Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg sätter 2-0-målet och punkterar EM-kvalmötet med Malta.

Stabil seger på Olympia

Låta bollen göra jobbet och ha tålamod. Det var vad som skulle krävas på ett regnigt Olympia när Sveriges U21-landslag skulle få jobbet gjort mot Malta. Och det lyckades blågult tämligen väl med. 3-0 (1-0) efter två nya mål från Carlos Strandberg (fem mål på tre kvalmatcher nu) och dubbla assists från Erdal Rakip ger fin skjuts inför fortsättningen på EM-kvalet.
- Det var OK. Vissa stunder bra men vi kan göra det bättre, tyckte förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Alexander Isak finns med i Roland Nilssons startelva mot Malta.

Alexander Isak från start mot Malta

U21-landslaget EM-kvalar mot Malta på Olympia i Helsingborg kl 18.45. Roland Nilsson gör en förändring i startelvan jämfört med i fredags. Alexander Isak startar på topp bredvid Carlos Strandberg.

Kategori: U21 herr

Svårspelat Malta väntar för U21


Efter 1-1 i EM-kvalmatchen mot Belgien på bortaplan i fredags väntar nu Malta hemma på Olympia i Helsingborg för U21-landslaget. Malteserna står på noll poäng i kvalgruppen, men har så här långt bjudit på starkt motstånd i de tre bortamatcherna mot Belgien, Ungern och Cypern.


Kategori: U21 herr
Filip Dagerstål gjorde Sveriges mål mot Belgien och var också stark i försvarsspelet.

1-1 mot Belgien i EM-kvalet

U21-landslaget spelade oavgjort 1-1 i EM-kvalet på bortaplan mot Belgien.
Belgarna tog ledningen på ett distansskott av Jordi Vanlerberghe i den första halvleken. Filip Dagerstål nickade in den svenska kvitteringen i den andra.

Kategori: U21 herr

Inga förändringar i Nilssons elva

Roland Nilsson.

Klockan 20.00 är det avspark mot Belgien i U21-EM-kvalet. Förbundskapten Roland Nilsson mönstrar exakt samma startelva som i premiären för en månad sedan då Sverige besegrade Cypern med 4-1.
– Alla i truppen ser pigga ut, det har bara varit några småskavanker här och där, så jag ser för dagen ingen anledning att byta ett vinnande lag, säger Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Linus Wahlqvist.

Wahlqvist: "Det mesta ser bra ut"

Fredag kväll klockan 20.00 EM-kvalar U21-landslaget mot Belgien på bortaplan, en match som supportrar på hemmaplan kan se i TV3.
Den svenska truppen har varit samlad utanför Bryssel sedan i måndags och lagkapten Linus Wahlqvist tycker att läget är gott inför matchen nu när laget fått vara samlade för andra gången med nye förbundskaptenen Roland Nilsson.
– Vi har gått igenom som samma saker som sist, både offensivt och defensivt. Det mesta ser bra ut, det är stor skillnad, menar Wahlqvist.

Kategori: U21 herr

Smith ersätter Degerlund

Eric Smith har kallats in till U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Hammarbys Marcus Degerlund finns inte med när U21-landslaget under måndagen samlas inför den kommande veckans två EM-kvalmatcher mot Belgien i Leuven 6 oktober och Malta på Olympia i Helsingborg den 10 oktober.
Degerlund ådrog sig en huvudskada i söndagens allsvenska möte med Norrköping och kan inte medverka. Förbundskapten Roland Nilsson har kallat Eric Smith (Norrköping), som ersättare för Degerlund.

Kategori: U21 herr

Hallberg ersätter Olsson

Herman Hallberg har kallats in till U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Elfsborgs Simon Olsson har lämnat återbud till U21-landslagets båda EM-kvalmatcher mot Belgien 6 oktober och Malta 10 oktober. Det är en lårskada som sätter stopp för spel och förbundskapten Roland Nilsson har nu kallat in Kalmar FF:s Herman Hallberg som ersättare för Olsson.

Kategori: U21 herr
U21-landslaget möter Belgien på bortaplan den 6 oktober och Malta i Helsingborg 10 oktober.

U21 får bekänna färg mot Belgien

U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson har offentliggjort den EM-kvaltrupp som ska ta sig an Belgien på bortaplan 6 oktober och Malta i Helsingborg 10 oktober. Truppen är identiskt med den som togs ut inför EM-kvalpremiären mot Cypern, som Sverige vann med 4-1.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg rivstartade Sveriges 4-1-seger mot Cypern med två mål redan efter fem minuters spel.

Strandberg tremålsskytt när U21 premiärvann

Roland Nilsson fick en flygande start som ny förbundskapten för U21-landslaget som i första matchen mot Cypern i Falkenberg tog klar seger med siffrorna 4-1 efter ett äkta hattrick av Carlos Strandberg.
- Det klart jag är nöjd och trots att vi inte haft lång tid tillsammans fungerade vi riktigt bra som ett lag, sa förbundskaptenen i TV12 efter EM-kvalsegern.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter