Kategori: F19/99
Nellie Lilja finns med i Anders Johanssons trupp.

F19-trupp till La Manga

Under de inledande dagarna av mars spelar F19/99-landslaget tre matcher i La Manga. Motståndet står Skottland, Frankrike och Island för där Skottland väntar i första matchen 2 mars. Samlingen är landslagets sista inför avgörande EM-kvalet som inleds en månad senare.

Kategori: F19/99

F99: Landslagsläger på Bosön

F99-landslaget spelar sitt Elite Round-kval i början av april 2018. Inför den sista kvaldelen till EM samlar nya förbundskaptenen Anders Johansson 40 spelare på Bosön för läger mellan 17-22 januari. Det blir första tillfället där Anders Johansson träffar sina spelare.

Kategori: F19/99

Elite round i Ungern för F18/99-landslaget

F18/99-landslaget kommer att möta Nederländerna, Ungern och Slovenien i elite round för en EM-plats i Schweiz i slutet av juli nästa sommar. Den avgörande EM-kvalomgången kommer att spelas i Ungern i början av april.

UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag

Barrling slutar vid årsskiftet

Calle Barrling.

Calle Barrling avslutar sin tjänstgöring som förbundskapten till årsskiftet. Barrling har under sina 12 år som FK lett Sveriges F19-landslag till två EM-guld, ett EM-silver, ett EM-brons vilket också betytt två deltagande i U20 VM.

Kategori: Landslag

Tipselitläger för U20 på Bosön

36 spelare mellan födda mellan 1998 och 2000 är uttagna för tipselitläger på Bosön mellan 23 och 26 november. Tränarna på lägret är Ulf Kristiansson, Pia Sundhage, Anders Johansson och Lisa Dahlkvist.

Kategori: F19/99

0-2 i gruppfinalen mot Tjeckien

F18/99-landslaget förlorade tisdagens gruppfinal mot Tjeckien med 2-0 och går därmed vidare till Elite Round som grupptvåa bakom tjeckiskorna.
1-0 kom på straff och 2-0 efter en hörna, båda målen föll i den andra halvleken. Sverige hade tre bollar i virket, men fick gå mållösa från dagens match.

Kategori: F19/99

2-0 för tålmodigt Sverige

Loreta Kullashis inhopp spelade avgörande roll för Sverige

Efter 7-0 i EM-kvalöppningen mot Bulgarien i veckan blev det betydligt vanskligare för F18-landslaget mot Vitryssland. Det tog dryga 70 minuter för blågult att få hål på det disciplinerade motståndarförsvaret.
- Vi vinner solklart men så länge det står 0-0 är det tufft, säger förbundskapten Calle Barrling som är full av lovord både till det egna laget och motståndarna.

Kategori: F19/99

7-0 mot Bulgarien i EM-kvalet


F18/99-landslaget inledde EM-kval 1 med att besegra värdnationen Bulgarien med 7-0. Emma Engström och Paulina Nyström blev tvåmålsskyttar för Sverige, övriga mål av Nellie Lilja, Ebba Hed, och Agnes Nyberg.

– En helt okej första halvlek och en jättebra andra. Vårt anfallsspel är metodiskt i 90 minuter, men i första halvlek är det inte tillräckligt kvalitativt. I andra är det riktigt bra och vi gör några fantastiskt fina mål, säger förbundskapten Calle Barrling.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter