Kategori: Herrlandslaget
Fredrik Larsson är ny sjukgymnast i Herrlandslaget.

Ny sjukgymnast i Herrlandslaget

Det svenska herrlandslaget rekryterar IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson till landslagsledningens medicinska team.
- Det ska bli fantastiskt roligt och en spännande utmaning, säger Fredrik Larsson.

Kategori: Herrlandslaget

Jättekliv på världsrankingen

Sverige tar ett gigantiskt kliv på juli månads världsranking när man går från plats 34 till 18 och är därmed inom topp-20 för första gången sedan 2012! Det är samtidigt den största förflyttningen uppåt en månad på rankingen någonsin för blågult.

Kategori: Herrlandslaget
Fans från Sverige-Frankrike.

Stort intresse för Luxemburgmatchen

Efter den sensationella segern över Frankrike har biljettförsäljningen inför höstens viktiga VM-kval mot Luxemburg tagit fart ordentligt.
17 000 biljetter är sålda till matchen som kan vara avgörande i jakten på en VM-plats i Ryssland.
- Att vi redan sålt så många biljetter visar att det finns ett stort intresse för att se landslaget på Friends Arena, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Herrlandslaget
Samuel Armenteros jublar.

Armenteros räddade 1-1 i debuten

Länge såg det ut att sluta med norsk seger efter målet i slutminuten av första halvlek. Sverige kom inte upp i nivå efter den sensationella segermatchen mot Frankrike men repade sig och kom tillbaka under slutet av andra halvlek. Samuel Armenteros fick göra landslagsdebut och ordnade 1-1 med en nick på hörna.

Kategori: Herrlandslaget
Victor Nilsson Lindelöf

Nilsson Lindelöf fokuserar på landslaget

Manchester United meddelade igår att klubben är överens med portugisiska Benfica om en övergång för Victor Nilsson Lindelöf. Victor, som för närvarande är samlad med den svenska landslagstruppen, väljer att fokusera på landslaget inför tisdagens match borta mot Norge.

Kategori: Herrlandslaget
Niklas Hult är en av tre spelare som kallas in till truppen.

Förändringar i truppen inför Norge

Redan dagen efter VM-kvalsegern mot Frankrike meddelade förbundskapten Janne Andersson några förändringar i landslagstruppen. På grund av att spelarna, av sina klubbar, tillåts olika lång eller kort semester beviljades Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Robin Olsen att stå över tisdagens match mot Norge. Istället ansluter Marcus Rohdén, Niklas Hult och Samuel Armenteros.

Kategori: Herrlandslaget
Efter en 2-1-seger mot Frankrike leder nu herrlandslaget VM-kvalgruppen.

Otrolig övertidsseger mot Frankrike

1-1. Två nöjda landslag. Det trodde alla. Det gjorde inte inbytte Sebastian Larsson och Ola Toivonen. Med bara sekunder kvar av matchen avgjorde den sistnämnde - nästan från mittplanen - efter att Larsson jagat bollen och tvingat den franske målvakten Hugo Lloris till ett misstag. Nu leder Sverige VM-kvalgruppen efter 2-1-segern mot Frankrike.
- Gör vi det? Det är kul att vara Sverige, säger matchvinnaren Toivonen till Kanal 5 efter matchen.

Kategori: Herrlandslaget
Under fredagen väntar en riktig fotbollsfest på Friends Arena.

Praktisk info inför ert besök på Friends Arena!

I dag möter vi Frankrike! Ladda upp på Fan Zone eller på Supportersamlingen vid Friends Arena! Vi har under förmiddagen släppt upp 300 biljetter i klacken. 200 kronor styck och kan enbart köpas i Friends biljettkassor. Lite praktisk info, kom i tid så ni hinner in på läktaren (viktigt för tifot) och vi vill påminna att av säkerhetsskäl får inte väskor större än 20x20cm tas med in på arenan.

Kategori: Herrlandslaget

SvFF om SBS Discovery och Telia

Svenska Fotbollförbundet beklagar djupt att SBS Discovery/Kanal 5 och Telia ännu inte är överens om ett nytt distributionsavtal.
Därmed riskerar cirka 1,5 miljon hushåll att missa Sveriges VM-kvalmatch mot Frankrike i morgon.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter