Kategori: U23 dam

Oavgjort på Gavlevallen


Sveriges och Norges U23-upplagor är två lag som kan varandra utan och innan efter många års möten. Inte helt oväntat slutade det nordiska derbyt i Gävle 1-1 sedan Pauline Hammarlund gett svenskorna en tidig ledning och Synne Jensen kvitterat halvvägs in i andra halvlek.

Kategori: Landslag
Ulf Kristiansson.

Kristiansson får dubbla kaptensroller

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

Kategori: U23 dam
Pauline Hammarlund är en av 18 spelare i truppen som ska möta Norge i Gävle.

U23-trupp för möte mot Norge

U23-landslaget möter Norge på Gavlevallen i Gävle den 19 oktober klockan 17.00. Nu har förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling tagit ut truppen till matchen.

Kategori: U23 dam

1-2-förlust mot USA i Sunne

Sveriges U23-damer förlorade den tredje landskampen i turneringen i Värmland. USA vann med 2-1 i en tät och jämn match.
- Tyvärr räckte vi inte riktigt till, USA är ett väldigt skickligt och starkt lag, kommenterar Sveriges förbundskapten Anneli Andersén.
England tog hem fyrnationsturneringen tack vare bättre målskillnad än USA. Sverige kom på tredjeplats efter vinsten mot Norge med 1-0.
- Vi har haft en väldigt fin vecka med bra utbildning och tre tuffa matcher. Nu får tjejerna åka hem till sina klubblag och fortsätta driva sin utveckling. Vissa av dom har ju match redan på fredag i Damallsvenskan, säger Andersén

Kategori: U23 dam
Michelle De Jongh startade för Sverige

Inhoppare avgjorde mot Norge

Inhopparen Sofia Wännerdahl blev segerskytt när Sveriges U23-damer besegrade Norge med 1-0 på fredagskvällen. Wännerdahl slog ett inlägg från vänster, bollen gick igenom hela straffområdet och in i mål.
Sveriges seger var rättvis, även om det dröjde till 74:e minuten innan segermålet kom. Wännerdahl, som spelat samtliga allsvenska matcher i Limhamn Bunkeflo den här säsongen, kom in i 65:e minuten.

Kategori: U23 dam
Loreta Kullashi utmanar motståndarförsvaret.

Effektivt England slog U23

Sveriges U23-landslag fick en tung start i fyrnationsturneringen som spelas i Värmland. Förlust i premiären mot ett effektivt England med hela 0-4.
- Vi blev ordentligt straffade när vi inte riktigt kunde hålla skärpan uppe. Alla våra spelare hade match i helgen medan England hade laddat i två veckor, sade förbundskaptenen Anneli Andersén.

Kategori: U23 dam

Skifte av matcharena under U23-turneringen

U23.

Mellan 6 och 12 juni spelas en U23-fyrnationsturnering i Värmland. På grund av att gräset i Mallbacken inte börjat växa på det sätt som varit planerat kommer två matcher byta spelplats. USA-England 9 juni och Sverige-USA 12 juni som skulle spelats i Mallbacken har nu flyttats till Kolsvik i Sunne.

Kategori: U23 dam
U23, fyrnationsturnering i Värmland.

U23-trupp till turnering i Värmland

U23-landslaget spelar fyrnationsturnering i Värmland med matcher 6-12 juni. Förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling har tagit ut 23 spelare, som inleder mad match mot England i Säffle på nationaldagen 6 juni. Sedan följer matcher mot Norge i Karlstad 9 juni och mot USA i Mallbacken 12 juni.

Kategori: U23 dam

Ny 1-3-förlust i La Manga


U23-landslaget föll 1-3 mot Japan i veckans andra landskamp i La Manga. Tove Almqvist gav Sverige ledningen efter knappa timmens spel, men Japan vände till seger 3-1 efter mål av Yui Marumiya, Ayaka Michigami och Ayumi Oya.

Kategori: U23 dam

England för tuffa för U23-landslaget

Första matchen i La Manga blev för tuff för U23-landslaget. England var bättre än Sverige - och förbundskaptenen Anneli Andersén kände igen matchbilden från tidigare La Manga-turneringar.
- Dom här matcherna har vi spelat så många gånger förut. Det är som en repris att komma till La Manga, bli inkastade i ett flygplan och att det går så här, säger Andersén efter 1-3-förlusten.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter