Kategori: Herrlandslaget

Portugal-Sverige på Madeira 28 mars

Sverige möter Portugal på Madeira den 28 mars.

Herrlandslaget kommer den 28 mars att ställas mot Portugal i en träningslandskamp - på Madeira, där Ronaldo kommer ifrån. Överenskommelsen träffades slutgiltigt idag.
– Det är väldigt roligt och visar att Sverige är en fotbollsnation som står högt i kurs även i stornationers ögon, säger landslagschefen Lars Richt.

Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak inledde målskyttet mot Slovakien och blev därmed ynmgste målskytt genom tiderna i herrlandslaget.

Isak historisk i 6-0-seger mot Slovakien

Herrlandslagets januariläger i Abu Dhabi avslutades på bästa sätt med seger, 6-0, mot Slovakien. Sebastian Andersson blev tvåmålsskytt men ögonen vänds mot Alexander Isak, som med sitt 1-0 efter 19 minuter nu är historisk som den yngste målskytten i en herrlandskamp – 17 år och 114 dagar gammal.


Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak startar i landskampen mot Slovakien som börjar 16.45 under torsdagen och sänds i TV12.

Startelvan mot Slovakien

I morgon avslutar Landslaget årets januariturné med matchen mot Slovakien.
- Men vi tvingas tyvärr att ställa över Alexander Jeremejeff och Pa Konate, men i övrigt har jag bara positiva vibbar inför den här matchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Kategori: Herrlandslaget
Linus Wahlqvist

"Man utvecklas bra i Allsvenskan"

Linus Wahlqvist har sett jämnåriga talanger lämna svensk fotboll tidigt medan han själv än så länge valt att vara IFK Norrköping och Allsvenskan trogen.
– Jag tycker Allsvenskan håller en bra nivå och jag känner att jag utvecklas fortfarande, det är ingen stress, säger Linus Wahlqvist till Svensk Elitfotboll.

Kategori: Herrlandslaget
Alexander Isak hoppade in mot Elfenbenskusten

1-2 mot Elfenbenskusten

AIK:s Alexander Isak blev den yngste debutanten i landslaget på 106 år när "Allsvenska Sverige" förlorade mot Elfenbenskusten med 1-2 (1-1) under vinterturnén i Abu Dhabi. Sverige hade det tufft mot afrikanerna men Isak är nöjd med sitt inhopp.
– Det var speciellt att får göra landslagsdebut, jag blev glad när jag äntligen fick hoppa in, säger Isak.

Kategori: Herrlandslaget
Franz Brorsson skyndar långsamt i sin karriär.

Brorsson vill utvecklas i Allsvenskan innan utlandsäventyr

Malmös försvarare Franz Brorsson är efter en lyckad säsong i Malmö med på landslagets vinterturné i Abu Dhabi. 20-åringen säger att ambitionen är att fortsätta utvecklas, men Brorsson har inte bråttom att göra det i utlandet.
– Jag vill spela en full säsong som ordinarie i Malmö först och sedan får vi se, säger Brorsson till Svensk Elitfotboll.

Kategori: Herrlandslaget
Per Frick gör debut i Herrlandslaget mot Elfenbenskusten.

Startelvan mot Elfenbenskusten

I morgon klockan 13.45 inleder Herrlandslaget januariturnén med den första matchen av två. Elfenbenskusten väntar för Janne Anderssons landslag där fem debutanter dyker upp redan i startelvan. Matchen ser du i TV12.

Kategori: Herrlandslaget

Patrik Carlgren avstår januariturnén

Patrik Carlgren.

Patrik Carlgren har lämnat återbud till herrlandslagets läger i Abu Dhabi. Anledningen är att han ligger i slutförhandling med ny klubb
Landslagsledningen avvaktar beslut kring möjligheterna att eventuellt ersätta honom i truppen, som samlas idag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter