Kategori: F16/02

F16-trupp till Bosönläger

Nya förbundskaptenen Pär Lagerström samlar 42 spelare för läger på Bosön mellan 28 februari och 4 mars. F16/02-landslaget har ett matchtätt landslagsår med UEFA-turnering, Nordisk flick-turnering och avslutande EM-kval 1 på schemat. Lägret på Bosön blir Lagerströms första tillfälle att träffa spelare födda 2002.

Kategori: Landslag

Pär Lagerström ny flickförbundskapten

Pär Lagerström.

Pär Lagerström har utsetts till ny flickförbundskapten F15-17. Lagerström kommer att leda landslag för årskullarna födda jämna år medan UFK-kollegan Pia Sundhage kommer att ansvara för årskullar födda udda år.

Kategori: F16/02

EM-kval 1 lottat för F15/02-landslaget

Det nuvarande F15/02-landslaget kommer under hösten 2018 att börja kvala för EM i Bulgarien 2019. Under fredagen lottades gruppen i EM-kval 1 för landslaget. Motståndare blir Nederländerna (som även är värdland), Lettland och Georgien.

UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag
Ulf Kristiansson.

Kristiansson får dubbla kaptensroller

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

Kategori: F16/02
F15/02-landslagets startelva i den andra landskampen mot Norge. Matchen slutade 0-0.

Mållöst i andra matchen för F15

Efter att ha förlorat den första landskampen som landslag spelade F15/02-landslaget oavgjort 0-0 mot Norge den här gången. Mycket tack vare ett fint målvaktsspel av Sofia Hjern som bland annat räddade en straff och ett friläge.
- Hon gör en jättebra match. Över dom här två matcherna har båda målvakterna gjort det väldigt bra. Stora utropstecken för oss, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

Kategori: F16/02

Förlust i debutmatchen för F15-landslaget

F15/02-landslaget visade upp härliga offensiva intentioner men var något för lätta mot Norge i deras första landskamp tillsammans. Norge vann med 2-1 på hemmaplan.
- Vi måste bli lite tuffare och träna på försvarsspelet, men det är jag inte orolig för. Det som är positivt är att vi har väldigt många bra fotbollsspelare, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

Kategori: F16/02

F15-trupp till Norgemöten

Den 5 och 7 september spelar F15/02-landslaget sina två första landskamper. För motståndet står Norge och matcherna spelas på bortaplan. Förbundskapten Ulf Kristiansson har tagit ut en trupp med 19 spelare till dubbellandskamperna.

Visa alla nyheter