Kategori: P17/01

Sverige vidare efter 1-1 mot Polen

Rasmus Wikström kvitterade på tilläggstid mot Polen.

P16/01-landslaget har säkrat avancemang till vårens Elite Round i EM-kvalet. Den avslutande matchen mot Polen slutade 1-1 efter att Rasmus Wikström kvitterat på frispark med matchens sista spark på tilläggstid i den andra halvleken.

Kategori: P17/01

Storseger mot San Marino

P16/01-landslaget följde upp 1-1 mot Cypern med en 9-0-seger mot San Marino i EM-kval 1. För Sverige, som var ineffektiva i den inledande matchen, släppte det fullständigt och Roger Franzéns landslag ledde med 6-0 redan i paus.
- Idag tog vi tillvara på chanserna och var effektiva - till skillnad från mötet med Cypern, säger förbundskaptenen.

Kategori: P17/01

Sen kvittering för P16/01-landslaget i kvalet

Det såg länge ut som att P16/01-landslaget gick mot en förlust i premiärmatchen mot hemmanationen Cypern. Men i den tredje övertidsminuten kvitterade Helmer Andersson till 1-1 för Sverige - trots en man utvisad.
- Det är moraliskt bra för oss att lyckas ta en poäng under dom här förutsättningarna samt naturligtvis viktigt inför fortsättningen, säger förbundskaptenen Roger Franzén vars lag möter San Marino på fredag.

Kategori: Landslag
Ulf Kristiansson.

Kristiansson får dubbla kaptensroller

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

Kategori: P17/01

Franzéns P16-trupp till EM-kvalet

Om knappt två veckor inleder P16-landslaget sitt EM-kval 1 på Cypern. Utöver värdnationen Cypern, 17 oktober, spelar Sverige även mot San Marino, 20 oktober, och Polen, 23 oktober. Förbundskapten Roger Franzén har tagit ut 20 spelare till kvalet.

Kategori: P17/01
Jack Lahne jublar efter 1-0-målet

Ny svensk seger mot Slovakien

Sverige följde upp tisdagens 4-1-seger i Boden med att åter besegra Slovakien. Torsdagsmatchen i Piteå slutade 2-0 efter mål av Jack Lahne och Sylvin Kayembe.
- Vi har tagit steg med vår spelidé, säger förbundskapten Roger Franzén nöjt efter de två segrarna.

Kategori: P17/01

4-1-seger mot Slovakien


P16/01-landslaget besegrade Slovakien med 4-1 i det första av veckans två möten i Norrbotten. Målskyttar för Sverige Fredrik Hammar, Kevin Ackermann, Benjamin Nygren och Victor Backman. Alla målen kom i den andra halvleken. Slovakiens 3-1-reducering genom David Strelec.

Kategori: P17/01

P16-trupp till dubbelmöte med Slovakien

Kevin Ackermann är en av 20 spelare i truppen till landskamperna mot Slovakien.

Förbundskapten Roger Franzén har tagit 20 spelare till landskamperna mot Slovakien i Boden 12 september och Piteå 14 september. Matcherna utgör de sista förberedelserna inför EM-kvalet på Cypern i oktober där Sverige förutom de cypriotiska värdarna även ställs mot San Marino och Polen.

Kategori: P17/01

Sverige trea i Nordisk pojkturnering

Sverige besegrade Polen med 2-0 (1-0) i matchen om tredje pris i Nordisk pojkturnering på Island efter mål av Benjamin Nygren och Sylvin Kayembe.
- I andra halvlek presterar vi veckans bästa anfallsfotboll, berömmer en nöjd förbundskapten Roger Franzén efter segern.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter