Kategori: Superettan

Sirius säkrade minst kval

Stefan Silva, sköt Sirius till kvalplatsen - minst

Superettan lever! I allra högsta grad. Med tre omgångar kvar hade Jönköping chansen att säkra en allsvensk plats, men 1-1 borta mot Syrianska räckte inte. Ändå talar det mesta för att Jönköping vinner serien. Klart är att Sirius blir sämst trea efter 2-0 mot Frej. Tvåan Östersund finns på radarn. Vilka lag som åker ut? Som får kvala? Som hänger kvar? Svaren på dessa frågor dröjer. Så jämnt, ovisst och dramatiskt är det på den nedra halvan med sju lag inblandade.

Kategori: Superettan
Fredrik Olsson och Tommy Thelin firar Olssons 1-1-mål i 2-1-segern mot GAIS.

Nu är det nära för Jönköping

Topplagen agerade olika i Superettans 26:e omgång. Jönköping vann. Östersund förlorade. Sirius kryssade. Hur det ska sluta? Ja, det mesta talar för att Jönköpings 46 års allsvenska väntan snart är över. Seger borta mot Syrianska på måndag och saken är klar. Östersund och Sirius får fajtas vidare.
På den nedre halvan, där nedflyttningsdramatiken tilltar, tog samtliga lag poäng utom just GAIS och nya jumbon Utsikten. Fyra omgångar återstår.

Kategori: Superettan
Kim Skoglund blev matchvinnare igen för Sirius. Nu mot Assyriska.

Sirius ökar gapet bakåt

Med fem omgångar kvar av Superettan är toppen oförändrad då Jönköping, Östersund och Sirius vann sina hemmamatcher mot Frej, AFC United respektive Assyriska.
Av lagen på den nedre halvan var det bara Brommapojkarna som vann och därmed skiljer det nu åtta poäng mellan nian AFC United och jumbon BP. Nedflyttningsrysaren Ängelholm-Mjällby inleder nästa omgång.

Kategori: Superettan

Publikrekord i Östersund

Dragan Kapcevic säkrade tunga poäng för ÖFK inför rekordpublik

Publiken har tänt på Superettan. När Östersund och Sirius spelade 1-1 tittade 6.286 personer på. Nytt publikrekord på Jämtkraft Arena. Södertäljederbyt sågs av 5.141 åskådare. 1-1 var omgångens resultat i Superettans 24:e omgång. Fyra matcher slutade med det resultatet och då Jönköping, Östersund och Sirius tillhörde krysslagen är det oförändrat i toppen. I botten var Mjällby och Utsikten de stora vinnarna med segrar mot Degerfors respektive GAIS.

Kategori: Superettan
Familjär stämning hos J-Södra. Foto: Jakob Lundberg, Magasinet Fotboll.

Jönköpings Södra - ett riktigt hemmabygge

Jönköping har inte varit i Allsvenskan på 46 år.Nu ska klubben dit med ett riktigt hemmabygge.
– Det är ganska ovanligt i elitfotbollen att så många -kommer från samma ställe, säger Jimmy Thelin.

Foto: Jakob Lundberg, Magasinet Fotboll.

Kategori: Superettan

Sirius har greppet om kvalplatsen

Kim Skoglund, stod för målen mot Degerfors.

Superettans 23:e omgång gick i topplagens tecken. Jönköping och Östersund tog var sitt kliv mot allsvensk fotboll efter segrar mot Mjällby respektive Ängelholm. Samtidigt vann trean Sirius streckmötet med Degerfors. På den nedre halvan ligger fortfarande ex-allsvenska BP och Mjällby på nedflyttningsplats. Omgången blev årets målfattigaste med endast elva mål. På lördag möts Östersund-Sirius. Tvåan mot trean. Häftigt.

Kategori: Superettan
Nikola Grubjesic, BP

Inte topplagens omgång

Brommapojkarna tog viktiga poäng genom sin andra derbyseger över Frej i Superettans 22:a omgång som inte gick i topplagens favör. Jönköping och Östersund förlorade. Sirius kryssade. På den nedre halvan fortsätter pånyttfödda Ängelholm att ta poäng, nu 2-1 i Värnamo. Noterbart är att två högerbackar steg fram som matchhjältar. Isa Desmir gjorde Assyriskas segermål mot GAIS. Eric Björkander gjorde Mjällbys segermål mot Östersund. Kommande helg är spelfri.

Kategori: Superettan

Topptrion stärker positionerna

J-Södras lagkapten Fredrik Fendrich låg bakom  3-0-segern mot Varberg.

Full pott för topptrion Jönköping, Östersund och Sirius i Superettans 21:a omgång. Tuffare då för de fyra lägst placerade – Frej, Utsikten, Brommapojkarna, Mjällby – som tillsammans tog två poäng.
Apropå poäng. Det är fortfarande 27 poäng att spela om, så fortfarande kan tabellen förändras.
Eller?

Kategori: Superettan
Aziz Corr Nyang låg bakom Assyriska vändning från 0-3 till 3-3 mot formstarka Ängelholm.

Årets mest målrika omgång i Superettan

Nu är 20 omgångar av Superettan avklarad. Nu återstår en tredjedel av serien. Nu börjar det dra ihop sig till det som ska sluta i upp- och nedflyttning. I toppen talar det mesta för Jönköping och Östersund. I botten är exallsvenska Brommapojkarna och Mjällby som ligger sämst till för nytt kontrakt. 20:e omgången då? Ja, trots måndagens 0-0 mellan Degerfors och Östersund gjordes det 28 mål. Tangerat den mest målrika omgången i årets upplaga av Superettan.

Kategori: Superettan
Tom Siwe gjorde ett av målen när Jönköping vann med 2-0 mot Assyriska och befäste serieledningen i Superettan.

Tiden talar för J-Södra och Östersund

Jönköping och Östersund tog full pott i den 19:e omgången och då lagen bakom inte vinner lika ofta talar tiden för att just Jönköping och Östersund spelar i Allsvenskan nästa år.
I botten har Mjällby och Ängelholm vaknat till liv och vilka lag som får lämna Superettan är därför en helt öppen affär.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter