Kategori: Heja Sverige

Heja Sverige #60: Emil Krafth

I det 60:e avsnittet av Heja Sverige träffar Soran Ismail Emil Krafth.

Han fick starta på högerbacksplatsen i VM-kvalmatchen mot Bulgarien. Han är ordinarie i Serie A-laget Bologna. Efter skadeproblem är Emil Krafth tillbaka på riktigt igen. Soran Ismail har träffat 22-åringen i podden Heja Sverige.

Kategori: U21 herr
Polen väntar nästa sommar.

Sverige till EM igen!

Sveriges U21-lag är klart för andra raka EM-slutspelet.
- Jag är otroligt stolt och otroligt glad, det här laget är obesegrat i kvalgruppen, säger förbundskapten Håkan Ericson och passar på att hylla hela ledarteamet.

Kategori: U21 herr
Simon Tibbling tar plats i startelvan mot Kroatien.

Tibbling från start mot Kroatien

Inför kvällens avgörande mot Kroatien gör förbundskapten Håkan Ericson en förändring i startelvan jämfört med 3-0-segern mot Estland i torsdags. Simon Tibbling kommer in som yttermittfältare till höger där Joel Asoro startat i de två senaste matcherna.

Kategori: U21 herr
Pawel Cibicki har spelat i alla höstens U21-landskamper mot Kroatien, Spanien och Estland.

Pass upp för Cibicki

22-årige Pawel Cibickis karriär står i full blom. Så mycket att han jagats av två nationers landslag på vägen. Det är dock inte så konstigt som det kanske låter. Pawel har nämligen dubbla pass. Svenskt, som född i Sverige, och polskt, med polskfödda föräldrar.
– Jag har gjort mitt val. Även om det blev lite liv i Polen så är det Sverige som gäller, säger Jönköpings Södras fyndlån från Malmö FF i våras.

Kategori: U21 herr

U21 redo för Kroatien


Den svenska U21-truppen har genomfört två ganska lugna träningspass på Vångavallen sedan man anlände till Trelleborg i måndags kväll. Även de taktiska förberedelserna i form av videogenomgångar är klara så nu återstår det för spelarna att försöka omsätta de taktiska direktiven till en bra prestation på planen.

– Det gäller att ha lite is i magen, ta det lugnt och se hur matchen utvecklas. Och när vi får våra chanser ska vi ta vara på dom, säger MFF:s Pa Konate som kvällen före match utstrålar både lugn och självförtroende.

Kategori: U21 herr

Andersson har anslutit till U21

Häckens Joel Andersson, som missade inledningen av U21-landslagets samling och matchen mot Estland på grund av sjukdom, har nu anslutit till truppen som omgrupperat till Trelleborg inför måndagens avgörande match mot Kroatien.

Kategori: U21 herr
Kristoffer Olsson

Olsson regissören bakom U21-seger

Efter tre trygga poäng mot Estland toppar U21-landslaget sin EM-kvalgrupp. Laget har skapat utmärkta förutsättningar för att nå EM-slutspelet i Polen. 3-0 (2-0) med smak på mer, innebär gruppfinal mot Kroatien i Trelleborg på måndag.
- Vi är obesegrade och har allt i våra egna händer. Det känns naturligtvis bra, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

Estland näst sista uppgiften i kvalet


U21-landslaget har två matcher kvar i EM-kvalets grupp 6. Närmast väntar Estland i Pärnu torsdag kväll. Tre poäng är vad som krävs för att Håkan Ericsons lag ska ha allt i egna händer inför avslutningen mot Kroatien på måndag.

Kategori: U21 herr

Nya backproblem i U21

Håkan Ericson.

U21-landslaget reser under måndagen till estniska Pärnu där den näst sista matchen i EM-kvalet väntar på torsdag kväll. Man kommer att göra det utan MFF:s mittback Franz Brorsson, som har lämnat återbud. Förbundskapten Håkan Ericson har kallat Simon Sandberg, numera i Levski Sofia, som ersättare.
Inte heller Häckens Joel Andersson reser med till Estland.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter