UEFA-lottningar på fredagen

Fredag förmiddag lottas de kommande EM-kvalen på flicksidan. Sverige finns representerat i alla fyra lottningarna nere i Schweiz.

Kategori: Landslag

Barrling slutar vid årsskiftet

Calle Barrling.

Calle Barrling avslutar sin tjänstgöring som förbundskapten till årsskiftet. Barrling har under sina 12 år som FK lett Sveriges F19-landslag till två EM-guld, ett EM-silver, ett EM-brons vilket också betytt två deltagande i U20 VM.

Kategori: Landslag

Tipselitläger för U20 på Bosön

36 spelare mellan födda mellan 1998 och 2000 är uttagna för tipselitläger på Bosön mellan 23 och 26 november. Tränarna på lägret är Ulf Kristiansson, Pia Sundhage, Anders Johansson och Lisa Dahlkvist.

Kategori: F18/99

0-2 i gruppfinalen mot Tjeckien

F18/99-landslaget förlorade tisdagens gruppfinal mot Tjeckien med 2-0 och går därmed vidare till Elite Round som grupptvåa bakom tjeckiskorna.
1-0 kom på straff och 2-0 efter en hörna, båda målen föll i den andra halvleken. Sverige hade tre bollar i virket, men fick gå mållösa från dagens match.

Kategori: F18/99

2-0 för tålmodigt Sverige

Loreta Kullashis inhopp spelade avgörande roll för Sverige

Efter 7-0 i EM-kvalöppningen mot Bulgarien i veckan blev det betydligt vanskligare för F18-landslaget mot Vitryssland. Det tog dryga 70 minuter för blågult att få hål på det disciplinerade motståndarförsvaret.
- Vi vinner solklart men så länge det står 0-0 är det tufft, säger förbundskapten Calle Barrling som är full av lovord både till det egna laget och motståndarna.

Kategori: F18/99

7-0 mot Bulgarien i EM-kvalet


F18/99-landslaget inledde EM-kval 1 med att besegra värdnationen Bulgarien med 7-0. Emma Engström och Paulina Nyström blev tvåmålsskyttar för Sverige, övriga mål av Nellie Lilja, Ebba Hed, och Agnes Nyberg.

– En helt okej första halvlek och en jättebra andra. Vårt anfallsspel är metodiskt i 90 minuter, men i första halvlek är det inte tillräckligt kvalitativt. I andra är det riktigt bra och vi gör några fantastiskt fina mål, säger förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: Landslag
Anders Johansson

Anders Johansson ny förbundskapten

Anders Johansson tillträder vid årsskiftet som ny förbundskapten för Sveriges F18- och F19-landslag.
- Efter 16 år i Allsvenskan och Damallsvenskan så kändes det väldigt lockande med lite nya intryck när frågan dök upp, säger Anders, för närvarande verksam i Vittsjö.

Kategori: F18/99

Kvaltruppen för F18/99-landslaget

Mellan den 18 och 24 oktober spelar F18/99-landslaget EM-kval 1 i Bulgarien. Calle Barrlings och Anneli Andersén har tagit ut truppen till kvalet som förhoppningsvis ska ge en plats i elite round i vår.

Kategori: F18/99

Seger i genrepet inför EM-kvalet

Två segrar och en oavgjord. F18-landslaget gjorde bra resultat i 4-nationsturneringen på plats i Schweiz. Under måndagen avslutade Calle Barrlings och Anneli Anderséns landslag med en 2-0-seger mot hemmanationen vilket kan betyda turneringsseger. Ett mycket bra genrep inför EM-kval 1 i Bulgarien som inleds om en månad.
- Vi är väldigt nöjda med dom här tre matcherna. Länge sen vi har fått en sån här bra start på ett nytt lagbygge. Det var väldigt, väldigt bra det här, säger Barrling.

Kategori: F18/99

Grannmötet slutade oavgjort

Norge och Sverige vann sina premiärmatcher i Schweiz 4-nationsturnering. När grannländerna möttes under fredagen fick de dela poängen 1-1 efter riktigt bra fotbollsmatch i Brunnen.
- Vi kom inte loss i anfallet mot Holland men i den här matchen fick vi till vårt omställningsspel och vår metodik i anfallsspelet. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter