Kategori: P17/01

Tappert Sverige utslaget ur EM

Sverige är utslaget ur U17-EM. Italien fick en drömstart med 1-0 redan efter fyra minuter. Trots ett tappert försök fick Sverige inte hål på Italien som är klara för semifinal.
- Det är en stor besvikelse över resultatet hos både ledare och spelare. Vi trodde både innan och under matchen att vi hade en stor chans att vinna det här. I samma stund måste jag säga att jag är stolt över prestationen i dag som är vår bästa, säger förbundskaptenen Roger Franzén.

Kategori: P17/01
Foto: UEFA

Rasmus väntar på läget

I matchen mot Portugal senast gjorde han sitt viktigaste mål – hittills. Enligt flera spelare gjorde P17-landslaget sin bästa match någonsin – hittills. I dag hoppas Rasmus Wikström på att toppa det i kvartsfinalen mot Italien i EM.
– Jag bara väntar på att frisparksläget ska komma. Då ska jag dra in den. Jag har varit förste frisparkstagare i lägen från vänster, men det har ju inte kommit något läge för oss här i EM än, säger Rasmus Wikström.

Kategori: P17/01
Alessio Riccardi, nyckelspelare i Italien

Inför Italien-Sverige

I dag spelar Sverige och Italien kvartsfinal i U17-EM. Än en gång är det vinna eller försvinna som gäller. Avspark 15.00 svensk tid på Rotherham United Stadium.

Kategori: P17/01

Samuel Ohlsson inför Italien

Det är upplagt för en riktig drömdag för Samuel Ohlsson i morgon söndag. Vänsterbacken fyller nämligen 17 år i morgon och har en enda sak med på önskelistan.

Kategori: P17/01
Claes Eriksson

Claes Eriksson efter P17-avancemanget

Efter en riktig stark insats mot Portugal tog sig Sverige vidare till kvartfinal i U17-EM. Sverige är topp åtta i hela Europa och det med en trupp med idel inhemska spelare. Samtliga spelare spelar i svenska klubbar.

– Det visar att vi har en bra utbildning i svensk fotboll som helhet. Det är positivt, säger Claes Eriksson, chef för U21- och pojkelitavdelningen.

Kategori: P17/01

Matchhjälten om segern

I den 16:e minuten tråcklade Rasmus Wikström in 1-0-målet, som också kom att bli matchens enda, mot Portugal för P17/01-landslaget. Efteråt var målskytten minst sagt nöjd över att landslaget kvalificerat sig för kvartsfinal u U17-EM.

Kategori: P17/01
Benjamin Nygren gjorde ett av målen i Sveriges seger mot Slovenien samt var bäste poängplockare för Sverige i kvalet.

Nygren är inte nervös inför avgörandet

I dag står P17-landslaget inför en avgörande match mot Portugal. Vinst och Sverige är klara för kvartsfinal. En stor match och härlig utmaning. Poängspelaren Benjamin Nygren håller dock nerverna i schack.
– Jag är inte nervös. Jag gillar inte att vara nervös. Så jag har försökt att jobba bort det. Alla säger att det är bra att vara nervös och hit och dit. Annars är du inte engagerad och så. Men jag har aldrig gillat känslan av att vara nervös, säger Benjamin Nygren.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter