Kategori: Cuper & Serier

VSK och ”Real Utsikten” tränarnas favoriter

Johan Mjällbys VSK får mångas tips.

Division 1-serierna drar igång i påskhelgen och det blev en publikfest direkt i Västerås ikväll när VSK, av tränarna favoriter till seriesegern i norra serien, tog emot degraderade Assyriska och vann med 3-0 - inför 5.672! I söderettan är "Real Utsikten" utsedda som favoriter.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Per Selander - pådrivare och eldsjäl - i centrum för IFK Timrås verksamhet för asylsökande och ensamkommande ungdomar.

Barriärerna brutna i Timrå

Till första samlingen kom sextio killar i jeans och kängor. I dag har IFK Timrå i snitt trettio spelare i träning, deltar i seriespel och killarna får snart sina egna overaller med namn.
Barriärer är brutna och broar byggs.
– Fotboll har blivit en viktig del i livet för de här ungdomarna. Men effekten av vårt arbete har spridit så väldigt mycket positiv runt omkring i samhället här, säger Per Selander, IFK Timrå.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

”Tack för en bra start på vårt gemensamma arbete”

På torsdagen hölls det fjärde och sista mångfaldsseminariet i år och nu var det Stockholms tur.
– Tack för allt engagemang! Vi har inte lösningar på alla frågor här och nu, nu samlar vi in era utvärderingar och sammanför era behov och återkopplar senare vad vi anser ska prioriteras tillsammans för en allt bättre verksamhet. Vi är i början på ett treårigt arbete, så det har varit en väldigt bra start, sa Sevana Bergström, integrationssamordnare på SvFF när seminariet avslutades.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Vimmerby IF, Husqvarna FF, Östers IF och Växjö DFF hyllades i Växjö.

Välbesökt mångfaldsseminarium i Växjö

Ensamkommande Abdifatah Abukar Ali från Somalia och Omar Al Shami från Syrien spelar fotboll i Ängö BK i Kalmar och förgyllde tisdagens mångfaldsseminarium i Växjö inför 100-talet närvarande förenings-, distrikts- och kommunrepresentanter.
- Fotbollen betyder allt för mig och jag trivs väldigt bra i Kalmar och vill leva här i Sverige och bli så bra som möjligt, sa Abdifatah som inte har någon kontakt med sin familj i hemlandet.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin #IDittNamn

Silvana Imam tar rygg på damlandslaget

Damlandslaget lanserar en ny tröja och tar med sig Silvana Imam, Zara Larsson och Gina Dirawi in på plan – genom att spelarna byter ut sina namn och istället låter viktiga budskap ta plats på ryggen. Lagkaptenen Lotta Schelin är en av de spelare som delar ett viktigt budskap och ställer sig bakom initiativet #IDittNamn

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Parasport - det okända landslaget

Obändigt driv i "det okända landslaget"

"Det okända landslagets" historia är en berättelse om ett obändigt driv in i framtiden som andas hopp.
Men också en historia om knappa resurser.
– Det finns så otroligt mycket kraft och glädje i det här gänget. Jag får rysningar när jag ser hur de utvecklas, säger förbundskapten Stefan Jonsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter