Kategori: Herrlandslaget
Svenskt jubel efter 0-1

EM-kvalseger i Chisinau

Tre mycket viktiga svenska poäng i EM-kvalet bärgades efter 2-0 nere i Moldavien. En moldavisk bjudning och en straff ledde fram till resultatet och Zlatan noterades för båda målen.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Johansson (Malmö FF) spelar från start mot Moldavien ikväll.

Herr: Startelvan i Chisinau

Erik Johansson tar plats i mittlåset, och Isaac Kiese Thelin startar på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. Förbundskapten Erik Hamrén har släppt startelvan inför kvällens EM-kval mot Moldavien. Avspark 20.45 svensk tid, Kanal 5 och Radiosporten sänder direkt.

Kategori: Krönikor

Thylin: "Vägen är öppen"

Thylin tycker till

Vilken placering har Erik Hamréns landslag? 45:a? Tvåa? Svaret på båda frågorna är – ja. Vägen till Frankrike är fortfarande öppen, men vi får inte köra fast i Chisinau.

Kategori: Herrlandslaget
Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

"Ett EM till skulle betyda allt"

EM-kval nere i Moldavien på fredag, och lagkapten Zlatan Ibrahimovic tänker göra allt för att för att Sverige ska nå EM-slutspelet 2016.
- Att vara med i ett EM till skulle betyda allting, det kan inte bli bättre än att spela mästerskap för mitt land. Alla är på plats, vi spelare njuter och man ser vilken upplevelse det är för många. Det är svårt att beskriva men jag hoppas verkligen vi lyckas kvala in, sade Ibrahimovic på dagens presskonferens.

Kategori: Herrlandslaget

Ingen Antonsson mot Moldavien

Mikael Antonsson

En blödning i ljumsken stoppar Mikael Antonsson från spel i EM-kvalmatchen mot Moldavien i veckan.
- Det är jättetråkigt. Jag hade gärna spelat den viktiga matchen, men nu planerar jag för hemresa och rehabilitering i Köpenhamn, säger FCK-spelaren.
Filip Helander kallas som ersättare.

Kategori: Herrlandslaget

Farnerud skadad - Rohdén ersätter

Alexander Farnerud

Alexander Farnerud tvingades sent igår kväll lämna återbud till EM-kvaltruppen som samlas på måndag. Den knäskada som drabbade Torino-spelaren i veckans Europa League-match stoppar honom.
- Det känns så klart jobbigt att inte kunna vara med, säger Alexander Farnerud.

Som ersättare i truppen kallas Marcus Rohdén (IF Elfsborg).

Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén

Återstart på EM-kvalet

På fredagen presenterade förbundskapten Erik Hamrén sin trupp till EM-kvalmötet borta om en vecka mot Moldavien. Samma manskap tar sig fyra dagar senare an Iran på hemmaborgen Friends Arena i Solna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter