Kategori: P19/98
Foto: UEFA.

Gyökeres i skytteligatoppen

Med tre mål på lika många matcher toppar Viktor Gyökeres nu skytteligan i U19-EM. Tyvärr räckte inte hans mål till ett gruppavancemang.
- Det var kul att få göra de målen, men tråkigt att vi inte kom någonstans. Att de inte hjälpte laget på något sätt mer än en poäng här mot Portugal vilket inte tillförde så mycket, säger Viktor Gyökeres.

Kategori: P19/98
Foto: UEFA/Sportsfile.

Jajic om sista matchen

En era är över. P98-landslaget har spelat sin sista landskamp. Årskullen har skrivit historia då de för första gången någonsin tog Sverige till ett U19-EM. Igår blev det 2-2 i sista matchen för gänget.
– Alla tar hand om varandra på ett speciellt sätt och vi har varit med länge. Det är bara en jättefin grupp, säger lagkaptenen Dusan Jajic.

Kategori: P19/98

2-2 mot Portugal

Sverige hade en 2-0-ledning, men tappade till 2-2 mot Portugal nere i Georgien. Därmed bärgades en historisk första poäng i U19-EM för debutanterna Sverige. De blågula målen prickades in av Viktor Gyökeres och Jesper Karlsson.

Kategori: P19/98
Från fredagens träning. Foto: Johan Velagic

Inför Sverige-Portugal

P19-landslaget avslutar i dag sitt EM-äventyr i Georgien. I den tredje och sista gruppspelsmatch ställs Sverige mot den redan klara gruppettan Portugal. Avspark på Gori Stadium i Gori kl. 18.00 svensk tid.

Kategori: P19/98
Även om Sverige är utslaget ur U19-EM kommer P19-landslaget att göra allt för att besegra gruppsegraren Portugal lovar Thomas Poppler Isherwood.

Poppler Isherwood: ”Ska spela för vår heder och Sverige”

Inför den tredje och sista gruppspelsmatchen är Sverige redan utslaget. Lördagens match mot den redan klara gruppettan Portugal är dock av största vikt.
– Alla grabbarna i laget vet om att detta är vår sista match tillsammans. Vi kommer att ge 110 procent och köra tillsammans hela vägen sen får vi se vad som händer, säger Thomas Poppler Isherwood.

Kategori: P19/98
Charlie Weberg har varken spelat någon ungdomslandskamp eller deltagit på ett utvecklingsläger, förrän nu.

Charlie Weberg om att aldrig ge upp

Förbisedd i distriktlagen. Inte uttagen till Elitlägret. Noll landskamper och inga landslagsläger. Helsingborgs mittback Charlie Weberg har tagit den långa vägen till Blågult.
– Man kan inte tro att det är kört bara för att man inte är bland de bästa när man är 15 år. Det gäller att bara köra på i klubblaget så kommer allt det andra av sig själv, säger Charlie Weberg.

Kategori: P19/98
Stående från Skåne, sittande från Stockholm, liggande från övriga distrikt. Foto: Johan Velagic

16 av 18 i truppen från Skåne & Stockholm

Skåne och Stockholm dominerar i den svenska EM-truppen. 16 av 18 spelare kommer från distrikten som har med åtta spelare var. Något som skapar en härlig rivalitet i truppen.
– Vi har haft lite fighter på tidigare läger, Stockholm mot Skåne två touch och då har Skåne vunnit. Vi är obesegrade, säger Anton Kralj.

Kategori: P19/98
Anton Kralj är bara 164 centimeter lång, men försöker att vara smartare än alla andra i stället.

Kralj väger upp kortheten med klokhet

Med 164 centimeter är Anton Kralj Sveriges – Ja kanske hela U19-EM:s – kortaste spelare. Allt som oftast är MFF:aren minst på plan. Det kompenserar han med en väldigt fin blick för spelet.
– Har jag inte längden med mig får jag läsa spelet istället. Försöka läsa av vad de ska göra i nästa steg, säger Anton Kralj.

Kategori: P19/98
Max Svensson gjorde debut i tävlingssammanhang i landslaget mot Georgien.

Tävlingsdebutanten om Sveriges sorti: ”Helt tomt”

Efter två inledande förluster är Sverige utslaget ur U19-EM. Senast blev det ett nederlag mot värdarna Georgien. För Max Svensson var det tävlingsdebut i landslagssammanhang.
– Just nu är det bara surt. Vi får analysera vad vi kunde ha gjort bättre i denna match. Vi får försöka att gå vidare och ändå avsluta på topp mot Portugal, säger Max Svensson.

Kategori: P19/98
I och med förlusten har Sverige inte chansen att ta sig till slutspel, trots chansen till tre poäng mot Portugal på lördag.

Andra raka förlusten i EM

Sverige åkte på en ny förlust i U19-EM. Hemmanationen Georgien vann med 2-1 i Tbilisi efter en svensk mardrömsstart. Sverige mål prickades in än en gång av Viktor Gyökeres.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter