Kategori: Herrlandslaget

Storseger inför rekordpublik

Sverige behövde vinna. Gärna med många mål. Allt besannades när Luxemburg krossades med ofattbara 8-0 inför rekordpubliken 50.022 på Friends Arena. Marcus Berg jubilerade rejält när han satte fyra av målen i sin 50:e landskamp. Därmed har Sverige kopplat ett järngrepp om åtminstone andraplatsen i VM-kvalgruppen!
- Vi gör jobbet idag och sätter våra chanser, säger fyramålsskytten Berg.

Kategori: Herrlandslaget

Janne Andersson presenterar dagens elva

Nu närmar det sig äntligen matchstart mellan Sverige och Luxemburg på Friends Arena. Viktiga poäng står på spel i den fortsatta jakten på en plats i VM i Ryssland. Över 50 000 biljetter har sålts - nytt försäljningsrekord på Nationalarenan - och Janne Andersson har tagit ut sin startelva. Matchen sparkas i gång 18.00 och sänds i Kanal 5.

Kategori: Herrlandslaget

Öppet tak på Friends Arena

Klockan 18.00 sparkas matchen mellan Sverige och Luxemburg igång. Publikfest väntas där över 50 000 biljetter är sålda till matchen - ett nytt rekord för en fotbollsmatch på Nationalarenan. På förmiddagen togs beslutet på matchmötet att taket på Friends Arena kommer vara öppet.

Kategori: Herrlandslaget

Granqvist inför matchen mot Luxemburg

I morgon spelar landslaget mot Luxemburg och efter dagens presskonferens blickar lagkapten Andreas Granqvist ut över Friends Arena och ser fram emot matchen inför förväntad storpublik.

- Vi ser fram emot den matchen, det kommer bli riktigt skoj och vi ska försöka göra en toppprestation för fansen.

Kategori: Herrlandslaget
Stefan Thylin skriver om bland annat Marcus Berg och Ola Toivonen.

Thylin om anfallspar - inför Luxemburg

Ola Toivonen och Marcus Berg är inte landslagets bästa anfallspar genom tiderna, men tillräckligt bra för att skjuta Sverige till VM. Vi kan inte kräva en målfest mot Luxemburg, men samarbetet mellan Ola och Marcus bör ge Sverige utmärkta förutsättningar inför avslutningen mot Nederländerna nästa vecka.

Kategori: Herrlandslaget
Det är första gången 50 000 biljetter sålts till en fotbollsmatch på Friends Arena.

Över 50 000 sålda biljetter till VM-kvalet

Den magiska drömgränsen är passerad. 50 026 biljetter är nu sålda till landslagets VM-kvalmatch mot Luxemburg på Nationalarenan Friends Arena på lördag.
- Nu skriver vi historia och jag ser framför mig att vi får uppleva en enda stor och fantastisk gul läktarvägg, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kategori: Herrlandslaget

Herrlandslaget såg Borg på bio

Filmen är såld till nästan alla världens länder. Nu fick även det svenska Herrlandslaget möjlighet att äntligen se den: Borg.

- Jag hade aldrig satt min fot på en tennisbana innan jag började jobba med rollen som Björn Borg, berättade huvudrollsinnehavaren Sverrir Gudnason som tillsammans med manusförfattaren och upphovsmannen Ronnie Sandahl gjorde ett gästspel för landslaget.

Kategori: Herrlandslaget

Claesson och Granqvist om möjligt VM i Ryssland

Viktor Claesson och Andreas Granqvist, till vardags i FC Krasnodar i Ryssland, ser fram emot matchen mot Luxemburg. Landslaget vill få till ett bra resultat som kan ta laget närmare en VM-plats i Ryssland.

- VM i Ryssland hade varit riktigt coolt, framförallt när vi bor där båda två. Det skulle bli lite som ett VM på hemmaplan. Ingen av oss har spelat VM innan heller så det hade varit kul för den sakens skull också, säger Viktor Claesson.

Kategori: Herrlandslaget
Ola på en av landslagets träningar i veckan

Ola tillbaka på Friends Arena efter drömmålet

På lördag är Ola Toivonen, 31, tillbaka på nationalarenan efter sitt klassiska mål mot Frankrike i somras. Det sagolika lobbmålet från halva plan som skrev svensk fotbollshistoria och sköt blågult en bra bit närmare VM i Ryssland nästa sommar.
– Men själv rankar jag nog segermålet mot Holland i EM-kvalet 2011 högre, säger Ola, på sitt eftertänksamma sätt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter