Kategori: Damlandslaget
Kosovare Asllani, i lagets nya matchtröja, startar på topp mot Australien.

Australien första utmaningen

Onsdag 19.30 kickar årets Algarve Cup igång för svensk del. För motståndet står världssexan Australien. Matchen som spelas i Albufeira kan ses i SVT2.
- En härlig utmaning, menar förbundskapten Pia Sundhage som nominerade sin startelva på tisdagkvällen.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin #IDittNamn

Silvana Imam tar rygg på damlandslaget

Damlandslaget lanserar en ny tröja och tar med sig Silvana Imam, Zara Larsson och Gina Dirawi in på plan – genom att spelarna byter ut sina namn och istället låter viktiga budskap ta plats på ryggen. Lagkaptenen Lotta Schelin är en av de spelare som delar ett viktigt budskap och ställer sig bakom initiativet #IDittNamn

Kategori: Damlandslaget

Köp biljetter till Sverige-Kanada

OS-bronsmedaljörerna, tillika världsfyran, Kanada kommer till besök på Vångavallen i Trelleborg. Klockan 18.00 den 6 april mäter Pia Sundhages landslag sina krafter mot Kanada i den första hemmalandskampen det här EM-året. Nu har biljetterna släppts till matchen.

Kategori: Damlandslaget
Mimmi Larsson, med två landskamper i bagaget, får chansen i Algarve Cup.

Larsson och Hurtig med till Algarve

Under onsdagen tog förbundskaptenen Pia Sundhage ut sin trupp till Algarve Cup som spelas i Portugal i början av mars. I gruppspelet väntar Australien, Kina och Holland för det svenska landslaget.
- Vi är ju i en process när det gäller vårt anfallsspel, som stundtals såg bra ut mot Norge och England. Det är något vi ska utveckla ytterligare i Algarve, säger Sundhage.

Kategori: Damlandslaget

Möte med Kanada i Trelleborg

Sverige-Kanada 6 april

Ytterligare ett led i damlandslagets förberedelser inför sommarens EM-slutspel i Holland har fallit på plats. Den 6 april kommer världsfyran Kanada till Trelleborg för landskamp på Vångavallen.

Kategori: Damlandslaget
Sofia Jakobsson är korsbandsskdadad och blir borta en längre tid.

Sofia Jakobsson korsbandsskadad

Damlandslagets anfallare Sofia Jakobsson är korsbandsskada och blir borta från spel en längre tid.
– Jag har tagit del av MRT-bilder på Sofias knäskada och kan bekräfta att det är en främre korsbandsskada på vänster knä. Hon har även ådragit sig en lindrig skada på inre ledbandet i samma knä, säger damlandslagets läkare Houman Ebrahimi.

Kategori: Damlandslaget

Mållöst mot England

Sverige fick nöja sig med 0-0 i årets andra landskamp. Med ett mål bortdömt för offside i den första halvleken och en missad straff i den andra var det Sverige som låg närmast en seger.
- Överlag så var det en bra fotbollsmatch. Jag tycker vi skulle ha vunnit men då måste man ju sätta sina målchanser. Och vi hade ju verkligen chansen precis i slutet. Men spelet värmer, sa Pia Sundhage som tyckte det var ett steg framåt jämfört med matchen mot Norge.

Kategori: Damlandslaget

Landslagsstjärnorna möter lagkamrater i kväll

Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl spelar till vardags i England i sina klubblag. Klockan 18.00 ställs Damlandslaget mot just England i San Pedro del Pinatar och troligtvis kommer både Asllani och Lindahl att få möta några av sina lagkamrater till vardags i matchen. Lyssna vad de svenska landslagsstjärnorna har att säga om förutsättningarna inför drabbningen som kommer att sändas live - utan kostnad - på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget
Stina Blackstenius startar mot England.

Lindahl och Blackstenius i elvan mot England

Tisdag klockan 18.00 spelar damlandslaget den andra landskampen under lägret i Spanien. England står för motståndet och Pia Sundhage ställer upp en 4-3-3-formation med två nya namn i startelvan jämfört med matchen mot Norge i torsdags. Hedvig Lindahl tar plats i målet och Stina Blackstenius kommer in i anfallet.
Matchen livesänds på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget
Kristine Minde avgjorde för Norge i damlandslagets första landskamp för året.

1-2 mot Norge i årets första landskamp

Damlandslaget föll med 1-2 mot Norge i årets första landskamp. Alla mål i den första halvleken.
Sofia Jakobsson gav Sverige ledningen efter 20 minuters spel, men Norge kom tillbaka omgående med 1-1 av Lise-Marie Utland och kort därefter 2-1 av Kristin Minde.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter