Kategori: F19/96

Förlust trots pangstart mot Tyskland

F19-landslaget föll 1-2 mot Tyskland i den första matchen i La Manga-turneringen trots en drömstart med ledning i första minuten genom Nathalie Björn. Tyskland fick därmed revansch för förlusten med samma siffror i oktober.
- Då hade vi 2-0 i halvtid, vi hade nog behövt, och borde kanske ha haft, det idag med, konstaterar förbundskapten Calle Barrling efter ännu en imponerande insats av Sverige.

Kategori: F19/96
Linköpings Tove Almqvist, med till La Manga.

F19-trupp till La Manga

I april spelar F19-landslaget EM:s Elite Round-kval nere i Serbien. Ett sista led i förberedelserna blir marsmatcherna mot kvalificerat motstånde nere i spanska La Manga.
- Vi tar med 21 spelare och kan därför också ta med tre målvakter, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: F19/96

Trupp till F19-läger i Växjö

Förbundskapten Calle Barrling har kallat 33 spelare födda -96 eller senare till läger i Växjö 10-15 januari. Lägret är ett led i förberedelserna inför Elite Round i EM-kvalet som spelas i i april där Sverige ställs mot Serbien, Italien och Österrike i kampen om en plats i F19-EM-slutspelet som avgörs i Israel i juli.

Kategori: F19/96
F18/96-landslaget med bl a Stina Blackstenius spelar Elite Round i Serbien till våren.

Elite Round i Serbien för F19

Italien, Österrike och Serbien lottades fram som svenska motståndare när Elite Round i kvalet till F19-EM lottades i Nyon.
– Jag tror det blir en jämn grupp med lite extra plus i kanten för Italien som tog VM-brons med den här årskullen, säger förbundskapten Calle Barrling.


Tipselitläger på Bosön för F96 och F97

Förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén kallar 32 spelare till Tipselitläger på Bosön 27-30 november. Spelarna är födda 1996 eller 1997, och lägret är en förberedelse inför landslagssäsongen 2015.

Kategori: Landslag
Antonia Göransson signalerar för mål mot Brasilien i U20-VM i Tyskland 2010 då Sverige för första och hittills enda gången var med i turneringen.

U20-VM för damer 2016 kan avgöras i Sverige

Sverige har plötsligt fått en möjlighet att arrangera U20-VM för damer 2016.
– Spännande! FIFA vet ju att vi arrangerade ett succé-EM i Sverige 2013 och har en inarbetad organisation som kan genomföra turneringen på ett bra sätt, säger Göran Havik, projektledare hos SvFF.


Kategori: F19/96

Vinst mot Tyskland

Det blev svensk vinst när F18-landslaget på onsdagskvällen rundade av årets säsong med att slå Tyskland i en träningslandskamp i Västerås. Sverige, som är klara för EM-kvalets andra runda, tog med sig självförtroendet från de tre vinsterna i EM-kvalets första runda och vann matchen med 2-1 (2-0).

Kategori: F19/96
Stina Blackstenius gjorde fyra nya mål när F18-landslaget äntligen fick besegra Irland.

Skön femetta mot Irland

F18/96-landslaget tog en mycket övertygande 5-1-seger mot Irland i den avslutande gruppmatchen i EM-kval 1 i Staffanstorp. Sverige därmed vidare till nästa runda som överlägsna gruppsegrare.
Notoriska målskytten Stina Blackstenius svarade för fyra nya mål och inhopparen Linda Hallin satte avslutande 5-1.

Kategori: F19/96
Stina Blackstenius gjorde sex (!) av målen när F18/96-landslaget besegrade Montenegro med 12-0.

Målfest mot Montenegro i EM-kvalet

F18/96-landslaget utklassade Montenegro i kvällens EM-kvalmatch i Trelleborg. Slutresultatet skrevs hela 12-0 i en match där Linköpings Stina Blackstenius hade lilla julafton och svarade för hälften av Sveriges mål.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter