Kategori: U21 herr
Linus Wahlqvist.

Wahlqvist: "Det mesta ser bra ut"

Fredag kväll klockan 20.00 EM-kvalar U21-landslaget mot Belgien på bortaplan, en match som supportrar på hemmaplan kan se i TV3.
Den svenska truppen har varit samlad utanför Bryssel sedan i måndags och lagkapten Linus Wahlqvist tycker att läget är gott inför matchen nu när laget fått vara samlade för andra gången med nye förbundskaptenen Roland Nilsson.
– Vi har gått igenom som samma saker som sist, både offensivt och defensivt. Det mesta ser bra ut, det är stor skillnad, menar Wahlqvist.

Kategori: U21 herr

Smith ersätter Degerlund

Eric Smith har kallats in till U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Hammarbys Marcus Degerlund finns inte med när U21-landslaget under måndagen samlas inför den kommande veckans två EM-kvalmatcher mot Belgien i Leuven 6 oktober och Malta på Olympia i Helsingborg den 10 oktober.
Degerlund ådrog sig en huvudskada i söndagens allsvenska möte med Norrköping och kan inte medverka. Förbundskapten Roland Nilsson har kallat Eric Smith (Norrköping), som ersättare för Degerlund.

Kategori: U21 herr

Hallberg ersätter Olsson

Herman Hallberg har kallats in till U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Elfsborgs Simon Olsson har lämnat återbud till U21-landslagets båda EM-kvalmatcher mot Belgien 6 oktober och Malta 10 oktober. Det är en lårskada som sätter stopp för spel och förbundskapten Roland Nilsson har nu kallat in Kalmar FF:s Herman Hallberg som ersättare för Olsson.

Kategori: U21 herr
U21-landslaget möter Belgien på bortaplan den 6 oktober och Malta i Helsingborg 10 oktober.

U21 får bekänna färg mot Belgien

U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson har offentliggjort den EM-kvaltrupp som ska ta sig an Belgien på bortaplan 6 oktober och Malta i Helsingborg 10 oktober. Truppen är identiskt med den som togs ut inför EM-kvalpremiären mot Cypern, som Sverige vann med 4-1.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg rivstartade Sveriges 4-1-seger mot Cypern med två mål redan efter fem minuters spel.

Strandberg tremålsskytt när U21 premiärvann

Roland Nilsson fick en flygande start som ny förbundskapten för U21-landslaget som i första matchen mot Cypern i Falkenberg tog klar seger med siffrorna 4-1 efter ett äkta hattrick av Carlos Strandberg.
- Det klart jag är nöjd och trots att vi inte haft lång tid tillsammans fungerade vi riktigt bra som ett lag, sa förbundskaptenen i TV12 efter EM-kvalsegern.

Kategori: U21 herr

Dahlberg Nilssons förstaval

Pontus Dahlberg.

IFK Göteborgs Pontus Dahlberg vaktar målet i Roland Nilssons första startelva i U21-landslaget. Klockan 18.45 inleder Sverige EM-kvalet med match mot Cypern i Falkenberg.
Fyra av spelarna i startelvan fanns inte med i EM-truppen i somras – Joel Andersson, Erdal Rakip, Anton Salétros och Mattias Svanberg. Två av dem, Andersson och Svanberg, debuterar i U21 i kvällens match.

Kategori: U21 herr

EM-kvalpremiär för Nilssons U21


Klockan 18.45 leder Roland Nilsson U21-landslaget i EM-kvalpremiären mot Cypern. Laget har varit samlat i Falkenberg sedan i torsdags och Nilsson är tillfreds med vad hans ledarteam och spelarna hunnit uträtta de första dagarna inför den första matchen.

– Jag tycker att vi har hittat en bra planering och att det har fungerat väldigt bra. Spelarna har varit väldigt fokuserade, men det har hela tiden funnit en glädje också. Det ska bli spännande ikväll, säger Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr

Engvall redo för nytt U21-kval


U21-landslaget under nye förbundskaptenen Roland Nilsson har varit samlat i Falkenberg sedan i torsdags. Utmaningen för spelare och ledare är att få det nya laget redo för uppgift ett, premiärmatchen i EM-kvalet mot Cypern på tisdag kväll klockan 18.45.
Svenskfotboll.se har tagit pulsen på Gustav Engvall inför nystarten.

Kategori: U21 herr

Även Irandust kallas till U21

Daleho Irandust.

U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson har kallat ytterligare en spelare till den EM-kvaltrupp som samlas i Falkenberg på torsdag och som ska möta Cypern den 5 september. Den som kallats är BK Häckens Daleho Irandust.

Kategori: U21 herr
Roland Nilsson.

Nystart med Nilssons första U21-trupp

Den 5 september startar den nya U21-kullen födda 1996 och senare nytt EM-kval med match mot Cypern i Falkenberg. Matchen är också den första med nye förbundskaptenen Roland Nilsson vid rodret.
Nilsson presenterade sin första kvaltrupp på tisdagen, en trupp där sex spelare är debutanter och åtta spelare var med i Håkan Ericsons EM-trupp i somras.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter