EM-genrep mot USA och Skottland

Den 8 juni spelar Damlandslaget mot USA på Nationalarenan Gamla Ullevi. Fem dagar senare mot Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö.

Den 17 juli sparkar Damlandslaget igång sitt EM med tuffast tänkbara motstånd direkt – Tyskland. Som en del av de noggranna förberedelserna är det nu klart att Pia Sundhages landslag laddar upp med att möta USA på Nationalarenan Gamla Ullevi 8 juni klockan 19.30. Fem dagar senare, den 13 juni, väntar Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö klockan 18.00.
- Nu ska vi spela ihop ett lag och att vi får två matcher att göra det på i juni månad kommer att bli mycket bra och spännande. Det här är "the last dance" innan vi tar ut EM-truppen, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Efter förra sommarens OS-silver har Damlandslagets fokus riktats mot EM-sommaren 2017 i Holland. Där väntar ett gruppspel mot OS-guldmedaljörerna Tyskland, Ryssland och Italien.

Under 2017 har landslagsstjärnorna påbörjat sina förberedelser inför EM med att spela landskamper mot Norge, England och här senast Kanada. Däremellan spelade Damlandslaget även Algarve Cup.

Nu är det även klart hur några av de sista pusselbitarna inför mästerskapet ska läggas. På Gamla Ullevi i Göteborg den 8 juni klockan 19.30 söker USA revansch för strafförlusten mot Sverige i OS.

- Det mest meriterade laget i världen kommer till Sverige. Mot såna lag måste man vara effektiva. Det kan vi inte skryta om att vi har varit men det kommer vi att bli, säger förbundskaptenen Pia Sundhage och den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson fyller i:
- Det är få förunnat att få se två världslag möta varandra live. Så den möjligheten ska man inte missa, Lilie Persson.

Den 13 juni klockan 18.00 möter Damlandslaget Skottland på Myresjöhus Arena i Växjö. Den sista matchen innan den svenska EM-truppen tas ut.
- Skottland har en svensk förbundskapten, eller två stycken, som har gjort ett fantastiskt jobb och tagit Skottland till EM. En EM-motståndare. Här kommer det att smälla i närkamperna, säger Sundhage.

Mer information om biljetter till matcherna kommer inom kort.

Senaste nytt: Damlandslaget