Kategori: U21 herr

Svensk kross mot Norge

3-0 i halvtid blev till slut svensk storseger med 6-0. Norge hade inte en chans när det "unga" U21-landslaget spelade ut sitt motstånd och tog sin andra seger under denna samling.
- Väldigt glädjande insats ikväll, säger tillförordnade förbundskaptenen Jens Gustafsson.

Kategori: U21 herr
U21-landslagets startelva i 2-0-segern mor Ryssland. FOTO: SvFF.

2-0 mot Ryssland i Belek

En bra halvlek räckte för att det svenska (äldre) U21-landslaget skulle ta hem segern mot Rysslands yngre dito med 2-0. John Guidetti och Simon Gustafson gjorde de svenska målen som avgjorde matchen tidigt.

Kategori: U21 herr
Örebros Jacob Rinne vaktar målet i dagens match mot Ryssland.

Ericsons startelva mot Ryssland

U21-landslaget möter i eftermiddag Ryssland i turkiska Belek. Matchen är den sista för laget innan EM-truppen så småningom tas ut den 2 juni. Ryssarna kommer till spel med sitt nya U21-landslag med spelare födda 1994 och senare.
Matchen sänds i TV12 med avspark klockan 16.00 svensk tid.

Kategori: U21 herr
U21-landslagets Pa Konate tycker själv att han utvecklats mentalt av att få speltid i Champions League och han hoppas kunna ta en plats i sommarens EM-trupp.

Champions League har stärkt Pa Konate

U21-landslaget spelar EM-slutspel till sommaren. Fler och fler spelare har tagit steget till klubbar utanför Sverige, men hemma i Allsvenskan finns också många som aspirerar på en plats i EM-truppen.
En av dom är vänsterbacken Pa Konate, som härdats och utvecklats av att få delta i Champions League med Malmö FF.

Kategori: U21 herr
Mikael Ishak springer in matchens enda mål i Novi Sad.

U21 herr: Svensk seger i Novi Sad

U21-landslaget vann rättvist borta mot Serbien, och levererade ett styrkebesked inför sommarens EM-slutspel. Mikael Ishak gjorde matchens enda mål i en stabil svensk laginsats.
- Vi visar bra kampvilja och lagmoral i en tuff bortamatch, på en extremt svårspelad plan. Vi tappar lite initiativ i andra halvlek, men vi tar framförallt med oss att vi skapar chanser och tar hem resultatet i en tuff match, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Den svenska startelvan mot Ryssland.

Seger med 4-0 över Ryssland

Nytillträdde Jens Gustafsson fick en perfekt start i sin första match vid rodret med det nya U21-laget. I ett regnigt Turkiet spelades Ryssland bort med klara 4-0. Ett disciplinerat försvarsspel lade grunden för vinsten där segerkreatör var David Moberg Karlsson med två mål.

Kategori: U21 herr
Joseph Baffo startar som innerback mot Serbien. Bredvid sig kommer han att ha Sebastian Holmén.

Baffo och Holmén mittlås mot Serbien

Förbundskapten Håkan Ericson har startelvan klar till kvällens möte med Serbien. Och det är långt ifrån samma elva som i senaste matchen i november.
– Det föränderliga U21-landslaget kommer att starta med sex spelare som inte startade mot Frankrike, men vi brukar klara det på ett bra sätt. Jag tycker att vi har en bra bredd i truppen med starka namn som går in i stället för dom som var med sist, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Kategori: U21 herr
Branimir Hrgota är en av de A-landslagsmeriterade spelarna i den aktuella U21-truppen. FOTO: SvFF.

Hrgota i gränslandet mellan A- och U21

U21-landslaget förbereder sig för sommarens EM-slutspel med matcher mot Serbiens EM-lag och Rysslands nya kull U21:or. Då A-landslaget alltid är samlat samtidigt är det mera regel än undantag att U21-landslaget saknar en eller ett par tongivande spelare.
I den U21-trupp som nu är samlad i Novi Sad är Branimir Hrgota, Oscar Hiljemark och John Guidetti de som tidigare medverkat i A-landslaget utanför januariturnéerna. Isaac Kiese Thelin, Robin Quaison och Filip Helander är med i Erik Hamréns aktuella trupp.

Kategori: U21 herr
Djurgårdens Emil Bergström kallas till U21-landslagets matcher mot Serbien och Ryssland.

Bergström ersätter Helander i U21

Emil Bergström kallas in till U21-landslaget som är samlat i Novi Sad inför fredagens match mot Serbien. Bergström ersätter Filip Helander som i sin tur kallats in som ersättare till A-landslagets EM-kvalsamling.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter