Kategori: Landslag

Inget U20-VM dam i Sverige 2016

Vid FIFA:s Exekutivkommittés tvådagarsmöte fattades beslut om att utse ny arrangör för U20 Dam-VM 2016. Sverige var en av nationerna som hade tillfrågats om möjligheten att kunna ta över efter Sydafrika som hoppat av värdskapet.
Men FIFA valde att förlägga evenemanget i en annan del av världen och det blir Papua Nya Guinea som får arrangera.

Kategori: F19/96
Julia Zigiotti Olme och F19 mot nytt EM-kval

F19 EM-kvalar i påsk

På påskafton, den 4 april, öppnar F19 sitt EM-kval Elite Round mot Österrike. Hemmanation i Sveriges grupp är Serbien och fjärde laget i gruppen är Italien.

Kategori: F19/96

0-2 mot USA i La Manga

F19/96-landslaget avslutade vistelsen i La Manga med att spela 0-2 mot USA:s U20-landslag. Tidigare i veckan har Calle Barrlings lag mött Tyskland (1-2) och England (0-0). För USA var det tredje raka 2-0-segern under veckan.

Kategori: F19/96

Mållöst mot England

Andra matchen i La Manga för F19 spelades vid lunchtid lördag. England stod för motståndet i en mållös tillställning.
- Återigen en match mot bra motstånd. Sett över 90 minuter var det här en mer solid och trygg insats än senast, säger förbundskapten Barrling, nöjd med prestationen.

Kategori: F19/96
Anna Oskarsson jagar Nina Ehegötz, som svarade för ett av Tysklands mål.

Förlust trots pangstart mot Tyskland

F19-landslaget föll 1-2 mot Tyskland i den första matchen i La Manga-turneringen trots en drömstart med ledning i första minuten genom Nathalie Björn. Tyskland fick därmed revansch för förlusten med samma siffror i oktober.
- Då hade vi 2-0 i halvtid, vi hade nog behövt, och borde kanske ha haft, det idag med, konstaterar förbundskapten Calle Barrling efter ännu en imponerande insats av Sverige.

Kategori: F19/96
Linköpings Tove Almqvist, med till La Manga.

F19-trupp till La Manga

I april spelar F19-landslaget EM:s Elite Round-kval nere i Serbien. Ett sista led i förberedelserna blir marsmatcherna mot kvalificerat motstånde nere i spanska La Manga.
- Vi tar med 21 spelare och kan därför också ta med tre målvakter, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: F19/96

Trupp till F19-läger i Växjö

Förbundskapten Calle Barrling har kallat 33 spelare födda -96 eller senare till läger i Växjö 10-15 januari. Lägret är ett led i förberedelserna inför Elite Round i EM-kvalet som spelas i i april där Sverige ställs mot Serbien, Italien och Österrike i kampen om en plats i F19-EM-slutspelet som avgörs i Israel i juli.

Kategori: F19/96
F18/96-landslaget med bl a Stina Blackstenius spelar Elite Round i Serbien till våren.

Elite Round i Serbien för F19

Italien, Österrike och Serbien lottades fram som svenska motståndare när Elite Round i kvalet till F19-EM lottades i Nyon.
– Jag tror det blir en jämn grupp med lite extra plus i kanten för Italien som tog VM-brons med den här årskullen, säger förbundskapten Calle Barrling.


Tipselitläger på Bosön för F96 och F97

Förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén kallar 32 spelare till Tipselitläger på Bosön 27-30 november. Spelarna är födda 1996 eller 1997, och lägret är en förberedelse inför landslagssäsongen 2015.

Kategori: Landslag
Antonia Göransson signalerar för mål mot Brasilien i U20-VM i Tyskland 2010 då Sverige för första och hittills enda gången var med i turneringen.

U20-VM för damer 2016 kan avgöras i Sverige

Sverige har plötsligt fått en möjlighet att arrangera U20-VM för damer 2016.
– Spännande! FIFA vet ju att vi arrangerade ett succé-EM i Sverige 2013 och har en inarbetad organisation som kan genomföra turneringen på ett bra sätt, säger Göran Havik, projektledare hos SvFF.


Visa fler nyheter
Visa alla nyheter