Kategori: P16/01

Elite Round i Kroatien för P16/01

Det svenska P16/01-landslaget spelar Elite Round om en EM-plats i början av mars. Roger Franzéns landslag åker till Kroatien för att möta värdlandet samt Belgien och Cypern för att kvalificera sig till EM i England i maj.

Kategori: Landslag

Sverige stiger i rang i lottningarna

Imorgon onsdag lottas de kommande EM-kvalen på pojksidan. Och Sverige återfinns på historiskt höga nivåer sett till förutsättningarna. En god spiral för landslagsfotbollen och en grund för fortsatta framgångar.
- Det är effekten av de resultat vi uppnått de senaste fyra åren. Det är det som är grunden för UEFA:s ranking, säger utbildningschefen Claes Eriksson.

Kategori: P16/01

Sverige vidare efter 1-1 mot Polen

Rasmus Wikström kvitterade på tilläggstid mot Polen.

P16/01-landslaget har säkrat avancemang till vårens Elite Round i EM-kvalet. Den avslutande matchen mot Polen slutade 1-1 efter att Rasmus Wikström kvitterat på frispark med matchens sista spark på tilläggstid i den andra halvleken.

Kategori: P16/01

Storseger mot San Marino

P16/01-landslaget följde upp 1-1 mot Cypern med en 9-0-seger mot San Marino i EM-kval 1. För Sverige, som var ineffektiva i den inledande matchen, släppte det fullständigt och Roger Franzéns landslag ledde med 6-0 redan i paus.
- Idag tog vi tillvara på chanserna och var effektiva - till skillnad från mötet med Cypern, säger förbundskaptenen.

Kategori: P16/01

Sen kvittering för P16/01-landslaget i kvalet

Det såg länge ut som att P16/01-landslaget gick mot en förlust i premiärmatchen mot hemmanationen Cypern. Men i den tredje övertidsminuten kvitterade Helmer Andersson till 1-1 för Sverige - trots en man utvisad.
- Det är moraliskt bra för oss att lyckas ta en poäng under dom här förutsättningarna samt naturligtvis viktigt inför fortsättningen, säger förbundskaptenen Roger Franzén vars lag möter San Marino på fredag.

Kategori: Landslag
Ulf Kristiansson.

Kristiansson får dubbla kaptensroller

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

Kategori: P16/01

Franzéns P16-trupp till EM-kvalet

Om knappt två veckor inleder P16-landslaget sitt EM-kval 1 på Cypern. Utöver värdnationen Cypern, 17 oktober, spelar Sverige även mot San Marino, 20 oktober, och Polen, 23 oktober. Förbundskapten Roger Franzén har tagit ut 20 spelare till kvalet.

Kategori: P16/01
Jack Lahne jublar efter 1-0-målet

Ny svensk seger mot Slovakien

Sverige följde upp tisdagens 4-1-seger i Boden med att åter besegra Slovakien. Torsdagsmatchen i Piteå slutade 2-0 efter mål av Jack Lahne och Sylvin Kayembe.
- Vi har tagit steg med vår spelidé, säger förbundskapten Roger Franzén nöjt efter de två segrarna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter