Asoro och Cibicki kallas till U21-truppen

Håkan Ericson har kallat Joel Asoro (bilden) och Pawel Cibicki till EM-kvalmatcherna mot Kroatien och Spanien.

Förbundskapten Håkan Ericson har kallat Sunderlands Joel Asoro och Pawel Cibicki, Jönköpings Södra, till U21-landslagets matcher mot Kroatien borta 1 september och hemmamötet med Spanien i Malmö 5 september.

– Vi presenterade 19 av 20 namn i onsdags och jag väljer nu att kalla inte bara en utan två spelare till då vi har lite osäkerhet kring både Gustav Engvall och Carlos Strandberg. Gustav har som bekant haft knäproblem en tid och vi har också fått rapporter om att Carlos har lite ljumskproblem, säger Håkan Ericson.

Joel Asoro är född 1999 och har spelat 21 P17-landskamper och gjort 14 mål. Han var med i det svenska lag som spelade P17-EM-slutspel i somras där man gick vidare som gruppetta i konkurrens med England, Danmark och Frankrike och så småningom föll med 1-0 mot Holland i kvartsfinal.

Så sent som i söndags debuterade han med inhopp i Premier League i slutet av matchen mot Middlesbrough och i onsdags spelade han hela matchen när Sunderland besegrade Shrewsbury i Ligacupen.

– Joel är först och främst en djupledsgående forward och har trots sin ringa ålder imponerat när vi bevakat honom den senaste tiden. Jag och våra förbundskaptener för de yngre landslagen bedömer också att han är mogen nog att klara att bli uttagen till U21 så här pass tidigt, säger Håkan Ericson.

Pawel Cibicki.Pawel Cibicki, som tidigare representerat Polen i ungdomslandslag deltog i U21-landslagets senaste samling i maj för att bekanta sig med spelare och ledare. Han var uttagen även i Polens U21-bruttotrupp inför de nu aktuella datumen, men har nu alltså valt acceptera kallelse till Sveriges U21:or.

U21-landslaget samlas i Malmö på måndag, spelar mot Kroatien i Koprivnica den 1 september och sedan hemma mot Spanien på Swedbank stadion måndag 5 september klockan 18.45.

Senaste nytt: U21 herr