Kategori: P16/01

Sverige trea i Nordisk pojkturnering

Sverige besegrade Polen med 2-0 (1-0) i matchen om tredje pris i Nordisk pojkturnering på Island efter mål av Benjamin Nygren och Sylvin Kayembe.
- I andra halvlek presterar vi veckans bästa anfallsfotboll, berömmer en nöjd förbundskapten Roger Franzén efter segern.

Kategori: P16/01

Mållöst mot Färöarna

Sverige rundade av gruppspelet i Nordisk pojkturnering på Island med ett mållöst möte med Färöarna på torsdagen.
- Vi är besvikna över vår prestation idag, konstaterar förbundskapten Roger Franzén.

Kategori: P16/01

Knapp förlust mot Danmark

Danmark och Sverige öppnade med övertygande segrar i Nordisk Pojk på Island. När de båda möttes på tisdagen i Þorlákshöfn var det till slut Danmark som drog det längsta strået - 1-0 (0-0) efter mål av Andreas Kirkeby i inledningen av andra halvlek.
- En riktigt tät drabbning, och en nyttig match för våra killar, menade förbundskapten Roger Franzén efter slutsignalen.

Kategori: P16/01

Seger i premiären mot Finland

Under söndagen börjaden Nordisk pojk på Island för P16-landslaget och även för den nye förbundskaptenen Roger Franzén - och det började bra. P16-landslaget besegrade Finland med 2-0.
- Jättekul att börja med en seger, grabbarna gör en fin prestation, säger förbundskaptenen.

Kategori: P16/01

Nordisk pojk på Island

Den nytillträdde förbundskaptenen Roger Franzén har - tillsammans med Magnus Wikman - tagit ut P16-landslagets trupp till 4-nationsturneringen på Island som börjar i slutet av juli.

Kategori: Landslag
Roger Franzén, senast i Gif Sundsvall, blir ny förbundskapten för P16-landslaget.

Två nya förbundskaptener för pojklandslagen

Roger Franzén och Christofer Augustsson. Det är namnen på två nya förbundskaptener för våra pojklandslag. Franzén kommer att vara förbundskapten för P16-landslaget medan Augustsson kommer att ansvara för P15-landslaget.
- Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Kategori: P16/01

Ny uddamålsförlust för P16

P16-landslaget avslutade UEFA Development-turneringen i Portugal med en ny uddamålsförlust. Efter en mållös första halvlek svängde det ordentligt under den andra halvleken där lagen turades om att ha ledningen. Turkiet vann till slut med 3-2.

Kategori: P16/01

0-1 för P16 mot Ryssland


P16/01-landslaget förlorade även den andra matchen i fyrnationsturneringen i Portugal. Ryssland vann med 1-0 och det som skulle visa sig bli segermålet kom redan i den sjätte matchminuten.

Kategori: P16/01

Uddamålsförlust mot Portugal

P16-landslaget inledde UEFA Development Tournament med en utmaning som hette duga. Mot värdnationen Portugal inkasserades en knapp 1-2-förlust, alla mål före paus, i en jämn match där hemmanationen hade det lilla extra som fällde avgörandet.

Kategori: P16/01
Startelvan för future team P16-landslaget mot Tjeckien.

Ett storvuxet Tjeckien blev för tuffa

Tjeckien var numret för stora - i flera bemärkelser - för Sverige i den avslutande matchen i future team-turneringen i samma land. Motståndarna vägde betydligt mer och det satte prägeln på matchen som Tjeckien vann med 7-1.

- Dom sprang ifrån oss, tacklade bort oss - vi vann inte en närkamp på hela matchen och det är för att dom är större, säger den tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter