Herrlandslaget möter Rumänien 27 mars

Sverige möter Rumänien på bortaplan den 27 mars. Jozo Matovac (bilden) var den som senast gjorde mål mot rumänerna, 9 februari 1997.

Ytterligare en pusselbit är lagd till herrlandslagets VM-förberedelser då man gjort klart med bortalandskamp mot Rumänien den 27 mars. Någon spelort är ännu inte angiven för matchen.
Sedan tidigare är det klart att Sverige möter Chile på Friends Arena den 24 mars, dit redan drygt 38 500 biljetter är sålda.

– Vi är glada att ha den andra matchen i mars klar och Rumänien är ett bra motstånd. Vi har hela tiden planerat att spela en av marsmatcherna utomlands eftersom det är svårt att få till två matcher i Sverige den här årstiden, säger landslagschefen Lars Richt.

Rumänien lyckades inte kvala in till VM i Ryssland, utan blev fyra i grupp E bakom Polen, Danmark och Montenegro.
Sverige och Rumänien har mötts nio gånger genom åren med fyra vunna, tre oavgjorda och två förluster sett med svenska ögon. Det mest kända mötet lagen emellan är naturligtvis kvartsfinalrysaren i VM 1994 då Sverige vann med 7-6 efter straffläggning.

Senaste mötet var en vinterlandskamp i Bangkok den 9 februari 1997 (King's Cup) då Sverige vann med 2-0:
Sverige-Chile 23 mars

Sverige: Magnus Hedman – Stefan Landberg, Teddy Lucic, Jozo Matovac, Gary Sundgren – Peter Wibrån, Joakim Persson (Niclas Alexandersson), Anders Andersson – Andreas Andersson, Pascal Simpson (Robert Steiner), Marino Ramberg (Daniel Tjernström).

Mål: 1-0 (8') Andreas Andersson, 2-0 (77') Jozo Matovac.

Senaste nytt: Herrlandslaget