Kategori: U21 herr
AIK:s Alexander Isak är uttagen i U21-truppen till EM-kvalmatcherna mot Estland och Kroatien.

Alexander Isak med i U21-truppen

Förbundskapten Håkan Ericson har kompletterat U21-landslagets EM-kvaltrupp inför matcherna mot Estland och Kroatien med AIK:s Alexander Isak.
– Ursprungligen var planen att åka med de fyra forwards vi hade med senast, men nu står det klart Jordan Larsson inte kan medverka och då hade vi Alexander som nästa namn på listan, säger Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericsons U21:or går in i avgörande EM-kvalmatcher mot Estland och Kroatien.

U21-trupp inför avgörandet i EM-kvalet

Förbundskapten Håkan Ericson har presenterat 19 av 20 spelare i den trupp som ska möte Estland och Kroatien i de avslutande matcherna i EM-kvalets grupp 6.
Sverige har fortfarande allt i egna händer, vinst i båda matcherna säkrar gruppsegern och en plats i nästa sommars EM-slutspel i Polen.

Kategori: U21 herr

Georgisk poäng mot Kroatien

Sveriges U21-landslag måste göra sitt men dagen efter krysset mot Spanien i Malmö fick man hjälp på traven. Kroatien tappade poäng borta mot Georgien, 2-2 och därmed stärktes Sveriges läge inför avslutningen av kvalgruppen.

Kategori: U21 herr
Återigen kämpade sig Håkan Ericsons U21-landslag tillbaka från ett underläge. 1-1 mot Spanien.

Viktigt kryss mot Spanien

U21-landslaget visade återigen prov på kollektiv mental styrka när man vid underläge 0-1 missade en straff med fem minuter kvar men ändå slet sig till en poäng mot stornationen Spanien i Malmö. En mycket viktig poäng inför avslutningen av EM-kvalet.
- Jag har inte hunnit samla tankarna än. Nu ska jag pausa några dagar men det är klart att det känns väldigt, väldigt roligt att ha allt i egna händer inför dom två sista matcherna, sa förbundskaptenen Håkan Ericson till TV12 efter slutsignalen.

Kategori: U21 herr

Ericson inför Spanienmatchen


U21-landslaget möter Spanien i EM-kval på Swedbank stadion i Malmö måndag kväll kl 18.45. Förbundskapten Håkan Ericson redogör för sina tankar inför matchen, som är mycket viktig för utgången av kvalgrupp 6, som sedan avgörs i början av oktober.

Kategori: U21 herr
Pa Konate

Konate viker inte ner sig

Pa Konate, Malmö FF:s skicklige vänsterback, är mitt uppe i en säsong som varit både upp och ner på klubblagsnivå. I dagarna är det dock EM-kval med U21-landslaget som gäller för hela slanten.
– Vi har gett oss själva ett bra utgångsläge i kvalgruppen. Nu är vi inne i ett avgörande skede, säger Pa.

Kategori: U21 herr

U21 laddar om batterierna


U21-landslaget är sedan knappt två dygn tillbaka i Malmö efter utflykten till Koprivnica och 1-1-matchen mot Kroatien. Nu gäller det att ladda laget med ny energi inför mötet med den andra huvudkonkurrenten i gruppen Spanien.
Laget hoppas på stort stöd från läktarna på Swedbank stadion där matchen spelas på måndag kväll kl 18.45.

Kategori: U21 herr
Pawel Cibicki gjorde det svenska målet i landslagsdebuten.

En poäng att ta med hem till Sverige

U21-landslaget får med sig en bra och viktig poäng hem från det tuffa bortamötet med Kroatien. Landslaget står för en stark insats och ledde matchen länge efter mål i debuten av Pawel Cibicki. Kroatien hittade dock tillbaka och kvitterade till 1-1 med kvarten kvar. Surt med tappad ledning men en viktig poäng för fortsättningen av kvalspelet.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericsons U21-landslag har fyra matcher kvar i EM-kvalet. Närmast väntar Kroatien ikväll. kl 18.00.

U21 tar sig an gruppettan Kroatien

U21-landslaget spelar ikväll på bortaplan mot gruppettan Kroatien i EM-kvalet. Matchen blir en viktig värdemätare i det som är avslutningen på kampen om en plats i U21-EM 2017 i Polen.
Efter kvällens match väntar Spanien hemma i Malmö på måndag och sedan Estland borta och Kroatien hemma första veckan i oktober.

Kategori: U21 herr

Engvall inte med mot Kroatien

Gustav Engvall.

Som tidigare meddelats anslöt Gustav Engvall inte till U21-landslaget när samlingen inleddes i måndags. Meningen var att han skulle ansluta under tisdagen, men då bedömningen var att han sannolikt inte skulle kunna medverka mot Kroatien tilläts han resa till England för att genomgå läkarundersökning inför övergång från IFK Göteborg till Bristol City.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter