Landslagsstjärnor och ungdomsspelare i film för mångfaldsprojektet Alla är olika – Olika är bra


I samband med Fotbollsgalan i Globen var det premiär för den nya filmen för mångfaldsprojektet Alla är olika - olika är bra. Bakom initiativet står Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut, oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på eller vilket lag du tillhör. I filmen medverkar både dam- och herrlandslagen tillsammans med ungdomar från Stockholmsklubben Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK. Vi ser bland annat John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani förbereda sig för match.

- Alla är olika - olika är bra! Fotbollen och idrotten ska fungera så att alla ska få vara med, oavsett var du kommer ifrån eller hur du ser ut. Därför är det bra och viktigt att vi får vara med och visa var vi står, säger Caroline Seger lagkapten damlandslaget

- Jag är stolt över att vi landslagsspelare kan vara med och stötta arbetet med inkludering av precis alla i svensk fotboll, för precis så är det: alla ska känna sig välkomna och alla är lika viktiga för fotbollen, säger Andreas Granqvist lagkapten herrlandslaget

Alla är olika - olika är bra

Idén till filmen grundar sig i det som sker utanför plan, i idrottens kulisser. Nervositeten, muntorrheten, ritualerna – allt det där är universellt.
- Vi visar upp spelarna som jämlikar eftersom det är just så Svenska Spel ser på sitt engagemang och idrotten i stort, säger Johan Söderkvist, pr-ansvarig Svenska Spels modervarumärke.

- För oss som förening var det speciellt att få medverka i filmen. Vi har som vision och värdegrund att vara en inkluderande förening med mångfald som grund och det tycker jag återspeglas i filmen, säger Elias Gergi, Sundbybergs IK.

Filmen spelades in under tre tillfällen i oktober av Svenska Spel tillsammans med byrån Animal och produktionsbolaget Rebels Studios.

Länk till filmen på Youtube: https://youtu.be/rUGmDorF0QY
Filmen ligger också upplagd på Svenska Spels Facebook samt Instagram @svenskaspel

För frågor om filmen, vänligen kontakta Johan Söderkvist, Svenska Spel, 070-24 53 116, eller Stephanos Tecle, Sundbybergs IK, 072-510 50 09.

Senaste nytt: Alla är olika - olika är bra