Kategori: Landslag
Rösta på Zlatan Ibrahimović eller U21-landslaget som vinnare till Jerringpriset.

Zlatan och U21-mästarna nominerade till Jerringpriset

Svensk fotboll har haft ett fantastiskt 2015 – och det syns inte minst på de nominerade till Idrottsgalans priser i januari:
Zlatan Ibrahimović och Europamästarna i U21-landslaget blev idag två av 13 kandidater till Jerringpriset, som delas ut på Idrottsgalan 25 januari.

Kategori: Krönikor

Thylin: "Det var en kväll att minnas"

Thylin tycker till...

Låt oss glömma osäkerheten, tvivlet och besvikelserna. Det är slutresultatet som räknas och nu kan vi börja drömma om bra resultat i EM.
Det var en kväll att minnas, en afton då laget var mycket viktigare än jaget.
Det var kvällen då vi såg ett landslag som vi alla kunde vara stolta över.

Kategori: Herrlandslaget

Om biljetter till EM

Sverige har kvalificerat sig till EM i Frankrike kommande sommar. Ansökningstjänsten för svenska supportrar till Sveriges matcher öppnar den 14 december, två dagar efter att EM-slutspelet lottats.

Kategori: Herrlandslaget

Sverige klart för EM!

Salut France! Och grattis alla svenska fans! Sverige är klart för EM i Frankrike 2016 efter seger i playoff mot Danmark. En tåspets (Kim Källström) och en högerskarv (Zlatan Ibrahimovic) satte Danmark i brygga i Parken och en mästerlig frispark från den svenske kaptenen satte sista spiken i kistan. Sverige fick  2-2, och 4-3 totalt.

Kategori: Herrlandslaget
Andreas Granqvist

Granqvist dagen efter playoffsegern

Det blev sent efter urladdningen 2-1 mot Danmark på Nationalarenan Friends Arena på lördagen. Dagen efter tränade Sverige lätt och samlade krafterna inför returen i Köpenhamn på tisdag. Mittbacken Andreas Granqvist tyckte att det känns bra efter de tre poängen på lördagen och tror på svensk framgång även på tisdag.

Kategori: Herrlandslaget
Emil Forsberg och Zlatan Ibrahimović gjorde målen när Sverige besegrade Danmark med 2-0.

Ett måls försprång för Sverige

Sverige har skaffat sig ett måls försprång inför tisdagens playoffretur mot Danmark. Hemma på Nationalarenan Friends Arena vann Sverige med 2-1 efter mål av Emil Forsberg och Zlatan Ibrahimović. Nicolai Jörgensen svarade för den danska reduceringen.
– Som jag sade innan matchen, jag vinner hellre med 2-1 än att det blir 0-0, kommenterade förbundskapten Erik Hamrén till Kanal 5 strax efter slutsignalen.

Kategori: Herrlandslaget
Omklädningsrummet på Nationalarenan Friends Arena är iordningställt för det svenska laget.

Lewicki från start i svenskt 4-4-2

Erik Hamrén mönstrar en väntad startelva mot Danmark ikväll. Det betyder en 4-4-2-uppställning där mittfältet befolkas av Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Källström och Emil Forsberg.
Avspark klockan 20.45. Matchen sänds i Kanal 5 och kan även följas i Uefas livescore.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén.

Hamrén inför Sverige-Danmark

Klockan 20.45 är det avspark i mötet Sverige-Danmark på Nationalarenan Friends Arena. Här kan du ta del av Erik Hamrén tankar inför det första mötet ikväll.
– En av nycklarna för att vi ska gå vinnande ut de här två matcherna är en bra defensiv. Har vi en bra defensiv kommer vi också ha bra möjligheter att straffa dom när vi vinner boll och kan attackera, säger han bland annat.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter