Kategori: P19/99

Andra 2-4-förlusten för P18-landslaget

P18-landslaget var revanschsuget efter 2-4-förlusten mot Danmark men tyvärr fick förbundskaptenen Tomas Turesson inte med sig de beskeden han önskade inför EM-kvalet i oktober. Det slutade med en ny 2-4-förlust, den här gången mot hemmanationen Norge.

- Återigen en svajig match från våran sida. Rent resultatmässigt så är jag väldigt frustrerad. När det kommer till prestationen den här samlingen så är jag också beskymrad. Får inte till det så som vi vill spela, varken offensivt eller defensivt, säger förbundskaptenen.

Kategori: P19/99

Förlust mot Danmark för P18-landslaget

 

Danmark var för tuffa för det svenska P18/99-landslaget i Norge. Danmark rivstartade matchen och därefter kunde inte Sverige repa sig. Sverige förlorade med 2-4 efter att ha släppt in fyra mål redan i den första halvleken.
– Vår iver att spela en fin och vägvinnande fotboll med stort bollinnehav straffade oss rejält i den första halvleken, säger förbundskaptenen Tomas Turesson.

Kategori: P19/99
Henrik Bellman en av truppens uttagna spelare.

Fyrnationsturnering i Norge

P18/99-landslaget spelar fyrnationsturnering i Norge mellan 29 augusti och 3 september. Det blir sista landskamperna inför EM-kvalet som inleds i början av oktober. Sverige möter Danmark 30 augusti och sedan Norge eller Österrike den 2 september. Förbundskapten Tomas Turesson har tagit ut truppen på 18 spelare.

Kategori: P19/99

Kryss i andra mötet med Ungern

Efter storsegern 4-1 i tisdags fick Sverige nöja sig med 1-1 när man åter mötte Ungern, denna gång på en eminent plan på den nationella träningsanläggningen i Telki.
Förbundskapten Tomas Turesson nöjd efteråt, totalt sett med båda matcherna i beaktande.
- Vi har utvecklats och nu har vi ytterligare några matcher på oss inför EM-kvalet.

Kategori: P19/99

Blixtrande anfallsspel bakom storseger

En anfallsmässigt formidabel insats efter halvtidsvilan gav svenskt 4-1 (1-0) i den första bortalandskampen av två i Ungern.
- En stor eloge till killarna för ett bra försvarsspel hela matchen igenom. Och för ett grymt anfallsspel i den andra halvleken, berömde en mycket nöjd förbundskapten Tomas Turesson direkt efter storsegern.

Kategori: P19/99

P18-trupp till dubbelmöte med Ungern

P18/99-landslagets förbundskapten Tomas Turesson har tagit ut 18 spelare till bortalandskamper mot Ungern 6 juni och 8 juni.
99:orna spelar i oktober den första omgången i kvalet till nästa P19-EM där de ställs mot Estland, Moldavien och Italien.

Kategori: P19/99

P18-trupp till Bosön

Mellan den 20 och 23 mars ska P18-landslaget, med 68 spelare, träna och utbildas på Bosön. Förutom fotbollsutbildning ska spelarna få lära sig om kost, fys, kommunikation och idrottspsykologi. Nedan hittar du de 68 spelare som förbundskaptenen Tomas Turesson har valt ut till lägret.

Kategori: P19/99

Kvalomgång 1 till P19-EM 2018 lottad

Uefa Under 19 Championship

Sverige lottades in i grupp 9 tillsammans med Italien, Estland och Moldavien när första omgången av kvalet till P19-EM 2018 lottades på luciadagen. Det är årskullen födda 1999 och senare som representerar Sverige i tävlingen, det vill säga dagens P17/99-landslag.
Sverige kommer att stå som värd för gruppen med speldagar 4, 7, 10 oktober 2017.

Kategori: P19/99
Två baklängesmål i slutet av första halvleken blev för tufft för ett hårt kämpande Sverige som förlorade med 1-2 på Tibblevallen.

Uddamålsförlust mot England

Efter en imponerande insats vann P17-landslaget med 1-0 i det första mötet av två mot England i fredags. Under söndagen var det England som drog det längsta strået och vann med 2-1 - men förbundskaptenen Tomas Turesson berömmer sina spelare över de båda insatserna i dubbelmötet.
- Jag är väldigt nöjd över hur vi presterar. Vi fick mycket beröm av dom engelska förbundskapten att vi stod upp som vi gjorde. Det är dom inte vana vid.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter