Kategori: U21 herr

OS: Berisha ersätter Suljić

Ali Suljic missar OS på grund av sjukdom.

Ali Suljić, en av de fyra reserverna i herrtruppen till OS, har lämnat återbud på grund av sjukdom. Förbundskapten Håkan Ericson fyller den reservplatsen i truppen med forwarden Valmir Berisha.

Kategori: U21 herr
Jordan Larsson stryks ur den svenska herrtruppen till OS.

Sverige till OS utan Jordan Larsson

Det blir inget OS-spel för Jordan Larsson. Helsingborgs IF kan inte undvara honom under OS-perioden.
– Givetvis är jag besviken. Det drabbar extra tungt då vi redan har så många nej på forwardspositionerna, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Se U21 möta Spanien i Malmö

Sverige - Spanien i Malmö

Den 5 september fortsätter EM-kvalet för U21-landslaget. I Malmö, på Swedbank Stadion, väntar en oerhört viktig match mot Spanien. Landslaget ligger i dagsläget tre poäng före Spanien och alla poäng är viktiga i jakten på en plats i EM. Nu är biljetterna släppta.

Kategori: U21 herr
Håkan Ericson presenterade herrarnas OS-trupp på en presskonferens under fredagen.

Håkan Ericsons OS-trupp

Den olympiska fotbollsturneringen närmar sig och på fredagen presenterade förbundskapten Håkan Ericson till slut den trupp som ska representera Sverige i Brasilien, en trupp bestående av 18 spelare och fyra reserver.

Kategori: U21 herr

Ericsons bruttotrupp till OS

Förbundskapten Håkan Ericson har efter många om och men fastställt den 35-mannalista som utgör bruttotrupp till sommarens OS-turnering där Sverige i gruppspelet ställs mot Nigeria, Colombia och Japan.
I mitten av juli ska den slutliga 22-mannatruppen, 18 spelare plus fyra reserver, tas ut. I den truppen får max tre spelare vara födda tidigare än 1 januari 1993.

Kategori: Landslag

Du har väl laddat ner Blågult inifrån?

Blågult inifrån

Den 23 maj, samma dag som Sveriges EM-trupp samlades i Stockholm, var det premiär för vår livestreaming-app Blågult inifrån. Med herr-, dam- och U21-landslaget i farten samtidigt blev den direkt en succé. Om du inte redan laddat ner den (gratis) så gör det idag!

Kategori: U21 herr

Ljungbergpriset: Ericsons val av mottagare

Linda Karlsson och Jonas Ljungberg från Mikael Ljungbergs Minnesfond delade ut priset till Håkan Ericson.

I veckan offentliggjordes att Håkan Ericson utsetts till 2015 års mottagare av det årliga pris som delas ut av Stiftelsen Mikael Ljungbergs minnesfond. Priset delades ut på Rimnersvallen i Uddevalla i samband med U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien i fredags kväll. Där och då meddelade också Håkan Ericson att han valt att skänka de 50 000 kornorna till Suicide Zero, Hjärnfonden och moderklubben Åby IF.

Kategori: U21 herr

Ny mirakelvinst för U21

Jordan Larsson sätter 3-2 i 95:e minuten.

Georgien blev en tuff nöt att knäcka för Sverige i EM-kvalet på hemmaplan inför ett fullsatt Rimnersvallen i Uddevalla. Emil Krafths drömträff till 2-1 såg ut att ge utdelningen men en sen kvittering från Georgien gav 2-2 i slutminuten. I femte tilläggsminuten satte inhoppande Jordan Larsson 3-2!
- Nån däruppe måste gilla oss, konstaterade förbundskapten Håkan Ericson krasst efter segern som vidhåller Sveriges fina läge i EM-kvalgruppen.

Kategori: U21 herr
Tim Erlandsson gör U21-landslagsdebut mot Georgien ikväll. FOTO: SvFF.

Tim Erlandsson i mål mot Georgien

Klockan 19.45 kliver U21-landslaget in mot Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla. I långtidsskadade Anton Cajtofts frånvaro blir det debutanten Tim Erlandsson, till vardags i Nottingham, som får förtroendet att vakta målet.

Kategori: U21 herr
Kristoffer mot Estlands Magnus Karofeld vid EM-kvalet i oktober.

Olssons talang upptäcktes tidigt

Från Sleipner till Norrköping som elvaåring, 13 år gammal bjöds han in till Chelsea för provträning (men tackade nej). Tre år senare kom lockropen från Juventus, Amsterdam och Göteborg. U21-landslagets Kristoffer Olsson valde – Arsenal.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter