Kategori: Herrlandslaget

Thylin tycker till: "Nattsvart? Nej!"

Thylin tycker till...

Stillastående är tillbakagång och vi har för närvarande ett landslag som inte rör sig framåt. Ett lag som inte kan göra mål, ett land utan talanger som kan göra internationell succé i morgon.
Nattsvart? Nej, Sverige behöver inte spela som europamästare för att gå till EM-slutspel.

Kategori: Herrlandslaget
Lukaku firar 1-0

Belgien visade klass

Belgien är i VM, det är inte Sverige. Det visade sig också i matchen på Friends Arena som belgarna vann med 2-0. När det gällde var gästerna vassare i en jämn match.
- Men organisatoriskt sett gör vi det mycket bra idag, menade Erik Hamrén direkt efteråt.

Kategori: Herrlandslaget
Sverige-Belgien

Sent återbud från Zlatan

Kort före avresan till Friends Arena tvingades landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic ge det negativa beskedet. Han kommer inte till start på grund av ryggbesvär. Ola Toivonen tar över Zlatans plats i startelvan mot Belgien

Kategori: Herrlandslaget
Vincent Kompany

Vincent Kompany

- Jag rankar honom som en av världens tre bästa mittbackar, de han konkurrerar med är Thiago Silva, Brasilien och Sergio Ramos, Spanien.
Pär Zetterberg ger det betyget till sin före detta lagkamrat i Anderlecht, Vincent Kompany, lagkapten i engelska mästarna Manchester City och det belgiska landslaget som kommer till Sverige för landskamp 1 juni före VM i Brasilien.

Kategori: Herrlandslaget
Daniel Agger sätter segermålet bakom Kristoffer Nordfeldt.

Sen straff fällde Sverige

Sverige föll med 1-0 mot Danmark på Parken. I en relativt chansfattig match hettade det till i slutminuterna då hemmalaget forcerade hårt.
I 90:e räddade Mattias Johansson en boll som såg ut att vara över mållinjen, men på tilläggstid kunde sedan Daniel Agger göra 1-0 på straff.
- Det var väldigt snöpligt. Med den andra halvlek vi gör tycker jag att vi var värda ett oavgjort resultat, kommenterade Erik Hamrén efter matchen.

Kategori: Herrlandslaget
Kim Källström och Pontus Wernbloom bildar mittfält tillsammans med Sebastian Larsson mot Danmark.

Hamréns startelva mot Danmark

Erik Hamrén har formerat en 4-3-3-uppställning till kvällens möte med Danmark. Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom och Kim Källström tar hand om mittfältet och har Johan Elmander, Zlatan Ibrahimović och Marcus Berg framför sig.
– Framförallt vill jag testa någonting nytt. Vi är redan trygga i vårt grundspel och med vår spelidé, men de här två matcherna är vår sista chans före EM-kvalet att prova ett annat sätt att spela, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter