Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin satte 3-2-målet mot Norge och firar tillsammans med Hanna Folkesson och Therese Sjögran (skymd).

Svensk vändning i La Manga

VM-året 2015 fick bästa möjliga start. Sverige kunde vända underläge 0-2 till seger med 3-2 i träningslandskampen mot Norge på tisdagskvällen.
Frankrikeproffsen Kosovare Asllani (Paris SG) och Lotta Schelin (Lyon) avgjorde med två respektive ett mål i andra halvlek.

Kategori: Damlandslaget

Seger struken ur startelvan

Inte heller Caroline Seger kommer till spel mot Norge på grund av en känning hög upp i ena lårets baksida i samband med uppvärmning inför matchen.
Linda Sembrant tar Segers plats i startelvan.

Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö avstår kvällens landskamp mot Norge.

Inget spel för Rolfö mot Norge

Fridolina Rolfö kommer inte att medverka i damlandslagets match mot Norge ikväll. Landslagsledningen tog beslutet efter lunch på tisdagen.
– Hon hade en liten känning i knäet i slutet av träningen i går. Vi behandlade henne, men under natten och dagen har det inte blivit bättre, därför väljer vi att inte ta några risker, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Kategori: Damlandslaget

Ytterligare återbud för Sundhage

Pia Sundhage har fått ytterligare ett återbud före avresan till La Manga och tisdagens landskamp mot Norge. Olivia Schough, Eskilstuna United, skadade sig på träning (lårkaka) och tvingas lämna återbud. Umeås Jenny Hjohlman ersätter.

Kategori: Damlandslaget

Thunebro ersätter Nilsson

Sara Thunebro

Rosengård-försvararen Lina Nilsson är sjuk och har tvingats lämna återbud till landskampen mot Norge i La Manga kommande vecka.
- Lina har inte kunnat träna den senaste tiden och hostar fortfarande. Då tog vi beslutet att ta in Sara Thunebro, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Hilda Carlén ersätter Malin Reutewall i damlandslagets trupp mot Norge.

Carlén ersätter Reuterwall

Malin Reuterwall har lämnat återbud till damlandslagets möte med Norge i La Manga den 13 januari. Detta på grund av ryggkrångel som behöver vilas och rehabiliteras.
Piteåmålvakten Hilda Carlén ersätter.

Kategori: Damlandslaget

Gruppindelning för Algarve Cup 2015

Sverige spelar i samma grupp som Tyskland, Brasilien och Kina i Algarve Cup 2015.

Gruppindelningen för 2015 års upplaga av Algarve Cup är klar. Turneringen har ett mycket starkt startfält med hela nio nationer som deltar i VM-slutspelet i Kanada.
Sverige kommer att spela i grupp A tilllsammans med Tyskland, Brasilien och Kina.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter