Inga förändringar i Nilssons elva

Roland Nilsson.

Klockan 20.00 är det avspark mot Belgien i U21-EM-kvalet. Förbundskapten Roland Nilsson mönstrar exakt samma startelva som i premiären för en månad sedan då Sverige besegrade Cypern med 4-1.
– Alla i truppen ser pigga ut, det har bara varit några småskavanker här och där, så jag ser för dagen ingen anledning att byta ett vinnande lag, säger Roland Nilsson.

Matcherna mot Belgien ikväll och Malta på Olympia i Helsingborg på tisdag är det andra tillfället som Roland Nilsson har haft sitt lag samlat. Dagarna fram till kvällens match har till stor del ägnats åt att repetera grunderna i den egna spelidén.

– Det var ju inte så längesen vi samlades senast, vilket är bra, och vi har ju också har spelat en match så sitter nu sitter det mesta mycket bättre. Vi har också haft gott om tid att gå igenom Belgiens styrkor och svagheter och vilka delar vi behöver anpassa till den här matchen, säger Nilsson.

Nilsson menar att det gäller att anpassa sig till ett högre tempo i den här matchen och att det också blir ett tuffare test för det svenska försvarsspelet.

– Belgien är ett offensivt lag med en offensiv uppställning. Det gäller att vi är vakna i vårt försvarsspel och det blir viktigt att kunna utnyttja lägen att ställa om. Sedan blir det viktigt att vi har ett eget spel också så att belgarna får ägna sig åt försvarsspel i längre sekvenser.
U21 EM-kval SWE-Malta 10 okt– Alla ser pigga ut, det är ett glatt gäng och stämningen är på topp inför matchen.

Belgien-Sverige sänds i TV3 och Viaplay. Matchen kan även följas i Uefas livescore.

På tisdag fortsätter EM-kvalet för svensk del med match mot Malta på Olumpia i Helsingborg kl 18.45.

Sveriges startelva: 1 Pontus Dahlberg – 2 Linus Wahlqvist (K), 3 Filip Dagerstål, 4 Franz Brorsson, 5 Joel Andersson – 6 Erdal Rakip, 7 Isak Ssewankambo, 8 Anton Jönsson Salétros, 9 Mattias Svanberg – 11 Gustav Engvall, 10 Carlos Strandberg.
Ersättare: 12 Oscar Linnér – 13 Andreas Bengtsson, 14 Eric Smith, 15 Herman Hallberg, 16 Joel Asoro, 17 Alexander Isak, 18 Jordan Larsson.

Senaste nytt: U21 herr