Kategori: Alla är olika - olika är bra
Tomelilla

Fotboll för ALLA i Tomelilla

Det som började som kravlösa fotbollsträningar för ensamkommande ungdomar kan leda till en multiarena för hela Tomelilla.
- Det kan bli en plats där människor som inte nödvändigtvis håller på med fotboll träffas. Jag tror det kan ge Tomelilla-borna en känsla av samhörighet och stolthet, säger Mikael Björk, ansvarig för Tomelilla IF:s integrationsarbete.
Att där kommer finnas utökat utrymme för fotbollsträning säger sig liksom självt.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Mälarhöjdens ordförande Klas Fältström mottar check och diplom. Foto: SvFF.

Mälarhöjden först ut att prisas

På måndagen höll juryn i "Alla är olika – olika är bra"-projektet sitt första möte. Juryn ska beakta och värdera de 155 klubbars ansökningar som inkommit i projektet där Svenska Spel, ICA och landslagsspelarna fått ihop två miljoner kronor att fördela. På mötet delades första checken ut till Mälarhöjdens IK för deras arbete med unga med funktionsnedsättning.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Fint UEFA-pris till Matilda Brink-Larsen

Matilda Brink-Larsen har fått fint pris från UEFA för sitt arbete med flyktingmottagande. Foto: SJ Fotbollsföräldrar

Fotbollsledaren Matilda Brink-Larsen från Göteborg, bland annat verksamhetsansvarig i Sandarna BK lag C, har fått ett pris av UEFA:s exekutiva kommitté i dagarna.
Det är silvermedalj för sitt arbete med flyktingmottagande och stora engagemang och priset heter "UEFA Grassroots Week Awards - Best Grassroots leader category".

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Halmstad Inter FC spelar i i division 7 Halland södra.

Halmstad Inter FC - i seriespel med bara asylsökande

Det började med en utsträckt hand och slutade med en hel fotbollsförening.
Halmstad Inter FC, först i Sveriges med ett lag i seriespel med bara asylsökande.
– För de här killarna är fotboll det viktigaste de har i vardagen. De har inte så mycket mer, inget socialt nätverk, säger Lars Jansson, grundare och ordförande i klubben.

Senaste nytt: Alla är olika - olika är bra

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Tre spelare från ett av träningspassen i NPF-laget Trestad

Hjärtlig gemenskap i Trestad

Utanförskap blev gemenskap, ett självmål applåderas lika hjärtligt som ett eget mål och enda kravet är kravlöshet. Det finns många sätt att inte vara ensam. När NPF-laget i Trestad träffas för att spela fotboll händer stora saker.
- De här barnen måste hitta en plats i samhället, de bär på en enorm kompetens. Det är integration vi håller på med, säger Hasse Andersson.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Heba Saadieh leder ett träningspass

I Färjestadens GoIF får alla vara med

Färjestadens GoIF är en pigg, växande 90-åring. För att klubben vill mycket, kan mycket – och vet konsten att tillföra nytt blod.
- Föreningen har breddats med en ny målgrupp som ger nya perspektiv för våra barn och vuxna. Känner jag mig lite trött går jag ner och spelar fotboll med dem, det ger energin tillbaka igen, säger Lukas Nilsson, vice ordförande och motorn bakom klubbens integrationsarbete.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter