Kategori: P19/98

P19-truppen till EM i Georgien

U19-EM i Georgien

Den 2 juli kliver Sverige in i P19-EM i Georgien mot Tjeckien. Mästerskapet spelas mellan 2 och 15 juli och är det första P19-slutspel som Sverige deltar i. Efter det förberedande lägret på Bosön under förra veckan har förbundskapten Claes Eriksson tagit ut den slutgiltiga 18-mannatruppen till mästerskapet.

Kategori: P19/98
Claes Eriksson tillsammans med Isac Lidberg, en av de uttagna spelarna.

P19-trupp till läger på Bosön

Mellan 2 och 15 juli spelar ett svenskt P19-landslag för första gången EM-slutspel. Mästerskapet avgörs i Georgien och under tisdagseftermiddagen tog förbundskapten Claes Eriksson ut en 25-mannatrupp till ett förberedande EM-läger på Bosön 5-8 juni.
- Vi behöver titta på lite fler spelare, ge fler spelare chansen, och därför passar ett läger bra, säger förbundskapten Claes Eriksson.

Kategori: P19/98
Foto: UEFA.

P19-EM: Sverige mot Georgien, Tjeckien och Portugal

Sverige lottades in i grupp A med värdnationen Georgien, Tjeckien och Portugal när P19-EM (spelas i juli) lottades idag vid lunchtid i Tbilisi.
Förbundskapten Claes Eriksson var tämligen nöjd med utfallet och menar att det finns goda förutsättningar att avancera från gruppen.

Kategori: P19/98

P19-EM lottas 13 april

Sveriges P19-landslag lyckades som en av sju gruppsegrare kvalificera sig till sommarens EM i Georgien. Slutspelslottningen kommer att ske 13 april i Tbilisi.

Kategori: P19/98
Foto: SvFF.

P19-landslaget till EM i sommar

Ytterligare ett svenskt landslag kommer spela EM-slutspel i sommar. P19-landslaget gjorde vad som behövdes - besegrade Italien med 1-0 - samtidigt som Belgien förlorade mot Irland. Därmed vinner Sverige Elite Round-gruppen och är klart för EM-slutspel i Georgien till sommaren.

Kategori: P19/98
Alexander Isak hoppade in i matchen och gjorde ett av Sveriges tre mål i 3-0-segern mot Irland.

Viktig 3-0-seger för P19-landslaget

P19-landslaget var piskat att vinna mot Irland för att ha en chans att ta sig till EM-slutspelet i Georgien. Då visade Claes Erikssons landslag sig från sin bästa sida och vann med 3-0. En viktig seger, särskilt med tanke på målskillnaden som kan bli viktig i slutändan när gruppen summeras.

Kategori: P19/98

Tung förlust mot Belgien

Svante Ingelssons mål räckte inte till poäng för Sverige.

Ett tidigt ledningsmål av Svante Ingelsson räckte inte. Belgien kvitterade i första halvlek och avgjorde på frispark i slutskedet av matchen i Beveren när EM-kvalets Elite Round inleddes.
- En bra match men med ett tråkigt resultat. Ser man till matchbilden och händelserna borde det här normalt varit 3-1 till oss istället, konstaterade en besviken förbundskapten Claes Eriksson direkt efteråt.

Kategori: P19/98
Djurgårdens Besard Sabovic är en av spelarna som förbundskapten Claes Eriksson nominerat till Elite Round.

Truppen till Elite Round i Belgien

Den 23-28 mars kämpar P19-landslaget för en plats i sommarens EM-slutspel i Georgien. Sveriges grupp i Elite Round-kvalet avgörs i Belgien och övriga två nationer i gruppen är Italien och Irland.

Kategori: P19/98

P98-landslagsläger inför Elite Round

I slutet av mars spelar P98-landslaget Elite Round mot Italien, Irland och Belgien på plats i den sistnämnda nationen. I början av januari ska förbundskaptenen Claes Erikssons landslag slipa formen tillsammans på Bosön. Nedan är den truppen som ska delta på lägret.

Kategori: P19/98

Italien, Irland och Belgien i P19 Elite Round

Uefa Under 19 Championship

P18/98-landslaget, som i kraft av goda kvalresultat var i första seedningsgrupp, lottades mot på pappret tufft motstånd i EM-kvalets Elite Round, som avgörs i vår.
Sverige spelar i grupp 7 mot Italien, Irland och Belgien med de sistnämnda som hemmalag. Speldagar 23, 25 och 28 mars.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter