Kategori: U23 dam
U23, fyrnationsturnering i Värmland.

U23-trupp till turnering i Värmland

U23-landslaget spelar fyrnationsturnering i Värmland med matcher 6-12 juni. Förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling har tagit ut 23 spelare, som inleder mad match mot England i Säffle på nationaldagen 6 juni. Sedan följer matcher mot Norge i Karlstad 9 juni och mot USA i Mallbacken 12 juni.

Kategori: U23 dam

Ny 1-3-förlust i La Manga


U23-landslaget föll 1-3 mot Japan i veckans andra landskamp i La Manga. Tove Almqvist gav Sverige ledningen efter knappa timmens spel, men Japan vände till seger 3-1 efter mål av Yui Marumiya, Ayaka Michigami och Ayumi Oya.

Kategori: U23 dam

England för tuffa för U23-landslaget

Första matchen i La Manga blev för tuff för U23-landslaget. England var bättre än Sverige - och förbundskaptenen Anneli Andersén kände igen matchbilden från tidigare La Manga-turneringar.
- Dom här matcherna har vi spelat så många gånger förut. Det är som en repris att komma till La Manga, bli inkastade i ett flygplan och att det går så här, säger Andersén efter 1-3-förlusten.

Kategori: Flickor -96
Trots tre raka förluster gjorde det svenska U20-landslaget en mycket bra prestation i U23-turneringen.

Ungt Sverige förlorade mot Norge

Det slutade med tre raka förluster för det svenska U23-landslaget i fyrnationsturneringen i England. Under tisdagen förlorade Sverige mot Norge med 0-2 - men då ska man veta att nio av elva startspelare i den svenska startelvan tillhör F19-landslaget.
- Vi får kanske inte med oss resultaten men står för fantastiska prestationer. Ska vi stå för framtida segrar så kanske det här är melodin: att ge yngre spelare chansen att få testa på spel på den här nivån och utvecklas, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Kategori: Flickor -96
Snack i halvtid, 0-1.

0-1 mot England

Sveriges U20-damer föll i en tät och chansfattig drabbning med England med matchens enda mål.
- Men de här unga tjejerna gör en jättebra prestation, berömmer förbundskapten Anneli Andersén.

Kategori: Flickor -96

Lärorik förlust mot USA

Sveriges U20/U23-lag öppnade Open Nordic Tournament på det engelska förbundets anläggning St George´s Park med att förlora 1-3 (0-2) mot USA:s U23-damer vid lunchtid idag.
USA var överlägset i den första halvleken innan Sverige kunde komma in i matchen och utjämna spelet.

Kategori: Flickor -96
Amanda Persson, en av fyra 98:or i truppen

U20/U23 till englandsturnering

Förberedelserna inför U20-VM senare i år fortsätter med matcher mot högkaratigt motstånd första veckan i juni. USA, England och Norge står för motståndet i matcher på det engelska förbundets anläggning St George´s Park.

Kategori: U23 dam

2-2 mot Norge i Kalmar

Anneli Anderséns U23-landslag kryssade 2-2 mot Norge.

U23-landslaget spelade oavgjort mot Norge i säsongens sista landskamp. Matchen på Fredriksskans i Kalmar slutade 2-2.
Norge ledde med 2-1 i paus, men Mimmi Larsson kunde kvittera för Sverige i slutet av den andra halvleken.
– Som matchen utspelar sig ska vi nog vara nöjda med 2-2. Jag tycker att vi jobbar oss in i det så 2-2 känns rättvist ändå, kommenterade Mimmi Larsson till TV4 Play efter matchen.

Kategori: U23 dam
Anneli Andersén

Norge årets sista uppgift för U23

Årets sista landskamp för de svenska U23-damerna. Samtidigt är det dags att börja summera en riktigt fin säsong för de tjejer som står på det allra sista trappsteget upp till A-landslaget.
– Det har varit ett bra år. Vi har spelat fantastisk bra fotboll, säger förbundskaptenen Anneli Andersén.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter