Kategori: Alla är olika - olika är bra

Janne Andersson med pokal hos BP

Förbundskapten Janne Andersson var tillsammans med UEFA Europa League-pokalen och besökte Brommapojkarna och deras Nattfoboll. Samarbetet var en del av Alla är olika - olika är bra och intresserade spelare fick möjlighet att både fotas med pokalen och prata med Janne Andersson.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Lars Lagerbäck om färgblindhet

Lars Lagerbäck är färgblind och handskas med de utmaningar som ställs i vardagen. Lars Lagerbäck är även förbundskapten för Norges Herrlandslag och har jobbat som förbundskapten för fyra olika landslag under de 17 senaste åren.
- De stora utmaningarna ligger kring utrustning och analys. Ibland kan det vara svårt för mig att skilja spelare från varandra. Men med korrekta förberedelser kan jag vara fotbollstränare på elitnivå, säger Lars Lagerbäck.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Zarah Mozahra leder ett fotbollsprojekt för nyanlända flickor i Skellefteå. FOTO: Inger Arnesson.

Zarah leder nyanlända flickor i Sunnanå

Strax innan sportlovet i år träffades tjejerna för första gången. Det tog skruv direkt.
Nu har Sunnanå SK och Zarah Mozahra belönats med 20 000 kronor för sitt fotbollsprojekt för nyanlända flickor.
– Det är jättekul. Pengarna är välkomna, de kommer nog gå till västar, bollar, bussbiljetter till spelarna, säger Zarah.

Kategori: Cuper & Serier

VSK och ”Real Utsikten” tränarnas favoriter

Johan Mjällbys VSK får mångas tips.

Division 1-serierna drar igång i påskhelgen och det blev en publikfest direkt i Västerås ikväll när VSK, av tränarna favoriter till seriesegern i norra serien, tog emot degraderade Assyriska och vann med 3-0 - inför 5.672! I söderettan är "Real Utsikten" utsedda som favoriter.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Per Selander - pådrivare och eldsjäl - i centrum för IFK Timrås verksamhet för asylsökande och ensamkommande ungdomar.

Barriärerna brutna i Timrå

Till första samlingen kom sextio killar i jeans och kängor. I dag har IFK Timrå i snitt trettio spelare i träning, deltar i seriespel och killarna får snart sina egna overaller med namn.
Barriärer är brutna och broar byggs.
– Fotboll har blivit en viktig del i livet för de här ungdomarna. Men effekten av vårt arbete har spridit så väldigt mycket positiv runt omkring i samhället här, säger Per Selander, IFK Timrå.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

”Tack för en bra start på vårt gemensamma arbete”

På torsdagen hölls det fjärde och sista mångfaldsseminariet i år och nu var det Stockholms tur.
– Tack för allt engagemang! Vi har inte lösningar på alla frågor här och nu, nu samlar vi in era utvärderingar och sammanför era behov och återkopplar senare vad vi anser ska prioriteras tillsammans för en allt bättre verksamhet. Vi är i början på ett treårigt arbete, så det har varit en väldigt bra start, sa Sevana Bergström, integrationssamordnare på SvFF när seminariet avslutades.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter