Borta är hemma för Anton Salétros

Anton Salétros.

U21-landslaget möter Ungern i på bortaplan i höstens sista match i EM-kvalet. Sverige har startat kvalet bra med två segrar och en oavgjord så här långt och Anton Salétros, som till vardags har matcharenan som hemmaplan med sitt klubblag Ujpest FC, tror och hoppas på ett bra resultat även mot Ungern.

– Det blir en tuff match. De ser oss som favoriter och kommer att vara jäkligt motiverade, men det ska nog gå bra om vi själva gör det vi ska och är bra på.

Så följer du matchen

U21-landslagets mittfältare Anton Jönson Salétros lämnade AIK i somras. Brist på speltid gjorde att han sökte en ny miljö för att hitta mer speltid och fortsatt utveckling. Lösningen blev en utlåning till ungerska Ujpest FC.
Och det är där, på Ujpests hemmaarena i Budapest, som U21-landslaget fredag klockan 17.00 möter Ungern i EM-kvalet. Anton själv tycker inte att det känns något extra att spela med landslaget på den egna hemmaarenan.
– Nej, det gör det inte. Det blir som en vanlig landskamp.

Kommer du att stöta på några klubbkompisar i morgon?
– Det är en ytter och en mittback som är med i truppen. Vi får se om de får spela.Ungrarna har spelat två matcher hittills, seger 2-1 mot Malta på bortaplan och 0-0 hemma mot Belgien, men också besegrat Tyskland i en träningslandskamp som genrep inför kvalet.

Förbundskapten Roland Nilsson har tidigare beskrivit Ungern som ett hårt arbetande kollektiv med vassa omställningar där de ofta kommer med mycket folk och i hög fart. En bild som han och övriga i ledningen nu förmedlat till de som ska ut på planen och göra jobbet.

– Det kommer bli svårt för oss att bryta ner deras 5-3-2-uppställning och vi får verkligen passa oss för deras kontringar. Vår ambition oavsett motståndare är, som i tidigare matcher, att ha bollen och styra spelet, säger Salétros.

Den svenska truppen har haft bra dagar sedan de anlände till Budapest i måndags. Förutom träningar har man bland annat också hunnit besöka Sveriges ambassadör i Ungern, Niclas Trouvé, som tog emot hela truppen i sitt residens.

Lårskadade Carlos Strandberg fanns inte med när Roland Nilsson presenterade sin trupp och före avresan till Budapest kom också återbud från Alexander Isak och Mattias Svanberg. Nya sedan mötena med Belgien och Malta i oktober är Gustaf Nilsson, Elias Andersson och Svante Ingelsson.

– Det har varit bra dagar, bra träningar och vi har jobbat på med taktiken. Det kommer alltid in nya (spelare) då och då och det är inga konstigheter, bra spelare och sköna killar, säger Salétros, som också känner sig i bra form för egen del.

– Jo, det känns bra. Och det är alltid roligt att komma till landslaget och köra med svenska spelare och tränare.

Senaste nytt: U21 herr