Kategori: Alla är olika - olika är bra

Girls Only Tournament

Girls Only Tournament

Den 15 april arrangeras Girls Only Tournament, en stor fotbollsturnering bara för tjejer, i Arena Älvhögsborg. Förutom matcher blir det workshops, bankett och inspirerande föredrag med F17-landslagets förbundskapten, Pia Sundhage.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Prisade föreningar och Sevana som utbildar.

Utbildning och utdelning i Göteborg

I veckan besökte integrationssamordnare Sevana Bergström Göteborg för att utbilda föreningar i Göteborgs distrikt inom SvFFs värdegrundsarbete. Det blev en utbildning inom demokrati, jämställdhet och integration.

- I Göteborg finns det flera föreningar som jobbar på bra med demokrati, jämställdhet och integration inom fotbollsrörelsen. Jag känner att det finns ett stort engagemang och passion för det man gör. Detta gör mig glad och väldigt stolt, säger Sevana Bergström.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Ökad satsning på jämställdhet, integration och demokrati med stöd från Arvsfonden

Arvsfonden har beslutat att ge stöd till Svenska Fotbollförbundets värdegrundsarbete under kommande tre år.
– Pengarna möjliggör en stor satsning på jämställdhet, integration och demokratifrågor – och en förstärkning av det arbete som redan idag bedrivs inom projektet Alla är olika – olika är bra. Vi kommer särskilt fokusera på att få fler flickor med utländsk bakgrund att börja spela fotboll, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare på SvFF.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Leif Magnusson leder integrationsarbetet i IFK Tumba och Tumba United.

IFK Tumba arbetar aktivt mot rasism

När fotboll och civilsamhälle krokar arm för att motverka rasism och främlingsfientlighet finns bara vinnare.
– Tumba United och "Rött kort mot rasism" har förstärkt vår värdegrund. Man ser att IFK Tumba är en klubb där det finns en bred och stark föreningsgemenskap som är väldigt samhällsinriktad, säger Leif Magnusson.
Nu är han nominerad till integrationspriset Guldhanden.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter