Kategori: Damlandslaget
Efter sommarens succé i F19-EM, samt en fin höst med Linköping, får Stina Blackstenius göra debut i en damlandslagstrupp.

Blackstenius med i EM-kvaltruppen

Den 27 oktober spelar Damlandslaget sin viktiga EM-kvalmatch mot Danmark på Nationalarenan Gamla Ullevi. Under tisdagen tog förbundskaptenen Pia Sundhage ut sin trupp och i den finns två debutanter och en nygammal bekantskap.
- Kul att återigen ha med debutanter, det blir spännande att se Stina Blackstenius i det här sammanhanget. Vi får också med en tuff mittfältare i Petra Larsson (som har gjort åtta A-landskamper). Hon liksom Emelie Lundberg har bidragit till Eskilstunas starka säsong, säger Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Lina Hurtig visade kraft och mod när hon tryckte in Sveriges 1-0-mål mot Polen.

Ny 3-0-seger i EM-kvalet

Damlandslaget noterade ytterligare en 3-0-seger i EM-kvalet, nu mot Polen inför drygt 5 000 på Gamla Ullevi. En betydligt bättre prestation än mot Moldavien senast.
Svenska målskyttar för dagen Lina Hurtig, Olivia Schough och Malin Diaz.

Jessica Samuelsson

Jessica in i startelvan

På tisdagkvällen fortsätter EM-kvalet för Sverige när man ställs mot Polen på Gamla Ullevi.
– Vi möter ett ungt lag som är på gång, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.
Jessica Samuelsson på högerbacken är enda förändringen i startformationen jämfört med kvalpremiären förra veckan.

Kategori: Damlandslaget
Gå med i Damlandslagets supportermarsch i Göteborg inför EM-kvalmatchen mot Polen.

Supportermarsch inför Polen-matchen

Under torsdagen vann det svenska Damlandslaget med 3-0 borta mot Moldavien i premiärmatchen av EM-kvalet. På tisdag spelar Pia Sundhages landslag på nationalarenan Gamla Ullevi. Inför matchen kommer svenska supportrar att genomföra en supportermarsch i Göteborg - häng med du också.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough gjorde mål redan efter 15 sekunder.

3-0 i EM-kvalpremiären

Damlandslaget inledde EM-kvalet med seger 3-0 på bortaplan mot Moldavien. Målskyttar Olivia Schough, Lotta Schelin och debutanten Pauline Hammarlund.
3-0 på bortaplan mot ett lag som spelar ultradefensivt försvarsspel är definitivt godkänt, men som helhet fanns det mer att önska av det svenska spelet.

Kategori: Damlandslaget
Efter EM-kvalet mot Moldavien är Hedvig Lindahl den målvakt som har gjort flest landskamper i det svenska landslaget.

Lindahl blir historisk

I eftermiddag blir Hedvig Lindahl historisk när hon spelar sin 113:e A-landskamp – därmed går hon om Elisabeth Leidinge och tar över landskampsrekordet på målvaktssidan i Sverige.
– Självklart känns det stort, säger Chelsea-proffset.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough tar plats tillsammans med Lotta Schelin och Sofia Jakobsson i anfallet mot Moldavien.

Sveriges startelva mot Moldavien

Under torsdagen drar Damlandslagets väg mot EM i Holland 2017 igång. I premiärmatchen spelar förbundskapten Pia Sundhages landslag mot Moldavien i Chisinau - och det med spelsystemet 4-3-3. Nedan ser du startelvan i matchen.

Kategori: Damlandslaget

Sundhage tränar Huddinge IF:s F12-lag

När Huddinge IF:s F12-lag vann en turnering i streetfotboll i maj var förstapriset en träning med Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage. Den 9 september var Sundhage på plats - och spelarna var nöjda efteråt. Kika på reportaget i klippet ovan.

Kategori: Damlandslaget
Pauline Hammarlund under träning med damlandslaget på Ullevi i Göteborg.

Hammarlund i ny men bekant miljö

Tyresöfostrade Pauline Hammarlund är efter ett mellanspel i Linköping inne på sin andra säsong i Piteå där hon gått från klarhet till klarhet som forward och med sina 14 mål ligger tvåa i Damallsvenskans skytteliga.
Nu är hon för första gången uttagen i damlandslaget och svenskfotboll.se har känt henne på pulsen efter de första träningarna i Göteborg.

Kategori: Damlandslaget
Du kan se flera av Damlandslagets träningar på plats.

Öppna träningar för Damlandslaget

Under måndagen samlades Damlandslaget för EM-kvalmatcherna mot Moldavien på bortaplan nu på torsdag och sedan Polen hemma på Nationalarenan Gamla Ullevi på tisdag nästa vecka. Under den tiden spelas flera träningar som alla supportrar kan besöka.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter