Kategori: P17/97

Ny seger mot Belgien

P17-landslagets "Future Team" besegrade Belgiens motsvarighet även i veckans andra möte. Jordan Larsson och Alexander Leksell svenska målskyttar i en match där Sverige vände underläge 0-1 till seger 2-1.
– Vi åt oss in i matchen och lyckades hålla undan till seger, kommenterar förbundskapten Tomas Turesson som lett laget tillsammans med kollegan Magnus Wikman.

Kategori: P17/97

3-1 mot Belgien för framtidslaget

Den svenska startelvan samlad strax före avspark. Foto: Hugo Van de Slyeke.

P17-landslagets "Future Team" besegrade ett skickligt Belgien med 3-1 på bortaplan. Zia Sakirovski, Yonathan Getachew och Albin Skoglund gjorde de svenska målen.
- Vi är väldigt glada förstås. Vi har sex debutanter i startelvan och byter in fem till under matchen, alla visar bra rörlighet och attityd vilket gör att vi kan vinna mot ett väldigt bra lag, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: P17/97

Första Future Team-truppen uttagen

Förbundskaptenerna Tomas Turesson och Magnus Wikman har för första gången nominerat en P17 "Future Team"-trupp. De aktuella spelarna reser söderöver för att möta Belgiens motsvarighet i två matcher.

Kategori: P17/97

Förlust mot Österrike i sista matchen

Österrike vann jumbofinalen mot Sverige med 1-0, och P17-landslaget lämnar därmed Elite Round utan poäng.
- Vi hade siktat, önskat och hoppats på bättre resultat här nere. Men vi får krasst erkänna att alla tre lagen vi möter är lite bättre än oss, säger förbundskapten Magnus Wikman.

Kategori: P17/97

EM-chansen borta

Sveriges P17-landslag föll med 0-2 i EM:s Elite Round-kval mot hemmanationen Holland. Därmed är chansen till avancemang borta för svensk del. Fullpoängarna Frankrike och Holland gör upp i en ren gruppfinal på tisdag medan Sverige och Österrike får spela om äran.
- Vi gjorde så bra vi kunde men de är snäppet bättre än oss, medgav förbundskapten Magnus Wikman efteråt.

Kategori: P17/97

3-0-förlust mot Frankrike i EM-kvalet

P17/97-landslaget föll med 3-0 mot Frankrike i den första matchen i EM-kvalets Elite Round. Fransmännen gjorde två mål redan under den första kvarten och slutliga 3-0 i början av andra halvlek.
– 3-0 kan låta som siffror som man som utomstående befarar när man ska möta Frankrike i EM-kval. De är i slutändan lite bättre än oss, men vi hade inte marginalerna med oss i starten och borde ha haft åtminstone oavgjort i paus i stället för 0-2, kommenterar förbundskapten Magnus Wikman.

Kategori: P17/97
Ali Suljic, med i Elite Round-truppen

P17-trupp till Elite Round

P17-landslaget avancerade vidare från höstens inledande EM-kval till Elite Round-kvalet som avgörs 20-25 mars. Sverige möter tufft motstånd i form av Holland, Frankrike och Österrike. Förstnämnda nation är värd för gruppen.

Kategori: Landslag

Sverige gör som Belgien

Tomas Turesson

Från och med i år inför Sverige parallella landslag för 16- och 17-åringarna. Satsningen på s k "Future Teams" sker efter modell från Belgien. Tomas Turessons 17-årslag är först ut med landskamper mot Belgien i april.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter