Kategori: Herrlandslaget
Daniel Ekwall ny i landslagsstaben. Foto: Citykliniken

Daniel Ekvall ny i landslagsstaben

Förbundskapten Janne Andersson bygger vidare på sin ledarstab. Det senaste namnet är Daniel Ekvall som blir fotbollspsykologisk rådgivare.
- Jag är van vid att ha den typen av funktioner nära mig och Daniel är perfekt i den rollen, säger Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Jonas Thern blir scout i Janne Anderssons landslagsledning. Jonas och Janne som tidigare jobbade tillsammans i Halmstad.

Jonas Thern ny scout i landslaget

Pusselbitarna i förbundskapten Janne Anderssons landslagsledning fortsätter att falla på plats. Senaste tillskottet är Jonas Thern, som ansluter till landslaget som scout.

- Jonas är en bra människa med bra bakgrund. Han har rätt värderingar, stor fotbollserfarenhet och inte minst ett bra fotbollsöga. Jag är glad att Jonas tagit sig an detta uppdrag, säger Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Pontus Wernbloom meddelar att han slutar i landslaget.

Pontus Wernbloom slutar i landslaget

Pontus Wernbloom väljer att sluta i landslaget. Därmed blev EM i Frankrike - liksom för ytterligare en trio spelare - hans sista samling med landslaget.
- Det känns rätt att sluta nu. En nysatsning med landslaget kräver att man minst har ett tvåårsperspektiv och jag känner helt enkelt att jag inte har den kraften och energin längre, säger Pontus Wernbloom.

Kategori: Landslag

Thylins tankar efter EM

Stefan Thylins tankar efter ett färdigspelat EM.

När stjärnorna slocknade lyste lagen. En negativ utveckling? Tvärtom. Fotbollen riskerar att bli en uppvisningssport om de rikaste lagen med de mest berömda spelarna alltid vinner. Fotbollen behöver Island, Wales, Portugal, Leicester och Atletico Madrid. Ett lag som är underlägset på papperet kan vinna på gräs om det är bra organiserat och om spelarna är besjälade av viljan att arbeta för varandra. Det är inte primitivt. Det är fotboll.

Kategori: Herrlandslaget
Andreas Granqvist ersätter Zlatan Ibrahimovic som lagkapten i det svenska Herrlandslaget.

Granqvist blir lagkapten i Herrlandslaget

Det svenska Herrlandslaget har fått en ny lagkapten: Andreas Granqvist.
- Det var ett självklart val. Jag har träffat på Andreas flera gånger tidigare i karriären. Han är både sympatisk och en ledarfigur som redan tar stort ansvar i landslaget, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Biljetterna till höstens första VM-kvalmatch är släppta. Sverige tar emot Holland på Friends Arena 6 september.

Biljetter till Sverige-Holland

Den 6 september tar Sverige emot Holland på Friends Arena. Janne Andersson gör sin första match som förbundskapten och allvaret börjar direkt med VM-kval. Holland, revanschsuget efter missat EM-slutspel, gästar nationalarenan med avsparkstid 20.45. Nu är biljetterna släppta.

Kategori: Herrlandslaget
Janne Andersson och Tom Prahl har tagit SM-guld tillsammans.

Nya namn i landslagsledningen

Tom Prahl blir ny scout för det svenska Herrlandslaget. Det står klart sedan förbundskapten Janne Andersson nu presenterar delar av sin landslagsledning.
- Jag är väldigt glad över att få med Tom i teamet. Han har ett fantastiskt och erfaret öga för det taktiska och är en duktig analytiker. Gör Tom någonting, så gör han det alltid bra, säger Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén vid sista presskonferensen

Tack och adjö för Hamrén

"Från min sida har det varit stor kärlek". Det var mycket känslor när Erik Hamrén tackade för sina år som förbundskapten vid en presskonferens i franska Saint-Nazaire i eftermiddags. Här kan du se hela presskonferensen oklippt, som den sändes i Blågult inifrån.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter