Kategori: U21 herr
John Guidetti

Knapp seger mot Malta

Med drygt 20 minuter kvar kunde John Guidetti göra 2-1 till Sverige i U21-EM-kvalmatchen borta mot Malta. Resultatet stod sig och därmed lever fortfarande det svenska EM-hoppet.

Kategori: U21 herr
Kristoffer Olsson ersätter Simon Thern i truppen till U21-landslagets EM-kvalmatch mot Malta.

Kristoffer Olsson ersätter Thern mot Malta

Malmös Simon Thern har lämnat återbud till U21-landslagets EM-kvalmatch mot Malta den 5 mars.
Förbundskapten Håkan Ericsson har kallat in Kristoffer Olsson, Arsenal, som ersättare. Olsson har inte spelat någon U21-landskamp tidigare.

Kategori: U21 herr
Viktor Claesson hoppsparkar in 2-0 för Sverige mot Malta.

5-0 i EM-kvalet mot Malta

U21-landslaget gjorde jobbet mot Malta, som besegrades med 5-0 på Swedbank Stadion i Malmö. John Guidetti gjorde comeback i blågult och stod för två mål i första halvlek.
- Killarna visar bra attityd idag. Vi åkte på en tuff förlust för några dagar sedan, har sju nya i laget idag, men vi gör det vi ska helt enkelt, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Tisdag kväll spelar John Guidetti landslagsfotboll för första gången sedan A-landslagsdebuten i februari 2012.

Comeback för Guidetti mot Malta

John Guidetti gör landslagscomeback när U21-landslaget EM-kvalar mot Malta i Malmö tisdag kväll. Avstängningar och skador har rört om i truppen och hur den svenska startelvan kommer att se ut i sin helhet presenteras matchdagen, men förbundskapten Håkan Ericson är öppen med att Guidetti kommer att spela från start.

Kategori: U21 herr
Alexander Lundin, Mjällby, ny i U21-truppen

Förändringar i U21-truppen

Mjällbymålvakten Alexander Lundin samt Helsingborgsbacken Emil Krafth ansluter under söndagen till det svenska U21-landslaget inför hemmamötet med Malta på tisdag.
Dessutom ansluter Filip Helander som ursprungligen var uttagen i truppen, men som på grund av sjukdom inte följde med till Grekland.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericsons U21-landslag har kraftigt försämrat möjligheterna att nå EM-slutspel efter 5-1-förlust borta mot Grekland.

Tung 5-1-förlust mot Grekland

U21-landslaget föll tungt, 5-1, borta mot Grekland och har nu hamnat i en svår sits när det gäller att avancera till EM-slutspel.
Sverige spelade hela den andra halvleken med tio man sedan målvakten Patrik Carlgren blivit målchansutvisad vid underläge 2-1 i slutet av första halvlek. Grekland satte 3-1 på den efterföljande straffen och dödade matchen direkt två minuter in i andra halvlek då Dimitris Kolovos satte 4-1.

Kategori: U21 herr
Med Oscar Hiljemark borta återstår vem som kommer att starta bredvid Oscar Lewicki mot Grekland.

Sex poäng att hämta före vinteruppehållet

Fredag eftermiddag, klockan 16 svensk tid, tar U21-landslaget sig an Grekland i EM-kvalet. Den svenska truppen har varit samlad i ett regnigt Katerini ett par mil söder om Thessaloniki i några dagar och alla de 20 spelarna i truppen är tillgängliga för spel i morgondagens match, som är den näst sista för året.
På tisdag spelas årets sista match mot Malta i Malmö.

Nicklas Bärkroth har anslutit till U21-landslagets samling i Grekland.

Bärkroth ersätter Hiljemark i EM-kvalet

U21-landslaget avslutar säsongen 2013 med två EM-kvalmatcher mot Grekland på bortaplan på fredag och mot Malta i Malmö på tisdag.
BP:s Nicklas Bärkroth har anslutit till Håkan Ericsons trupp efter återbud från Oscar Hiljemark. Redan under måndagen var det klart att Joseph Baffo kom in i truppen som ersättare för Filip Helander.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter