Kategori: Superettan
GIF Sundsvall bröt till slut ner Sirius och vann med 1-0.

Superettan klar för dramatisk finalomgång

Dramatiken fortsätter i Superettan där ALLT avgörs i sista omgången. Vilka två lag som går upp? Vilket lag som får kvala? Vilka två lag som åker ut? Vilka två lag som får kvala för nytt kontrakt? Klart är att Husqvarna får lämna serien efter en säsong. Klart är också att Sundsvall och Hammarby har avgörandet i egna huvud och fötter då det gäller avancemang till Allsvenskan.

Kategori: Superettan

Sundsvall och Ljungskile vände

Ovisst in i det sista. Både i toppen och i botten. Så kan man beskriva Superettan när två omgångar återstår, plus tisdagens Hammarby-Östersund. Fyra lag fajtas i toppen om två allsvenska platser. Tre lag fajtas i botten för att undvika nedflyttning. Och så är det dramatiskt tätt kring det nedre kvalstrecket. Som sagt, ovisst var ordet.

Kategori: Superettan

Ängelholm över strecket, Sirius säkra

Superettan är inne på målrakan och dramatiken fortsätter i tabellens bägge ändar. Hammarby tog tillbaka serieledningen efter vändning 3-1 mot Landskrona. Sirius säkrade nytt kontrakt, och krisande Ängelholm tog en viktig seger och gick upp på elfte plats.

Kategori: Superettan
Seger på planen mot Syrianska, men desto besvärligare utanför densamma för Paul Myllenberg och övriga styrande i Ängelholm.

Än så länge oförändrat i toppen

Ljungskile vann. Hammarby vann. Sundsvall vann. Därmed är det oförändrat i toppen med fyra omgångar kvar av årets Superettan. Jönköping är ny fyra tack vare klara 4-0 hemma mot Östersund.
På den nedre halvan då? Ja, där ligger Assyriska och Husqvarna fortfarande på nedflyttningsplats.
Tabellen kan dock få ett nytt utseende beroende på om Ängelholm går i konkurs eller inte.

Kategori: fogis.se

Inga misstankar mot Södertäljederbyt

Det finns för närvarande inte några misstankar om att Superettanmatchen Syrianska-Assyriska var manipulerad. Det konstaterar Svenska Fotbollförbundets jurister sedan de konsulterat sitt omfattande nätverk som bevakar spelmarknaden, däribland UEFA. – Nej, efter en granskning kan vi gemensamt konstatera att det inte finns några misstankar som föranleder oss att vidta några åtgärder, säger förbundsjuristen Anders Hübinette.
Kategori: Superettan
Ljungskiles Jakob Olsson och Sundsvalls Dennis Olsson under fotbollsmatchen i superettan mellan Ljungskile och Sundsvall.

Oavgjort mellan Ljungskile och Sundsvall

Med fem omgångar kvar av Superettan är det oförändrat i toppen sedan Hammarby kryssat borta mot Varberg och Ljungskile Sundsvall kryssat med varandra. Kryss för några av lagen i de nedre regionerna innebär att kampen om nytt kontrakt också går vidare. Den 26:e omgången inleds redan med fredagens Öster-Landskrona.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter