Kategori: Herrlandslaget
Se landslaget träna på Friends på lördag. Start 11.00, portarna öppnas 10.45

Öppen herrträning på Friends Arena

På lördag, 3 september, finns möjlighet att se herrlandslaget träna ett av de sista passen inför matchen mot Holland på tisdag. Träningen börjar 11.00 och dörrarna öppnas 10.45. För att visa uppskattning till supportrar på plats finns ett erbjudande där biljetter säljs för 200 kronor styck, halva priset jämfört med det ordinarie.

Kategori: Herrlandslaget
Albin Ekdal lämnar landslagssamlingen på grund av skadad fot.

Ekdal stoppas av fotskada

En fotskada på Albin Ekdal har oroat förbundskapten Janne Andersson som nu drabbas av negativt besked. Läkarteamet har gjort bedömningen att skadan – en kraftigare stukning – inte kommer att hinna läka till matchen mot Holland nästa tisdag. Ekdal kommer således lämna samlingen och resa hem till Hamburg.

Kategori: Herrlandslaget

Herrlandslaget är samlat

Under måndagen samlades Herrlandslaget för första gången sedan EM - och det med stora delar en ny landslagsledning samt ett gäng nya spelare. Den nye förbundskaptenen Janne Andersson är laddad för samlingen och slutligen också VM-kvalpremiären mot Holland den 6 september klockan 20.45 på Nationalarenan Friends Arena.

Kategori: Herrlandslaget
Robin Quaison kallades in till VM-kvaltruppen men skadade sig kort därefter och ersätts nu av Viktor Claesson.

Claesson in i stället för Quaison

Tidigare idag kallade förbundskapten Janne Andersson Robin Quaison till herrlandslagets VM-kvaltrupp då Albin Ekdal dras med en fotskada och är ett osäkert kort för dagen.
Tyvärr ådrog sig Quaison en lårskada i söndagskvällens match med Palermo. Han tvingades utgå i början av andra halvlek och tvingas därför lämna återbud till landslagssamlingen. In kallas nu i stället Elfsborgs Viktor Claesson.

Kategori: Herrlandslaget

Isaac Kiese Thelin till VM-kvaltruppen

Isaac Kiese Thelin kallas in

Förbundskapten Janne Andersson kallar in Bordeaux-anfallaren Isaac Kiese Thelin till landslagstruppen som samlas på måndag.
- Två spelare kan tvingas avvika från samlingen för att i så fall hinna till sina respektives förlossningar. Därför vill vi säkra upp på anfallssidan, säger Janne Andersson.

Kategori: Krönikor

Thylin om det nya landslaget

Stefan Thylins tankar om det nya landslaget

Stefan Thylin om Janne Anderssons nya lagbygge, om att MFF fortfarande är lika stora guldfavoriter som inför den allsvenska premiären i våras och om förhoppningen att IFK Göteborg ska kunna stå emot en azerisk anstormning.

Kategori: Herrlandslaget

Jannes första trupp

Janne Andersson kickstartar sin förbundskaptenstid med att direkt ställas mot Holland i VM-kval hemma på Friends Arena den 6 september. På tisdagen presenterade Janne sin första spelaruttagning.
- En trupp som vi känner är balanserad, med erfarenhet och en del nytt blod, kommenterade Janne sitt val.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Johansson slutar i landslaget.

Erik Johansson slutar i landslaget

Erik Johansson har gjort sin sista match i landslagströjan. Det meddelade han förbundskapten Janne Andersson i förra veckan.
- Jag saknar motivation och känner att jag vill fokusera på klubblaget, säger Erik Johansson.

Kategori: Herrlandslaget
Sebastian Larsson har opererat en ledbandsskada.

Larsson tvingad till operation

Landslaget och Sunderlands Sebastian Larsson tvingades i dagarna operera ett ledband i knät. För honom kommer därmed hösten att handla om rehabilitering.
- Det är samma skada som höll mig borta under tre månader i fjol och man försöker ju alltid undvika operation, men till sist gick det inte längre, säger Sebastian Larsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter