UEFA Nations League-lottning 24 januari


Onsdag 24 januari lottas den första upplagan av UEFA Nations League, som kommer att spelas under hösten 2018. Sverige spelar i League B och kommer att lottas in i en trelagsgrupp med ett av länderna Österrike, Wales, Ryssland och Slovakien samt ett ur kvartetten Nordirland, Danmark, Tjeckien och Turkiet.

Speldatum för matcherna i UEFA Nations League kommer att presenteras några timmar efter det att lottningen genomförts. Biljettsläpp för Sveriges hemmamatcher är planerat till maj.

Konceptet för UEFA Nations League presenterades i höstas och ersätter i mångt och mycket de traditionella träningslandskamperna för herrlandslagen i Europa.

Förutom tävlingen i sig med upp- och nerflyttning mellan de fyra divisionerna kommer resultaten i UEFA Nations League också att vara grunden för tilldelningen av playoff-platser till EURO 2020 efter att EM-kvalet, som spelas 2019, är avgjort.

UEFA-seedningen placerar Sverige i League B, andradivisionen i Nations League. Gruppvinnaren kommer att flyttas upp till League A och grupptrean flyttas ner till League C.
De fyra bästa lagen i League B, av de som inte tar sig till EURO 2020 via EM-kvalet 2019, gör i mars 2020 upp i playoff (semifinal och final) om en plats i EURO 2020.

League B - inför lottningen
Skål 1 Skål 2 Skål 3
Österrike Sverige Nordirland
Wales Ukraina Danmark
Ryssland Irland Tjeckien
Slovakien Bosnien-Hercegovina Turkiet

Så genomförs EURO 2020 – kval, slutspel, playoff:


Senaste nytt: Herrlandslaget