Kategori: U21 herr

Sverige till U21-EM

U21-landslaget besegrade Frankrike med 4-1 på Örjans Vall, och är därmed klara för U21-EM i Tjeckien nästa år. Isaac Kiese Thelin och Oscar Lewicki stod för två mål var, och hela laget stod för ännu en bragdinsats.

Kategori: U21 herr
Melker Hallberg, från start på Örjans Vall

Flera nya namn i startelvan mot Frankrike

Det är flera förändringar i U21-landslagets startelva till kvällens möte med Frankrike, jämfört med bortamötet i fredags. Förbundskapten Håkan Ericson tvingas till förändringar i backlinjen, men väljer också att göra förändringar på mittfältet.

Kategori: U21 herr
Fullbredd, Kristoffer i avslutande EM-kvalmatchen mot Turkiet

U21-profilen: Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson är en synnerligen ödmjuk person. Och mogen. Han får det att låta som hans (första!) sejour i världslaget Arsenal var ungefär som debuten i Sleipners pojklag innan han börjat skolan.

Kategori: U21 herr
Sista träningen avklarad inför playoffavgörandet. Håkan Ericson ger taktiska direktiv till Kristoffer Olsson med Emil Krafth, Isaac Kiese Thelin m fl som närmaste åhörare.

U21 går balansgång mot Frankrike

Tisdag kväll möter U21-landslaget Frankrike i avgörande playoffmatch på Örjans vall i Halmstad. Förbundskapten Håkan Ericsons mannar ska försöka vända 0-2-underläget från bortamötet i Le Mans i fredags. Lyckas man väntar en plats i EM-slutspelet i Tjeckien nästa sommar.

Kategori: U21 herr
Oscar Lewicki och Simon Tibbling försöker få stopp på Florian Thauvin.

U21 herr: 0-2 i Le Mans

U21-landslaget slet förtvivlat i Le Mans, men trots en mycket bra defensiv insats åker man hem med 0-2 i baken. En hårt dömd straff och en perfekt fransk hörna gör returen i Halmstad till en brant uppförsbacke. Men svenskarna har inte gett upp.
- Hoppet lever, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
John Guidetti

Guidetti njuter inför playoff

John Guidetti njuter igen av livet, både på och utanför planen. Nu gäller det att försöka spela bort Frankrike och ta en plats i 2015 års U21-EM.
- Det här är min största uppgift som landslagsspelare. Jag älskar de här grabbarna och vi har hållit på så länge tillsammans, och vi har ett grymt lag, säger John inför fredagens första playoffmatch i Le Mans i Frankrike.

Kategori: U21 herr
Isaac Kiese Thelin

Glödhete Isaac redo för Frankrike

Det svenska U21-landslaget använde onsdagen i ett mulet Paris till att bland annat träna på hur man ska försöka komma till anfall mot Frankrike i fredagens playoff-match till EM i Tjeckien 2015. En av nycklarna blir troligen Isaac Kiese Thelin, som minst sagt tagit fotbolls-Sverige med storm på mindre än tre månader.
- Det har gått väldigt bra och jag är glad över det. Nu hägrar ett EM-slutspel och jag tror vi har en god chans att ta oss tid, säger Isaac.

Kategori: U21 herr
U21-landslaget tränar i Créteil

Intensiv dag för U21 i Créteil

Det blev en riktigt intensiv tisdag för U21-landslaget i Créteil i utkanten av Paris, som avslutades med en intensiv träning på Stade Duvauchelle (lokala klubben Créteils hemmaarena).
- En mycket bra genomförd träning, sa assisterande förbundskaptenen Andreas Pettersson.

Kategori: U21 herr

U21 i Paris

På måndagskvällen samlades U21-landslaget för de två kommande playoff-matcherna mot Frankrike: på fredag i Le Mans och på tisdag retur i Halmstad. Vinnaren sammanlagt spelar EM i Tjeckien sommaren 2015.
Det regnade rejält när svenskarna släntrade in på hotellet i Creteil i utkanten av Paris där uppladdningen inleds. På torsdag tar man buss till Le Mans där matchen spelas.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter