Kategori: Damlandslaget
Sverige-Danmark har fått förändrad avsparkstid.

Ändrad avsparkstid mot Danmark

Den 20 oktober spelar Damlandslaget VM-kvalmatch mot Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg. Efter önskemål från Danska Fotbollsförbundet DBU och sändande DR1 har avsparkstiden justerats till 18.15.

Kategori: Damlandslaget
Lina Hurtig gjorde det förlösande 1-0-målet mot Kroatien.

Tre poäng i Gerhardssons premiärmatch

I hällande regn, på en svårbemästrad plan, bärgade damlandslaget tre poäng i Peter Gerhardssons debut som svensk förbundskapten. Det blev 2-0-seger i bortamötet med Kroatien efter stor svensk dominans, men aningen trevande anfallsspel.
Svenska målskyttar Lina Hurtig och Kosovare Asllani.

Kategori: Damlandslaget

Frankrike väntar i november

Damlandslaget kommer möta världsfyran Frankrike i en träningslandskamp på bortaplan den 27 november. Mellan 20-29 november är det internationella speldagar men landslaget har inga VM-kvalmatcher på schemat. I stället kommer Damlandslaget resa till Frankrike för landskamp mot världsfyran.

Kategori: Damlandslaget

Gerhardsson inför premiären

Det är matchdag och vid 18.00 inleder Damlandslaget VM-kvalet mot Kroatien. Truppen har varit samlad i en dryg vecka och svetsats samman inför dagens match. Förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med hur det har sett ut.

- När vi spelade stort spel i fredags så gjorde spelarna det väldigt bra taktiskt och strukturmässigt. De här sista delarna har varit lite mer anpassat efter Kroatiens sätt att spela och det har också sett bra ut. Så nu är det bara ut och bevisa här idag, när vi möter motståndaren på riktigt.

Kategori: Damlandslaget

Mia Karlsson efter sista träningspasset

Landslaget bytte kroatisk stad under söndagen och genomförde under måndagsförmiddagen det sista träningspasset inför Kroatienmatchen i morgon. Truppen tränade på matcharenan och Mia Karlsson var nöjd med träningen:

- Passet kändes jättebra. Det var en effektiv timme med mycket spel, lite teknik och fasta också. Planen verkar bra, den är mjuk men släpper inte så mycket. Så det kändes bra, säger Mia Karlsson ett par timmar efter träningen.

Kategori: Damlandslaget

Banusic: "Måste bevisa att jag ska vara kvar"

Marija Banusic har haft en stark säsong i Linköpings FC i Damallsvenskan och befinner sig nu med landslaget i Kroatien. När Peter Gerhardsson presenterade truppen i slutet av augusti beskrev han Marija som en av allra främsta målskyttarna.

- Det är klart att det är kul att få höra sådant. Samtidigt vet jag att jag måste fortsätta jobba på och bevisa att jag ska vara kvar här, säger Marija Banusic.

Kategori: Damlandslaget

Rytting Kaneryd om första samlingen


Johanna Rytting Kaneryd är med i landslaget för första gången. I Kroatien har den offensiva Djurgårdenspelaren gjort bra ifrån sig och reflekterar över skillnaderna jämfört med ungdomslandslagen.

- Det är stor skillnad, det går egentligen inte jämföra. Framförallt tempot och att kravnivån, både från spelare och ledare, är betydligt högre, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Kategori: Damlandslaget
Sverige möter Ungern i Borås

Biljetter till Ungernmatch i Borås

Tisdag den 24 oktober spelar Damlandslaget VM-kvalmatch mot Ungern i Borås. Det blir den första matchen i staden på 24 år. Matchen har avspark 18:45 och viktiga poäng står på spel i kvalet. Nu är biljetterna till oktobersamlingens andra hemmamatch släppta – köp din biljett från 80 kronor (ungdom), 70 kr (föreningspris) och 180 kr (vuxen) och heja fram landslaget till seger på Borås Arena.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter