Kategori: U21 herr

Slovakien vann välförtjänt

Det gällde allt, för alla lagen i gruppen. Och i Lublin var Slovakien bäst när man slog tillbaka Sverige med 3-0 (2-0). EM tog slut här för ett tappert svenskt lag och en heroisk gul vägg som stöttade in i det sista!
- Det känns oerhört tungt men vi föll mot ett väldigt bra lag, sa lagkapten Kristoffer Olsson storsint efteråt.

Kategori: U21 herr

Startelvan mot Slovakien


Det är bara seger som gäller 20.45 för Sverige mot Slovakien. Franz Brorsson och Egzon Binaku kommer in i backlinjen och Kerim Mrabti axlar skadade Simon Tibblings roll på mittfältets högerkant - där har ni förändringarna från start jämfört med senast.

Kategori: U21 herr

Seger krävs mot Slovakien


Klockan 20.45 är det avspark i U21-landslagets avgörande gruppspelsmatch mot Slovakien. Seger är ett måste för avancemang, dessutom behöver man hjälp av Polen som samtidigt möter England.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg stod för ett mål mot Polen men tyvärr räckte det inte till seger. 2-2 slutade matchen.

Sverige straffades på övertid mot Polen

Så nära och så bittert. Tyvärr kunde inte Sverige hålla 2-1-ledningen mot Polen. I den första övertidsminuten slog Polen Dawid Kownacki in en straff som ger Sverige ett prekärt utgångsläge inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Slovakien på torsdag.
- Den är ju väldigt svårt men det är ju ändå inte kört. Det är klart att vi ska göra allt för att gripa det sista halmstråt, säger den svenske förbundskaptenen Håkan Ericson till Kanal 5.

Kategori: U21 herr

Dagerstål utstrålar lugn och självförtroende


Måndag kväll klockan 20.45 spelar U21 igen, den här gången mot värdnationen Polen. Norrköpings Filip Dagerstål gjorde en gedigen insats mot England och ser fram emot att laget nu ska ta sig an Polen.
– Det ska bli jättehäftigt, framför allt med publiken och allting också. Först matchen var ju helt magisk och jag tror att det kommer bli lika bra nu igen.

Kategori: U21 herr

0-0 mot England i EM-öppningen

En svensk straffmiss och en ribbträff vardera. Närmre ett avgörande kom vare sig Sverige eller England i EM-öppningen nere i Kielce. 0-0 avspeglar händelserna rätt väl i en tillknäppt match där England öppnade halvlekarna bäst men Sverige tog sig tillbaka, i synnerhet i den andra halvleken där Sverige på slutet pressade hårt för ett segermål.

Kategori: U21 herr

Så startar Sverige mot England


Klockan 18.00 är det avspark i EM-premiären mot England. Den svenska landslagsledningen matchar ett lag som till tio elftedelar är detsamma som i genrepet mot Danmark i lördags. Enda förändringen är att Alexander Fransson kommer in till vänster på mittfältet.

Kategori: U21 herr

U21-EM-premiär mot England


Efter läger i Helsingborg och ytterligare träningsdagar i Lublin har U21-landslaget omgrupperat till Kielce där man under torsdagen höll öppen träning i närvaro av svenska supportrar och polska ungdomar.
Många och långa förberedelser är avklarade för Håkan Ericsons manskap och nu väntar, äntligen, EM-premiären mot England. Avspark klockan 18.00.

– Det är en fest att komma till ett mästerskap och spela det så det är härligt. Lite trött är man i ögonen och jag har jobbat väldigt mycket men vi ser fram emot i morgon väldigt mycket, det gör vi, säger Håkan Ericson kvällen före premiären.

Kategori: U21 herr

Besök av delar av den gula väggen

I morgon börjar allvaret - Sverige kliver in i U21-EM mot England 18.00. Inför matchen hade landslaget öppen träning under dagen i Kielce, där delar av den gula väggen fanns på plats för att peppa laget.

Kategori: U21 herr

Fransson inför EM

U21-EM närmar sig med stormsteg. Alexander Fransson berättar om formen, om motståndarna England på fredag och vad de svenska supportrarna betyder för honom och för det svenska U21-landslaget.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter