Kategori: Alla är olika - olika är bra
Ängö BK:s lag C - ett lag för ensamkommande flyktingungdomar.

Ängö BK - integrationsarbete av bästa märke

På Ängö vid foten av Ölandsbron brinner en fotbollseld som bokstavligen räddar liv. Ensamkommande flyktingbarnen har i Ängö BK hittat en fristad och kraftkälla för att orka kämpa vidare.
– För de här killarna har fotbollen blivit allt de har kvar att hoppas på. Fotbollen ger dem något att se fram emot, säger Arnel Vuckic, 26 år och tränare i föreningen.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Landslagsstjärnor och ungdomsspelare i film för mångfaldsprojektet Alla är olika – Olika är bra


I samband med Fotbollsgalan i Globen var det premiär för den nya filmen för mångfaldsprojektet Alla är olika - olika är bra. Bakom initiativet står Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut, oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på eller vilket lag du tillhör. I filmen medverkar både dam- och herrlandslagen tillsammans med ungdomar från Stockholmsklubben Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK. Vi ser bland annat John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani förbereda sig för match.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Nino Bernava, Leos son och killen allt började med. Det var för att ge fotbollsälskaren Nino möjligheten att spela fotboll Leo startade Nya Södertälje KFF. Foto: Peter Hagström.

I Nya Södertälje KFF lämnas ingen

På ena planhalvan drillades spelare i snygga västar av en tränare med pondus, där fanns koner, det var organiserad ordning och reda. På andra halvan sprang några killar omkring och lekte kull, drog varandra i håret och levde rövare.
- Då kom en ledare och sa att de inte ville ha de där killarna i sin förening. Det var så det började, säger Leo Bernava.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter