Kategori: P17/01

Simon Andersson: "Vi har alla lägen att ta oss till EM"

Simon Andersson stod för en avgörande insats mot Kroatien i P17/01-landslagets första match i Elite Round. Nu hoppas han på en EM-plats. Bild: Stefan Andersson.

P17-landslaget inledde Elite Round med 0-0 mot hemmanationen Kroatien. Som sista utpost höll målvakten Simon Andersson nollan. Något han hoppas kunna göra om i resterande kvalmatcher.
– Jag älskar viktiga matcher där man kan spela en avgörande roll, säger Simon Andersson.

Kategori: P17/01

Mållöst i EM-kvalöppningen

Det blev en mållös tillställning på Aldo Drosina-stadion i Pula när värdlandet Kroatiens och Sveriges P17-landslag inledde Elite Round-kvalet. Även den andra matchen i gruppen, Belgien-Cypern slutade oavgjort, 1-1.
- Vi visar bra moral i matchen genom att hela tiden jobba för varandra och vi står upp i duellerna. Sen kan vi spela mycket bättre fotboll än vad vi gjorde, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

Roger Franzén inför Elite Round

Roger Franzén, förbundskapten för P17-landslaget.

I morgon fredag inleds det avgörande EM-kvalet för P17-landslaget nere i Kroatien. Utöver värdlandet återfinns även Belgien och Cypern i Sveriges grupp.
– Vi kommer verkligen ge järnet för att ta en av de två platserna vi spelar om. Sen måste mycket fungera och vi måste få till vårt spel för att det ska gå vägen, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

EM-kvaltrupp - till helt nya spelplatser

BP:s Fredrik Hammar är den i truppen med flest landskamper på meritlistan (19).

Förbundskapten Roger Franzén har nominerat truppen till EM-kvalets Elite Round i Kroatien 9-15 mars.
Vintervädret har tvingat värdlandet till att hastigt omgruppera upplägget för turneringen, från den nordöstra delen av landet till den istriska kusten kring Pula och Rijeka. Värt att notera för er som tänkt följa matcherna på plats!

Kategori: P17/01

Avslutande förlust mot Norge

Det blev en tuff avslutning i La Manga för P17-landslaget. Laget hade förstaplatsen i turneringen i egna händer men matchen mot Norge slutade i en 0-4-förlust.
- Norge var hetare än oss och vinner fler dueller. De vinner rättvist, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01
Benjamin Nygren har gjort mål i två raka matcher i La Manga.

Benjamin Nygren i målform

Benjamin Nygren har haft en lyckad turnering i La Manga. Två mål på lika många matcher har det blivit för anfallaren som nu är uppe i nio landslagsmål.

- Jag älskar att spela i landslaget, det är det roligaste jag vet. Att sen få göra mål också, ja det är obeskrivligt, säger Benjamin Nygren.

Kategori: P17/01

3-1-seger mot Slovakien

Efter 1-1 mot Ungern i torsdags följde P17-landslaget upp med 3-1 mot Slovakien i La Manga-turneringen - Benjamin Nygren, Taylor Silverholt och Alex Timossi Andersson blev målskyttarna.
- Vi kontrollerade matchen på ett relativt bra sätt. Sen gjorde vi 3-1 och stängde matchen. Det var ett rättvist resultat och jag är jättenöjd med grabbarnas prestation, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

Imbrechts efter landslagsdebuten

Efter fem ungdomslandskamper för Belgien gjorde Joachim Imbrechts i torsdags sin landslagsdebut för Sverige. Nu siktar målvakten på att knipa en plats i truppen till det avgörande EM-kvalet i mars. I framtiden hoppas han nå a-landslaget.

- Mitt hjärta slår lite mer för Sverige än för Belgien. Det hade varit en dröm att få spela i det svenska landslaget i framtiden, säger Joachim Imbrechts.

Kategori: P17/01

1-1 mot Ungern

P17-landslaget laddar upp inför EM-kvalet i mars genom att spela en träningsturnering nere i spanska La Manga. Första uppgiften ikväll, Ungern, slutade med delad poäng 1-1 efter tidigt ledningsmål av Benjamin Nygren (5:e).
– Man vill alltid vinna fotbollsmatcher och vi var en stolpträff från 2-0, men 1-1 var nog ett relativt rättvist resultat. Jag är nöjd med prestationen i stort, säger förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P17/01

Franzén inför genrepet i La Manga

Sylvin Kayembe är en av spelarna i La Manga-truppen. Bilden från septemberlandskampen i Piteå mot Slovakien.

P17-landslaget har landat i La Manga, Spanien. Idag torsdag spelar laget sin första match i turneringen mot Ungern. Därefter följer matcher mot Slovakien och Norge på lördag respektive måndag.
– La Manga blir i princip som ett genrep inför Elite Round. Det är bra att träffa gruppen så tätt inpå och jobba igenom alla delar i spelet, säger förbundskapten Roger Franzén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter