Kategori: U20/96
EM-guldet från i somras kvalificerade Sverige till U20-VM i Papua Guinea. Sverige har nu lottats mot värdnationen samt Brasilien och Nordkorea.

Sverige mot Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM

Sverige ställs mot Papua Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM i Papua Nya Guinea, som spelas 13 november-3 december.
Då inga lag från samma konfederation kan lottas mot varandra i gruppspelet stod det tidigt klart att Sverige skulle hamna i antingen grupp A eller B.
– Det var helt klart bättre att hamna i A än B, även om det är en tuff utmaning vi ställs inför oavsett utfallet i lottningen, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Michelle De Jongh spelade hela matchen för Sverige.

Oavgjord avslutning i La Manga

Det blev oavgjort på nytt för det svenska F20-landslaget. I den sista matchen i La Manga spelade Sverige 1-1 mot England i en match där lagen hade en varsin halvlek.
- Den andra halvleken idag är riktigt bra. England är knappt över på vår planhalv, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Maja Göthberg startade i det svenska laget som spelade mot Japan.

Japansk seger med 2-0

Det svenska F23-landslaget fick se sig besegrade med 2-0 mot Japan. Ett behärskat och bolltryggt motståndarlag gjorde det svårt för Sverige och spelade bra fotboll matchen igenom.
- Japan är extremt bra. Ibland är det bara att vara ödmjuk och erkänna det, säger förbundskapten Calle Barrling efter slutsignal.

Kategori: U20/96
Emma Jansson stod för kvitteringen till 1-1.

Oavgjord inledning i La Manga

Den inledande matchen mot USA slutade 1-1 för det svenska F20-landslaget. U23-turneringen i La Manga är förberedande inför senhöstens VM-slutspel och Sverige stod för en stark insats mot USA.
- En väldigt lovande start på det här VM-året, säger förbundskapten Calle Barrling efter slutsignalen.

Kategori: U20/96

U20-trupp till La Manga

Sveriges U20-tjejer förbereder sig för senhöstens VM-slutspel i Papua Nya Guinea. Ett viktigt steg på vägen blir U23-turneringen med kvalificerat motstånd nere i spanska La Manga i början av mars.

Kategori: U20/96
Anna Oskarsson nickade in segermålet (bilden från sommarens EM)

Ny seger mot Tyskland

Sveriges F19-landslag tog ännu en meriterande seger mot Tyskland när man i Kassel vann med matchens enda mål.
- Men vi var inte bra idag. Prestationen är så där. Vi får inte anfallsspelet att stämma, menade Calle Barrling efter den något turliga triumfen.

Kategori: U20/96
Calle Barrling

Calle nominerad till världspris

Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget, är en av tio kandidater som nominerats till årets tränare på damsidan internationellt. Zlatan Ibrahimovic är en av kandidaterna till Guldbollen.

Kategori: U20/96
Foto: UEFA/Sportsfile

Nytt prestigemöte med Tyskland

Den 21 oktober möts Tysklands och Sveriges F20-landslag i Kassel. En repris på sommarens högdramatiska EM-semifinal där Sverige drog det längsta strået och sedermera vann hela turneringen.

Kategori: U20/96
Calle Barrling med EM-trofén.

Barrling: "en förädling av den svenska modellen"

Det är mindre än två dygn sedan F19-landslaget bärgade EM-guldet. Förbundskapten Calle Barrling har hunnit hem till Gävle och vi ber honom försöka summera den svenska insatsen och peka på några nyckelfaktorer för den svenska framgången.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter