Vi minns Chilematchen 2006

Henrik Larsson jublar inför svenska fans
Henrik Larsson måljublar 2006.

Senast Sverige spelade VM på herrsidan, 2006, mötte landslaget Chile i VM-genrepet. 2018 är det äntligen dags för VM igen och även inför det här mästerskapet väntar Chile i förberedelserna. 24 mars väntar världstian på Friends Arena.

- Jag minns att biljetterna till matchen tog slut på en och en halv dag. Det var väldigt ovanligt 2006 och likt då märker vi av ett stort intresse inför biljettsläppet på måndag, säger Svenska Fotbollförbundets biljettansvarige Lena Danielsen.

Dagen innan Sverige reste till Tyskland och VM-slutspelet 2006 spelades genrep på Råsunda. Herrlandslaget mötte Chile i en match som slutade 1-1, men som i efterhand mest gjort sig känd som en tillställning med otrolig inramning på läktaren.

Chilenska supportrar fyllde hela den södra läktaren på Råsunda och bidrog till att skapa en fantastisk stämning tillsammans med de VM-peppade svenska fansen.

Nu är det dags igen. På den norra läktaren får Chilenska fans mer utrymme än bortasupportrar får vid en tävlingslandskamp och på Friends Arena, större kapacitet än Råsunda, finns nu alla förutsättningar för en ny match som kommer präglas av fantastisk inramning och glöd från båda lagens supportrar.

Matchen är dessutom den första på hemmaplan för herrlandslaget i VM-förberedelserna. Ett ypperligt tillfälle att få se Sverige vässa formen och spelet inför sommarens slutspel.

Biljettsläpp

Biljetter till matchen släpps redan imorgon, 18 december, klockan 12. En härlig inramning förväntas med stort stöd för båda lagen. Passa på att köp din biljetter direkt för garanterad plats när Chile kommer på besök i de viktiga VM-förberedelserna för Sverige. En perfekt julklapp att överraska familj och vänner med.

På släppdagen, imorgon måndag, kommer biljetterna endast säljas via webben. Det gör att biljettkassorna på Friends Arena inte kommer vara öppna efter 11.00 på måndag. Från och med tisdag kommer biljetter gå att införskaffa även i biljettkassorna på Friends Arena.

Alexis och Erik Edman
Erik Edman lär inte vara aktuell i mars men Alexis Sanchez, här 2006, kommer vara aktuell för spel i Chile.

Senaste nytt: Herrlandslaget