Kategori: F17/01
F17/01-landslaget var överlägsna i EM-kval 1, nu väntar den avgörande kvalrundan.

F17/01: Trupp till EM-kval 2

Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut sin trupp inför den avgörande omgången av EM-kvalet som spelas 22-28 mars. F17/01-landslaget gör upp med Finland, Skottland och värdnationen Frankrike om en plats i F17-EM.

Kategori: F17/01

Förlust i kvalgenrepet


F17-landslaget föll i EM-kvalgenrepet borta mot Nederländerna. Sverige kvitterade två gånger om genom Wilma Ljung Klingwall och Elsa Törnblom, men föll till slut med 2-4.
– Jag är glad över att vi fick den här genomköraren. Nu har vi två veckor på oss att träna och lära oss av våra misstag innan EM-kvalet inleds, säger förbundskapten Pia Sundhage.

UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag

Sundhage stannar hos SvFF

Damlandslagets förra förbundskapten Pia Sundhage stannar i Svenska Fotbollförbundets verksamhet. Hon blir nu förbundskapten för flickor födda 2001 och 2003 och kommer att leda F17-landslaget vid hemma-EM 2020.
- Vi är jätteglada att Pia Sundhage vill fortsätta jobba för utvecklingen av svensk damfotboll, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: F17/01

7-0 i gruppfinalen mot Ryssland


F16/01-landslaget svarade för ytterligare en helgjuten insats när man avslutade EM-kvalet med seger 7-0 i gruppfinalen mot Ryssland. Sverige därmed vidare som gruppsegrare med maximala nio poäng och 19-0 i målskillnad.
Beata Olsson gjorde tre av Sveriges mål, övriga fullträffar av Johanna Lindell, Wilma Ljung Klingwall, Sara Lilja Vidlund och Tilde Lindwall.

- Vi avslutar med flaggan i topp totalt gör vi tre bra matcher i kvalet mot olika typer av motstånd. Faktiskt gör vi sex bra halvlekar, det har vi inte gjort tidigare. En stor eloge till tjejerna som har fått ihop helheten. Det vi har tränat på och lagt mycket tid på sitter, summerar förbundskapten Katarina Dunder Olsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter