Kategori: Futsallandslaget herr

Inside herrlandslaget futsal

I säsongens sista landskamp tog Sverige en tung seger mot Lettland med 8–6. I filmen kan du följa landslagets avslutande match från händelsernas centrum – från uppladdningen till förbundskaptenen Matija Dulvats sista ord innan avspark.

Kategori: Futsallandslaget herr
Tvåmålsskytten Mathias Etéus och straffräddaren Robin Armandt bidrog till andra raka segern mot Lettland.

Seger i svängig match

En svängig match från början till slut. Sverige tog sin andra raka seger mot Lettland. Denna gången med 8–6.
– Det är imponerande att vi klarar av det, säger assisterande förbundskaptenen Lars Ternström.

Kategori: Futsal

Gerd missar Lettlandsmatcherna

Marcus Gerd

Futsallandslagets målvakt Marcus Gerd är skadad stryks ur truppen till herrarnas landskamper mot Lettland. Han ersätts av Björn Andersson, Örebro SK Futsal.
Första matchen spelas ikväll klockan 19.30 i Nya Idrottshuset i Örebro där det redan klockan 16.00 är avspark i damernas allra första futsallandskamp mot Tjeckien.

Kategori: Futsallandslaget herr

Ny förlust för Futsallandslaget

Fredagens avslutande match i Nordic Cup slutade i ny förlust för Futsallandslaget. Sverige matchades mot hemmanationen Norge i den fjärde matchen på fyra dagar. Det tuffa spelschemat tog ut sin rätt i den andra halvleken och Norge kunde vinna med 3-1.

Kategori: Futsallandslaget herr
Sverige tog en välförtjänt seger mot Grönland i Trondheim. 5-3 slutade matchen.

Första segern i Nordic Cup

Efter förluster mot Finland och Danmark tog Sverige revansch mot Grönland under torsdagen. Sverige var det bättre laget men det dröjde till slutet av matchen innan man kunde dra ifrån från 3-3 till slutsiffrorna 5-3.
- Det behövde både vi och spelarna. Man blir väldigt påverkad av resultatet. Det var inte katastrof i går och inte fantaastiskt idag. Men jäkligt roligt att vinna, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Simon Chekroun och hans Sverige förlorade med 3-4 mot Danmark.

Knapp förlust mot Danmark

Efter storförlusten mot Finland spelade Sverige upp sig betydligt under onsdagens match mot Danmark i Nordic Cup. Men tyvärr räckte - främst efter en mycket fin första halvlek - inte till och Sverige förlorade därmed med 3-4 i Trondheim.
- Vi gör en bättre prestation idag men det är fortfarande småsaker som gör att matchen blir som den blir. Vi har lite för dålig fysik för såna här matcher, säger den assisterande förbundskaptenen Lasse Ternström.

Kategori: Futsallandslaget herr
Målvakt Christopher Solberg fick sträcka ut och gjorde flera räddningar trots resultatet.

Finland sänkte Sverige i andra halvlek

Så var det dags för 2017 års upplaga av Nordic Cup i Futsal. Turneringen spelas i år i Norge och Sverige fick inleda matchandet mot regerande mästarna från Finland. Futsallandslaget höll 1-1 i paus men Finland gjorde en bättre andra halvlek och vann till slut med klara 6-1.

- Vi hade ganska klart för oss att det skulle bli tufft. Finland är väldigt duktiga. De har kört på med samma trupp i många år, säger assisterande förbundskapten Lars Ternström.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter