Kategori: Herrlandslaget

Gyllene Tider och Linnea Henriksson gör svenska VM-låten: ”Bäst när det gäller”

Det svenska VM-laget i fotboll kommer att bäras fram av en mäktig hejaklack med Halmstadanknytning i sommar. Det är nämligen Gyllene Tider som gör Svenska Fotbollförbundets officiella VM-låt "Bäst när det gäller" – påhejade av gästartisten Linnea Henriksson.
- Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle.

Kategori: Herrlandslaget

Förlust även i Rumänien

Sverige inkasserade förlust även i den andra matchen på marssamlingen. Rumänien vann med matchens enda mål på en svårspelad plan i Craiova.
- Det var tufft, lite lotteri hur bollen studsade. Men det var lika för båda lagen så vi ska inte skylla på det. Allt stämde inte idag, konstaterade Isaac Kiese Thelin direkt efteråt.

Kategori: Herrlandslaget

Andersson vill se initiativ


Klockan 20.30 svensk tid är det avspark för herrlandslaget mot Rumänien i Craiova. Den svenska truppen inspekterade matcharenan före lunch och laddar nu på hotellet.
Förbundskapten Janne Andersson släppte startelvan redan måndag eftermiddag och ger här sin syn på vad som väntar till kvällen.

Kategori: Herrlandslaget
Karl-Johan Johnsson vaktar målet mot Rumänien.

Helt ny elva mot Rumänien

Herrlandslaget tar sig an Rumänien på Ion Oblemenco-stadion i Craiova tisdag kväll klockan 20.30 svensk tid.
Som förbundskapten Janne Andersson aviserat tidigare blir det en helt ny startelva jämfört med lördagens match mot Chile.

Kategori: Herrlandslaget

Herrarna laddar om inför Rumänien


Herrlandslaget möter Rumänien på bortaplan på tisdag kväll. Den svenska truppen flyger in till matchorten Craiova måndag förmiddag och genomför en träning på plats under kvällen.
Man reser dit utan Christofer Nyman, som lämnat truppen på grund av en ljumskskada. Isaac Kiese Thelin, som varit småkrasslig de senaste dagarna, reser däremot med till matchen.

Kategori: Herrlandslaget

Sent segermål för Chile

Svenska och chilenska supportrar trotsade den svenska vintern, fyllde Friends Arena (48.134) och fick se en landskamp där Chile med ett sent mål kunde avgå med segern 2-1 (1-1). Alexis Sánchez blev historisk som meste chilenske landslagsspelare i sin 120:e match och fick äran att assistera till segermålet!

Kategori: Herrlandslaget
Taket på Friends Arena kommer vara stängt under matchen mot Chile.

Inför matchen mot Chile - stängt tak

Vid 18.00 spelar herrlandslaget mot Chile på ett utsålt Friends Arena. Taket på Friends Arena kommer att vara stängt under matchen. Då det är utsålt väntas många besökare så kom i god tid till arenan och lämna väskan hemma - ryggsäckar samt väskor större än 40x40x20 cm kan inte tas med in till arenan. Klicka på rubriken för att läsa mer inför matchen på Friends Arenas hemsida.

Thylin: Sema kan bli en joker

Stefan Thylin menar att Ken Sema har förutsättningar att bli en joker i VM.

Nu börjar uppladdningen inför VM på allvar och nu är det dags att sluta ägna all uppmärksamhet åt spelare som inte ska vara med i VM. Tycker jag.
Låt oss i stället hoppas att Marcus Berg fortsätter att göra mål – och att Ken Sema blir en joker.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter