Kategori: Landslag

Sverige stiger i rang i lottningarna

Imorgon onsdag lottas de kommande EM-kvalen på pojksidan. Och Sverige återfinns på historiskt höga nivåer sett till förutsättningarna. En god spiral för landslagsfotbollen och en grund för fortsatta framgångar.
- Det är effekten av de resultat vi uppnått de senaste fyra åren. Det är det som är grunden för UEFA:s ranking, säger utbildningschefen Claes Eriksson.

Kategori: P18/00

Viktor ny pojkförbundskapten

Viktor Eriksson

Viktor Eriksson tillträder efter nyår som förbundskapten för Sveriges pojklandslag födda 2000.
- En stor utmaning och ett bra steg i min tränarkarriär. Jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet, säger 32-åringen som är mest känd för att ha lotsat Eskilstuna United från division 2 till högsta elitnivå och europaspel.

Kategori: P18/00

Ny förlust mot Schweiz

Efter 2-4-förlusten tidigare i veckan var P17-landslaget ute efter revansch mot Schweiz under torsdagen. Men även den här gången blev tidiga mål från Schweiz matchavgörande i matchen som slutade 2-0 till hemmalaget.
- Vi gör samma som i förra matchen. Att dom gör mål är en sak, men dom gör det på grund av våra rejäla misstag. Gör man misstag så blir man straffad, säger förbundskaptenen Hans Wildow.

Kategori: P18/00

Förlust i första mötet i Montreux

P17-landslaget är i Schweiz för säsongens sista uppdrag, dubbelmöte med alpnationen på Stade de Chailly tisdag och torsdag och Sverige förlorade den första matchen.
- Vi får en olycklig start. Mot ett jättebra lag, säger förbundskapten Hans Wildow sedan Sverige ändå lyckats frisera siffrorna till 2-4 (0-2) med två sena mål i matchen.

Kategori: P18/00

P17-trupp till dubbelmöte mot Schweiz

Förbundskapten Hasse Wildow har tagit ut 18 spelare till P17/00-landslagets två bortalandskamper mot Schweiz, som spelas 3:e och 5:e oktober i Montreux.
Fyra av spelarna - Gustav Lindström, Anton Eriksson, Benjamin Mbunga Kipioka och Kevin Harletun - är debutanter.
Matcherna är lagets sista för den här landskampssäsongen.

Kategori: P18/00
Foto: SvFF

Sverige vann hemmaturneringen

Sverige och Rumänien var obesegrade (liksom Norge) när fyrnationsturneringen i Örebro Län skulle avslutas på måndagen. Vädrets makter har gjort sitt bästa för att försvåra för lagen de gångna dagarna men på Karlslunds konstgräs avgick Sverige med segern. 3-1 mot Rumänien var en skön fullträff för blågult. Förbundskapten Hans Wildow var mäkta nöjd med den svenska prestationen i turneringen.

Kategori: P18/00

Mållöst mot Norge i Nora

En bra fotbollsmatch med många högkvalitativa målchanser. Så summerade förbundskapten Hans Wildow P17-landslagets möte med Norge under lördagen. Trots många målchanser för båda lagen slutade matchen mållöst, 0-0, och Sverige har nu fyra poäng efter två matcher i 4-nationsturneringen i Sverige. Turneringen avslutas på måndag 17.15, då väntar Rumänien.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter