Kategori: Landslag
Anders Johansson

Anders Johansson ny förbundskapten

Anders Johansson tillträder vid årsskiftet som ny förbundskapten för Sveriges F18- och F19-landslag.
- Efter 16 år i Allsvenskan och Damallsvenskan så kändes det väldigt lockande med lite nya intryck när frågan dök upp, säger Anders, för närvarande verksam i Vittsjö.

Kategori: F19/99

Kvaltruppen för F18/99-landslaget

Mellan den 18 och 24 oktober spelar F18/99-landslaget EM-kval 1 i Bulgarien. Calle Barrlings och Anneli Andersén har tagit ut truppen till kvalet som förhoppningsvis ska ge en plats i elite round i vår.

Kategori: F19/99

Seger i genrepet inför EM-kvalet

Två segrar och en oavgjord. F18-landslaget gjorde bra resultat i 4-nationsturneringen på plats i Schweiz. Under måndagen avslutade Calle Barrlings och Anneli Anderséns landslag med en 2-0-seger mot hemmanationen vilket kan betyda turneringsseger. Ett mycket bra genrep inför EM-kval 1 i Bulgarien som inleds om en månad.
- Vi är väldigt nöjda med dom här tre matcherna. Länge sen vi har fått en sån här bra start på ett nytt lagbygge. Det var väldigt, väldigt bra det här, säger Barrling.

Kategori: F19/99

Grannmötet slutade oavgjort

Norge och Sverige vann sina premiärmatcher i Schweiz 4-nationsturnering. När grannländerna möttes under fredagen fick de dela poängen 1-1 efter riktigt bra fotbollsmatch i Brunnen.
- Vi kom inte loss i anfallet mot Holland men i den här matchen fick vi till vårt omställningsspel och vår metodik i anfallsspelet. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Kategori: F19/99
Nellie Lilja avgjorde första matchen i 4-nationsturneringen mot Holland på straff i den 88:e minuten.

Sen seger i premiärmatchen för F18-landslaget

F18-landslaget fick den starten de hade hoppats på som nykomponerat landslag mot Holland i 4-nationsturneringen på schweizisk mark. Trots tufft motstånd kunde Nellie Lilja avgöra matchen med bara två minuter kvar på straff.
- En lovande start på det här året, men det hade lika gärna kunnat sluta 0-0, säger förbundskaptenen Calle Barrling.

Kategori: F19/99
Nellie Lilja är uttagen i truppen.

Fyrnationsturnering i Schweiz

Mellan 11 och 19 september befinner sig F18/99-landslaget i Schweiz och spelar fyrnationsturnering. Holland, 13 september, Norge, 15 september, och Schweiz, 18 september, står för motståndet. Förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling har namngett en trupp på 23 spelare.

Kategori: F19/99

Oavgjort mot Finland för F17

F17-landslaget avslutade sitt träningsläger i finska Eerikkilä med lägrets andra landskamp dessa dagar. Under onsdagen spelade Sverige mot Finland och matchen slutade 1-1.
- Finland kanske har lite mer boll än oss, men vi skapar helt klart fler målchanser, säger förbundskaptenen Pär Lagerström.

Kategori: F19/99

Förlust 1-3 mot Ryssland


F17/99-landslaget föll med 1-3 i mötet med Ryssland i finska Eerikkilä. Emma Lindén gav Sverige ledningen med 1-0 redan efter fem minuter men ryskorna vände och vann.
– En okej insats, men vi är inte nöjda med resultatet, kommenterar förbundskapten Pär Lagerström.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter