Kategori: P17/97

Första Future Team-truppen uttagen

Förbundskaptenerna Tomas Turesson och Magnus Wikman har för första gången nominerat en P17 "Future Team"-trupp. De aktuella spelarna reser söderöver för att möta Belgiens motsvarighet i två matcher.

Kategori: P17/97

Förlust mot Österrike i sista matchen

Österrike vann jumbofinalen mot Sverige med 1-0, och P17-landslaget lämnar därmed Elite Round utan poäng.
- Vi hade siktat, önskat och hoppats på bättre resultat här nere. Men vi får krasst erkänna att alla tre lagen vi möter är lite bättre än oss, säger förbundskapten Magnus Wikman.

Kategori: P17/97

EM-chansen borta

Sveriges P17-landslag föll med 0-2 i EM:s Elite Round-kval mot hemmanationen Holland. Därmed är chansen till avancemang borta för svensk del. Fullpoängarna Frankrike och Holland gör upp i en ren gruppfinal på tisdag medan Sverige och Österrike får spela om äran.
- Vi gjorde så bra vi kunde men de är snäppet bättre än oss, medgav förbundskapten Magnus Wikman efteråt.

Kategori: P17/97

3-0-förlust mot Frankrike i EM-kvalet

P17/97-landslaget föll med 3-0 mot Frankrike i den första matchen i EM-kvalets Elite Round. Fransmännen gjorde två mål redan under den första kvarten och slutliga 3-0 i början av andra halvlek.
– 3-0 kan låta som siffror som man som utomstående befarar när man ska möta Frankrike i EM-kval. De är i slutändan lite bättre än oss, men vi hade inte marginalerna med oss i starten och borde ha haft åtminstone oavgjort i paus i stället för 0-2, kommenterar förbundskapten Magnus Wikman.

Kategori: P17/97
Ali Suljic, med i Elite Round-truppen

P17-trupp till Elite Round

P17-landslaget avancerade vidare från höstens inledande EM-kval till Elite Round-kvalet som avgörs 20-25 mars. Sverige möter tufft motstånd i form av Holland, Frankrike och Österrike. Förstnämnda nation är värd för gruppen.

Kategori: Landslag

Sverige gör som Belgien

Tomas Turesson

Från och med i år inför Sverige parallella landslag för 16- och 17-åringarna. Satsningen på s k "Future Teams" sker efter modell från Belgien. Tomas Turessons 17-årslag är först ut med landskamper mot Belgien i april.

Kategori: P17/97
Eric Smith i duell med Martin Thomassen i 1-2-förlusten mot Norge.

Förlust mot Norge i La Manga

P17/97-landslaget förlorade den tredje och sista matchen i La Manga-turneringen mot Norge med 2-1, Norrmännen lade därmed beslag på andraplatsen i turneringen medan Sverige slutar trea.
Turkiet säkrade tidigare idag turneringssegern genom att besegra Slovakien med 4-1.
– Vi har bättre driv i matchen idag och utifrån spelet och målchanserna ska vi vinna. Vi ger bort två mål på stora misstag och det kostar oss, kommenterar förbundskapten Magnus Wikman efter matchen.

Kategori: P17/97

Nytt kryss mot Slovakien

P17/97-landslaget kryssade även i den andra matchen i La Manga-turneringen, nu mot Slovakien.
Matchen slutade 1-1 efter att Oscar Iglicar Berntsson gett Sverige ledningen tidigt i den andra halvleken och slovakerna sedan kvitterat med fem minuter kvar att spela genom Lubomir Gorelcik.
– Även om vi till vissa delar spelade med ett lite mera oerfaret lag idag ska vi vinna mot Slovakien, som är ett ganska svagt lag, menade förbundskapten Magnus Wikman en dryg timme efter matchen.

Kategori: P17/97

1-1 mot Turkiet i La Manga

P17/97-landslaget inledde 2014 med att spela oavgjort 1-1 mot Turkiet i den första av tre matcher i La Manga-turneringen.
Filip Sachpekidis gav Sverige ledningen efter en knapp halvtimme. Turkiets 1-1-kvittering kom fem minuter för halvtid.
– Som helhet en rätt bra laginsats av oss, särskilt med tanke på hur tidigt på säsongen det är och att Turkiet är ett bra lag. Jag är nöjd och belåten med hur killarna uppträdde och ambitionen de visade att göra det vi kommit överens om, summerar förbundskapten Magnus Wikman.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter