Kategori: Alla är olika - olika är bra

Landslagsstjärnor och ungdomsspelare i film för mångfaldsprojektet Alla är olika – Olika är bra


I samband med Fotbollsgalan i Globen var det premiär för den nya filmen för mångfaldsprojektet Alla är olika - olika är bra. Bakom initiativet står Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut, oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på eller vilket lag du tillhör. I filmen medverkar både dam- och herrlandslagen tillsammans med ungdomar från Stockholmsklubben Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK. Vi ser bland annat John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani förbereda sig för match.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Nino Bernava, Leos son och killen allt började med. Det var för att ge fotbollsälskaren Nino möjligheten att spela fotboll Leo startade Nya Södertälje KFF. Foto: Peter Hagström.

I Nya Södertälje KFF lämnas ingen

På ena planhalvan drillades spelare i snygga västar av en tränare med pondus, där fanns koner, det var organiserad ordning och reda. På andra halvan sprang några killar omkring och lekte kull, drog varandra i håret och levde rövare.
- Då kom en ledare och sa att de inte ville ha de där killarna i sin förening. Det var så det började, säger Leo Bernava.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Tomelilla

Fotboll för ALLA i Tomelilla

Det som började som kravlösa fotbollsträningar för ensamkommande ungdomar kan leda till en multiarena för hela Tomelilla.
- Det kan bli en plats där människor som inte nödvändigtvis håller på med fotboll träffas. Jag tror det kan ge Tomelilla-borna en känsla av samhörighet och stolthet, säger Mikael Björk, ansvarig för Tomelilla IF:s integrationsarbete.
Att där kommer finnas utökat utrymme för fotbollsträning säger sig liksom självt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter