Matchhjältar för Barncancerfonden

Football of Hope, samarbetet mellan det svenska damlandslaget och Barncancerfonden, har under året bidragit i kampen mot barncancer. Flera aktiviteter har inbringat över 200 000 kronor till Barncancerfondens arbete.

Det svenska damlandslaget har under året samarbetat med Barncancerfonden under parollen Football of Hope. Olika aktiviteter har genomförts för att samla in pengar till fondens arbete och forskning.

- Jag är glad att vi nu kommer att samarbeta med Svenska Fotbollförbundet för att sprida information om barncancer och samla in pengar till forskning och stöd. Genom Football of Hope kan Barncancerfonden nå en stor och blandad publik över hela landet. Vi hoppas att vi kan engagera många nya månadsgivare som vill hjälpa oss att bekämpa barncancer, sa Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden, i samband med offentliggörandet.

Det var en fantastisk VM-kvalvecka i Göteborg i september. Damlandslaget säkrade VM-avancemanget samtidigt som de gjorde skillnad i kampen mot barncancer. Matchen mot Bosnien-Hercegovina spelades under parollen Football of Hope. Biljettpriset höjdes med tio kronor som direkt gick till Barncancerfonden. Det såldes också blågula Football of Hope-armband på plats i Göteborg.

Efter damlandslagets samling i Göteborg auktionerades dessutom elva signerade matchtröjor ut, en aktivitet som enbart den inbringade drygt 45 000 kronor. Detta är några exempel på vad som gjorts och tillsammans har alla aktiviteter resulterat i över 200 000 kronor till Barncancerfondens arbete och forskning!

Barncancerfonden önskar uppnå 250 000 kronor innan årets slut. Det blågula armbandet som tagits fram för Football of Hope finns fortfarande till försäljning på footballofhope.se.
Vad är en bättre julklapp till vänner och familj? Eller varför inte till dig själv? Tillsammans kan vi fortsätta vara matchhjältar för Barncancerfonden.

För ytterligare information om vad som skedde kring Football of Hope i samband med damlandslagets VM-kvalperiod i Göteborg i september kan ni läsa artikeln nedan.

Football of Hope: Damlandslaget spelade för Barncancerfonden

Lindahl, Söberg, Folkesson, Jakobsson.

I samband med VM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina spelade damlandslaget inte enbart för tre viktiga poäng, de spelade också för ett viktigt välgörande ändamål. Matchen var en manifestation för kampen mot barncancer och i samarbete med Barncancerfonden samlade SvFF in pengar under parollen "Football of Hope".