Kategori: U21 herr
Franz Brorsson satte ett segermål som kan bli guld värt i U21-landslagets jakt på EM.

Sent segermål mot Cypern

Med matchens sista bolltouch i den 97:e (!) minuten gjorde Franz Brorsson 1-0 för U21-landslaget borta mot Cypern. Sverige skuggar nu Belgien i toppen av EM-kvaltabellen.
- Nu är vi verkligen med hela vägen eftersom vi möter alla konkurrenterna på vår hemmaplan i höst, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: Landslag

Viktig kvalseger för U21 i Turkiet

Joel Asoro, tvåmålsskytt för U21-landslaget mot Turkiet.

U21-landslaget hämtade en viktig seger i EM-kvalet på bortaplan mot Turkiet. Sverige vann med 0-3 efter två mål av Joel Asoro och ett av Svante Ingelsson.
- Att vinna en tuff bortamatch med tre mål får man vara nöjd med. Vi gör verkligen jobbet defensivt idag och lyckas på ett bra sätt med våra omställningar, säger förbundskapten Roland Nilssson.

Kategori: U21 herr

Fler återbud till U21:s EM-kval

Roland Nilssons U21-landslag reser idag iväg till EM-kval mot Turkiet och Cypern. Carlos Strandberg (MFF) och Tesfaldet Tekie (Östersund) har lämnat återbud. Som ersättare kallas Felix Beijmo (Djurgården) och Svante Ingelsson (Udinese).

Kategori: U21 herr

Hallberg ersätter Smith i U21

Norrköpings Eric Smith har lämnat återbud till U21-landsalgsets EM-kvalmatcher mot Turkiet och Cypern. Smith ådrog sig en fotskada för en tid sedan och har inte återhämtat sig hundraprocentigt.
Kalmar FF:s Herman Hallberg, som fanns med i två av tre EM-kvaltrupper i höstas, ersätter Smith.

Kategori: U21 herr

Flera debutanter Nilssons U21-trupp


U21-landslaget startar om EM-kvalet med bortamatcher mot Turkiet 23 mars och Cypern 27 mars.
Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut en 20-mannatrupp med bland annat innehåller nya namn som Jonathan Augustinsson, Dennis Hadzikadunic, Jonathan Levi och Tesfaldet Tekie.

Kategori: U21 herr

Larsson räddade poäng mot Ungern


Highlights provided by OZ

U21-landslaget hamnade i tidigt 2-0-underläge mot Ungern i EM-kvalet, men kom tillbaka till slutliga 2-2. Gustav Engvall reducerade precis före pausvilan och Jordan Larsson kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Första halvlek är väl okej, vi får ändå in ett mål före paus. Andra är bra, där det blir ett jagande och vi får till ett andra mål, summerar förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Anton Salétros.

Borta är hemma för Anton Salétros

U21-landslaget möter Ungern i på bortaplan i höstens sista match i EM-kvalet. Sverige har startat kvalet bra med två segrar och en oavgjord så här långt och Anton Salétros, som till vardags har matcharenan som hemmaplan med sitt klubblag Ujpest FC, tror och hoppas på ett bra resultat även mot Ungern.
– Det blir en tuff match. De ser oss som favoriter och kommer att vara jäkligt motiverade, men det ska nog gå bra om vi själva gör det vi ska och är bra på.

Kategori: U21 herr

U21-återbud från Isak och Svanberg

Både Isak och Svanberg missar U21-landslagets EM-kvalmatch mot Ungern.

U21-landslaget samlas under måndagen inför bortamatchen i EM-kvalet mot Ungern. Till matchen får man klara sig utan Alexander Isak och Mattias Svanberg, som båda lämnat återbud. Isak har problem med ett knä och Svanberg, som haft höftbesvär en tid, tvingades avbryta Malmös söndagsmatch mot Häcken.
Förbundskapten Roland Nilsson kallar in Svante Ingelsson, Udinese, och Elias Andersson, Sirius, som ersättare.


Visa fler nyheter
Visa alla nyheter