Kategori: U23 dam
Ellen Löfqvist, Michelle de Jongh och Rebecka Blomqvist är tre av spelarna i U23-truppen till La Manga 2018.

U23-trupp till La Manga

U23-landslaget reser till La Manga i Spanien för en turnering 3-10 april. Förbundskapten Ulf Kristiansson har tagit ut en trupp om 22 spelare.

Kategori: U23 dam

U23-förlust hemma i Göteborg

Frankrike var strået vassare och besegrade Sverige i U23-landskampen i Göteborg. Fransyskorna vann träningsmatchen med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.
– Vi gjorde det bra, men vi mötte ett fantastiskt bra motstånd som är jätteskickliga, säger förbundskapten Anneli Andersén.

Kategori: U23 dam
Tove Almqvist hoppas och tror att U23-landslaget kan vara hennes väg in i damlandslaget.

U23-landslaget: en brygga till A-landslaget

I dag torsdag spelar Tove Almqvist och U23-landslaget vänskapsmatch mot Frankrike. Efter både SM-guld och pris som "Årets genombrott" hoppas yttern på nya milstolpar – debut i A-landslaget. Vägen dit? Genom U23-landslaget.
– Här får man en större roll vilket jag trivs med. Jag trivs i miljön och känner att jag kan växa här, säger Tove Almqvist.

Kategori: Landslag

Barrling slutar vid årsskiftet

Calle Barrling.

Calle Barrling avslutar sin tjänstgöring som förbundskapten till årsskiftet. Barrling har under sina 12 år som FK lett Sveriges F19-landslag till två EM-guld, ett EM-silver, ett EM-brons vilket också betytt två deltagande i U20 VM.

Kategori: U23 dam
U23-trupp mot Frankrike är släppts

U23-trupp mot Frankrike

Tufft motstånd väntar U23-landslaget när Frankrike kommer till Göteborg senare i november. 23 november 18.00 spelar U23 mot Frankrike på Prioritet Serneke Arena och förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén har nominerat truppen. Matchen kommer sändas live på svenskfotboll.se

Kategori: U23 dam

Oavgjort på Gavlevallen


Sveriges och Norges U23-upplagor är två lag som kan varandra utan och innan efter många års möten. Inte helt oväntat slutade det nordiska derbyt i Gävle 1-1 sedan Pauline Hammarlund gett svenskorna en tidig ledning och Synne Jensen kvitterat halvvägs in i andra halvlek.

Kategori: Landslag
Ulf Kristiansson.

Kristiansson får dubbla kaptensroller

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter