malmö för att rehabiliteringsträna efter skadan hon ådrog sig i toppmötet mot Linköping och istället kallar Sundhage in Örebros Julia Spetsmark.
– Det är en snabb forward som får chansen nu, säger Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Hanna Folkesson är tillbaka i landslaget efter sin svåra skada 2015.

Folkesson tillbaka i landslaget

På måndag samlas det svenska damlandslaget igen och Pia Sundhage har kallat in Umeås mittfältare Hanna Folkesson, som äntligen är tillbaka efter korsbandsskadan som stoppade henne från spel i förra sommarens VM.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter