Kategori: F19/96
Foto: UEFA/Sportsfile

Nytt prestigemöte med Tyskland

Den 21 oktober möts Tysklands och Sveriges F20-landslag i Kassel. En repris på sommarens högdramatiska EM-semifinal där Sverige drog det längsta strået och sedermera vann hela turneringen.

Kategori: F19/96
Calle Barrling med EM-trofén.

Barrling: "en förädling av den svenska modellen"

Det är mindre än två dygn sedan F19-landslaget bärgade EM-guldet. Förbundskapten Calle Barrling har hunnit hem till Gävle och vi ber honom försöka summera den svenska insatsen och peka på några nyckelfaktorer för den svenska framgången.

Kategori: F19/96

Så mottas F19-landslaget efter EM-guldet

Vilken fantastisk fotbollssommar vi har haft. Först ett magiskt EM-guld för U21-herrlandslaget i Tjeckien och sedan ett precis lika magiskt EM-guld under måndagen för det svenska F19-landslaget. Framtiden för svensk fotboll är mycket ljus.

Kategori: F19/96
Sverige vann F19-EM efter en 3-1-seger mot Spanien i finalen.

EM-guld till Sverige!

Klockan 18.40 spelar F19-landslaget EM-final mot Spanien. Så här har förbundskaptenen Calle Barrling valt att formera laget inför den avslutande matchen av mästerskapet.

Kategori: F19/96
Calle Barrling

Återhämtning för EM-finalisterna

"Kaxigt ödmjuka" – så titulerar F19-landslaget sig själva. Beskrivningen kom man fram till tillsammans redan i december, och nu är man i EM-final på måndag.
- De har en väldigt bra självbild, av sig själva och laget. De gör det de kan och de gör det väldigt bra, säger förbundskapten Calle Barrling som prisar tjejernas taktiska utveckling. Lördagen blev en återhämtningens dag efter semifinaldramat mot Tyskland kvällen innan.

Kategori: F19/96
EM-final!

EM-final efter straffdrama

Sverige är i EM-final efter ett drama mot Tyskland som innehöll det mesta. Sverige kom tillbaka från underläge, Tyskland återtog kommandot och Sverige kvitterade till 3-3 precis i matchslutet. Mållös förlängning vidtogs innan Sverige var kyligast i straffläggningen och Emma Holmgren tog två av de tyska straffarna! Sverige-Spanien i EM-final på måndag!

Kategori: F19/96

F19-landslaget klara för semifinal i EM

Vilken start för det svenska F19-landslaget i EM. Efter en 3-0-seger mot Israel i premiärmatchen slog svenskorna även Danmark med 1-0 under lördagen. Det betyder inte bara att F19-landslaget är semifinal i EM utan att de också får möjligheten att spela U20-VM.

Kategori: F19/96

Kanonstart för landslaget i F19-EM

Det var aldrig något snack om saken. Sverige kunde inte ha fått en bättre inledning på F19-EM i öppningsmatchen mot värdnationen Israel. Efter två mål av Stina Blackstenius och ett mål av lagkaptenen Nathalie Björn vann Sverige med 3-0 på Municipal Stadium.
- De visade verkligen att de vill vara här och i ett slutspel. De vill spela många matcher, säger den mycket nöjda förbundskaptenen Calle Barrling.

Kategori: F19/96
Lotta Ökvist får beröm av förbundskaptenen Calle Barrling inför F19-EM.

Piteåtjejerna är redo för F19-EM

På onsdag spelar Sverige första matchen i EM mot värdlandet Israel. Därefter matchar Sveriges lovande F19-tjejer mot Danmark (18 juli) och Frankrike (21 juli). Målsättningen är given: att ta sig vidare från gruppen och spela semifinal den 24 juli samt final tre dagar senare på Netanya Stadion.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter