Kategori: Damlandslaget
Damlandslaget besegrade Ryssland klart. Här firar Fridolina Rolfö sitt 4-0-mål med Olivia Schough.

Enkel seger mot Ryssland

Damlandslaget vann den avslutande matchen i Algarve Cup mot Ryssland med klara 4-0 efter att ha avgjort matchen reda under de första tio minuterna.
Kosovare Asllani gjorde två av de svenska målen, Nilla Fischer och Fridolina Rolfö varsitt.
– Vi har en del att jobba på, men det är skönt idag att det blir ett par mål även om vi kunde gjort fler, kommenterade Nilla Fischer efter matchen.


Kategori: Damlandslaget

Nilla Fischer med i världslaget


Nilla Fischer har blivit utsedd som en av de elva i spelarfacket FIFPro:s världslag 2016. Hon tar plats i backlinjen tillsammans med Ali Krieger, Wendie Renard och Leonie Maier.
Hope Solo fick målvaktsplatsen och övriga utespelare i världselvan är Marta, Carli Lloyd, Dzsenifer Marozsan, Eugénie Le Sommer, Ada Hegerberg och Alex Morgan.

– Jag är väldigt stolt att spelarna har röstat fram mig som en av de mittbackar som är med i världslaget. Oväntat, men samtidigt tycker jag att jag är tillräckligt bra för att vara med där. Det känns väldigt bra, säger Fischer.

Kategori: Damlandslaget
Hanna Glas får chansen från start mot Ryssland i kväll.

Startelvan mot Ryssland

Klockan 19.30 i kväll avslutar Damlandslaget Algarve Cup med en placeringsmatch mot Ryssland. Matchen gäller om sjundeplatsen i turneringen då Sverige slutade trea efter Holland och Australien i gruppen. Så här har Pia Sundhage valt att formera sitt lag.

Kategori: Damlandslaget
Holland fick Sverige på fall i den tredje och avslutande gruppspelsmatchen av Algarve Cup.

Förlust mot Holland

Det blev ingen gruppseger för damlandslaget i Algarve Cup. Sverige förlorade mot Holland under måndagen efter ett straffmål i den 81:a minuten. Därmed slutade Sverige trea i gruppen efter Holland och Australien.
- Jag önskar europeiskt motstånd, sa Linda Sembrant till SVT om den kommande placeringsmatchen efter slutsignalen.

Kategori: Damlandslaget
Olivia Schough och de övriga svenska spelarna hade svårt att få hål på Kina i Algarve Cup.

Mållöst mot Kina i Algarve Cup

Damlandslaget spelade 0-0 mot Kina i Algarve Cup. Pia Sundhages lag hade inte samma tempo som mot Australien och saknade för dagen också den rätta skärpan i passningsspelet för att få hål på kinesiskorna.
– Det känns tråkigt att vi inte kan göra mål. Vi gör rätt så mycket byten, det är klart att det påverkar, men det är saker som är bra och det är saker som är mindre bra, men en poäng, sammanfattade lagkapten Caroline Seger till SVT efter slutsignalen.

Kategori: Damlandslaget

Annan matchbild väntar mot Kina


Klockan 19.30 svensk tid spelar damlandslaget match nummer två i Algarve Cup mot Kina, en nation som Pia Sundhage känner väl sedan tiden som assisterande förbundskapten då Marika Domanski Lyfors ledde det kinesiska landslaget.
Sundhage menar att det ikväll blir en annan typ av match än den i förrgår mot Australien.

– Det kommer att bli en annan match, det kommer inte att bli lika mycket djupledshot, det kommer inte att bli lika många snabba en-mot-en. Å andra sidan så kommer det att bli en teknisk fotboll och det gäller att vi håller ihop det helt enkelt, säger Pia Sundhage.

Kategori: Damlandslaget
Efter segern mot Australien tar sig Damlandslaget nu sig an Kina.

Startelvan mot Kina

I morgon klockan 19.30 spelar Damlandslaget mot Kina i Algarve Cup. Pia Sundhages landslag började på bästa sätt med en 1-0-seger Australien. Sundhage gör flera förändringar i laget till matchen.

Kategori: Damlandslaget

Smakstart på Algarve Cup!

Sverige tog en skön och meriterande seger i öppningen av Algarve Cup när man kämpade ner Australien. Ett snyggt solomål av Lotta Schelin efter en timme avgjorde en tät kamp där Sverige fick jobba hårt för 1-0 och tre poäng.
- En bra fotbollsmatch. Det går fort, väldigt fort men jag tycker vi tar över i andra halvlek, sa en mycket nöjd Pia Sundhage efter matchen.

Kategori: Damlandslaget

"Kul att vi äntligen drar igång"


Ikväll inleder damlandslaget Algarve Cup med match mot Australien i Albufeira. Linköpings Jessica Samuelsson, som har egen erfarenhet av spel i den australiska ligan, ser fram emot kvällens premiärmatch och tror sig veta vad som blir nyckeln för henne själv och kollegorna i den svenska försvarslinjen.
– Jag tror det blir viktigt för oss att hålla koll på deras forwards, jobba mycket med fotarbetet och vara beredda på deras snabba passningar i djupled.

Kategori: Damlandslaget
Kosovare Asllani, i lagets nya matchtröja, startar på topp mot Australien.

Australien första utmaningen

Onsdag 19.30 kickar årets Algarve Cup igång för svensk del. För motståndet står världssexan Australien. Matchen som spelas i Albufeira kan ses i SVT2.
- En härlig utmaning, menar förbundskapten Pia Sundhage som nominerade sin startelva på tisdagkvällen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter