Kategori: Damlandslaget

Gruppindelning för Algarve Cup 2015

Sverige spelar i samma grupp som Tyskland, Brasilien och Kina i Algarve Cup 2015.

Gruppindelningen för 2015 års upplaga av Algarve Cup är klar. Turneringen har ett mycket starkt startfält med hela nio nationer som deltar i VM-slutspelet i Kanada.
Sverige kommer att spela i grupp A tilllsammans med Tyskland, Brasilien och Kina.

Kategori: Damlandslaget

Matchhjältar för Barncancerfonden

Football of Hope, samarbetet mellan det svenska damlandslaget och Barncancerfonden, har under året bidragit i kampen mot barncancer. Flera aktiviteter har inbringat över 200 000 kronor till Barncancerfondens arbete.

Kategori: Damlandslaget
Lottningen av damernas VM-slutspel 2015 hölls i Ottawa.

VM 2015: Grupp D för Sverige

USA, Australien och Nigeria. Det blev Sveriges motstånd när VM-slutspelas lottades i Kanada på lördagen.
- Det här blir något att bita i men det är som det brukar vara. Det som är bra är att när Sverige tog medaljer i VM 2003 och 2011 så hade vi också USA i gruppen. Såna bilder ska vi plocka fram, men det här är en tuff grupp med bra lag, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

VM 2015: Slutspelslottning lördag kväll

På lördag 18.00 lottas damernas VM-slutspel 2015. Förbundskapten Pia Sundhage och landslagschefen Marika Domanski Lyfors är på plats i Ottawa.
- Det är alltid spännande med VM-lottning. När man vet vilka man ska möta i gruppen och var man ska spela så känns det alltid som man kommer väldigt nära mästerskapet. Det är först då man på allvar börjar måla upp bilder kring allt, säger Marika Domanski Lyfors.

Kategori: Damlandslaget

1-1 mot Kanada på UCLA

Det blev bara en halv revansch för Sverige i det andra mötet med Kanada. Linda Sembrant gjorde enda svenskmålet i sin 50:e landskamp.
- Många har gjort det bra i USA, men vi har fortfarande en hel del att träna på i det här laget så det är bara att åka hem och börja jobba, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Fischer och Jakobsson lämnar truppen

Nilla Fischer och Sofia Jakobsson har lämnat den svenska truppen och rest hem från Los Angeles.
– Vi har en stor trupp på plats, därför hade vi råd att tillgodose klubbarnas önskemål, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter