Kategori: U21 herr
Isaac Kiese Thelin har satt 1-0 på Vångavallen.

1-0 mot Slovakien

Sveriges U21-landslag följde upp segern på Island med meriterande 1-0 mot Slovakien i Trelleborg.
- Jag tycker det är ett fantastiskt jobb de här killarna gjort under de här två matcherna, det är positivt. Vi har fått fler alternativ att välja på, berömde förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
U21-truppen på plats i Trelleborg.

U21 herr: Startelvan mot Slovakien

Abdul Khalili (Helsingborgs IF) och Kristoffer Peterson (Liverpool FC) gör sina första U21-landskamper från start i kväll mot Slovakien. Avspark 18.30 på Vångavallen, matchen direktsänds i TV4 Sport.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericson

U21 laddar inför höstens avgörande

Håkan Ericsons U21-landslag laddar inför måndagens möte i Trelleborg med Slovakien. Det är en delvis ny trupp där flera spelare fått ledigt efter en lång säsong. Det ger nya ansikten chansen inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Grekland och Turkiet i höst.

Kategori: U21 herr
Kristoffer Olsson gjorde en stark insats på mittfältet i 2-0-segern mot Island.

2-0-seger för U21 mot Island

U21-landslaget bortabesegrade Island med 2-0 (1-0) på fredagskvällen. Svenska målskyttar var Isaac Kiese Thelin och Malkolm Moenza, två av dagens totalt fem U21-debutanter.
– Det var stabilt. Vi var spelmässigt överlägsna och borde kanske ha gjort ytterligare något mål, kommenterade förbundskapten Håkan Ericson efter matchen.

Kategori: U21 herr
Kalmars Måns Söderqvist startar på topp mot Island. Med sig i anfallet får han Norrköings Isaac Kiese Thelin.

Söderqvist och Kiese Thelin på topp mot Island

Klockan 21.15 har U21-landslaget avspark mot Island i Akranes. Förbundskapten Håkan Ericson har ett ungt manskap med sig till dagens match och mötet med Slovakien i Trelleborg på måndag.
I dagens startelva bildar Kalmars skyttekung Måns Söderqvist anfallspar med Norrköpings Isaac Kiese Thelin.
– Jag är hoppfull inför kvällen. Det har sett riktigt piggt ut på träning och det är par spelare som verkligen har överraskt positivt, säger Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr

Linde ersätter Rinne i U21-truppen

Andreas Linde ersätter Jakob Rinne i U21-truppen mot Island och Slovakien.

Örebros målvakt Jakob Rinne har lämnat återbud till U21-landslagets matcher mot Island och Slovakien. Förbundskapten Håkan Ericson har kallat Helsingborgs Andreas Linde som ersättare. Linde har spelat en U21-landskamp tidigare, mot England ifjol.

Kategori: U21 herr
Malkolm Moenza, GAIS

U21-truppen kompletterad

Tre spelare har kallats att komplettera den U21-trupp som nominerades förra veckan inför matcherna mot Island och Slovakien i början av juni. De tre är Arsenals Kristoffer Olsson, GAIS Malkolm Moenza samt Chelseas Isak Ssewankambo.

Kategori: U21 herr
Emil Krafth får sällskap av flera 94:or i den senaste U21-truppen.

U21-trupp mot Island och Slovakien

U21-landslaget möter Island borta den 5 juni och Slovakien i Trelleborg den 9 juni. EM-kvalets sista två matcher spelas först till hösten varför förbundskapten Håkan Ericson valt att till dessa två landskamper ge chansen till spelare som inte haft så mycket speltid tidigare och spelare som är tillräckligt unga för att få delta även i nästa EM-kvalperiod för U21-landslaget.

Kategori: U21 herr
John Guidetti

Knapp seger mot Malta

Med drygt 20 minuter kvar kunde John Guidetti göra 2-1 till Sverige i U21-EM-kvalmatchen borta mot Malta. Resultatet stod sig och därmed lever fortfarande det svenska EM-hoppet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter