Kategori: F19/96
Calle Barrling

Barrling försiktigt optimistisk

F19-landslaget får öppna EM i Israel mot värdnationen på Ramlas stadion den 15 juli. Det blev utfallet av kvällens lottning där Frankrike och Danmark utgör de två andra lagen i Sveriges grupp A. Förbundskapten Calle Barrling är försiktigt optimistisk:
- Det är okej, vi har en bra chans.

Kategori: F19/96

Sverige kvalificerat för EM

Sverige kommer spela EM-slutspel i sommar. Det svenska F19-landslaget vann den helt avgörande matchen mot Italien med 2-1. Italien såg dock ut att knipa mästerskapsplatsen då de höll 1-1 länge, ett resultat som hade släckt Sveriges drömmar om EM. Men Sverige ville annorlunda och i matchminut 89 avgjordes matchen med ett mål från Emelie Andersson, ett mål som säkrade det svenska avancemanget till EM-slutspelet i Israel.

Kategori: F19/96
Stina Blackstenius gjorde två av Sveriges mål i segern över Serbien.

Serbien fick se sig besegrat

Sverige tog en viktig seger i mötet med Serbien i EM-kvalets Elite Round. Matchen slutade 4-2 efter bland annat två gjorda mål av Stina Blackstenius. F19-landslaget tar nu rygg på ledande Italien och spelar en direkt avgörande match på torsdag om gruppseger och tillika avancemang till sommarens EM.

Kategori: F19/96

F19/96: Oavgjord kvalinledning

F19-landslaget inledde EM-kvalets Elite Round med att spela oavgjort, 0-0, mot Österrike. Sverige kämpade för ett segermål i slutet av matchen men Österrike klarade av att hålla nollan intakt. Laget fick därmed nöja sig med en poäng i jakten på en plats i sommarens EM-slutspel som spelas i Israel 15-27 juli.

Kategori: Landslag

Inget U20-VM dam i Sverige 2016

Vid FIFA:s Exekutivkommittés tvådagarsmöte fattades beslut om att utse ny arrangör för U20 Dam-VM 2016. Sverige var en av nationerna som hade tillfrågats om möjligheten att kunna ta över efter Sydafrika som hoppat av värdskapet.
Men FIFA valde att förlägga evenemanget i en annan del av världen och det blir Papua Nya Guinea som får arrangera.

Kategori: F19/96
Julia Zigiotti Olme och F19 mot nytt EM-kval

F19 EM-kvalar i påsk

På påskafton, den 4 april, öppnar F19 sitt EM-kval Elite Round mot Österrike. Hemmanation i Sveriges grupp är Serbien och fjärde laget i gruppen är Italien.

Kategori: F19/96

0-2 mot USA i La Manga

F19/96-landslaget avslutade vistelsen i La Manga med att spela 0-2 mot USA:s U20-landslag. Tidigare i veckan har Calle Barrlings lag mött Tyskland (1-2) och England (0-0). För USA var det tredje raka 2-0-segern under veckan.

Kategori: F19/96

Mållöst mot England

Andra matchen i La Manga för F19 spelades vid lunchtid lördag. England stod för motståndet i en mållös tillställning.
- Återigen en match mot bra motstånd. Sett över 90 minuter var det här en mer solid och trygg insats än senast, säger förbundskapten Barrling, nöjd med prestationen.

Kategori: F19/96
Anna Oskarsson jagar Nina Ehegötz, som svarade för ett av Tysklands mål.

Förlust trots pangstart mot Tyskland

F19-landslaget föll 1-2 mot Tyskland i den första matchen i La Manga-turneringen trots en drömstart med ledning i första minuten genom Nathalie Björn. Tyskland fick därmed revansch för förlusten med samma siffror i oktober.
- Då hade vi 2-0 i halvtid, vi hade nog behövt, och borde kanske ha haft, det idag med, konstaterar förbundskapten Calle Barrling efter ännu en imponerande insats av Sverige.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter