Kategori: Damlandslaget
Sverige-Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö.

Nu finns biljetter till Sverige-Skottland

EM-kvalificerade Skottland kommer till Myresjöhus Arena i Växjö den 13 juni. Klockan 18.00 spelar Damlandslaget den sista matchen innan förbundskapten Pia Sundhage presenterar truppen till sommarens EM-slutspel. En bra värdemätare mot en annan EM-nation och ett sista tillfälle för spelarna att visa upp sig inför trupputtagningen. Nu har biljetterna släppts till matchen.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson i tidigare möte med Danmark.

Så lottades VM-kvalet

Danmark, Ukraina, Ungern och Kroatien - det är Sveriges motståndare i kvalet till VM i Frankrike 2019. De inledande matcherna i kvalet, med start i september, kommer bli de första tävlingsmatcherna för tillträdande förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
- Det blir ett nordiskt derby som naturligtvis kommer bli intressant, både publik- och mediamässigt, säger Peter Gerhardsson från lottningen i Schweiz.

Kategori: Damlandslaget
Att ta Sverige till VM-slutspelet i Frankrike blir 2019 Peter Gerhardssons första uppgift som förbundskapten.

VM-kvallottning i Nyon tisdag

Tisdag klockan 13.30 lottas nästa VM-kval för damlandslaget, som tillhör den toppseedade gruppen lag tillsammans med Tyskland, England, Norge, Spanien, Schweiz och Italien.
Kvalet till VM-slutspelet i Frankrike 2019 blir de första tävlingsmatcherna för tillträdande förbundskaptenen Peter Gerhardsson, som också närvarar vid lottningen i Nyon.

Kategori: Damlandslaget

Lyckad genomkörare mot fotbollsgymnasium

Lotta Schelin - målskytt i dagens sparring mot Söderslättsgymnasiet.

Damlandslaget matchade under tisdagen två gånger 45 minuter mot Söderslättsgymnasiets NIU-elever. Sverige tog också ledningen efter dryga kvarten då Caroline Seger med en lång, svepande passning hittade Lotta Schelin som efter nedtagning med vänsterfoten förvaltade chansen med högern.
Därefter vände matchen och slutade 2-1 till NIU-elevernas favör.

Kategori: Damlandslaget
Den 8 juni spelar Damlandslaget mot USA på Nationalarenan Gamla Ullevi. Fem dagar senare mot Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö.

EM-genrep mot USA och Skottland

Den 17 juli sparkar Damlandslaget igång sitt EM med tuffast tänkbara motstånd direkt – Tyskland. Som en del av de noggranna förberedelserna är det nu klart att Pia Sundhages landslag laddar upp med att möta USA på Nationalarenan Gamla Ullevi 8 juni klockan 19.30. Fem dagar senare, den 13 juni, väntar Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö klockan 18.00.
- Nu ska vi spela ihop ett lag och att vi får två matcher att göra det på i juni månad kommer att bli mycket bra och spännande. Det här är "the last dance" innan vi tar ut EM-truppen, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer ska kunna spela redan nästa match.

Lätt skada för Nilla Fischer

När Damlandslaget förlorade med 0-1 mot Kanada i Trelleborg under torsdagen utgick Nilla Fischer med en skada i andra halvlek. Men det ska inte vara någon fara med mittbacken berättar damlandslagets läkare Sverker Nilsson.

Kategori: Damlandslaget
Kanada var vassare den sista tredjedelen av planen och vann med 1-0.

Damlandslaget förlorade mot Kanada

Kanada besegrade Sverige med 1-0 i Trelleborg. Det efter att landslagen ägde en varsin halvlek - men Sverige lyckades inte skapa tillräckligt farliga målchanser efter underläget från den första halvleken som kunde ha genererat i en kvittering.
- Det ska naturligtvis inte ta 45 minuter innan vi blir bra. Det krävs att vi pratar om det och hittar sätt att bli bättre även om det blir det i andra halvlek, säger lagkaptenen Caroline Seger till TV12.

Kategori: Damlandslaget

Dahlkvist inför matchen mot Kanada

18.00 i kväll torsdag möter Damlandslaget OS-trean Kanada på Vångavallen i Trelleborg. En prestigefull landskamp mot ett mycket vasst motstånd. Hör vad Lisa Dahlkvist har att säga om matchen, sin roll i landslaget och hur hon trivs i klubblaget i klippet ovan.

Kategori: Damlandslaget
Pia Sundhage och Nilla Fischer i Trelleborg

Pia laddar för upploppet som förbundskapten

Pia Sundhage laddar för det sista stora slaget som förbundskapten för Sverige. Sommarens EM-slutspel i Holland.
Men inför dagens möte med Kanada på Vångavallen är hon helt osentimental. Istället lika entusiastisk och med samma orubbliga tro på sitt lags kompetens och möjligheter som någonsin sedan tillträdet som svensk landslagsbas i september 2012.
– Den här våren och sommaren blir den sista tiden med det här gänget innan andra tar vid. När man ser slutet vill man gärna göra lite extra, säger Pia Sundhage.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter