Kategori: P17/01
Kevin Ackermann

Kevin: "Vi har gjort det omöjliga möjligt"

I går torsdag kvalade Sverige in till U17-EM i England i maj. Som för hela laget visste glädjen inga gränser för lagkapten Kevin Ackermann.
– Det känns helt otroligt. Det största jag har varit med om i mitt liv. Det är magiskt att få göra det med det här laget. Vi har gjort det omöjliga möjligt. Det är helt underbart, säger Kevin Ackermann.

Kategori: P17/01

P17-EM lottas 5 april

Sverige vann sin Elite Round-grupp och blev därmed, som tredje nation av 16, klart för EM i England 4-20 maj. Slutspelet lottas den 5 april.

Kategori: P17/01

Sverige klart för EM i England

EM-jubel för P17/01

0-0 mot Cypern räckte i avslutningen av Elite Round-kvalet. Sverige är gruppsegrare och klara för EM-slutspelet i England i maj.
- Underbart. Det är riktigt, riktigt roligt. Nu får vi se vid lottningen vilka vi får i gruppspelet. Oavsett vilka det blir kommer det att blien härlig utmaning. Det är bra nationer som vi kommer att få möta, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01
Helmer Andersson, mittback i Örebro och P17/01-landslaget.

Helmer inför avgörandet i U17-kvalet

Två matcher, lika många nollor och fyra inspelade poäng. P17-landslaget har ännu inte släppt in något mål i Elite Round. Nu väntar en sista avgörande match mot Cypern. I potten? En plats till U17-EM i England i maj.
– Vi måste ge 110 procent för att kunna vinna den matchen och jag vet att alla är beredda att lägga ner allt hårt arbete som krävs. Framförallt måste vi sätta försvarsspelet. Att vi fortsätter vara noggranna, säger Helmer Andersson.

Kategori: P17/01

Matchvinnaren dagen efter

Julian Larsson

Igår tog P17-landslaget en blytung 1-0-seger mot Belgien. Inhopparen Julian Larsson blev stor matchvinnare med matchens enda mål. Nu finns bara en sak i huvudet på anfallaren.
– Jag gör vad som helst för att nå EM, säger Julian Larsson.

Kategori: P17/01

1-0 mot Belgien i Elite Round

P17/01-landslaget kämpade sig till seger 1-0 mot Belgien, och har nu ett fint läge inför den sista kvalmatchen till U17-EM 2018.
– Alla i truppen trivs bra ihop och bidrar. Det är en nyckelfaktor och gör att vi kan få ut de där extra procenten som betyder jättemycket, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

Simon Andersson: "Vi har alla lägen att ta oss till EM"

Simon Andersson stod för en avgörande insats mot Kroatien i P17/01-landslagets första match i Elite Round. Nu hoppas han på en EM-plats. Bild: Stefan Andersson.

P17-landslaget inledde Elite Round med 0-0 mot hemmanationen Kroatien. Som sista utpost höll målvakten Simon Andersson nollan. Något han hoppas kunna göra om i resterande kvalmatcher.
– Jag älskar viktiga matcher där man kan spela en avgörande roll, säger Simon Andersson.

Kategori: P17/01

Mållöst i EM-kvalöppningen

Det blev en mållös tillställning på Aldo Drosina-stadion i Pula när värdlandet Kroatiens och Sveriges P17-landslag inledde Elite Round-kvalet. Även den andra matchen i gruppen, Belgien-Cypern slutade oavgjort, 1-1.
- Vi visar bra moral i matchen genom att hela tiden jobba för varandra och vi står upp i duellerna. Sen kan vi spela mycket bättre fotboll än vad vi gjorde, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

Roger Franzén inför Elite Round

Roger Franzén, förbundskapten för P17-landslaget.

I morgon fredag inleds det avgörande EM-kvalet för P17-landslaget nere i Kroatien. Utöver värdlandet återfinns även Belgien och Cypern i Sveriges grupp.
– Vi kommer verkligen ge järnet för att ta en av de två platserna vi spelar om. Sen måste mycket fungera och vi måste få till vårt spel för att det ska gå vägen, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

EM-kvaltrupp - till helt nya spelplatser

BP:s Fredrik Hammar är den i truppen med flest landskamper på meritlistan (19).

Förbundskapten Roger Franzén har nominerat truppen till EM-kvalets Elite Round i Kroatien 9-15 mars.
Vintervädret har tvingat värdlandet till att hastigt omgruppera upplägget för turneringen, från den nordöstra delen av landet till den istriska kusten kring Pula och Rijeka. Värt att notera för er som tänkt följa matcherna på plats!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter