Kategori: Herrlandslaget
Oscar Wendt, med i junitruppen

EM-kvaltruppen presenterad

Det blev många namn när Erik Hamrén presenterade sin junitrupp men sju av de 24 kommer med först inför EM-kvalet i Solna mot Montenegro den 14 juni. Till träningskampen i Oslo 8 juni reser Sverige med en mindre trupp.

Reine Almqvist och Peter Wettergren behåller sina uppdrag i landslaget.

Wettergren och Almqvist byter jobb - men stannar i landslaget

Herrlandslagets assisterande tränare Peter Wettergren byter Elfsborg mot FC Köpenhamn - medan landslagets scout Reine Almqvist tar över Wettergrens tjänst i Elfsborg. Men inget av det här påverkar deras uppdrag i landslaget.
- Nej, det här påverkar inte landslaget någonting, säger Reine Almqvist.

Kategori: Herrlandslaget

"Jag blir alldeles varm i hjärtat"

Det var en mycket nöjd Erik Hamrén som summerade den landslagssamling som igår avslutades.Både med resultaten och prestationerna.
- Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur en kille som Erik Johansson tar chansen, säger han.

Kategori: Herrlandslaget

3-1 mot Iran på Friends Arena

Tre snygga mål signerade Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg och Ola Toivonen säkrade seger 3-1 för Sverige mot Iran på Friends Arena.
- En bra seger mot ett bra lag, det är jag nöjd med idag, sade förbundskapten Erik Hamrén efter matchen.

Kategori: Herrlandslaget
Robin Olsen vaktar det svenska målet mot Iran ikväll.

Sveriges startelva mot Iran

Robin Olsen i mål, Anton Tinnerholm som högerback, Emil Forsberg på vänsterkanten, och Marcus Berg (bredvid Zlatan Ibrahimovic) på topp. Där är de nya i startelvan i kvällens match mot Iran.

Kategori: Herrlandslaget
Benzema, Frankrike, missar straffen mot Isak 2014.

Isak - en av de största

– Det är klart att det är stort för mig att stå, just nu, i historien som den tredje meste landslagsspelaren, bland så många duktiga. Jag är stolt och tacksam för de 119 landskamperna och jag hoppas att det blir fler även om konkurrensen ökar.
Så säger en av våra stora spelare: Andreas Isaksson, vår förstemålvakt, i stort sett, i elva säsonger.

Kategori: Herrlandslaget

Sverige-Iran 31 mars: Hanna Heydati

Hanna, en av vinnarna i tävlingen Hemmaplan!

Herrlandslaget möter Iran på Friends Arena den 31 mars. För att sätta supportrarna och det viktiga stödet från läktarna i fokus har SvFF genomfört facebooktävlingen Hemmaplan! där vinnarna fått medverka på en alternativ matchaffisch med supportrar från båda lagen samt naturligtvis även vunnit biljletter till matchen. Dagens vinnare: Hanna Heydati.

Kategori: Herrlandslaget
Omid Nazari

Omid känner sitt landslag

Det iranska landslaget gör sin första landskamp på svensk mark. Vi tog hjälp av malmökillen Omid Nazari för en närmare titt på tisdagens motståndare. Den MFF-fostrade 23-åringen inte bara följer Irans landslag – han har själv spelat i det. 2012 blev det fem framträdande och ett mål i den iranska dressen.

Kategori: Herrlandslaget
Per Karlsson (AIK) kallas in till landskampen mot Iran.

Per Karlsson med i truppen mot Iran

Sverige kommer att spela enligt 4-4-2-modellen i tisdagens landskamp mot Iran, vilket var framgångsrikt mot Moldavien i fredags. Erik Johansson är tveksam till spel, därför kallas Per Karlsson in till truppen för att täcka upp på mittbackspositionen.

Kategori: Herrlandslaget
Civilminister Ardalan Shekarabi inför Sverige-Iran.

"Fotbollen bygger band"

Sverige och Iran möts för första gången någonsin i fotboll på Nationalarenan Friends Arena. För fotbollsälskaren Ardalan Shekarabi, som kom till Sverige som politisk flykting 1989, går därmed en dröm i uppfyllelse.
Han följer båda landslagen intensivt och tackar fotbollen och Gävle Godtemplare för att han snabbt kunde integreras i det svenska samhället. Idag är Ardalan Sveriges civilminister – och givetvis på plats för matchen!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter