Kategori: Futsallandslaget herr

Ny förlust för Futsallandslaget

Fredagens avslutande match i Nordic Cup slutade i ny förlust för Futsallandslaget. Sverige matchades mot hemmanationen Norge i den fjärde matchen på fyra dagar. Det tuffa spelschemat tog ut sin rätt i den andra halvleken och Norge kunde vinna med 3-1.

Kategori: Futsallandslaget herr
Sverige tog en välförtjänt seger mot Grönland i Trondheim. 5-3 slutade matchen.

Första segern i Nordic Cup

Efter förluster mot Finland och Danmark tog Sverige revansch mot Grönland under torsdagen. Sverige var det bättre laget men det dröjde till slutet av matchen innan man kunde dra ifrån från 3-3 till slutsiffrorna 5-3.
- Det behövde både vi och spelarna. Man blir väldigt påverkad av resultatet. Det var inte katastrof i går och inte fantaastiskt idag. Men jäkligt roligt att vinna, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Simon Chekroun och hans Sverige förlorade med 3-4 mot Danmark.

Knapp förlust mot Danmark

Efter storförlusten mot Finland spelade Sverige upp sig betydligt under onsdagens match mot Danmark i Nordic Cup. Men tyvärr räckte - främst efter en mycket fin första halvlek - inte till och Sverige förlorade därmed med 3-4 i Trondheim.
- Vi gör en bättre prestation idag men det är fortfarande småsaker som gör att matchen blir som den blir. Vi har lite för dålig fysik för såna här matcher, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Målvakt Christopher Solberg fick sträcka ut och gjorde flera räddningar trots resultatet.

Finland sänkte Sverige i andra halvlek

Så var det dags för 2017 års upplaga av Nordic Cup i Futsal. Turneringen spelas i år i Norge och Sverige fick inleda matchandet mot regerande mästarna från Finland. Futsallandslaget höll 1-1 i paus men Finland gjorde en bättre andra halvlek och vann till slut med klara 6-1.

- Vi hade ganska klart för oss att det skulle bli tufft. Finland är väldigt duktiga. De har kört på med samma trupp i många år, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Mellan 5 och 9 december spelas Nordic Cup i futsal. Det spelas i Trondheim, Norge.

Truppen till Nordic Cup

Efter två meriterande landskamper och en ännu mer meriterande seger mot Ungern ska Futsallandslaget spela Nordic Cup i norska Trondheim. Förbundskaptenen Matija Dulvat har tagit ut sex spelare i 20-mannatruppen som inte har spelat någon landskamp tidigare.

Kategori: Futsallandslaget herr
Det blev onödigt jämnt mellan Sverige och Ungern. Sverige var det bättre laget med siffermässigt slutade det 5-4.

Sverige tog revansch mot Ungern

En rättvis seger mot 13:e rankade Ungern på hemmaplan. Hur låter det? Jo bra, och det var också så det blev för 27:e rankade Sverige. Sverige var det bättre laget och vann - lite väl jämnt siffermässigt - med 5-4 i Eskilstuna.
- Självklart fantastiskt skönt att vinna den här matchen. Jag tycker vi förtjänar det, säger målskytten Emilio Rossi till TV4 Sport.

Kategori: Futsallandslaget herr

Förlust mot Ungern i Norrköping

Debuterande Irfan Delimedjac tröstmålade när Sverige föll mot Ungern i Himmelstalundshallen med 1-3. Efter en knackig inledning jämnade Sverige ut spelet i den andra halvleken som bådar gott inför returmatchen i Eskilstuna 16.45 på söndag. Den, liksom dagens match, kan ses på TV4 Sport/CMore.

Kategori: Futsallandslaget herr

Här är truppen till Ungern-matcherna

Efter dubbelmöte med Wales i september steppar futsallandslaget upp. Ungern väntar i två matcher, 11 november i Norrköping och den 12:e i Eskilstuna.
- Jättebra matcher för oss. Ungern är en futsalnation som kommit långt, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström. Se Lars hela truppresentation i videoinslaget ovan!

Kategori: Futsallandslaget herr
Det blev en förlust och en oavgjord för futsallandslaget i helgens möten med Wales. FOTO: SvFF.

2-2 i match två mot Wales

Det blev oavgjort 2-2 för futsallandslaget i helgens andramöte med Wales i Visby.
Svensk dominans och ett fall framåt rent spelmässigt jämfört med gårdagen, men manlyckades inte förvalta tillräckligt många av de målchanser som skapades.
Målvakten Felix Nordenfors, 20, gjorde en fin landslagsdebut när han löste av Christopher Solberg efter pausvilan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter