Kategori: Superettan

Trelleborg föll i nykomlingsmötet

Halmstad är seriefavorit och toppar efter fyra omgångar. Detta efter 2-0 hemma mot GAIS. Nio poäng har också AFC United och Ängelholm.
Sirius tippades också i topp, men efter 0-0 borta mot Värnamo ligger man "bara" fyra med sju poäng. Dalkurd, som vann nykomlingsmötet med Trelleborg, har även de sju poäng. Liksom Varberg. I botten vet Degerfors och Syrianska fortfarande inte hur det känns att vinna under strecket. 26 omgångar återstår…

Kategori: Superettan
Dalkurd tog första segern mot Sirius - på bortaplan.

Dalkurd skrev historia i Uppsala

I den tredje omgången kom den, Dalkurds historiska första seger i Superettan och den togs oväntat mot obesegrade Sirius på bortaplan. Ett resultat som säger det mesta om den oförutsägbara Superettan.
Premiärsegrar blev det också för seriens andra två nykomlingar då Trelleborg besegrade AFC United hemma och Örgryte besegrade Assyriska borta.

Kategori: Superettan
AFC-GAIS

AFC United och Sirius i topp efter två omgångar

Endast två klubbar har full poäng efter två omgångar i serien där "allt kan hända och alla kan slå varandra" – alltså Superettan. Fullpoängarna är överraskande Athletic FC United och tippade topplaget Sirius.
Endast ett lag har noll poäng – exallsvenska Åtvidaberg som var chanslöst mot just Sirius i söndagens match på Kopparvallen, 3-0.

Kategori: Superettan
Ian Sirelius gjorde 2-1-målet för Sirius mot HBK i premiärmötet mellan två av förhandsfavoriterna i Superettan.

Mycket publik i Superettans premiäromgång

Stort publikintresse för Superettans första omgång. I fjol snittade Superettan 1 623 åskådare. Den första omgången snittade 2 633 åskådare. Ett lyft på mer än 1 000 åskådare. På samtliga arenor utom Vångavallen i Trelleborg gjordes det mål.

Kategori: Krönikor
Halmstad föll ur Allsvenskan i fjol men studsar tillbaka direkt - det tippar Stefan Thylin.

Thylin tippar Superettan

Vår svenska fotbollshistoria innehåller många exempel på klubbar som försvunnit från eliten. Halmstad är inte ett av dem. HBK kommer alltid tillbaka.
Jag tror att vi får se Janne Jönssons lag i Allsvenskan igen nästa år – tillsammans med Sirius.

Kategori: Superettan
Superettans tränare 2016

Vilket lag vinner Superettan 2016?

Vilket lag vinner Superettan 2016? Halmstads BK blev svaret på tisdagens upptaktsträff när de 16 klubbarna mötte medierna.
- Vi ska försöka leva upp till rollen som favorit, men vi ska samtidigt vara ödmjuka inför uppgiften, kommenterade tränaren Jan Jönsson.

Ny fair play-ranking för Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan.

Ny fair play-ranking 2016

SvFF har under hösten 2015 diskuterat en förändring av den nationella fair play-rankingen, detta med anledning av att UEFA genomfört en förändring av sin fair play-ranking. UEFA:s förändring innebär att det inte finns något bindande krav på att behålla nuvarande nationella ranking som till stor del bestått av subjektiva bedömningsmoment.

Kategori: Superettan
GAIS-Frej.

Omgång 1-16 i Superettan fastställda

Omgångarna 1-16 i Superettan är nu fastställda. En match, Sirius–Syrianska i omgång. 7, återstår men kommer att fastställas inom kort.
Omgångarna 17 och framåt kommer att fastställas efter Allsvenskans spelordningsmöte i mitten på maj.

Kategori: Superettan

Superettans spelordning 2016

Superettan

SvFF har tagit fram ett första underlag för spelordning i Superettan 2016.
I underlaget anges huvudspeldag för respektive omgång. I slutänden kommer matcherna att spridas över fler dagar.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter