Oscar Wendt slutar i landslaget

Oscar Wendt gjorde 28 landskamper i den svenska landslagströjan.

Oscar Wendt hoppar samlingen som inleds på måndag och tackar även nej till fortsatt spel landslaget.
- Det var självklart ett svårt beslut, men när jag blev uttagen i onsdags var det på något sätt definitivt att motivationen inte räcker till och med respekt för Janne Andersson och lagkompisarna är därför det allra bästa att avstå landslaget, säger Oscar Wendt.

Borussia Mönchengladbach-spelaren lämnade beskedet till förbundskapten Janne Andersson tidigare idag, fredag.
- Jag beklagar naturligtvis att Oscar Wendt hoppar av och också väljer att lämna landslaget men, det är som jag sagt tidigare, jag måste respektera den typen av beslut om man inte är riktigt motiverad, säger Janne Andersson och fortsätter:

- En spelare måste alltid känna att han till 100 procent vill och ska prestera när han kommer till en landslagssamling.

Det var många tankar som föranledde Oscar Wendts beslut.
- Ja, det var verkligen inte lätt att komma fram till, men jag har funderat under en tid och när jag nu blev uttagen, så kände jag efter och jag upplever att jag saknar den motivation som jag vet krävs för att vara en landslagsspelare.

Oscar Wendt avstår alltså inte bara samlingen. Han lämnar också landslagskarriären bakom sig.
- Jag har den största respekt för Janne Andersson och de andra grabbarna i landslaget. De ska bygga någonting nytt och det får ske utan min medverkan. Jag vill tacka för mig genom att önska alla i och runt laget ett stort lycka till, säger 31-åringen.

Det blir Panathinaikos Niklas Hult som ersätter Oscar Wendt i den landslagstrupp som alltså samlas i Stockholm på måndag. Nästa lördag fortsätter Janne Anderssons landslag sitt fortsatta VM-kval med match mot Vitryssland på Friends klockan 18.00.

Senaste nytt: Herrlandslaget