Kategori: Herrlandslaget
Biljetterna till VM-kvalet mellan Sverige och Vitryssland den 25 mars har sålt bra - så nu gäller det att införskaffa biljett!

Över 20 000 sålda biljetter till VM-kvalet

VM-kvalmatchen mot Vitryssland är het. Drygt 20 000 biljetter är redan sålda och det mesta talar för att det kommer att bli riktigt bra stämning på läktarna.
- Det är fantastiskt kul och ett tydligt kvitto på att intresset och engagemanget för Janne Anderssons nya landslag är stort, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Herrlandslaget
Lars Lagerbäck tillträder som norsk förbundskapten från och med 1 februari.

Lagerbäck till Norge

Lars Lagerbäck blir ny förbundskapten för Norge.
Därmed lämnar han också uppdraget som rådgivare till Janne Andersson och det svenska landslaget
- Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget

Portugal-Sverige på Madeira 28 mars

Sverige möter Portugal på Madeira den 28 mars.

Herrlandslaget kommer den 28 mars att ställas mot Portugal i en träningslandskamp - på Madeira, där Ronaldo kommer ifrån. Överenskommelsen träffades slutgiltigt idag.
– Det är väldigt roligt och visar att Sverige är en fotbollsnation som står högt i kurs även i stornationers ögon, säger landslagschefen Lars Richt.

Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak inledde målskyttet mot Slovakien och blev därmed ynmgste målskytt genom tiderna i herrlandslaget.

Isak historisk i 6-0-seger mot Slovakien

Herrlandslagets januariläger i Abu Dhabi avslutades på bästa sätt med seger, 6-0, mot Slovakien. Sebastian Andersson blev tvåmålsskytt men ögonen vänds mot Alexander Isak, som med sitt 1-0 efter 19 minuter nu är historisk som den yngste målskytten i en herrlandskamp – 17 år och 114 dagar gammal.


Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak startar i landskampen mot Slovakien som börjar 16.45 under torsdagen och sänds i TV12.

Startelvan mot Slovakien

I morgon avslutar Landslaget årets januariturné med matchen mot Slovakien.
- Men vi tvingas tyvärr att ställa över Alexander Jeremejeff och Pa Konate, men i övrigt har jag bara positiva vibbar inför den här matchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Linus Wahlqvist

"Man utvecklas bra i Allsvenskan"

Linus Wahlqvist har sett jämnåriga talanger lämna svensk fotboll tidigt medan han själv än så länge valt att vara IFK Norrköping och Allsvenskan trogen.
– Jag tycker Allsvenskan håller en bra nivå och jag känner att jag utvecklas fortfarande, det är ingen stress, säger Linus Wahlqvist till Svensk Elitfotboll.

Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak hoppade in mot Elfenbenskusten

1-2 mot Elfenbenskusten

AIK:s Alexander Isak blev den yngste debutanten i landslaget på 106 år när "Allsvenska Sverige" förlorade mot Elfenbenskusten med 1-2 (1-1) under vinterturnén i Abu Dhabi. Sverige hade det tufft mot afrikanerna men Isak är nöjd med sitt inhopp.
– Det var speciellt att får göra landslagsdebut, jag blev glad när jag äntligen fick hoppa in, säger Isak.

Kategori: Herrlandslaget
Franz Brorsson skyndar långsamt i sin karriär.

Brorsson vill utvecklas i Allsvenskan innan utlandsäventyr

Malmös försvarare Franz Brorsson är efter en lyckad säsong i Malmö med på landslagets vinterturné i Abu Dhabi. 20-åringen säger att ambitionen är att fortsätta utvecklas, men Brorsson har inte bråttom att göra det i utlandet.
– Jag vill spela en full säsong som ordinarie i Malmö först och sedan får vi se, säger Brorsson till Svensk Elitfotboll.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter