Kategori: F18/96
Ewelina Kamzcyk tryckte in det guldvinnande 1-0-målet för Polen.

Förlust 0-1 i EM-finalen mot Polen

Spelarna i F17/96-landlsaget får nöja sig med silvermedaljer efter förlust 0-1 i EM-finalen mot Polen. Ewelina Kamzcyk med matchens enda mål i den första halvleken. Sverige pressade på för kvittering i andra halvlek, men fick finna sig i att se polskorna lyfta EM-pokalen efter slutsignalen.

Kategori: F18/96
Sverige spelar final i F17-EM mot Polen. Här Yvonne Ekroth och hennes förbundskaptenskollega Zbigniew Witkowski med EM-pokalen. FOTO: Uefa.

Sverige går för guld mot Polen

I morgon fredag spelar F17/96-landslaget EM-final mot Polen i Nyon. Stämningen i den svenska truppen är på topp inför möjligheten att vinna ett EM-guld.
– Vi satte upp två målsättningar inför matcherna härnere. Mål ett var att slå Spanien och nu står vi vid mål två, att vinna finalen, säger förbundskapten Yvonne Ekroth.

Kategori: F18/96
Svenskt jubel efter att ha besegrat Spanien efter straffläggning. Nu väntar EM-final mot Polen på fredag. FOTO: Uefa.

Sverige till final i F17-EM

F17-landslaget är i EM-final efter att ha besegrat Spanien med 7-6 efter straffar. Sveriges målvakt Emma Holmgren räddade den näst sista straffen var också den som slog in den avgörande sjätte straffen för Sverige.

Matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid och sedanvidtog straffar utan föregående förlängning. Sveriges mål under ordinarie tid gjordes av Stina Blackstenius och Jennifer Karlsson.

Kategori: F18/96
Förbundskapten Yvonne Ekroth leder F17/96-landslaget i EM-semifinal i eftermiddag.

EM-semifinal mot spanska favoriter

Klockan 14.30 spelar F17/96-landslaget EM-semifinal mot Spanien i Nyon. Spanjorskorna som vunnit EM 2010 och 2011 är favorittippade, något som brukar passa svenska lag i stora sammanhang.

Kategori: F18/96

Förlust i EM-kvalepilogen

Redan klara gruppsegrarna Sverige föll i EM-kval 2:s sista match mot Italien med 0-1 (0-1).
- Det känns surt nu efter 14 raka förlustfria men när vi kliver av bussen ska vi skaka av oss det och fira avancemanget till EM, säger förbundskapten Yvonne Ekroth.

Kategori: F18/96
F17/96-landslaget är i EM-slutspel efter två raka segerar i EM-kvalet. FOTO: SvFF

2-1 mot Tjeckien - Sverige till slutspel

F17/96-landslaget besegrade Tjeckien med 2-1 och är med sex poäng på två matcher redan klara för EM-slutspel. Detta efter att Schweiz på eftermiddagen besegrat den enda utmanaren om gruppsegern, Italien, med 2-1.
- Jag bara ryser! Det är stort! Vi är otroligt glada, kommenterar förbundskapten Yvonne Ekroth från Tjeckien samtidigt som spelarna i bakgrunden skriker av glädje.

Kategori: F18/96

Skön seger mot Schweiz

Sverige var illa ute i första halvlek men kunde rätta till spelet efter paus och besegra Schweiz med 1-0 i öppningen av EM-kval 2.
- Det känns riktigt skönt och en eloge till tjejerna som tar till sig de taktiska råden så bra, säger en mycket nöjd förbundskapten Yvonne Ekroth.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter