Kategori: P19/98
Foto: UEFA.

P19-EM: Sverige mot Georgien, Tjeckien och Portugal

Sverige lottades in i grupp A med värdnationen Georgien, Tjeckien och Portugal när P19-EM (spelas i juli) lottades idag vid lunchtid i Tbilisi.
Förbundskapten Claes Eriksson var tämligen nöjd med utfallet och menar att det finns goda förutsättningar att avancera från gruppen.

Kategori: P19/98

P19-EM lottas 13 april

Sveriges P19-landslag lyckades som en av sju gruppsegrare kvalificera sig till sommarens EM i Georgien. Slutspelslottningen kommer att ske 13 april i Tbilisi.

Kategori: P19/98
Foto: SvFF.

P19-landslaget till EM i sommar

Ytterligare ett svenskt landslag kommer spela EM-slutspel i sommar. P19-landslaget gjorde vad som behövdes - besegrade Italien med 1-0 - samtidigt som Belgien förlorade mot Irland. Därmed vinner Sverige Elite Round-gruppen och är klart för EM-slutspel i Georgien till sommaren.

Kategori: P19/98
Alexander Isak hoppade in i matchen och gjorde ett av Sveriges tre mål i 3-0-segern mot Irland.

Viktig 3-0-seger för P19-landslaget

P19-landslaget var piskat att vinna mot Irland för att ha en chans att ta sig till EM-slutspelet i Georgien. Då visade Claes Erikssons landslag sig från sin bästa sida och vann med 3-0. En viktig seger, särskilt med tanke på målskillnaden som kan bli viktig i slutändan när gruppen summeras.

Kategori: P19/98

Tung förlust mot Belgien

Svante Ingelssons mål räckte inte till poäng för Sverige.

Ett tidigt ledningsmål av Svante Ingelsson räckte inte. Belgien kvitterade i första halvlek och avgjorde på frispark i slutskedet av matchen i Beveren när EM-kvalets Elite Round inleddes.
- En bra match men med ett tråkigt resultat. Ser man till matchbilden och händelserna borde det här normalt varit 3-1 till oss istället, konstaterade en besviken förbundskapten Claes Eriksson direkt efteråt.

Kategori: P19/98
Djurgårdens Besard Sabovic är en av spelarna som förbundskapten Claes Eriksson nominerat till Elite Round.

Truppen till Elite Round i Belgien

Den 23-28 mars kämpar P19-landslaget för en plats i sommarens EM-slutspel i Georgien. Sveriges grupp i Elite Round-kvalet avgörs i Belgien och övriga två nationer i gruppen är Italien och Irland.

Kategori: P19/98

P98-landslagsläger inför Elite Round

I slutet av mars spelar P98-landslaget Elite Round mot Italien, Irland och Belgien på plats i den sistnämnda nationen. I början av januari ska förbundskaptenen Claes Erikssons landslag slipa formen tillsammans på Bosön. Nedan är den truppen som ska delta på lägret.

Kategori: P19/98

Italien, Irland och Belgien i P19 Elite Round

Uefa Under 19 Championship

P18/98-landslaget, som i kraft av goda kvalresultat var i första seedningsgrupp, lottades mot på pappret tufft motstånd i EM-kvalets Elite Round, som avgörs i vår.
Sverige spelar i grupp 7 mot Italien, Irland och Belgien med de sistnämnda som hemmalag. Speldagar 23, 25 och 28 mars.

Kategori: P19/98

P18-landslaget vann gruppen i EM-kval 1

P18-landslaget vann tre raka matcher i EM-kval 1 i Serbien. Efter segrarna mot Malta och Moldavien gjorde Sverige upp i en ren gruppfinal mot Serbien under måndagen. Claes Erikssons landslag vände underläge två gånger om och satte 3-2-målet på övertid i den andra halvleken.
- Fantastiskt skön seger, mycket kämpa in i det sista. Det blir riktigt känslomässigt när det blir vändningar så där också, säger förbundskaptenen.

Kategori: P19/98

Kämpaseger för decimerat Sverige

P18-landslaget står på full pott efter två omgångar i EM-kval 1 och är klara för Elite Round i vår. Moldavien besegrades med matchens enda mål men Sverige, som spelade en man kort mot slutet, fick kriga in på mållinjen för poängen. Nu återstår bara en ren gruppfinal mot likaledes klara Serbien på måndag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter