Kategori: Herrlandslaget
Guidettis nick som så när gav utdelning för Sverige mot Slovenien

Mållöst i landskamp nr 1000

Tidernas första svenska landskamp, för nära 108 år sedan gav 14 mål, och noll byten. Sveriges 1000:e landskamp bjöd noll mål men nio byten. Hur som, EM-lägrets första test, Slovenien i Malmö, var inte poänglöst utan gav flera positiva kvitton.
- Jag ser många positiva saker men jag vill ju vinna matcher. Och då måste man sätta chanserna, sa Erik Hamrén direkt efteråt till TV4.

Kategori: Herrlandslaget
Zlatan Ibrahimović och Albin Ekdal avstår måndagens möte med Slovenien.

Ibrahimović och Ekdal avstår Slovenien

Zlatan Ibrahimović, som haft problem med en vad, och ryggskadade Albin Ekdal kommer inte att matchas mot Slovenien i morgon. Dessutom överväger Erik Hamrén att inte heller matcha Martin Olsson mot slovenerna.
Truppen till måndagens match kompletteras nu med Emil Krafth, som sedan tidigare är kallad till U21-landslagets EM-kvalsamling som inleds på tisdag.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén

Hamrén: "Vi behöver förbättra boxspelet"

Sverige besöker Swedbank Stadion för fjärde gången under Erik Hamréns ledning. De tre tidigare matcherna har slutat med segrar och Hamréns landslag har faktiskt ännu inte släppt in mål i Malmö efter 6–0 mot San Marino 2010, 2–0 mot Kazakstan 2012 och 1–0 mot Makedonien 2013.

Kategori: Herrlandslaget
Pontus Jansson lämnade Malmö FF 2014 - men nu får han återigen chansen att visa sig på sin gamla hemmaarena.

Pontus på hemmaplan igen

Pontus Jansson fick sitt genombrott på Swedbank Stadion. Det är här i Malmö han har firat sina största framgångar som fotbollsspelare. Nu är han tillbaka för att visa upp sig i landslagsdressen inför EM i Frankrike.
– Det ska bli grymt kul. På Stadion känner man sig som hemma, säger
Pontus Jansson.

Kategori: Heja Sverige
Håkan Mild är Soran Ismails gäst i den 50:e avsnittet av podden

Heja Sverige #50: Håkan Mild

I det 50:e avsnittet av "Heja Sverige" träffar Soran Ismail VM 94-hjälten Håkan Mild. Mild berättar om sin karriär, om hur det är att jobba som sportchef samt att Stefan Rehn är den enda fotbollsspelare han vet som har tacket nej till landslaget - för att han skulle på fiskeresa.

Kategori: Landslag

Ladda ner Blågult inifrån!

Vill du chatta med Zlatan ? Fråga Guidetti om träningstips? Eller kolla in vilken plats som Schelin har paxat i landslagsbussen? Då ska du genast ladda ner den nya appen Blågult inifrån. Och gör det nu om du inte vill missa något för vi kickar igång idag!

Kategori: Herrlandslaget

Så kom EM-låten till

Frej Larsson och Joys "Mitt Team" är den svenska EM-låten. Det är låten som ska peppa herrlandslaget till guld i sommar. Ligger bakom låten gör Max Martin, Shellback och Oscar Holter, men det var inte en alldeles lätt uppgift för stjärnproducenterna.

- Den är inte okej, jag vill ha en låt som vi kan gå in och slakta till, sa Zlatan Ibrahimović om den första versionen som presenterades.
- Så Max Martin och hans team fick jobba ännu hårdare. Och gänget är bäst av alla på det dem gör och efter någon månad kom en låt som klickade direkt, säger Zlatan om "Mitt Team".

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter