Kategori: U21 herr

Joel Andersson ersätter Strandberg

Joel Andersson.

Förbundskapten Håkan Ericson har kallat Häckens Joel Andersson som ersättare i U21-landslagets trupp till EM-kvalet mot Georgien i Uddevalla den 3 juni,
– David Moberg-Karlsson kommer att tränas som forward istället för Carlos Strandberg, med Joel som höger ytterback blir truppen komplett med två spelare i varje position, säger Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

Carlos Strandberg avstängd

Carlos Strandberg missar U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien då SvFF:s Disciplinnämnd stängt av honom från deltagande i tävling/uppvisning/träningsmatch i fotboll under tiden 2016-05-28 t.o.m. 2016-06-03. Det betyder att Strandberg även missar ytterligare en match för AIK i Allsvenskan.

Kategori: U21 herr
Efter lång frånvaro finns Emil Krafth med i U21-truppen mot Georgien.

Emil Krafth tillbaka mot Georgien

U21-landslaget spelar vårens enda EM-kvalmatch mot Georgien i Uddevalla den 3 juni. Förbundskapten Håkan Ericson har tagit ut en trupp på 22 spelare inför matchen. Rutinerade Emil Krafth, som länge dragits med skador, är tillbaka och truppen innehåller också tre debutanter.

Kategori: Landslag

Ladda ner Blågult inifrån!

Vill du chatta med Zlatan ? Fråga Guidetti om träningstips? Eller kolla in vilken plats som Schelin har paxat i landslagsbussen? Då ska du genast ladda ner den nya appen Blågult inifrån. Och gör det nu om du inte vill missa något för vi kickar igång idag!

Kategori: U21 herr
Sverige fick spännande motstånd i OS-lottningen.

Herrarnas motståndare i OS

Under torsdagen lottades sommarens gruppspel i OS-fotbollen. Där ställs förbundskapten Håkan Ericsons landslag mot Colombia, Nigeria och Japan. De två inledande matcherna kommer att spelas i Manaus och den sista matchen spelas i Salvador.
– Vi har fått tuffa lottningar tidigare och jag tycker nog att vi fick det igen. Rent logistiskt hade jag gärna undvikit Manaus, säger Ericson.

Kategori: U21 herr

U21 utan Cajtoft resten av säsongen

Anton Cajtoft missar resten av säsongen p.g.a. en korsbandsskada.

U21-landslagets ordinarie målvakt Anton Cajtoft skadade knät i Jönköpings Södras allsvenska match mot Örebro i måndags. Noggrannare undersökning visar på bland annat en korsbandsskada och Cajtoft missar därmed resten av säsongen.

Kategori: Landslag

Späckad landskampsvecka 30 maj-6 juni

Landskampveckan.

Tre av våra landslag spelar under perioden 30 maj-6 juni fyra landskamper runt om i Sverige. Herrarna startar EM-festen och spelar mot Slovenien den 30 maj och mot Wales 5 juni. Damerna fortsätter sin resa mot Holland och EM-slutspelet 2017 på Nationaldagen 6 juni. Våra hjältar i U21-landslaget slipar på hur de ska ta nästa guld mot Georgien den 3 juni i Uddevalla.
Biljetterna till landskampssveckan släpps idag - 6 april.

Kategori: U21 herr
Alexander Fransson gjorde ett av Sveriges två mål mot San Marino för U21-landslaget i EM-kvalet.

Planenlig seger mot San Marino

Det var inte särskilt vackert. Men det var aldrig något snack. U21-landslaget tog en förväntad seger mot San Marino på bortaplan med 2-0. Det betyder att Håkan Ericsons landslag går förbi Spanien till en andraplats i kvalspelet, två poäng bakom Kroatien men med en match mindre spelad.
- Klassisk matchbild mot ett lag som ligger lågt. Vi kunde väl ha gjort det bättre, men tre poäng i alla fall, säger Samuel Gustafsson till TV4 Sport.

Kategori: U21 herr
Isak Ssewankambo hoppas på en plats i startelvan mot San Marino. FOTO: SvFF

Ssewankambo hoppas på spel

U21-landslaget möter San Marino på bortaplan söndag kväll. Inför matchen är frågan framför allt hur Håkan Ericson kommer att formera sin backlinje.
Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson spelar med A-landslaget och Joakim Nilsson saknas på grund av skada. Det öppnar möjligheter för andra spelare och en av dom som hoppas få starta mot San Marino är Isak Ssewankambo.

Kategori: U21 herr

Sonko-Sundberg med till San Marino

Noah Sonko Sundberg ersätter Carl Johansson i U21-truppen mot San Marino.

Förbundskapten Håkan Ericson tvingas till ytterligare en ändring i den truppen som under onsdagen reser till San Marino för att så småningom spela EM-kvalmatch på påskdagen.
AIK:s mittback Noah Sonko-Sundberg har kallats in som ersättare för Helsingborgs Carl Johansson, som inte kan medverka.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter