Kategori: P16/01

0-1 för P16 mot Ryssland


P16/01-landslaget förlorade även den andra matchen i fyrnationsturneringen i Portugal. Ryssland vann med 1-0 och det som skulle visa sig bli segermålet kom redan i den sjätte matchminuten.

Kategori: P16/01

Uddamålsförlust mot Portugal

P16-landslaget inledde UEFA Development Tournament med en utmaning som hette duga. Mot värdnationen Portugal inkasserades en knapp 1-2-förlust, alla mål före paus, i en jämn match där hemmanationen hade det lilla extra som fällde avgörandet.

Kategori: P16/01
Startelvan för future team P16-landslaget mot Tjeckien.

Ett storvuxet Tjeckien blev för tuffa

Tjeckien var numret för stora - i flera bemärkelser - för Sverige i den avslutande matchen i future team-turneringen i samma land. Motståndarna vägde betydligt mer och det satte prägeln på matchen som Tjeckien vann med 7-1.

- Dom sprang ifrån oss, tacklade bort oss - vi vann inte en närkamp på hela matchen och det är för att dom är större, säger den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Danmark besegrades med 2-0

P16 Future Team återhämtade sig snabbt från gårdagens förlust och kunde under onsdagseftermiddagen besegra Danmark med 2-0. Det var en jämn tillställning där Sverige var något starkare.
- I dag är det en jämn match mellan två future-lag där vi är lite, lite, bättre i några avgörande situationer. Det gör att vi vinner i dag, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: P16/01

Trupp till fyrnationsturnering i Portugal

Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Mellan den 4 och 9 maj befinner sig P16-landslaget på UEFA Development-turnering i Portugal. Sverige kommer den 5, 7 och 9 maj matchas mot värdnationen Portugal, Ryssland samt Turkiet. Förbundskapten Magnus Wikman har tagit ut truppen.

Kategori: P16/01

1-6 mot Belgien i fyrnations

P16/01 Future Team förlorade med hela 1-6 mot Belgien i den första matchen i fyrnationsturneringen i Tjeckien.
Sverige var bra med i första halvlek, som slutade 1-2 med Jesper Dickman som svensk målskytt, men i andra halvlek var belgarna numret större, i rent bokstavlig bemärkelse.

– Första halvlek är jämn med bra spel från båda lagen och ungefär lika många målchanser. 1-6 är för stora siffror, men de är fysiskt starkare, helt enkelt större än oss, och vi har svårt att stå emot i andra halvlek, kommenterar förbundskapten Hans Wildow.

Kategori: P16/01

P16 future team-läger på Bosön

P16-landslaget future team ska i slutet av april till Tjeckien för en 4-nationsturnering. Som en del av uppladdningen ska de mellan 5-7 april på träningsläger. Följande 33 spelare har den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow tagit ut till träningslägret.

Kategori: P16/01

Läger för P16 på Bosön

Mellan 30 mars och 2 april ska P16-landslaget ha träningsläger på Bosön. Förutom själva fotbollsträningarna ska laget även få föreläsningar om kommunikation samt fotbollsfys/fotbollsstyrka. Nedan återfinns de 57 spelare som är uttagna till lägret.

Kategori: P16/01

Kvalomgång 1 till P17-EM 2018 lottad

Uefa Under 17 Championship

Sverige lottades in i grupp 12 tillsammans med Polen, Cypern och San Marino när första omgången av kvalet till P17-EM 2018 lottades i Nyon. Det är årskullen födda 2001 och senare som representerar Sverige i tävlingen, det vill säga dagens P15/01-landslag.
Matcherna spelas på Cypern med speldagar 17, 20 och 23 oktober 2017.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter