Kategori: U20/96
Sverige-Tyskland

Sverige avgjorde med åtta sekunder kvar

Tre minuters tilläggstid gick mot sitt slut när Sverige i ställning 0-0 mot Tyskland fick en sista hörna. Amanda Persson stegade ut, måttade och knorrade in bollen direkt i mål över en förgäves sprattlande Carina Schlüter i bortamålet.
En fantastisk punkt och ett rättvist resultat till slut i en match som Sverige dominerat.

Kategori: U20/96
Svenskt jubel efter 2-1-målet i fjolårets EM-semifinal mot Tyskland. Foto: UEFA/Sportsfile

Vi sänder U20:s VM-uppladdning mot Tyskland

På lördag klockan 15 möts Sveriges och Tysklands U20-damer på Rimnersvallen i Uddevalla. En repris på fjolårets dramatiska EM-semifinal som det svenska mästarlaget vann på straffar. Du som inte kan vara på plats ser matchen mellan de båda VM-klara nationerna direkt här på svenskfotboll.se.

Kategori: U20/96
Calle Barrling och Anneli Andersén har tagit ut en 25-mannatrupp för ett VM-läger där U20-landslaget möter Tyskland i Uddevalla.

VM-läger för U20-landslaget

I november spelar U20-landslaget VM i Papua Nya Guinea. Som en uppvärmning inför det ska förbundskaptenerna Calle Barrlings och Anneli Anderséns landslag spela mot Tyskland på Rimnersvallen i Uddevalla. Så här ser truppen ut inför matchen den 17 september.
- Det blir så klart spännande att det här gänget ska få ses igen, vi har inte varit samlade sedan guldet i fjol, berättar Andersén.

Kategori: U20/96
Trots tre raka förluster gjorde det svenska U20-landslaget en mycket bra prestation i U23-turneringen.

Ungt Sverige förlorade mot Norge

Det slutade med tre raka förluster för det svenska U23-landslaget i fyrnationsturneringen i England. Under tisdagen förlorade Sverige mot Norge med 0-2 - men då ska man veta att nio av elva startspelare i den svenska startelvan tillhör F19-landslaget.
- Vi får kanske inte med oss resultaten men står för fantastiska prestationer. Ska vi stå för framtida segrar så kanske det här är melodin: att ge yngre spelare chansen att få testa på spel på den här nivån och utvecklas, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Kategori: U20/96
Snack i halvtid, 0-1.

0-1 mot England

Sveriges U20-damer föll i en tät och chansfattig drabbning med England med matchens enda mål.
- Men de här unga tjejerna gör en jättebra prestation, berömmer förbundskapten Anneli Andersén.

Kategori: U20/96

Lärorik förlust mot USA

Sveriges U20/U23-lag öppnade Open Nordic Tournament på det engelska förbundets anläggning St George´s Park med att förlora 1-3 (0-2) mot USA:s U23-damer vid lunchtid idag.
USA var överlägset i den första halvleken innan Sverige kunde komma in i matchen och utjämna spelet.

Kategori: U20/96
Amanda Persson, en av fyra 98:or i truppen

U20/U23 till englandsturnering

Förberedelserna inför U20-VM senare i år fortsätter med matcher mot högkaratigt motstånd första veckan i juni. USA, England och Norge står för motståndet i matcher på det engelska förbundets anläggning St George´s Park.

Kategori: U20/96
EM-guldet från i somras kvalificerade Sverige till U20-VM i Papua Guinea. Sverige har nu lottats mot värdnationen samt Brasilien och Nordkorea.

Sverige mot Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM

Sverige ställs mot Papua Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM i Papua Nya Guinea, som spelas 13 november-3 december.
Då inga lag från samma konfederation kan lottas mot varandra i gruppspelet stod det tidigt klart att Sverige skulle hamna i antingen grupp A eller B.
– Det var helt klart bättre att hamna i A än B, även om det är en tuff utmaning vi ställs inför oavsett utfallet i lottningen, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Michelle De Jongh spelade hela matchen för Sverige.

Oavgjord avslutning i La Manga

Det blev oavgjort på nytt för det svenska F20-landslaget. I den sista matchen i La Manga spelade Sverige 1-1 mot England i en match där lagen hade en varsin halvlek.
- Den andra halvleken idag är riktigt bra. England är knappt över på vår planhalv, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: U20/96
Maja Göthberg startade i det svenska laget som spelade mot Japan.

Japansk seger med 2-0

Det svenska F23-landslaget fick se sig besegrade med 2-0 mot Japan. Ett behärskat och bolltryggt motståndarlag gjorde det svårt för Sverige och spelade bra fotboll matchen igenom.
- Japan är extremt bra. Ibland är det bara att vara ödmjuk och erkänna det, säger förbundskapten Calle Barrling efter slutsignal.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter