Kategori: Superettan
Jönköping Södra går vidare som tåget i toppen av Superettan.

Toppduon glider ifrån i Superettan

Jönköping och Östersund imponerade med storsegrar i Superettans 17:e omgång samtidigt som de jagande lagen tappade poäng. Vad kan hindra seriens överlägsna toppduo från att nå Allsvenskan? På den nedre halvan vann såväl Brommapojkarna som Ängelholm medan jumbon Mjällby noterade sin sjunde raka utan vinst.

Kategori: Superettan

Sirius på kvalplats till Allsvenskan

Efter segern mot Ängelholm ligger Sirius nu på kvalplats till Allsvenskan.

Jönköping och Östersund inledde höstsäsongen på bästa tänkbara sätt. De två främsta lagen vann sina matcher mot Ljungskile respektive Frej och håller de jagande lagen bakom sig. Sirius är ny trea tack vare full pott hemma mot Ängelholm sedan Degerfors spelat 1-1 hemma mot Värnamo. Exallsvenska Mjällby förlorade igen och har nu sju poäng upp till nytt kontrakt.

Kategori: Superettan
Tommy Thelin har mött 43 av de 50 klubbar som har spelat i Superettan under 2000-talet.

Thelin: "Tror inte på tur och otur"

När Superettan gör omstart efter några veckors uppehåll ligger Jönköping och Östersund på de två allsvenska platserna. Degerfors ligger trea.
15 matcher är spelade. Lika många återstår. Talar tabellen sanning?
- Ja, det tycker jag. Man har de poäng man förtjänar. Det där med tur och otur tror jag mindre på, svarar Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin.

Kategori: Superettan

Degerfors på kvalplats under sommaruppehållet

Degerfors går in i sommarvilan på kvalplats till Allsvenskan.

Efter att de forna Allsvenska lagen Brommapojkarna och Mjällby gjort upp i bottenstriden under tisdagskvällen sätter Superettan punkt för vårsäsongen och går in i ett tre veckor långt uppehåll. Det är redan klart att Degerfors kommer att gå in i sommarvilan på en kvalplats till Allsvenskan. Jönköping Södra och Östersund huserar på direktplatserna tilll Sveriges högsta fotbollsserie.

Kategori: Superettan

BP tog första bortapoängen

Stefano Holmquist Vecchia gjorde ett succéinhopp och två mål när BP tog sin första bortaseger för säsongen.

Avgörande mål på övertid och nya segrar för topplagen Jönköping och Östersund var ingredienser i Superettans fjortonde omgång. Degerfors är ny trea efter att ha passerat Varberg, Sirius och Syrianska. Senast Degerfors spelade i Allsvenskan var 1997.
Senast Brommapojkarna och Mjällby spelade i Allsvenskan var 2014. Nu ligger de på nedflyttningsplats i Superettan och möts på tisdag i våromgångens sista match.

Kategori: Krönikor

Degerfors - klassiker som lever vidare

Thylin tycker till...

Jönköpings Södra och Östersunds FK har varit Superettans klart bästa lag i år, men här och nu vill jag gärna uppmärksamma en av svensk fotbolls klassiska klubbar.
En förening som lever vidare trots alla förändringar i samhället och fotbollen: Degerfors IF.

Kategori: Superettan
Gais vann med hela 5-2 i Göteborgsderbyt mot Utsikten.

Gais vann Göteborgsderbyt efter målrik match

Med två omgångar kvar till halvtid har Jönköping kopplat segergreppet om Superettan. Detta efter 4-0 hemma mot Ängelholm samtidigt som tvåan Östersund fick sin förlustnolla utraderad i Varberg där tabelltrean vann med matchens enda mål. Formstarka Sirius och Syrianska skuggar tättrion. På nedflyttningsplats fortsätter ex-allsvenska Mjällby och Brommapojkarna förlora.

Kategori: fogis.se

Superettanklubbarnas ekonomi 2014

Den årliga ekonomiska analysen av klubbarna i Superettan är klar och visar på en klar förbättring. Det sammantagna resultatet från fotbollsverksamheten 2014 landade på +14,3 mkr (att jämföra med 2013 års underskott om -1,4 mkr). årets resultat ingår ett överskott från spelaromsättning på 16,1 mkr, vilket är en del av förklaringen till det förbättrade resultatet.
Kategori: Superettan
Seth Hallberg gjorde båda målen när BP bärgade säsongens första seger i Superettan.

Första segern för BP

Det tätnar i toppen. I Superettans tolfte omgång fick Jönköping nöja sig med en poäng hemma mot Sirius samtidigt som Östersund hade marginalerna med sig hemma mot Degerfors.
Full pott också för Södertäljelagen Syrianska och Assyriska. Och så tog BP årets första seger tack vare 2-1 hemma mot Värnamo.

Kategori: Superettan
Östersund befäste sin topplacering i helgen.

Topplagen ökar avståndet i Superettan

Jönköping och Östersund fortsätter vinna i Superettan och avståndet till trean växer för varje omgång. Det är givetvis för tidigt att ropa ut klubbarna som blivande allsvenska lag, men hittills har de gjort det mesta rätt. Det går klart sämre för ex-allsvenska Brommapojkarna, fast förankrat i botten och fortfarande utan seger.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter