Kategori: U21 herr
Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson.

U21-EM utan Lindelöf, Augustinsson och Krafth

Det står nu klart att A-landslagsspelarna Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson och Emil Krafth, som alla tre är unga nog för att få delta i sommarens U21-EM, inte kommer ingå i den svenska 23-mannatruppen. De har var och en lämnat detta besked till förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Roland Nilsson.

Roland Nilsson efterträder Ericson i U21

Nu är det klart att det blir den forne storspelaren och nuvarande ungdomsförbundskaptenen Roland Nilsson som tar över U21-landslaget.
– Det ska bli fantastiskt spännande och hedrande att överta stafettpinnen för ett av våra mest framgångsrika landslag, säger Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg och Kristoffer Olsson firar ett av de fyra svenska målen tillsammans.

U21-landslaget tillbaka som vinnare

En förlust fick räcka. U21 är åter vinnare efter att ha besegrat Tjeckiens U20-landslag med klara 4-0. Sverige spelade ut hela registret mot ett svagt tjeckist motstånd och kunde på ett kontrollerat sätt hitta fram i banan och skapa målchanser. Carlos Strandberg, två gånger om, Kerim Mrabti och Muamer Tankovic med målen.

Kategori: U21 herr

Dahlberg debuterar mot Tjeckien


U21-landslaget möter Tjeckien i Marbella måndag kväll klockan 18.00. Förbundskaptenerna Håkan Ericson och Andreas Pettersson mönstrar ett lag med debutanten Pontus Dahlberg i målet och där vi också får se landslagscomeback av Djurgårdens Kerim Mrabti.

Kategori: U21 herr

Olsson tror på bättre insats mot Tjeckien


U21-landslaget möter Tjeckien måndag kväll i den andra matchen under lägret i Marbella. Svenskfotboll.se har suttit ner med lagkapten Kristoffer Olsson, som kommenterar fredagens 0-2-förlust mot Serbien och också ger sin syn på EM-förberedelserna i stort och hur det ska bli att sätta igång en allsvensk säsong med AIK.


Kategori: U21 herr

Ssewankambo och Affane lämnar U21-truppen

Amin Affane (bilden) och Isak Ssewankambo lämnar U21-truppen p.g.a. skador. FOTO: SvFF.

Isak Ssewankambo, som skadade låret i fredagens match mot Serbien, och Amin Affane, som har problem med en överbelastad vad, lämnar U21-landslagets läger i Marbella under söndagen.
Efter samråd med spelarnas respektive klubbar har man beslutat att spelarna reser hem för fortsatt behandling.

Kategori: U21 herr
Serbien, som vann U20-VM 2015, vann rättvist med 2-0 mot U21-landslaget i Marbella.

Första förlusten sedan 2015 för U21-landslaget

21 juni 2015. Det var senast U21-landslaget förlorade en fotbollsmatch - tills idag 19 månader senare. Serbien vann välförtjänt med 2-0 på Marbella efter att ha ägt den första halvleken.
- Det har varit en skön ovana att inte vara bekant med det. Men det ska väl komma någon gång kanske och det var väl bra att det kom nu innan EM, säger förbundskaptenen Håkan Ericson angående den brutna sviten.

Kategori: U21 herr

Comeback i U21 för Ssewankambo


Isak Ssewankambo, som förföljts av skador i olika perioder, är tillbaka på allvar i klubblaget Molde och nu också tillbaka i U21-landslaget. I fredagens landskamp mot Serbien i Marbella startar han till höger i backlinjen som i övrigt består av Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson och Pa Konate.
Avspark klockan 20.45, matchen sänds i Eurosport 2.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericson har tagit ut unga målvakterna Pontus Dahlberg (bilden) och Oscar Linnér till landskamperna mot Serbien och Tjeckien.

Ericson prövar unga målvakter

Unga målvaktsdebutanterna Oscar Linnér, AIK, och Pontus Dahlberg, IFK Göteborg, finns med i förbundskapten Håkan Ericsons U21-trupp till landskamperna mot Serbien och Tjeckien, som spelas 24 respektive 27 mars i Marbella.
Även AIK:s mittfältare Amin Affane är ett relativt nytt namn i dessa sammanhang. Han var med i truppen till bortamötet med San Marino i EM-kvalet, men har inte debuterat i U21 ännu.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter