Kategori: Superettan
Helsingborg vann mot Örgryte i omstarten av Superettan men i och med Dalkurds seger mot Frej stannar man på kvalplats till Allsvenskan.

Toppen för toppen i Superettans omstart

Topptrion gjorde sin plikt när Superettan startade om efter fyra veckors sommarpaus. Brommapojkarna krossade Åtvidaberg borta (5-0), Dalkurd vann med 3-0 borta mot Frej och inför 8 067 åskådare hemma på Olympia vann Helsingborg med matchens enda mål mot Örgryte. Även nya fyran Trelleborg, femman Falkenberg och sexan Värnamo vann sina matcher.

Lika bra som det gick för topplagen, lika dåligt gick det för bottenkvartetten. Norrby föll med samma siffror som Frej hemma mot Falkenberg (0-3) och för Gefle blev det 0-2 i Varberg. Syrianska-Värnamo slutade 1-5.

Kategori: Superettan
Patrick Winqvist och hans Trelleborg avslutade vårsäsongen i Superettan med en seger mot serieledarna BP.

Superettans oväntade etta och jumbo

Efter 14 omgångar tar Superettan sommarlov med en tabell som är jämnare än någonsin och med en etta och en jumbo som få kunde förutse när serien startade i våras. Brommapojkarna, nykomlingen från div I, toppar. Gefle, nykomlingen från Allsvenskan, ligger sist. Det är väl bara i Superettan sådant kan hända...

Kategori: Superettan
Brommapojkarnas Erik Figueroa jublar efter 2-0 mot GAIS.

BP och Dalkurd rycker i toppen

Brommapojkarna levererar i match efter match och hemma på Grimsta är det inget lag som rår på tabellettan. Det fick GAIS uppleva i Superettans 13:e omgång. Seger för BP med 3-2.

Tabelltvåan Dalkurd är ännu vassare på sin hemmaplan, Domnarvsvallen, där man inte förlorat på över tre år. I toppmötet med Helsingborg blev det utklassningssiffror, 5-0, och med den tilldömda segern mot Syrianska är Dalkurd tre poäng före HIF. Bakom BP, Dalkurd och HIF är serien ett riktigt getingbo. Undantaget jumbon Gefle. En omgång återstår före uppehållet.

Kategori: Superettan
BP-jubel efter Carl Starfelts ledningsmål på Olympia

Brommapojkarna en värdig tabelletta

Nu vet även Helsingborg hur det känns att förlora. 0-4 i den tidiga seriefinalen mot Brommapojkarna var frukten av en härlig offensiv från BP och ett klent försvarsspel från HIF. Därmed ryckte BP i tabellen och leder nu med åtta poäng före HIF. Och efter tolv omgångar är Brommapojkarna en värdig tabelletta. BP har inte bara tagit flest poäng, man har också gjort flest mål och släppt in minst.

Kategori: Superettan

Dystra scener i Södertälje

Den avbrutna matchen mellan Syrianska och Dalkurd kastar sin skugga över Superettans elfte omgång. Dalkurd ledde med 3-1 när ett knallskott kastade in och tvingade domaren Jim Pettersson bryta efter 64 minuter. Efter överläggningar med de inblandade lagen, polis, domare och Svenska Fotbollförbundet återupptogs aldrig matchen.

Sportsligt sett fortsätter Brommapojkarna vinna. Ett straffmål mot Degerfors räckte för tre poäng. Full pott blev det också för smålandslagen Öster och Värnamo. För Gefle fortsätter kräftgången. Tränarbytet hjälpte inte utan Örgryte kunde ta säsongens första bortaseger. I Falkenberg kryssade FF och Helsingborg genom att spela 1-1. Därmed att HIF fortfarande obesegrat.

Kategori: Superettan

Matchen Syrianska IF - Dalkurds FF

Matchen Syrianska IF - Dalkurds FF i Superettan avbröts under lördagskvällen i den andra halvleken. Domaren tog beslutet att avbryta matchen på sportsliga grunder med hänsyn till att en spelare skadats av ett inkastat pyrotekniskt föremål.

Efter att ha undersökt saken konstaterades att det inte var möjligt att återuppta matchen samma dag eller nästkommande dag. Domarrapporten ��r inskickad till SvFF:s Disciplinnämnd, och det är därmed Disciplinnämndens sak att besluta om konsekvenserna av den avbrutna matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter