Kategori: Herrlandslaget

Så spelas UEFA Nations League

UEFA Nations League - från 2018

I september 2018 är det premiär för UEFA Nations League. Det nya tävlingskonceptet kommer i princip att ersätta herrlandslagens träningslandskamper, istället blir det tävlingsmatcher mot nationer rankade på samma nivå i ett ligasystem med upp- och nedflyttningar och bonuschans att ta sig till EM-slutspel.

Kategori: Landslag

Friends Arena kan bli EM-arena 2020

Friends Arena

I samband med UEFA-kongressen i Genève på onsdagen bekräftade UEFA att det är tveksamt om Belgien klarar av att bygga och få klar en ny nationalarena till EM 2020, som ska spelas på 13 olika orter/länder. Sverige, England eller Wales nämns som tänkbara ersättande arrangörer.

Kategori: Herrlandslaget
Svenska supportrar på Friends Arena.

Sjöstrand hoppas på publikrekord

Den gula väggen tycks bli gulare än någonsin när Sverige möter Luxemburg på Friends Arena i oktober. Det är redan nästan 44 000 biljetter sålda - och mycket talar för att Nationalarenan får uppleva ett historiskt publikrekord.
– Det är ett bevis på att det svenska landslaget kanske är mer populärt än på mycket länge, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Herrlandslaget
LUX-SWE Lustig

Drygt 36 000 sålda till Sverige-Luxemburg

Publikintresset och engagemanget för det svenska herrlandslaget är större än på mycket länge. Till matchen mot Luxemburg är redan över 36 000 biljetter sålda.
– Det är fantastiskt och enormt glädjande att så väldigt många svenskar är engagerade i vårt herrlandslag och vill följa oss på vår hoppfulla resa till VM i Ryssland nästa år, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Herrlandslaget
Emil Forsberg flög fram och det gav utdelning i Borisov

Stabil seger i Borisov

Efter missen i Sofia gjorde Sverige processen kort med Vitryssland. Tidig ledning och 3-0 före halvtidsvilan blev till 4-0 till slut. Holland slog Bulgarien med 3-1 samtidigt och Sverige spädde på överläget mot Oranje.

Kategori: Herrlandslaget

Två ändringar i startelvan i VM-kvalet

Efter förlusten mot Bulgarien ska herrlandslaget revanschera sig och plocka viktiga poäng i VM-kvalet mot Vitryssland i kväll klockan 18.00. I och med skada på Albin Ekdal och avstängning för Ola Toivonen har förbundskapten Janne Andersson gjort två förändringar i startelvan där Sebastian Larsson och Christoffer Nyman kommer in.

Kategori: Herrlandslaget
Från Herrlandslagets träning under lördagen.

Thylin: Tillbaka till grunderna

Tillbaka till grunderna, eller back to basics, som det heter på ren svenska. Det låter elementärt, men det enkla är ofta det svåra i fotboll. Nu måste spelarna påminna sig om varför de nådde så bra resultat i VM-kvalet före den där olyckliga kvällen i Sofia.

Kategori: Herrlandslaget

Forsberg fokuserar om

Besvikelsen var stor i det svenska herrlandslaget efter förlusten mot Bulgarien. Emil Forsberg, som missade en straff, har dock redan börjat att ladda om inför VM-kvalmatchen mot Vitryssland på söndag.

Kategori: Herrlandslaget

Lustig om besvikelsen

Mikael Lustig stod för ett mål och en assist i 3-2-förlusten mot Bulgarien i VM-kvalet. Han har dock svårt att glädja sig åt sina egna poäng och är väldigt besviken efter poängtappet i jakten på VM.

Kategori: Herrlandslaget
Toivonen lämnar samlingen, Ekdal ej tillgänglig för spel.

Förändringar i truppen

Efter varningen i gårdagens match mot Bulgarien är Ola Toivonen avstängd och är därför inte tillgänglig vid mötet med Vitryssland. Dessutom konstaterade landslagets medicinska team att Albin Ekdals skadade rygg inte kommer att hinna rehabiliteras på ett tillräckligt sätt till på söndag.

Ola Toivonen lämnar landslagstruppen som idag reser vidare till Vitryssland men Albin Ekdal stannar kvar med truppen. I huvudstaden Minsk ansluter Isaac Kiese Thelin samt Oscar Hiljemark.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter