Kategori: Herrlandslaget

Janne Andersson inför Frankrike

Under fredagen klockan 20.45 väntar den oerhört viktiga och spännande VM-kvalmatchen mot Frankrike på Friends Arena för herrlandslaget. Hör vad förbundskaptenen Janne Andersson har att säga inför matchen i spelaren ovan.

Kategori: Herrlandslaget

Thylin inför VM-kvalet mot Frankrike

En mot en är Frankrike bättre i alla lagdelar. Men elva mot elva?
Frankrikes lag består av spelare som representerar världsklubbar. Sverige har spelare som representerar ett landslag.
Jag vet att detta är en förenklad och måhända onyanserad bild av verkligheten, men jag tror att det blågula kollektivet kan besegra de blå stjärnorna.

Kategori: Herrlandslaget

Revanschläge för Toulouse-duon

Ola Toivonen och Jimmy Durmaz

Visst blev det noll poäng på Stade de France i november men den svenska insatsen var stark och nu är det revanschläge på ett fullsatt Friends Arena. För bland andra två av blågults "franska" inslag, Toulouses Ola Toivonen och Jimmy Durmaz.
– Vi gjorde en väldigt bra bortamatch och det tar vi med oss. Vi vet att vi kan göra det minst lika bra den här gången och till och med bättre. Vi tog med oss ett gott självförtroende, säger Jimmy Durmaz inför VM-kvalet mot Frankrike.

Kategori: Herrlandslaget

Blogg: 25 år sedan EM-92 i Sverige

Sverige-Frankrike på Råsunda 1992

Förbundsordförande Karl-Erik Nilsson bloggar bland annat om att det på söndag är 25 år sedan EM i Sverige invigdes - med öppningsmatchen Sverige-Frankrike (1-1). Mästerskapet blev en viktig milstolpe i svensk fotbolls utveckling och den första av många somrar med fotbollsfester.

Kategori: Herrlandslaget

Herrlandslaget besökte Generation Pep

Här spelar Prins Daniel fotboll på Stockholms Slotts yttre borggård - med delar av det svenska landslaget. Tillsammans sparkar dom en boll för ungdomars hälsa - och för Generation Pep.

- Det betyder mycket för oss att landslaget ställer upp för det här och projektet, säger projektledaren Carolina Klüft med bland annat både OS- och VM-guld i sjukamp.

Kategori: Herrlandslaget

Herrlandslaget samlat inför Frankrike

Herrlandslaget har samlats i Stockholm inför VM-kvalmatchen mot Frankrike på fredag, 9 juni. Spelarna har börjat anlända lägret och Förbundskapten Janne Andersson har hållt presskonferens. Lyssna på Janne Anderssons ord om senaste samlingen och hur känslan är inför Frankrike-matchen som spelas på Friends Arena.

Kategori: Herrlandslaget
Janne Andersson tog under måndagen ut truppen till VM-kvalmatchen mot Frankrike och landskampen mot Norge.

VM-kvaltruppen mot Frankrike uttagen

Den 9 juni kommer Frankrike till Sverige och nationalarenan Friends Arena för den oerhört viktiga VM-kvalmatchen mellan länderna. Frankrike är rankat sexa i världen, Sverige 34:a - men det är inte det som avgör påpekar förbundskaptenen Janne Andersson som tog ut den svenska truppen till VM-kvalet samt landskampen mot Norge.
– Fotboll är ju en fantastisk rolig sport. Elva mot elva på planen och det är ute på planen och inte på rankingen som det ska avgöras.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter