Kategori: U21 herr
Sverige fick spännande motstånd i OS-lottningen.

Herrarnas motståndare i OS

Under torsdagen lottades sommarens gruppspel i OS-fotbollen. Där ställs förbundskapten Håkan Ericsons landslag mot Colombia, Nigeria och Japan. De två inledande matcherna kommer att spelas i Manaus och den sista matchen spelas i Salvador.
– Vi har fått tuffa lottningar tidigare och jag tycker nog att vi fick det igen. Rent logistiskt hade jag gärna undvikit Manaus, säger Ericson.

Kategori: U21 herr

U21 utan Cajtoft resten av säsongen

Anton Cajtoft missar resten av säsongen p.g.a. en korsbandsskada.

U21-landslagets ordinarie målvakt Anton Cajtoft skadade knät i Jönköpings Södras allsvenska match mot Örebro i måndags. Noggrannare undersökning visar på bland annat en korsbandsskada och Cajtoft missar därmed resten av säsongen.

Kategori: Landslag

Späckad landskampsvecka 30 maj-6 juni

Landskampveckan.

Tre av våra landslag spelar under perioden 30 maj-6 juni fyra landskamper runt om i Sverige. Herrarna startar EM-festen och spelar mot Slovenien den 30 maj och mot Wales 5 juni. Damerna fortsätter sin resa mot Holland och EM-slutspelet 2017 på Nationaldagen 6 juni. Våra hjältar i U21-landslaget slipar på hur de ska ta nästa guld mot Georgien den 3 juni i Uddevalla.
Biljetterna till landskampssveckan släpps idag - 6 april.

Kategori: U21 herr
Alexander Fransson gjorde ett av Sveriges två mål mot San Marino för U21-landslaget i EM-kvalet.

Planenlig seger mot San Marino

Det var inte särskilt vackert. Men det var aldrig något snack. U21-landslaget tog en förväntad seger mot San Marino på bortaplan med 2-0. Det betyder att Håkan Ericsons landslag går förbi Spanien till en andraplats i kvalspelet, två poäng bakom Kroatien men med en match mindre spelad.
- Klassisk matchbild mot ett lag som ligger lågt. Vi kunde väl ha gjort det bättre, men tre poäng i alla fall, säger Samuel Gustafsson till TV4 Sport.

Kategori: U21 herr
Isak Ssewankambo hoppas på en plats i startelvan mot San Marino. FOTO: SvFF

Ssewankambo hoppas på spel

U21-landslaget möter San Marino på bortaplan söndag kväll. Inför matchen är frågan framför allt hur Håkan Ericson kommer att formera sin backlinje.
Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson spelar med A-landslaget och Joakim Nilsson saknas på grund av skada. Det öppnar möjligheter för andra spelare och en av dom som hoppas få starta mot San Marino är Isak Ssewankambo.

Kategori: U21 herr

Sonko-Sundberg med till San Marino

Noah Sonko Sundberg ersätter Carl Johansson i U21-truppen mot San Marino.

Förbundskapten Håkan Ericson tvingas till ytterligare en ändring i den truppen som under onsdagen reser till San Marino för att så småningom spela EM-kvalmatch på påskdagen.
AIK:s mittback Noah Sonko-Sundberg har kallats in som ersättare för Helsingborgs Carl Johansson, som inte kan medverka.

Kategori: U21 herr
Joel Andersson och Amin Affane är uttagna i U21-landslagets EM-kvaltrupp mot San Marino.

Ericsons U21-trupp komplett

Förbundskapten Håkan Ericsons U21-trupp till EM-kvalet mot San Marino är nu komplett. Till de 18 namn som presenterades häromdagen läggs också Häckens Joel Andersson och Amin Affane, AIK, båda debutanter i U21-sammanhang.
Sverige möter San Marino på bortaplan 27 mars klockan 19.30.

Kategori: U21 herr
Häckens Samuel Gustafson är en spelarna i Håkan Ericsons trupp mot San Marino.

U21-truppen mot San Marino

U21-landslaget öppnar säsongen med EM-kvalmatch på bortaplan mot San Marino 27 mars. Förbundskapten Håkan Ericson offentliggjorde 18 av 20 namn i truppen på tisdagen.

Kategori: Herrlandslaget
Swedbank Stadion

Slovenien-matchen i Malmö

Malmö och Swedbank Stadion. Det blir spelplatsen för herrlandslagets näst sista EM-förberedande match mot Slovenien.
- Det är väldigt roligt att landslaget och EM-spelarna även får visa upp sig i en annan del av landet innan vi reser till Frankrike, säger landslagschefen Lars Richt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter