Kategori: F19/96

1-0 mot Norge i EM-genrepet

Sista genomköraren inför F19-EM (som startar 15 juli), då besegrades Norge med 1-0 på Bosön. Matchens enda målskytt blev Emma Jansson.
- En nyttig match att få i benen inför EM, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: F19/96
Filippa Angeldal

EM-truppen komplett + ändrad matchtid

Filippa Angeldal fullbordar Sveriges 18-mannatrupp till F19-EM i Israel. Laget samlades idag i Stockholm. Träningsmötet med Norge på Bosön på onsdag har tidigarelagts till 13:00, allt för att EM-laget ska kunna delta vid mottagningen av U21-landslaget i Kungsträdgården på seneftermiddagen.

Kategori: F19/96
KIF Örebros Linda Hallin är en av 17 uttagna spelare till F19-EM. Här i match mot Tyskland i La Manga i våras.

17 av 18 namn klara i Barrlings EM-trupp

F19-EM avgörs 15-27 juli. Sverige spelar öppningsmatchen mot värdnationen Israel och har också Danmark och Frankrike i gruppen.
Förbundskapten Calle Barrling har tagit ut 17 av de 18 spelare som ska ingå i EM-truppen. Den artonde kommer att nomineras vid ett senare tillfälle.

Kategori: F19/96
Calle Barrling

Barrling försiktigt optimistisk

F19-landslaget får öppna EM i Israel mot värdnationen på Ramlas stadion den 15 juli. Det blev utfallet av kvällens lottning där Frankrike och Danmark utgör de två andra lagen i Sveriges grupp A. Förbundskapten Calle Barrling är försiktigt optimistisk:
- Det är okej, vi har en bra chans.

Kategori: F19/96

Sverige kvalificerat för EM

Sverige kommer spela EM-slutspel i sommar. Det svenska F19-landslaget vann den helt avgörande matchen mot Italien med 2-1. Italien såg dock ut att knipa mästerskapsplatsen då de höll 1-1 länge, ett resultat som hade släckt Sveriges drömmar om EM. Men Sverige ville annorlunda och i matchminut 89 avgjordes matchen med ett mål från Emelie Andersson, ett mål som säkrade det svenska avancemanget till EM-slutspelet i Israel.

Kategori: F19/96
Stina Blackstenius gjorde två av Sveriges mål i segern över Serbien.

Serbien fick se sig besegrat

Sverige tog en viktig seger i mötet med Serbien i EM-kvalets Elite Round. Matchen slutade 4-2 efter bland annat två gjorda mål av Stina Blackstenius. F19-landslaget tar nu rygg på ledande Italien och spelar en direkt avgörande match på torsdag om gruppseger och tillika avancemang till sommarens EM.

Kategori: F19/96

F19/96: Oavgjord kvalinledning

F19-landslaget inledde EM-kvalets Elite Round med att spela oavgjort, 0-0, mot Österrike. Sverige kämpade för ett segermål i slutet av matchen men Österrike klarade av att hålla nollan intakt. Laget fick därmed nöja sig med en poäng i jakten på en plats i sommarens EM-slutspel som spelas i Israel 15-27 juli.

Kategori: Landslag

Inget U20-VM dam i Sverige 2016

Vid FIFA:s Exekutivkommittés tvådagarsmöte fattades beslut om att utse ny arrangör för U20 Dam-VM 2016. Sverige var en av nationerna som hade tillfrågats om möjligheten att kunna ta över efter Sydafrika som hoppat av värdskapet.
Men FIFA valde att förlägga evenemanget i en annan del av världen och det blir Papua Nya Guinea som får arrangera.

Kategori: F19/96
Julia Zigiotti Olme och F19 mot nytt EM-kval

F19 EM-kvalar i påsk

På påskafton, den 4 april, öppnar F19 sitt EM-kval Elite Round mot Österrike. Hemmanation i Sveriges grupp är Serbien och fjärde laget i gruppen är Italien.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter