Kategori: U21 herr

Ericsons bruttotrupp till OS

Förbundskapten Håkan Ericson har efter många om och men fastställt den 35-mannalista som utgör bruttotrupp till sommarens OS-turnering där Sverige i gruppspelet ställs mot Nigeria, Colombia och Japan.
I mitten av juli ska den slutliga 22-mannatruppen, 18 spelare plus fyra reserver, tas ut. I den truppen får max tre spelare vara födda tidigare än 1 januari 1993.

Kategori: Landslag

Du har väl laddat ner Blågult inifrån?

Blågult inifrån

Den 23 maj, samma dag som Sveriges EM-trupp samlades i Stockholm, var det premiär för vår livestreaming-app Blågult inifrån. Med herr-, dam- och U21-landslaget i farten samtidigt blev den direkt en succé. Om du inte redan laddat ner den (gratis) så gör det idag!

Kategori: U21 herr

Ljungbergpriset: Ericsons val av mottagare

Linda Karlsson och Jonas Ljungberg från Mikael Ljungbergs Minnesfond delade ut priset till Håkan Ericson.

I veckan offentliggjordes att Håkan Ericson utsetts till 2015 års mottagare av det årliga pris som delas ut av Stiftelsen Mikael Ljungbergs minnesfond. Priset delades ut på Rimnersvallen i Uddevalla i samband med U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien i fredags kväll. Där och då meddelade också Håkan Ericson att han valt att skänka de 50 000 kornorna till Suicide Zero, Hjärnfonden och moderklubben Åby IF.

Kategori: U21 herr

Ny mirakelvinst för U21

Jordan Larsson sätter 3-2 i 95:e minuten.

Georgien blev en tuff nöt att knäcka för Sverige i EM-kvalet på hemmaplan inför ett fullsatt Rimnersvallen i Uddevalla. Emil Krafths drömträff till 2-1 såg ut att ge utdelningen men en sen kvittering från Georgien gav 2-2 i slutminuten. I femte tilläggsminuten satte inhoppande Jordan Larsson 3-2!
- Nån däruppe måste gilla oss, konstaterade förbundskapten Håkan Ericson krasst efter segern som vidhåller Sveriges fina läge i EM-kvalgruppen.

Kategori: U21 herr
Tim Erlandsson gör U21-landslagsdebut mot Georgien ikväll. FOTO: SvFF.

Tim Erlandsson i mål mot Georgien

Klockan 19.45 kliver U21-landslaget in mot Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla. I långtidsskadade Anton Cajtofts frånvaro blir det debutanten Tim Erlandsson, till vardags i Nottingham, som får förtroendet att vakta målet.

Kategori: U21 herr
Kristoffer mot Estlands Magnus Karofeld vid EM-kvalet i oktober.

Olssons talang upptäcktes tidigt

Från Sleipner till Norrköping som elvaåring, 13 år gammal bjöds han in till Chelsea för provträning (men tackade nej). Tre år senare kom lockropen från Juventus, Amsterdam och Göteborg. U21-landslagets Kristoffer Olsson valde – Arsenal.

Kategori: U21 herr

Bruttotrupp till OS offentlig 15 juni

Håkan Ericson.

Sverige är kvalificerat till den olympiska fotbollen både på herr- och damsidan. Den 15 juni kommer herrarnas bruttotrupp om 35 spelare att offentliggöras. Den slutgiltiga truppen, 18 spelare och fyra reserver, ska sedan spikas senast 14 juli.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericson.

Ericson får Mikael Ljungbergs stipendium

U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson har tilldelats Mikael Ljungbergs stipendium för 2015. Ericson får priset för det ledarskap som ledde fram till fjolårets EM-guld.
Priset kommer att delas ut i samband med fredagens EM-kvalmatch mot Georgien.

Kategori: U21 herr

Hallberg lämnar U21-truppen

Melker Hallberg.

Melker Hallberg kommer inte att medverka i U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien på fredag. Han fick en smäll mot hälen i sista allsvenska matchen före uppehållet och kommer inte att hinna bli fullt återställd på de dagar som återstår till fredagens match. Hallberg lämnar därför truppen, någon ersättare kallas inte in.

Kategori: U21 herr
Norrköpings Tesfaldet Tekie är en av tre spelare som kallats in till U21-truppen mot Georgien.

Fler återbud för Håkan Ericson

Förbundskapten Håkan Ericson har fått tre återbud till U21-landslagets samling inför mötet med Georgien 3 juni. Simon Tibbling, Erdal Rakip och Joel Andersson tvingas avstå på grund av skador. Ericson har kallat AIK:s Anton Jönsson Salétros, Tesfaldet Tekie, Norrköping, och Elfsborgs Jesper Manns som ersättare.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter