Kategori: Damlandslaget
Sverige kunde och kanske till och med borde ha vunnit med fler bollar mot Ryssland men 2-0 och en mycket fin insats.

Fin seger mot Ryssland

Damlandslaget har börjat EM precis så som man önskat. Efter poäng mot Tyskland vann man enkelt - i underkant - med 2-0 mot Ryssland under fredagen.
- Jätteskönt. Det känns bra nu har vi fyra poäng och vinner med 2-0. Vi känner att vi kontrollerar matchen även om vi är lite trötta i benen, säger målskytten Lotta Schelin till TV4.

Kategori: Damlandslaget

Två förändringar mot Ryssland

Stina Blackstenius och Magdalena Eriksson kommer in i startelvan till matchen mot Ryssland. Damlandslaget gör två förändringar jämfört med premiärmatchen mot Tyskland. Matchen mot Ryssland börjar 18.00 och sänds i TV4 och Eurosport 1.

Kategori: Damlandslaget

Förbundskapten Sundhage inför Ryssland

Så var det dags för match två under EM. Gruppledande Ryssland står för motståndet i matchen som börjar 18.00 i TV4 och Eurosport 1.

- Det blir en väldigt spännande match. Prestationen mot Tyskland kan ingen ta ifrån oss men poängen vi har tagit betyder lite mindre om inte nästa match blir bra. Vi går för tre poäng, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Kosovare Asllani i matchen mot Tyskland.

Kosovare Asllani om fortsättningen

Det blev en stark poäng mot Tyskland i premiären av EM. Nu laddar landslaget om inför gruppspelets andra match där Ryssland står för motståndet. Vinst är viktigt för fortsättningen och Kosovare Asllani vet vad som krävs.
- Vi måste se till att vi gör vårt allra bästa. För att vi ska kunna slå Ryssland måste vi försöka skapa så mycket som möjligt, spela snabbt spel och flytta boll, säger Kosovare Asllani.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget överraskade till middag

Damlandslaget fick oväntat besök i den fortsatta uppladdningen under onsdagskvällen. Hemvärnets musikkår Eslöv välkomnade laget till kvällens middag på ett alldeles speciellt sätt. 30 musikanter ställde upp sig och välkomnade laget med bland annat låten Guld och gröna skogar.

Kategori: Damlandslaget
Stina Blackstenius byttes in i andra halvlek för Sverige och hade den bästa svenska målchansen i 0-0-matchen.

Oavgjort mot Tyskland

En poäng mot regerande EM-mästarna Tyskland. EM-premiären slutade bra för Sverige mot det eviga mardrömsmotståndet efter ett tajt svenskt försvarsspel och ett par vassa målchanser framåt som kunde ha resulterat i en svensk seger.
- Det är första gången på väldigt länge som vi håller nollan mot Tyskland. Vi lyckades med vårt försvarsspel, det hade varit ännu roligare om vi lyckats bättre med vår omställningsspel, säger Pia Sundhage till SVT.
Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage

Tyskland i EM-premiär

Så var det dags. Efter en veckas förläger i Göteborg och ytterligare sex dagars förberedelser i Holland är det äntligen premiär. Tyskland står på andra sidan i matchen som har avspark 20.45.
- Det är en känsla av att det är dags, att det är dags att göra Tyskland dåliga. Vi har spelat så många gånger mot Tyskland och vill nu verkligen vinna, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö.

EM-premiären i sikte för Rolfö

Fridolina Rolfö har under de senaste matcherna inför mästerskapet startat i anfallet tillsammans med Lotta Schelin. Nu väntar EM-premiär mot Tyskland om två dagar och Fridolina Rolfö blickar fram med hopp om startplats.
- Jag känner att jag fått stort förtroende från ledarstaben och tid på plan från start. Det är jag jätteglad för och jag hoppas så klart på speltid även här i EM, säger Fridolina Rolfö.

Kategori: Damlandslaget

Lotta Schelin om EM-konkurrensen

I årets EM-slutspel finns många slagkraftiga lag och för första gången spelas mästerskapet med 16 nationer. Fler lag tar plats och har möjlighet att utmana om segern.
- EM känns ju väldigt prestigefyllt, framförallt för att det är så otroligt många bra lag som börjat komma upp, säger Lotta Schelin om konkurrensen i mästerskapet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter