Kategori: Herrlandslaget

Sverige mot stjärnfyllt Chile

Senast Sverige mötte Chile spelade Alexis Sanchez också.

Den 24 mars väntar världstian Chile på Friends Arena för herrlandslaget. Chile missade något oväntat VM men med spelare som bland annat Arturo Vidal och Alexis Sanchez blir den första hemmamatchen i VM-förberedelserna en bra värdemätare för Janne Anderssons landslag. På måndag släpps biljetterna till den viktiga matchen i VM-uppladdningen.

- Chile är ett stjärnfyllt lag på många positioner och det blir en bra match för oss att ta nya kliv i förberedelserna inför VM-slutspelet som väntar i sommar, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget

Tibbling står över januariturnén

Simon Tibbling.

Simon Tibbling - till vardags i danska Bröndby - lämnar återbud till herrlandslagets vinterturné.
– Jag är fortfarande ganska ny i klubben och känner nu att jag vill vara hemma i Danmark, visa upp mig och konkurrera om platserna i laget, säger han.

Kategori: Landslag
Buda hem VIP-paket från Fotbollslandslagen.

Buda hem VIP-paket från landslagen

Svenska Fotbollförbundet har tillsammans med herr- och damlandslaget startat en auktion till förmån för Musikhjälpen 2017. Buda hem ett VIP-paket med landslagen och bidra i Musikhjälpens arbete för att minska barns utsatthet under temat "Barn är inte till salu".

Kategori: Herrlandslaget

Abrahamsson ersätter Linde

Peter Abrahamsson under årets Vinterturné.

Förbundskapten Janne Andersson tvingades under måndagen till en förändring i den trupp som reser till Abu Dhabi på Vinterturné i januari nästa år. Rehabiliteringen efter målvakten Andreas Lindes knäoperation kommer att ta något längre tid än planerat. Därför kallar Janne Andersson in BK Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

Kategori: Herrlandslaget
Janne Andersson besökte Göteborgsstadsdelen Bergsjön.

Janne Andersson besökte Bergsjön

När landslagets förbundskapten Janne Andersson anlände till Solbackeskolan i Göteborgstadsdelen Bergsjön välkomnades han av 200 elever - många i landslagströjor och svenska flaggor.

- Det var fantastiskt, vilket engagemang och glädje. Alla var otroligt stolta över landslagets prestation och att vi är kvalificerade till VM, säger Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget

Jannes januaritrupp uttagen

Kristoffer Olsson och Franz Brorsson är två av spelarna från årets vinterturné som får besöka Abu Dhabi igen.

För femte året i rad reser herrlandslaget till Abu Dhabi på vinterturné. Vid en presskonferens på Friends Arena meddelade förbundskapten Janne Andersson truppen till lägret som innehåller matcher mot Estland och Danmark.
- Vinterturnén är alltid en bra möjlighet att titta närmare på potentiella A-landslagsspelare och skola dem i vårt sammanhang, säger Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
VM är lottat och Sverige hamnade i grupp F tillsammans med Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

Sveriges grupp i VM

Sverige möter Sydkorea i sin premiärmatch i VM 2018. Därefter väntar Tyskland och till sist Mexiko. Det stod klart efter lottningen på plats i Moskva under fredagen.
- Helt okej. Det är klart att Tyskland är favoriter men en helt okej grupp, analyserar lagkaptenen Andreas Granqvist i SVT.

Kategori: Herrlandslaget

Match mot Chile i mars

Råsunda 2 juni 2006, enda mötet hittills mellan Sverige och Chile.

Världstian Chile kommer till Friends Arena för att möta Sverige den 24 mars nästa år. Det står klart sedan parterna nu tecknat överenskommelsen.
- En väldigt bra nation att möta i vår VM-uppladdning, säger landslagschefen Lars Richt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter