Kategori: U20/96
Amanda Persson, en av fyra 98:or i truppen

U20/U23 till englandsturnering

Förberedelserna inför U20-VM senare i år fortsätter med matcher mot högkaratigt motstånd första veckan i juni. USA, England och Norge står för motståndet i matcher på det engelska förbundets anläggning St George´s Park.

Kategori: U20/96
EM-guldet från i somras kvalificerade Sverige till U20-VM i Papua Guinea. Sverige har nu lottats mot värdnationen samt Brasilien och Nordkorea.

Sverige mot Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM

Sverige ställs mot Papua Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM i Papua Nya Guinea, som spelas 13 november-3 december.
Då inga lag från samma konfederation kan lottas mot varandra i gruppspelet stod det tidigt klart att Sverige skulle hamna i antingen grupp A eller B.
– Det var helt klart bättre att hamna i A än B, även om det är en tuff utmaning vi ställs inför oavsett utfallet i lottningen, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Michelle De Jongh spelade hela matchen för Sverige.

Oavgjord avslutning i La Manga

Det blev oavgjort på nytt för det svenska F20-landslaget. I den sista matchen i La Manga spelade Sverige 1-1 mot England i en match där lagen hade en varsin halvlek.
- Den andra halvleken idag är riktigt bra. England är knappt över på vår planhalv, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Maja Göthberg startade i det svenska laget som spelade mot Japan.

Japansk seger med 2-0

Det svenska F23-landslaget fick se sig besegrade med 2-0 mot Japan. Ett behärskat och bolltryggt motståndarlag gjorde det svårt för Sverige och spelade bra fotboll matchen igenom.
- Japan är extremt bra. Ibland är det bara att vara ödmjuk och erkänna det, säger förbundskapten Calle Barrling efter slutsignal.

Kategori: U20/96
Emma Jansson stod för kvitteringen till 1-1.

Oavgjord inledning i La Manga

Den inledande matchen mot USA slutade 1-1 för det svenska F20-landslaget. U23-turneringen i La Manga är förberedande inför senhöstens VM-slutspel och Sverige stod för en stark insats mot USA.
- En väldigt lovande start på det här VM-året, säger förbundskapten Calle Barrling efter slutsignalen.

Kategori: U20/96

U20-trupp till La Manga

Sveriges U20-tjejer förbereder sig för senhöstens VM-slutspel i Papua Nya Guinea. Ett viktigt steg på vägen blir U23-turneringen med kvalificerat motstånd nere i spanska La Manga i början av mars.

Kategori: U20/96
Anna Oskarsson nickade in segermålet (bilden från sommarens EM)

Ny seger mot Tyskland

Sveriges F19-landslag tog ännu en meriterande seger mot Tyskland när man i Kassel vann med matchens enda mål.
- Men vi var inte bra idag. Prestationen är så där. Vi får inte anfallsspelet att stämma, menade Calle Barrling efter den något turliga triumfen.

Kategori: U20/96
Calle Barrling

Calle nominerad till världspris

Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget, är en av tio kandidater som nominerats till årets tränare på damsidan internationellt. Zlatan Ibrahimovic är en av kandidaterna till Guldbollen.

Kategori: U20/96
Foto: UEFA/Sportsfile

Nytt prestigemöte med Tyskland

Den 21 oktober möts Tysklands och Sveriges F20-landslag i Kassel. En repris på sommarens högdramatiska EM-semifinal där Sverige drog det längsta strået och sedermera vann hela turneringen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter