Kategori: Superettan
AFC fick en kanonstart på karriären på Tunavallen - 5-1 mot Degerfors.

Superettan laddar för en oviss avslutning

Med fem omgångar kvar av Superettan är det få lag som kan koppla av. Det är hett värre både i toppen och i botten.
Att det hettat till i toppen beror på att både Sirius och Halmstad "bara" kryssade i sina hemmamatcher mot Åtvidaberg respektive Assyriska, samtidigt som AFC United vann sin premiär på Tunavallen i Eskilstuna mot Degerfors.
Att det hettat till i botten beror på att både Syrianska och Ljungskile vann sina matcher mot Ängelholm respektive GAIS samtidigt som Assyriska tog poäng i Halmstad.

Kategori: Superettan
AFC:s Erik Figueroa jublar med Jernade Meade och Carlos Gaete Moggia efter segern mot Sirius.

Tunga tre poäng för AFC i toppmötet

Halmstad favoritvann borta mot Degerfors och då Sirius förlorade toppmötet med Athletic FC United hettar till på allvar i toppen. Sirius toppar fortfarande tabellen, men nu bara en poäng före Halmstad, som i sin tur är fyra poäng före den allsvenska kvaltrean Athletic FC United. Sex omgångar återstår.

Kategori: Superettan
Sirius tågar på mot Allsvenskan. AFC, som ligger trea, är åtta poäng bakom Uppsalas stolthet.

Sirius hyllades av årets största publik

6 234 åskådare såg Sirius besegra Värnamo med 2-0 och när de lämnade Studenternas IP var det nog många som såg allsvensk fotboll framför sig 2017. Tabellettan har åtta poäng ner till kvaltrean Atheltic FC United och elva poäng ner till fyran Dalkurd. Tvåan Halmstad avslutar den 23:e omgången på måndagen hemma mot Örgryte.

På den nedre halvan tog Syrianska en viktig trepoängare mot Ljungskile på bortaplan och då både Assyriska och Ängelholm tog poäng ser det mörkast ut för jumbon Ljungskile.

Kategori: Superettan

Sirius allt närmre Allsvenskan

Ian Sirelius gav Sirius ledningen mot Syrianska

Sirius blev omgångens vinnare. Inte bara för att de vann borta mot Syrianska med 2-0 utan för att tvåan Halmstad och trean Athletic FC United kryssade och tappade poäng till ettan Sirius.
I botten ser det fortfarande kärvt ut för Södertäljes Syrianska och Assyriska samt Ljungskile och Ängelholm.

Kategori: Allsvenskan

Ex-allsvensk spelare blir resurs mot matchfixing

Anders Wikström

Före detta Gefle- och Elfsborgs-spelaren Anders Wikström ansluter till Svensk Elitfotboll för att jobba proaktivt och reaktivt med matchfixingfrågan inom ligorna. Wikström kommer att fungera som länk mellan Svenska Spel, SvFF, SEF, alla Allsvenskans och Superettans 32 klubbar, spelare och tränare.
– Jag personligen ser vikten i att hålla fotbollen ren och jag har fått bra respons, säger Wikström.

Kategori: Superettan
Halmstad vann och blev omgångens stora vinnare.

Halmstad omgångens stora vinnare

Nu är två tredjedelar spelade av Superettan. Omgångens stora vinnare blev tvåan Halmstads BK. Dels för att man själva besegrade Varberg i derbyt med 3-0, men också för att ettan Sirius förlorade och att trean AFC United och fyran Dalkurd kryssade.

Kategori: Superettan
Sirius leder nu Superettan med fem poäng före Halmstad.

Sirius ryckte i toppen

Sirius blev omgångens stora vinnare. Dels för att de besegrade Ljungskile borta med 2-0, men också för att toppkonkurrenterna Halmstad och Athletic FC United förlorade sina bortamatcher med 1-0 mot Dalkurd respektive Frej. Därmed ryckte Sirius i toppen.

På den nedre halvan möttes Degerfors och Assyriska i en sexpoängsmatch. Marcus de Bruin gjorde matchens enda mål och därmed skiljer det fem poäng till Degerfors fördel mot Assyriska på kvalplats.

Kategori: Superettan
Alexander Ruud Tveter med nytt mål för HBK.

Toppkvartett med segrar

Sju hemmasegrar, en oavgjord och totalt 21-3 i målskillnad i hemmalagens favör är ett sätt att sammanfatta Superettans 18:e omgång. Ett annat är att toppkvartetten Sirius, Halmstad, Athletic FC United och Dalkurd tog stabila segrar samt att bottenkvartetten Assyriska, Ljungskile, Syrianska och Ängelholm endast tog en poäng.

Kategori: Superettan
AFC United har fortsatt tätkänning efter 2-0 borta mot Varberg.

Topptrion tog full pott i 17:e omgången

Superettans 17:e omgång gick i topptrions tecken med segrar på bortaplan. Sirius vann i Ängelholm. Halmstad vann i Ljungskile. Athletic FC United vann i Varberg. Därmed ryckte trion i toppen.
I botten går det fortsatt tungt för Syrianska och hur framtiden ser ut för konkurshotade Ängelholm står skrivet i stjärnorna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter