Kategori: U21 herr
Pa Konate tar plats i U21-herrlandslagets EM-kvaltrupp efter att Simon Tibbling har lämnat återbud.

Tibbling lämnar återbud - Konate ersätter

Under tisdagen samlas U21-herrlandslaget för att spela EM-kval. De inleder med en hemmamatch mot Estland i Uppsala den 9 oktober för att sedan spela borta mot Spanien den 13 oktober. I Sveriges trupp sker dock en förändring då Simon Tibbling lämnar återbud. Ersätter gör Pa Konate.
- Med Tibbling borta så betyder det att Pa Konate kommer in som back. Det betyder också att Adam Lundqvist går in som mittfältare under den här samlingen, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

Allvaret börjar i EM-kvalet

Ferhad Ayaz är en av tre nya spelare i Håkan Ericsons EM-kvaltrupp.

U21-landslaget spelar två EM-kvalmatcher i oktober, mot Estland i Uppsala 9 oktober och mot Spanien på Teneriffa den 13 oktober.
Förbundskapten Håkan Ericson presenterade sin trupp på tisdagen och den innehåller tre nya namn jämfört med EM-kvalpremiären mot San Marino i september – Erdal Rakip, Ferhad Ayaz och Gustaf Nilsson.

Kategori: U21 herr
Kerim Mrabti är en av många nya i startelvan när U21-landslaget möter Polen.

Mrabti i startelvan mot Polen

Kerim Mrabti hoppade in i den andra halvleken i U21-landslagets EM-kvalpremiär mot San Marino i torsdags. Ett starkt inhopp där han också hann med att göra Sveriges 3-0-mål.
Ikväll får Djurgårdsmittfältaren chansen från start i bortalandskampen mot Polen.

Kategori: U21 herr

Rakip och Konate med U21 till Polen

Erdal Rakip och Pa Konate reser med U21 till Polen.

Malmöduon Erdal Rakip och Pa Konate ansluter till U21-truppen som under eftermiddagen avreser till Polen för tisdagens landskamp i Kielce.
De ersätter dels David Moberg Karlsson, som lårskadades på träning i veckan, dels Ludwig Augustinsson, som inte kommer att matchas i mötet med Polen.

Kategori: U21 herr
Första matchen i EM-kvalet slutade med en 3-0-seger för U21-landslaget.

Seger för U21-landslaget i EM-kvalet

Det blev spel mot ett mål på Strandvallen i Hällevik. Håkan Ericsons U21-landslag ställdes mot elva hårt arbetande sanmariner som var beredda på att ha elva man bakom bollen under hela matchen. Men det slutade med en 3-0-seger.
- Det är svårt för det är väldigt många spelare runt straffområdet och bollarna tar på ben på vägen. Så man behöver ha lite flyt för att få in bollarna och det tyckte jag inte riktigt att vi hade med oss idag, analyserar Ericson i TV4play efter matchen.

Kategori: U21 herr
Kristoffer Olsson.

Kristoffer Olsson hoppas få en större roll

Kristoffer Olsson, 20, är en av en handfull EM-guldmedaljörer som finns med när U21-landslaget ikväll inleder kvalet till EM 2017 mot San Marino på Strandvallen i Hällevik.
Som en av de mera erfarna spelarna i laget hoppas han nu få en lite större roll i laget än tidigare.

Kategori: U21 herr

Moberg Karlsson har lämnat U21-truppen

En lårskada gör att David Moberg Karlsson missar matcherna mot San Marino och Polen. FOTO: SvFF.

Nordsjaellands David Moberg Karlsson ådrog sig en lårskada i samband med tisdagens träning på Strandvallen där U21-landslaget torsdag kväll inleder EM-kvalet mot San Marino.
Efter undersökning under onsdagen beslöt man i samråd med FC Nordsjaelland att Moberg Karlsson skulle resa hem för vidare behandling i klubbens regi.

Kategori: U21 herr
Victor Nilsson Lindelöf

Victor viktig kugge i "nya" U21

Victor Nilsson Lindelöf slog igenom med dunder och brak under sommarens U21-EM. Med lite distans till den oförglömliga fotbollsfesten nere i Tjeckien laddar han nu med det nya U21-laget inför EM-kvalstarten i Hällevik torsdag kväll.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter