Kategori: Alla är olika - olika är bra
Parasport - det okända landslaget

Obändigt driv i "det okända landslaget"

"Det okända landslagets" historia är en berättelse om ett obändigt driv in i framtiden som andas hopp.
Men också en historia om knappa resurser.
– Det finns så otroligt mycket kraft och glädje i det här gänget. Jag får rysningar när jag ser hur de utvecklas, säger förbundskapten Stefan Jonsson.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Välbesökt mångfaldsseminarium i Sundsvall

Det första av SvFF:s fyra mångfaldsseminarier har arrangerats i Sundsvall.

På måndagen hölls det första av fyra mångfaldsseminarier för svensk fotboll i Sundsvall. Föreningar, distrikt och politiker var ganska överens om att fotbollen och idrotten gör en stor nytta.
– Vårt stöd till idrotten ger tydlig direkteffekt, sa Åsa Ulander, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Ängö BK:s lag C - ett lag för ensamkommande flyktingungdomar.

Ängö BK - integrationsarbete av bästa märke

På Ängö vid foten av Ölandsbron brinner en fotbollseld som bokstavligen räddar liv. Ensamkommande flyktingbarnen har i Ängö BK hittat en fristad och kraftkälla för att orka kämpa vidare.
– För de här killarna har fotbollen blivit allt de har kvar att hoppas på. Fotbollen ger dem något att se fram emot, säger Arnel Vuckic, 26 år och tränare i föreningen.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Landslagsstjärnor och ungdomsspelare i film för mångfaldsprojektet Alla är olika – Olika är bra


I samband med Fotbollsgalan i Globen var det premiär för den nya filmen för mångfaldsprojektet Alla är olika - olika är bra. Bakom initiativet står Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut, oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på eller vilket lag du tillhör. I filmen medverkar både dam- och herrlandslagen tillsammans med ungdomar från Stockholmsklubben Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK. Vi ser bland annat John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani förbereda sig för match.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter