Slovenien-matchen i Malmö

Swedbank Stadion

Malmö och Swedbank Stadion. Det blir spelplatsen för herrlandslagets näst sista EM-förberedande match mot Slovenien.
- Det är väldigt roligt att landslaget och EM-spelarna även får visa upp sig i en annan del av landet innan vi reser till Frankrike, säger landslagschefen Lars Richt.

Nu är den sportsliga planeringen för samtliga landslagets EM-förberedelser helt klara - även frågorna om var träningslandskamperna ska spelas.

- Ja, i och med att vi fattade beslut om att spela matchen mot Slovenien i Malmö, vilket sker i gott samarbete med Nationalarenan Friends Arena, föll den sista pusselbiten på plats, säger Lars Richt.

Matchen mot Slovenien den 30 maj får avsparkstiden 19.30. Redan dagen efter reser landslaget direkt vidare till det planerade förlägret som inför mästerskapet i Frankrike kommer att äga rum i Båstad mellan den 31 maj och 4 juni.

- Det är ett mycket bra arrangemang och vi är glada över det goda samarbetet med företrädare för både näringslivet och kommunen i Båstad som gör det möjligt för oss att genomföra ett förläger som erbjuder perfekta förutsättningar, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Även U21 spelar i Malmö

Spanien-Sverige spelade 1-1 på Teneriffa i höstas.

SvFF kan samtidigt meddela att U21-landslagets EM-kvalmatch mot Spanien den 5 september också kommer att spelas på Swedbank Stadion i Malmö, vilket bäddar för möjligheten för många att uppleva det yngre landslagets fortsatta framfart mot EM i Polen.

- Från Malmö stads sida är vi både stolta och glada att vi får arrangera landskamper med två av Sverige allra mest populära landslag, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö.

Senaste nytt: Herrlandslaget