Kategori: Herrlandslaget
Zlatan Ibrahimovic

Zlatan ser möjligheten

13 års spel i landslaget, 57 mål - rekord i svensk landslagshistoria - och 107 landskamper, och fem mästerskap. Det är viss tyngd och erfarenhet Zlatan Ibrahimovic har bakom sig när han säger:
- EM är inte kört ännu. När det är som mest press gäller det att se fram emot läget och njuta av det, så vill jag vända på det och då njuter man mer senare.

Kategori: Herrlandslaget
Anton Tinnerholm får chansen när Emil Forsberg tvingades att lämna återbud till avslutning av Herrlandslagets EM-kval.

Tinnerholm ersätter Forsberg

Emil Forsberg, till vardags i RB Leipzig, tvingades ikväll att lämna återbud till den landslagstrupp som i morgon samlas i Stockholm för EM-kvalmatcherna mot Lichtenstein och Moldavien. En skada i baksidan av ena låret stoppar honom.

Kategori: Herrlandslaget
Guidetti och Khalili, med i oktobertruppen

Truppen till EM-kvalavslutningen

Guidetti, Khalili, Helander, Lewicki - och Kiese Thelin. När Erik Hamrén presenterade den svenska truppen till EM-kvalets två avslutande matcher mot Liechtenstein (borta 9/10) och Moldavien (hemma 12/10) så innehöll den fem spelare från sommarens guldlag i U21-EM.

Kategori: Herrlandslaget
1-4 på Friends mot Österrike

Vägen till EM krymper

Österrike säkrade gruppsegern i EM-kvalgrupp G genom 4-1-segern på Friends Arena. Den första svenska EM-kvalförlusten på hemmaplan sedan 2003 kom allt annat än lägligt. Nu väntar en oviss höst där första fokus blir att säkra en play off-plats, både Ryssland och Montenegro vann sina tisdagsmatcher.

Kategori: Herrlandslaget
Österrike är mer sammansvetsat än tidigare, berättar förre landslagsmålvakten Eddie Gustafsson.

”Nu spelar de som ett lag och kämpar tillsammans”

Det är nu österrikisk fotboll ska lyckas efter år av havererade mästerskapskval. EM 2016 skymtar vid horisonten för förbundskapten Marcel Kollers manskap.
– Landslaget spelar bra fotboll och vinner viktiga matcher. Det finns en jättestor tro på det här laget, även om österrikarna brukar ta det försiktigt och säga saker som att Sverige är jättebra och att man får se hur det går. Österrikarna är inte övermodiga, men den här gången är de väldigt optimistiska, säger före detta landslagsmålvakten Eddie Gustafsson, som numera är målvaktstränare i Red Bull Salzburg.

Kategori: Herrlandslaget
Herrlandslagets spelare skänker pengar till barn på flykt.

Herrlandslaget hjälper barn på flykt

När herrlandslaget samlades för drygt en vecka sedan stod naturligtvis frågan om flyktingkatastrofen redan högt på nyhetsagendan. Det gjorde den också i spelarnas samtal med varandra.
Därför beslöt sig truppen för att också göra någonting och nu manifesterar herrlandslagets spelare sitt stöd:
En kvarts miljon kronor till Unicef:s kampanj "Hjälp barn på flykt".

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter