Match mot Chile i mars

Råsunda 2 juni 2006, enda mötet hittills mellan Sverige och Chile.

Världstian Chile kommer till Friends Arena för att möta Sverige den 24 mars nästa år. Det står klart sedan parterna nu tecknat överenskommelsen.
- En väldigt bra nation att möta i vår VM-uppladdning, säger landslagschefen Lars Richt.

Planerna för att åstadkomma bästa möjliga VM-uppladdning pågår för fullt på SvFF:s kansli i Solna. Bland annat håller landslagschefen Lars Richt på att boka de två matcherna för landslagets samling i mars. Och nu är åtminstone en av matcherna spikad.

Landslaget kommer att möta Chile, "La Roja", på Friends Arena den 24 mars nästa år med avsparkstid klockan 18. Biljetter till matchen släpps den 18 december.

- Chile är ett bra landslag som dessutom är utomeuropeiska, vilket är ett bra test och värdemätare för oss, säger Lars Richt.

Chile är för närvarande rankade på 10:e plats i världen och är även regerande Copa America-mästare efter straffavgörande mot Argentina förra året. Däremot missade man lite snöpligt VM i Ryssland.

- Ja, det hade de nog inte riktigt räknat med, men det är fortfarande en av världens allra bästa nationer som blir en riktig utmaning för oss.

Sverige och Chile är två fotbollsnationer med långa och stolta traditioner. Mot bakgrund av det är det ganska märkligt att man bara mötts en enda gång under årens lopp. Året var 2006, platsen var Råsunda och matchen var svenskarnas genrep inför VM i Tyskland. Resultatet blev 1-1 inför närmare 35.000 åskådare.

Senaste nytt: Herrlandslaget