Kategori: U21 herr

Ny straffseger för U21

Sveriges U21-landslag spelade under kvällen 2-2 mot Österrike på Cypern. Vinnaren korades från straffpunkten där Sverige drog det längsta strået. 4-2 på straffarna och totalt 6-4.

- En riktigt bra fotbollsmatch med hög kvalité, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

1-1 mot Cypern

Anton Cajtoft, vaktar målet mot Cypern.

Sveriges unga U21-lag spelade 1-1 i Paphos mot Cypern. I den särskiljande straffläggningen vann svenskarna med 5-3 och får därmed möta segraren i Tjeckien-Österrike på tisdag.
- Totalt sett får vi väl vara nöjda. Det är en godkänd insats, inte mer, menade Håkan Ericson efter det nykomponerade lagets första insats.

Kategori: U21 herr
Foto: UEFA / Sportsfile.

U21-EM: Sverige mot England, Italien, Portugal

England, Italien och Portugal. Det blev U21-landslagets lott i slutspelet av U21-EM.
- Det känns som vanligt efter en sån här lottning. Vi får oerhört tufft motstånd, men som sagt så finns det inga dåliga lag i ett U21-slutspel. Det ska bli intressant, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

Sverige till U21-EM

U21-landslaget besegrade Frankrike med 4-1 på Örjans Vall, och är därmed klara för U21-EM i Tjeckien nästa år. Isaac Kiese Thelin och Oscar Lewicki stod för två mål var, och hela laget stod för ännu en bragdinsats.

Kategori: U21 herr
Melker Hallberg, från start på Örjans Vall

Flera nya namn i startelvan mot Frankrike

Det är flera förändringar i U21-landslagets startelva till kvällens möte med Frankrike, jämfört med bortamötet i fredags. Förbundskapten Håkan Ericson tvingas till förändringar i backlinjen, men väljer också att göra förändringar på mittfältet.

Kategori: U21 herr
Fullbredd, Kristoffer i avslutande EM-kvalmatchen mot Turkiet

U21-profilen: Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson är en synnerligen ödmjuk person. Och mogen. Han får det att låta som hans (första!) sejour i världslaget Arsenal var ungefär som debuten i Sleipners pojklag innan han börjat skolan.

Kategori: U21 herr
Sista träningen avklarad inför playoffavgörandet. Håkan Ericson ger taktiska direktiv till Kristoffer Olsson med Emil Krafth, Isaac Kiese Thelin m fl som närmaste åhörare.

U21 går balansgång mot Frankrike

Tisdag kväll möter U21-landslaget Frankrike i avgörande playoffmatch på Örjans vall i Halmstad. Förbundskapten Håkan Ericsons mannar ska försöka vända 0-2-underläget från bortamötet i Le Mans i fredags. Lyckas man väntar en plats i EM-slutspelet i Tjeckien nästa sommar.

Kategori: U21 herr
Oscar Lewicki och Simon Tibbling försöker få stopp på Florian Thauvin.

U21 herr: 0-2 i Le Mans

U21-landslaget slet förtvivlat i Le Mans, men trots en mycket bra defensiv insats åker man hem med 0-2 i baken. En hårt dömd straff och en perfekt fransk hörna gör returen i Halmstad till en brant uppförsbacke. Men svenskarna har inte gett upp.
- Hoppet lever, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter