Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg rivstartade Sveriges 4-1-seger mot Cypern med två mål redan efter fem minuters spel.

Strandberg tremålsskytt när U21 premiärvann

Roland Nilsson fick en flygande start som ny förbundskapten för U21-landslaget som i första matchen mot Cypern i Falkenberg tog klar seger med siffrorna 4-1 efter ett äkta hattrick av Carlos Strandberg.
- Det klart jag är nöjd och trots att vi inte haft lång tid tillsammans fungerade vi riktigt bra som ett lag, sa förbundskaptenen i TV12 efter EM-kvalsegern.

Kategori: U21 herr

Dahlberg Nilssons förstaval

Pontus Dahlberg.

IFK Göteborgs Pontus Dahlberg vaktar målet i Roland Nilssons första startelva i U21-landslaget. Klockan 18.45 inleder Sverige EM-kvalet med match mot Cypern i Falkenberg.
Fyra av spelarna i startelvan fanns inte med i EM-truppen i somras – Joel Andersson, Erdal Rakip, Anton Salétros och Mattias Svanberg. Två av dem, Andersson och Svanberg, debuterar i U21 i kvällens match.

Kategori: U21 herr

EM-kvalpremiär för Nilssons U21


Klockan 18.45 leder Roland Nilsson U21-landslaget i EM-kvalpremiären mot Cypern. Laget har varit samlat i Falkenberg sedan i torsdags och Nilsson är tillfreds med vad hans ledarteam och spelarna hunnit uträtta de första dagarna inför den första matchen.

– Jag tycker att vi har hittat en bra planering och att det har fungerat väldigt bra. Spelarna har varit väldigt fokuserade, men det har hela tiden funnit en glädje också. Det ska bli spännande ikväll, säger Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr

Engvall redo för nytt U21-kval


U21-landslaget under nye förbundskaptenen Roland Nilsson har varit samlat i Falkenberg sedan i torsdags. Utmaningen för spelare och ledare är att få det nya laget redo för uppgift ett, premiärmatchen i EM-kvalet mot Cypern på tisdag kväll klockan 18.45.
Svenskfotboll.se har tagit pulsen på Gustav Engvall inför nystarten.

Kategori: U21 herr

Även Irandust kallas till U21

Daleho Irandust.

U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson har kallat ytterligare en spelare till den EM-kvaltrupp som samlas i Falkenberg på torsdag och som ska möta Cypern den 5 september. Den som kallats är BK Häckens Daleho Irandust.

Kategori: U21 herr
Roland Nilsson.

Nystart med Nilssons första U21-trupp

Den 5 september startar den nya U21-kullen födda 1996 och senare nytt EM-kval med match mot Cypern i Falkenberg. Matchen är också den första med nye förbundskaptenen Roland Nilsson vid rodret.
Nilsson presenterade sin första kvaltrupp på tisdagen, en trupp där sex spelare är debutanter och åtta spelare var med i Håkan Ericsons EM-trupp i somras.

Kategori: U21 herr

Slovakien vann välförtjänt

Det gällde allt, för alla lagen i gruppen. Och i Lublin var Slovakien bäst när man slog tillbaka Sverige med 3-0 (2-0). EM tog slut här för ett tappert svenskt lag och en heroisk gul vägg som stöttade in i det sista!
- Det känns oerhört tungt men vi föll mot ett väldigt bra lag, sa lagkapten Kristoffer Olsson storsint efteråt.

Kategori: U21 herr

Startelvan mot Slovakien


Det är bara seger som gäller 20.45 för Sverige mot Slovakien. Franz Brorsson och Egzon Binaku kommer in i backlinjen och Kerim Mrabti axlar skadade Simon Tibblings roll på mittfältets högerkant - där har ni förändringarna från start jämfört med senast.

Kategori: U21 herr

Seger krävs mot Slovakien


Klockan 20.45 är det avspark i U21-landslagets avgörande gruppspelsmatch mot Slovakien. Seger är ett måste för avancemang, dessutom behöver man hjälp av Polen som samtidigt möter England.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg stod för ett mål mot Polen men tyvärr räckte det inte till seger. 2-2 slutade matchen.

Sverige straffades på övertid mot Polen

Så nära och så bittert. Tyvärr kunde inte Sverige hålla 2-1-ledningen mot Polen. I den första övertidsminuten slog Polen Dawid Kownacki in en straff som ger Sverige ett prekärt utgångsläge inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Slovakien på torsdag.
- Den är ju väldigt svårt men det är ju ändå inte kört. Det är klart att vi ska göra allt för att gripa det sista halmstråt, säger den svenske förbundskaptenen Håkan Ericson till Kanal 5.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter