Kategori: U21 herr
Pa Konate är en av tre Malmöspelare i truppen mot Kroatien och Spanien.

Ericsons trupp mot Kroatien och Spanien

Håkan Ericson har offentliggjort truppen till EM-kvalmatcherna mot Kroatien och Spanien. Tre MFF-spelare – Pa Konate, Erdal Rakip och Franz Brorsson – finns med i truppen och får chansen att visa upp sig för sin hemmapublik på Swedbank stadion den 5 september då spanjorerna kommer på besök.

Kategori: U21 herr
Slut för herrarna i OS

Sorti från OS för herrarna

OS-resan för de svenska herrarna tog slut i Salvador. Japan vann välförtjänt med 1-0 i sista gruppmatchen, ett resultat som dock inte räckte för Japan heller. Colombia slog Nigeria med 2-0 och spikade därmed tabellen.
- Med facit i hand var vi inte tillräckligt bra för att överleva den här turneringen, menade Håkan Ericson efter förlusten.

Kategori: U21 herr

Une-Larsson från start mot Japan

Jacob Une Larsson

Djurgårdens Jacob Une-Larsson tar plats i startelvan när OS-herrarna vid midnatt tar sig an Japan i den avslutande matchen i grupp B. Förbundskapten Håkan Ericson gör också en rockad på mittfältet där Simon Tibbling flyttar in centralt och Abdul Khalili spelar till höger.
– Jocke Nilsson är inte tillgänglig för spel ikväll, han har problem med ett knä. Det känns positivt med Jacob, som är väldigt kvick och rörlig vilket är bra mot kvicka japaner, säger Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Vid midnatt spelar OS-herrarna avgörande gruppmatch mot Japan.

Japan måste besegras i Salvador

Avgörandet väntar för herrarna i OS-fotbollens grupp B. Vid midnatt svensk tid är det avspark mot Japan i Salvador. Förutsättningarna är att seger tar Sverige vidare till kvartsfinal om Colombia samtidigt inte besegrar Nigeria.

Kategori: U21 herr
Sverige var steget efter mot Nigeria och förlorade med 0-1.

Förlust mot Nigeria

Nigeria var numret för stort mot Sverige natten till måndag. Sverige kom inte upp i samma nivå som mot Colombia och ska tacka Andreas Linde i målet för att det bara slutade 0-1. Nu krävs en seger mot Japan natten till torsdag för att Sverige ska kunna ta sig vidare från OS-gruppspelet.
- Besviken givetvis, alltid tråkigt att förlora fotbollsmatcher, säger Håkan Ericson till TV3.

Kategori: U21 herr
Abdul Khalili och övriga svenska spelare är redo att ta sig an Nigeria i Manaus.

Herrarna redo för Nigeria

I OS-turneringen spelar herrarna match två mot Nigeria vid midnatt svensk tid. De två dagarna mellan matcherna har handlat om två saker, dels taktiska förberedelser, dels återhämtning efter urladdningen i 2-2-matchen mot Colombia.

Kategori: U21 herr
Sverige stod för en mycket fin insats, i en svängig match, mot Colombia. 2-2 blev slutresultatet.

Kryss i premiären för Sverige

Från underläge till ledning - och sedan en dråplig kvittering. Så kan man målmässigt sammanfatta herrarnas premiärmatch mot Colombia som slutade 2-2. Sverige stod för en mycket fin insats och har mycket bra att ta med sig inför matchen mot Nigeria på måndag.

Kategori: U21 herr

OS-premiär för Ericsons manskap

Vid midnatt är det avspark i herrarnas OS-premiär. Efter lång tid av förberedelser och många turer är det äntligen dags att kliva ut på Arena Amazonia i Manaus för match mot Colombia.

Kategori: U21 herr
Valmir Berisha går in som ordinarie spelare i OS-truppen.

Berisha in i 18-mannatruppen

Valmir Berisha tar den vakanta platsen i herrarnas ordinarie OS-trupp, den lucka som uppstod när Jordan Larsson lämnade återbud. FIFA lämnade formellt klartecken sent på tisdagskvällen lokal tid.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter