Kategori: P18/99

P18-trupp till Bosön

Mellan den 20 och 23 mars ska P18-landslaget, med 68 spelare, träna och utbildas på Bosön. Förutom fotbollsutbildning ska spelarna få lära sig om kost, fys, kommunikation och idrottspsykologi. Nedan hittar du de 68 spelare som förbundskaptenen Tomas Turesson har valt ut till lägret.

Kategori: P18/99

Kvalomgång 1 till P19-EM 2018 lottad

Uefa Under 19 Championship

Sverige lottades in i grupp 9 tillsammans med Italien, Estland och Moldavien när första omgången av kvalet till P19-EM 2018 lottades på luciadagen. Det är årskullen födda 1999 och senare som representerar Sverige i tävlingen, det vill säga dagens P17/99-landslag.
Sverige kommer att stå som värd för gruppen med speldagar 4, 7, 10 oktober 2017.

Kategori: P18/99
Två baklängesmål i slutet av första halvleken blev för tufft för ett hårt kämpande Sverige som förlorade med 1-2 på Tibblevallen.

Uddamålsförlust mot England

Efter en imponerande insats vann P17-landslaget med 1-0 i det första mötet av två mot England i fredags. Under söndagen var det England som drog det längsta strået och vann med 2-1 - men förbundskaptenen Tomas Turesson berömmer sina spelare över de båda insatserna i dubbelmötet.
- Jag är väldigt nöjd över hur vi presterar. Vi fick mycket beröm av dom engelska förbundskapten att vi stod upp som vi gjorde. Det är dom inte vana vid.

Kategori: P18/99
P17-landslaget vann med 1-0 mot England under fredagen.

Imponerande seger mot England

P17-landslaget tog en imponerade 1-0-seger mot England på Kungsängens IP under fredagen. Efter matchen var förbundskaptenen Tomas Turesson mycket nöjd över både insats och resultat.
- Jag är otroligt nöjd över resultatet. Det här är en toppnation i europeisk fotboll. Vi har börjat ta plats och tar steg hela tiden med våra ungdomslandslag.

Kategori: P18/99
Tomas Turesson

Ökad respekt för svenska U-landslag

Vårt svenska P17-landslag tar sig an England i ett ovisst dubbelmöte på Kungsängens IP (7 oktober) respektive Tibblevallen i Täby (9 oktober).
– Det var faktiskt England som ville möta oss och det är väldigt kul när de stora nationerna själva ställer frågan. Våra ungdomslandslag har vuxit i respekt i takt med alla framgångar vi haft de senaste åren. Det märks tydligt, konstaterar P17-förbundskaptenen Tomas Turesson.

Kategori: P18/99

P17-trupp till dubbelmöte med England

Anel Ahmedhodzic är en av 18 spelare i truppen till dubbellandskapen mot England.

P17/99-landslagets förbundskapten Tomas Turesson har tagit ut 18 spelare till de två landskamperna mot England i Kungsängen 7 oktober och Täby 9 oktober.
Att notera är att den här truppen består av 18 andra spelare än de som deltog i fyrnationsturneringen i Hälsingland i början av september.

Kategori: P18/99
Joseph Colley, svensk lagkapten

Norge vinnare i fyrnationsturneringen

Ikväll gick fyrnationsturneringen i Hälsingland i mål med mötet mellan Sverige och Norge på Sävstaås i Bollnäs. Norge drog det längsta strået, vann med 2-1 (2-0) och säkrade därmed också segern i turneringen.
- Vi var inte tillräckligt bra för att vinna den här matchen, konstaterade förbundskapten Tomas Turesson som, med lite distans till slutsignalen, ändå inte var alltför bedrövad.

Kategori: P18/99
Alexander Isak gjorde 3-2-målet.

Polen besegrat i Söderhamn

Svenska P17-landslaget visade sig starkast i mötet med Polen. Polen kvitterade den svenska ledningen både till 1-1 och 2-2 men när Alexander Isak gjorde 3-2 med dryga kvarten kvar att spela klarade inte Polen av att komma tillbaka en ytterligare gång. Matchen slutade till slut 4-2 till Sverige som nu får ladda inför sista matchen i turneringen på söndag. Då står Norge för motståndet i Bollnäs.

Kategori: P18/99
Rumäniens Micovschi jublar efter segermålet

0-1 mot Rumänien i Ljusdal

Sverige fick se sig besegrat med 0-1 i öppningsmatchen av fyrnationsturneringen i Hälsingland. Rumäniens segermål kom i den andra halvleken. Förbundskapten Tomas Turesson var förlusten till trots ganska nöjd efteråt.
- Jag är väldigt nöjd med grabbarnas insats. Det är en nystart, vi bygger nytt. Det finns massvis att jobba vidare med men det vi tränat på inför den här matchen satt bra och vi föll med flaggan i topp.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter