Kategori: F16/01

2-0-seger för F16 mot Norge


F16/01-landslaget vann den första av två bortalandskamper mot Norge med 2-0. Båda de svenska målen kom mitt i den andra halvleken, målskyttar Beata Olsson och Kajsa Lang.
Returmatch på torsdag klockan 12.00, även den på Jessheim stadion.

– Jag är nöjd. Vi har en fas, en dryg kvart mitt i andra halvlek, där de pressar oss, men vi är bra i första halvlek och i början och slutet av den andra. En jättebra fotbollsmatch, säger förbundskapten Katarina Olsson.

Kategori: F16/01

F16-trupp till Norgekamper

Kajsa Lang är en av 19 uttagna spelare till dubbelmötet med Norge.

F16/01-landslagets förbundskapten Katarina Olsson har tagit ut 19 spelare till de två bortalandskamperna mot Norge den 22 respektive 24 augusti. Matcherna spelas i Jessheim, som ligger knappa milen från Oslo Lufthavn (Gardermoen).

Kategori: F16/01
Foto: SvFF

Förlust även i sista matchen i Nordisk Flick

Sverige och Danmark gjorde upp om den sista platsen i årets upplaga av Nordisk Flickturnering i Uleåborg. Tyvärr för svensk del slutade det med den fjärde förlusten för veckan 1-2 (1-1).
Förlusten till trots svarade Sverige för en bättre insats än tidigare.
- Ja, idag såg det bättre ut både anfalls- och försvarsmässigt, konstaterade Katarina "Cancan" Olsson.

Kategori: F16/01

Förlust även mot Island

Sverige inräknade tredje raka förlusten i Nordisk Flickturnering när man föll mot Island i Pudasjärvi med 2-3 (1-2) på tisdagskvällen. Därmed väntar match om sjunde plats mot Danmark på torsdag.

Kategori: F16/01

Klar svensk förlust i Brahestad

Både värdnationen Finland och Sverige hade revansch i sinnet efter förluster första matchdagen i Nordisk Flickturnering. Men revanschlustan brann
uppenbarligen starkare hos finländskorna som rättvist kunde vinna 2-0 (1-0) i Brahestad.
- Det är svårt att få med oss poäng när vi bara spelar försvarsspel, konstaterade Sveriges förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson krasst direkt efter match.

Kategori: F16/01

Inledande förlust i Nordisk Flick

F16-landslaget föll i öppningsmatchen av Nordisk Flickturnering med 0-1 mot Frankrike på Raatin Stadion i Uleåborg. I en tät och tuff dust kom segermålet på tilläggstid av den första halvleken. Sverige stod upp bra och kämpade in i slutet.
- Vi gör allt och försöker. Det här var en riktig utmaning på högsta nivå och nu är vi verkligen igång, säger förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson, nöjd med det mesta utom resultatet.

Kategori: F16/01

Trupp till Nordisk flickturnering

F16-landslaget gick obesegrat genom UEFA-turneringen i Portugal i mitten av maj. I slutet av juni inleds nästa utmaning för landslaget - Nordisk flickturnering i Finland. Förbundskapten Katarina Olsson har kallat 20 spelare till matcherna mot Frankrike, 30 juni, Finland, 2 juli, samt Island, 4 juli.

Kategori: F16/01

F16-landslaget obesegrat i Portugal


Det blev en ny seger för F16-landslaget i Portugal. Turkiet besegrades med 1-0 i den sista matchen av UEFA Development-turneringen. Ett obesegrat landslag avslutar således samlingen i Portugal som turneringssegrare efter tre raka segrar - mot Portugal efter straffar, mot Ryssland 5-1 och nu 1-0 mot Turkiet.

Kategori: F16/01
Foto: SvFF

Storseger för F16 mot Ryssland

F16/01-landslaget vann med hela 5-1 i mot Ryssland i match två i UEFA:s utvecklingsturnering i Portugal. Beata Olsson och Selma Berggren tvåmålsskyttar för Sverige där Kajsa Lang var den som visade vägen med 1-0 efter dryga kvarten.

Kategori: F16/01

Straffseger mot Portugal

Foto: SvFF

1-1 efter full tid och svensk seger i den efterföljande straffsparksläggningen (3-2). Det blev facit för F16-landslaget i öppningsmatchen mot värdnationen Portugal i UEFA:s utvecklingsturnering. Sverige öppnade nervöst men spelade upp sigefter paus.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter