Kategori: Landslag
Roger Franzén, senast i Gif Sundsvall, blir ny förbundskapten för P16-landslaget.

Två nya förbundskaptener för pojklandslagen

Roger Franzén och Christofer Augustsson. Det är namnen på två nya förbundskaptener för våra pojklandslag. Franzén kommer att vara förbundskapten för P16-landslaget medan Augustsson kommer att ansvara för P15-landslaget.
- Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Kategori: P16/01

Ny uddamålsförlust för P16

P16-landslaget avslutade UEFA Development-turneringen i Portugal med en ny uddamålsförlust. Efter en mållös första halvlek svängde det ordentligt under den andra halvleken där lagen turades om att ha ledningen. Turkiet vann till slut med 3-2.

Kategori: P16/01

0-1 för P16 mot Ryssland


P16/01-landslaget förlorade även den andra matchen i fyrnationsturneringen i Portugal. Ryssland vann med 1-0 och det som skulle visa sig bli segermålet kom redan i den sjätte matchminuten.

Kategori: P16/01

Uddamålsförlust mot Portugal

P16-landslaget inledde UEFA Development Tournament med en utmaning som hette duga. Mot värdnationen Portugal inkasserades en knapp 1-2-förlust, alla mål före paus, i en jämn match där hemmanationen hade det lilla extra som fällde avgörandet.

Kategori: P16/01
Startelvan för future team P16-landslaget mot Tjeckien.

Ett storvuxet Tjeckien blev för tuffa

Tjeckien var numret för stora - i flera bemärkelser - för Sverige i den avslutande matchen i future team-turneringen i samma land. Motståndarna vägde betydligt mer och det satte prägeln på matchen som Tjeckien vann med 7-1.

- Dom sprang ifrån oss, tacklade bort oss - vi vann inte en närkamp på hela matchen och det är för att dom är större, säger den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Danmark besegrades med 2-0

P16 Future Team återhämtade sig snabbt från gårdagens förlust och kunde under onsdagseftermiddagen besegra Danmark med 2-0. Det var en jämn tillställning där Sverige var något starkare.
- I dag är det en jämn match mellan två future-lag där vi är lite, lite, bättre i några avgörande situationer. Det gör att vi vinner i dag, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Trupp till fyrnationsturnering i Portugal

Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Mellan den 4 och 9 maj befinner sig P16-landslaget på UEFA Development-turnering i Portugal. Sverige kommer den 5, 7 och 9 maj matchas mot värdnationen Portugal, Ryssland samt Turkiet. Förbundskapten Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Kategori: P16/01

1-6 mot Belgien i fyrnations

P16/01 Future Team förlorade med hela 1-6 mot Belgien i den första matchen i fyrnationsturneringen i Tjeckien.
Sverige var bra med i första halvlek, som slutade 1-2 med Jesper Dickman som svensk målskytt, men i andra halvlek var belgarna numret större, i rent bokstavlig bemärkelse.

– Första halvlek är jämn med bra spel från båda lagen och ungefär lika många målchanser. 1-6 är för stora siffror, men de är fysiskt starkare, helt enkelt större än oss, och vi har svårt att stå emot i andra halvlek, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: P16/01

P16 future team-läger på Bosön

P16-landslaget future team ska i slutet av april till Tjeckien för en 4-nationsturnering. Som en del av uppladdningen ska de mellan 5-7 april på träningsläger. Följande 33 spelare har den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow tagit ut till träningslägret.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter