Kategori: Herrlandslaget
Zlatan Ibrahimovic höll en presskonferens på Friends Arena under onsdagen inför EM-kvalmatcherna.

Zlatan: "Jag vill föra mitt land till EM"

Den svenske lagkaptenen Zlatan Ibrahimvovic har vunnit mycket i sin karriär i både landslag och klubblag och är Sveriges mest framgångsrika spelare. Men han har aldrig varit med och besegrat Ryssland, lördagens EM-kvalmotståndare.
- Jag vill vara med och föra mitt land till EM i Frankrike 2016, sa Zlatan på onsdagens presskonferens på Nationalarenan Friends Arena inför den matchen och Österrike hemma på tisdag.

Kategori: Herrlandslaget
Anton TInnerholm ersätter Mikael Lustig i EM-kvaltruppen.

Tinnerholm ersätter Lustig

Mikael Lustigs skada stoppar honom från deltagande i EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike. Förbundskapten Erik Hamrén flaggade redan vid tisdagens presskonferens att Lustigs medverkan var osäker och att han eventuellt skulle komma att ersättas av Malmö FF:s Anton Tinnerholm. Något som nu är ett faktum.

Erik Hamrén bör fokusera på att ta ut det lag han tror tar Sverige till EM i Frankrike 2016 - inte slussa in unga spelare bara för saken skull, menar Stefan Thylin.

Thylin: Hamréns uppgift är att ta ut det bästa laget

Ska en förbundskapten bygga framtidslag? Ska Erik Hamrén redan nu genomföra en total generationsväxling? Bör svensk fotboll medvetet riskera att missa nästa års EM-slutspel och i stället sikta på VM 2018?
Frågorna är principiella och svaren är nej.

Kategori: Herrlandslaget

Österrikes trupp mot Sverige

Marcel Koller har presenteras Österrikes trupp som spelar mot Sverige 8 september.

Under tisdagen presenterade Erik Hamrén EM-kvaltruppen som ska möta Ryssland och Österrike. Samma dag tog Österrikes förbundskapten Marcel Koller ut truppen som möter Sverige på Friends Arena den 8 september.

Kategori: Herrlandslaget
Alan Dazgojev i duell med klubbkompisen i CSKA Moskva Pontus Wernbloom i 1-1-mötet på Friends Arena i oktober förra året.

Rysslands trupp mot Sverige

Den nytillträdde ryske förbundskaptenen Leonid Slutskij har presenterat den trupp som ska ta sig an Sverige i Moskva den 5 september och Liechtenstein den 8 september. Endast en spelare i truppen, Real Madrids Denis Tjerysjev, är verksam utanför Ryssland.
Sveriges trupp presenteras på tisdag eftermiddag.

Kategori: Landslag
Som planerat blir det Håkan Ericson som leder Sverige i OS 2016.

Håkan Ericson leder Sverige i OS

I kraft av framgångarna i sommarens U21-EM är Sverige även kvalificerat till nästa års OS i Brasilien, som spelas 3-20 augusti.
U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson är den som kommer att leda Sverige i den olympiska turneringen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter