Kategori: Damlandslaget

Dahlkvist inför matchen mot Kanada

18.00 i kväll torsdag möter Damlandslaget OS-trean Kanada på Vångavallen i Trelleborg. En prestigefull landskamp mot ett mycket vasst motstånd. Hör vad Lisa Dahlkvist har att säga om matchen, sin roll i landslaget och hur hon trivs i klubblaget i klippet ovan.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage och Nilla Fischer i Trelleborg

Pia laddar för upploppet som förbundskapten

Pia Sundhage laddar för det sista stora slaget som förbundskapten för Sverige. Sommarens EM-slutspel i Holland.
Men inför dagens möte med Kanada på Vångavallen är hon helt osentimental. Istället lika entusiastisk och med samma orubbliga tro på sitt lags kompetens och möjligheter som någonsin sedan tillträdet som svensk landslagsbas i september 2012.
– Den här våren och sommaren blir den sista tiden med det här gänget innan andra tar vid. När man ser slutet vill man gärna göra lite extra, säger Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Startelvan i Trelleborg

Lina Hurtig börjar på topp från start tillsammans med Olivia Schough

Klockan 18 torsdag kväll är det avspark mellan OS-tvåan Sverige och OS-trean Kanada i Trelleborg. Pia Sundhage har presenterat den svenska elvan som inleder på Vångavallen.

Kategori: Damlandslaget

Truppen mot Kanada i Trelleborg

Idag presenterade förbundskapten Pia Sundhage truppen till mötet med Kanada i Trelleborg den 6 april - en värdemätare av högsta rang inför sommarens EM-slutspel i Holland.
- Det blir spännande att möta få OS bronsmedaljörer. Det kommer att bli spännande att se hur vi står emot i luftrummet, i närkamper och hur smarta vi kan vara i vårt passningsspel, säger Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Magnus Wikman kommer att tillträda som assisterande förbundskapten för Damlandslaget 1 augusti.

Wikman assisterande förbundskapten efter EM

Efter sommarens EM kommer Pia Sundhage att sluta som svensk förbundskapten. Det är sedan tidigare klart att Peter Gerhardsson kommer att ersätta Sundhage och arbetet med det nya teamet som ska jobba med Damlandslaget är i full gång. Ny assisterande förbundskapten blir Magnus Wikman, som kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 augusti.

- Jag ser fram emot det. Det ska bli kul och stimulerande att få jobba med Damlandslaget igen. Men till dess är det full fokus på mitt jobb för P16-landslaget, säger Magnus Wikman.

Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget besegrade Ryssland klart. Här firar Fridolina Rolfö sitt 4-0-mål med Olivia Schough.

Enkel seger mot Ryssland

Damlandslaget vann den avslutande matchen i Algarve Cup mot Ryssland med klara 4-0 efter att ha avgjort matchen reda under de första tio minuterna.
Kosovare Asllani gjorde två av de svenska målen, Nilla Fischer och Fridolina Rolfö varsitt.
– Vi har en del att jobba på, men det är skönt idag att det blir ett par mål även om vi kunde gjort fler, kommenterade Nilla Fischer efter matchen.


Kategori: Damlandslaget

Nilla Fischer med i världslaget


Nilla Fischer har blivit utsedd som en av de elva i spelarfacket FIFPro:s världslag 2016. Hon tar plats i backlinjen tillsammans med Ali Krieger, Wendie Renard och Leonie Maier.
Hope Solo fick målvaktsplatsen och övriga utespelare i världselvan är Marta, Carli Lloyd, Dzsenifer Marozsan, Eugénie Le Sommer, Ada Hegerberg och Alex Morgan.

– Jag är väldigt stolt att spelarna har röstat fram mig som en av de mittbackar som är med i världslaget. Oväntat, men samtidigt tycker jag att jag är tillräckligt bra för att vara med där. Det känns väldigt bra, säger Fischer.

Kategori: Damlandslaget
Hanna Glas får chansen från start mot Ryssland i kväll.

Startelvan mot Ryssland

Klockan 19.30 i kväll avslutar Damlandslaget Algarve Cup med en placeringsmatch mot Ryssland. Matchen gäller om sjundeplatsen i turneringen då Sverige slutade trea efter Holland och Australien i gruppen. Så här har Pia Sundhage valt att formera sitt lag.

Kategori: Damlandslaget
Holland fick Sverige på fall i den tredje och avslutande gruppspelsmatchen av Algarve Cup.

Förlust mot Holland

Det blev ingen gruppseger för damlandslaget i Algarve Cup. Sverige förlorade mot Holland under måndagen efter ett straffmål i den 81:a minuten. Därmed slutade Sverige trea i gruppen efter Holland och Australien.
- Jag önskar europeiskt motstånd, sa Linda Sembrant till SVT om den kommande placeringsmatchen efter slutsignalen.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough och de övriga svenska spelarna hade svårt att få hål på Kina i Algarve Cup.

Mållöst mot Kina i Algarve Cup

Damlandslaget spelade 0-0 mot Kina i Algarve Cup. Pia Sundhages lag hade inte samma tempo som mot Australien och saknade för dagen också den rätta skärpan i passningsspelet för att få hål på kinesiskorna.
– Det känns tråkigt att vi inte kan göra mål. Vi gör rätt så mycket byten, det är klart att det påverkar, men det är saker som är bra och det är saker som är mindre bra, men en poäng, sammanfattade lagkapten Caroline Seger till SVT efter slutsignalen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter