Kategori: Herrlandslaget
David Guetta. Foto: UEFA.

Var med i den officiella EM-låten

Den franske artisten David Guetta kommer att framföra den officiella EM-låten. Fram till sista mars kan supportrar från hela världen vara med och bidra till låten. Spela in ditt bidrag på kampanjsajten och var med och tävla om fina priser!

Kategori: Herrlandslaget
Wales

Wales i EM-genrepet

Wales står för motståndet när Sverige EM-genrepar den 5 juni klockan 16.00 på Nationalarenan Friends Arena.
- Det kommer att bli fantastiskt. Och en jättebra avsparkstid som också gör det möjligt för barnfamiljer att uppleva det svenska landslaget precis innan vi reser till EM i Frankrike, säger landslagschefen Lars Richt.

Kategori: Herrlandslaget
Erik Hamrén

Hamrén lämnar efter EM

Erik Hamrén meddelar idag sitt beslut att han kommer att lämna uppdraget som förbundskapten i samband med att hans kontrakt löper ut efter EM i Frankrike.
Därmed inleder generalsekreteraren - i samarbete med förbundsstyrelsen och landslagschefen - arbetet med att söka en efterträdare.
- Nu är mitt fokus enbart på EM i Frankrike i sommar. Ingenting annat, säger Erik Hamrén.

Kategori: Herrlandslaget
De svenska fansen får ytterligare drygt 6 000 biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.

Fler EM-biljetter till fansen

Ett glädjebesked från UEFA till de svenska fansen. Vi har tilldelats fler biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.
- Det är jättekul att vi får fler svenska supportrar in på arenorna i Frankrike. Den gula väggen växer och kommer att skapa en otrolig stämning på läktarna, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Kategori: Herrlandslaget
Det är som väntat mycket stor efterfrågan på biljetter till Sveriges EM-matcher.

Stor efterfrågan på EM-biljetter

Uefas webbtjänst för ansökan om de deltagande nationernas kvot av EM-biljetter stängde på måndagen. Man kan konstatera att efterfrågan på biljetter till Sveriges matcher, precis som väntat, varit mycket stor.
De som lämnat in ansökan om biljetter kommer enligt Uefa att få sina besked senast den 29 februari.

Kategori: Herrlandslaget
Emil Salomonsson öppnade det svenska målskyttet på straff - och gjorde därmed precis som Hallberg och Kujovic sitt första mål i Herrlandslaget.

Enkel seger mot Finland

Vilket lyft. Herrlandslaget gjorde en mycket fin match mot Finland och kunde till slut vinna med 3-0 efter att ha spelat ett frejdigt anfallsspel där flera av spelarna visade upp sig från sina bästa sidor.
- Härligt med första segern för året, men också hur vi uppträdde här. Defensiven var bättre men framför allt anfallsspelet, sa förbundskapten Erik Hamrén i TV4 efter matchen.

Kategori: Herrlandslaget

Carlgren debuterar i Herrlandslaget

Patrik Carlgren kommer att göra debut för Herrlandslaget i söndagens match mot Finland klockan 15.45 på TV4. Frågan är - vad kommer han säga i sitt debutanttal? =)

Posted by Svenska Fotbollslandslagen on den 9 januari 2016

I somras gjorde AIK:s målvakt Patrik Carlgren succé när han var en av de tongivande spelarna för U21-landslaget som tog guld i Tjeckien. Under söndagen kommer han att få göra debut för Herrlandslaget. Hör vad han har att säga om det i klippet ovan.

Kategori: Herrlandslaget

Mrabti har skadat korsbandet

Kerim Mrabti drabbades av en skada på främre korsbandet vid matchen mot Estland igår.
Det tvingades landslagets läkarteam konstatera igår kväll.
- Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti.

Kategori: Herrlandslaget
Emir Kujovic hade flera vassa målchanser i matchen.

Oavgjort mot Estland

Sverige spelade 1-1 mot Estland under den första av två matcher under januariturnén. Av naturliga skäl var många spelare ringrostiga vilket märktes under matchen.
- Det är första matchen för året. Man får acceptera att det inte går superbra, sa Sverige målskytt Mikael Ishak till TV4 efter matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter