Kategori: P18/00

Mållöst mot Norge i Nora

En bra fotbollsmatch med många högkvalitativa målchanser. Så summerade förbundskapten Hans Wildow P17-landslagets möte med Norge under lördagen. Trots många målchanser för båda lagen slutade matchen mållöst, 0-0, och Sverige har nu fyra poäng efter två matcher i 4-nationsturneringen i Sverige. Turneringen avslutas på måndag 17.15, då väntar Rumänien.

Kategori: P18/00

Brolin hjälte mot Slovakien

Vilken dramatik! Sverige hade länge varit i ledning med 1-0 efter mål av Filston Mawana när Slovakien i den andra halvlekens sista minut tilldömdes straff. P17-landslaget såg ut att tappa vinsten med matchens sista spark men i stället klev målvakt Samuel Brolin fram och räddade straffen till hörna. Hörnan resultatlös och Sverige vann matchen med 1-0.

Kategori: P18/00

Trupp till fyrnationsturnering i Sverige

P17/00-landslaget spelar fyrnationsturnering i Örebro och Nora mellan 31 augusti och 4 september. I juli samlade tf förbundskaptenen Hans Wildow en stor trupp till läger på Bosön och nu har Wildow tagit ut 18 spelare till matcherna mot Slovakien, 31 augusti, Norge, 2 september, och Rumänien, 4 september.

Kategori: P18/00

Stor P17-trupp till läger på Bosön

P17-landslaget, födda 2000, samlas på Bosön för landslagsläger mellan 9 och 14 juli. Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har tagit ut 68 spelare för träning, föreläsningar och internmatcher.

Kategori: Landslag
Roger Franzén, senast i Gif Sundsvall, blir ny förbundskapten för P16-landslaget.

Två nya förbundskaptener för pojklandslagen

Roger Franzén och Christofer Augustsson. Det är namnen på två nya förbundskaptener för våra pojklandslag. Franzén kommer att vara förbundskapten för P16-landslaget medan Augustsson kommer att ansvara för P15-landslaget.
- Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Kategori: P18/00

EM-drömmen släckt

Filston Mawana gjorde Sveriges mål mot Österrike.

P17-landslaget föll även i sin andra match i Elite Round-kvalet nere i Österrike. Hemmanationen segrade med 3-1 efter en mållös första halvlek.
– Jättebesviket förstås. Killarna gör en bra arbetsinsats och genomför det taktiska på ett bra sätt, men nu kan vi inte göra annat än att ta den sista matchen mot Frankrike på allvar och visa att vi är ett bra lag, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: P18/00
P17-landslaget förlorade den inledande matchen i Elite round mot Ukraina med 1-2.

Övertidsmål ledde till förlust

P17/00-landslaget fick inte den inledningen man önskat i Elite round. Trots en sen svensk kvittering via ett självmål hann Ukraina med att sätta segermålet till 2-1 i den första övertidsminuten. Ett bittert resultat men nu är det bara att ladda om batterierna inför matchen mot Österrike på lördag.
- Det är jättebesviket, så är det ju. Nu får vi titta lite snabbt på det idag och sen får vi vara positiva inför Österrike, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

Kategori: P18/00

P17/00-landslagets trupp till Elite Round

P17-landslaget hade en bra genomkörare i La Manga för mindre än en månad sedan. Roland Nilssons landslag vann alla tre matcherna och laget har förberett sig bra inför Elite Round i Österrike om lite drygt två veckor. Nedan hittar du truppen till det avgörande gruppspelet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter