Kategori: Damlandslaget

UEFA-beslut i Danmarksfrågan

UEFA har tillkännagett sitt beslut i frågan rörande att det danska damlandslaget inte kom till spel i VM-kvalmötet med Sverige i oktober. Danmark döms som förlorare i matchen med siffrorna 0-3 och om en liknande situation uppstår igen inom de närmsta fyra åren kommer Danmark att uteslutas från UEFA:s nationstävlingar.
- Det är ett högst förvånande beslut, säger den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Kategori: Damlandslaget
Senast Elin Landström var uttagen i en damlandslagstrupp var till ett läger på Bosön 2015.

Elin Landström kallas in i truppen

På grund av privata skäl lämnar Petra Andersson återbud till damlandslagets landskamp mot Frankrike den 27 november. Ersättare blir Kopparbergs/Göteborg FC:s Elin Landström. Landström har varit uttagen tidigare - men har hittills inte gjort debut i A-landslagströjan.

Kategori: Damlandslaget
Peter Gerhardsson, tv, tillsammans med Magnus Wikman, assisterande.

Damlandslagets sista trupp för året

Damlandslaget spelar sin sista match för året den 27 november borta mot Frankrike. Det blir Peter Gerhardssons tredje match vid rodret och hittills största prövning. Under onsdagen presenterades truppen.

- Det är ingen tävlingsmatch men motståndet är det tuffaste vi har under denna höst. Det gör att det finns idéer om hur vi ska balansera laget på lite annorlunda sätt än mot Ungern och Kroatien, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Operation väntar för Samuelsson

Det var i samband med en situation i slutet av Damlandslagets match mot Ungern som Jessica Samuelsson skadade foten. Nu väntar operation för landslagsbacken.

- När svullnaden minskat visade vidare undersökningar att Jessica även drabbats av ligamentskador i foten. Hon kommer genomgå operation under nästa vecka, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Kategori: Damlandslaget
Sverige stod för en mycket övertygande insats mot Ungern i VM-kvalet och vann med 5-0.

5-0 mot Ungern

Mängder med målchanser och mycket vackra mål. Så skulle man kunna beskriva Sveriges 5-0-seger mot Ungern på Borås Arena i VM-kvalet. En minst sagt övertygande seger - men förbundskaptenen Peter Gerhardsson vill analysera matchen i efterhand för att ge en rättvis bild.
- Jag är nöjd med resultatet och en del av målen var snygga, men jag vet inte. Jag får titta på matchen efteråt, säger han i TV12.

Kategori: Damlandslaget

Peter Gerhardsson om Ungern

Nu närmar sig Peter Gerhardssons premiärmatch på hemmaplan som förbundskapten. Damlandslaget möter Ungern i Borås med matchstart 18.45.

- Äntligen dags för match. Vi har väntat ett tag så det är bra att det kommer nu. Ungern är ganska välorganiserade. Vår bedömning är att de är lite vassare än Kroatien, har ett tydligare djupledsspel med några riktigt bra spelare som spelar i bra klubbar.

Kategori: Damlandslaget

Lina Hurtig trivs i landslaget

Lina Hurtig gjorde mål mot Kroatien och har fått en bra start under nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Den offensiva spelaren har missat mästerskap med skador senaste åren men trivs nu med att åter spela i landslaget.

- Det känns jättekul att vara tillbaka med landslaget igen. Jag har haft en bra säsong i Linköping och fått träna på, spela mycket matcher, så det känns mycket bra, säger Lina Hurtig.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget på plats i Borås

Damlandslaget har anlänt Borås inför matchen mot Ungern på tisdag. En av alla spelsugna är mittbacken Magdalena Eriksson som nu åter är med i landslaget för första gången under Peter Gerhardssons ledning.

- Det känns väldigt kul. Det känns som en nystart med nya ledare och ett nytt sätt att tänka, nytt sätt att spela fotboll. Så det känns väldigt roligt, säger Magdalena Eriksson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter