Kategori: Superettan

12:30 avsparkstiden i sista omgången

Superettan

SvFF har idag, i samråd med SEF, Polisen och TV4, fastställt den gemensamma avsparkstiden i Superettans sista omgång söndagen den 2 november till 12.30.

Kategori: Superettan

Platsbyten i toppen

Ljungskile vägrar förlora. Hammarby vände och vann. Sundsvall föll stort i Degerfors. Därmed bytte de tre topplagen platser med varandra och med sju omgångar kvar går kampen vidare om vilka två som går direkt upp i Allsvenskan. På den nedre halvan förlorade de fem lägst placerade lagen och det ser mörkast ut för Husqvarna och Assyriska.

Kategori: Allsvenskan

Allsvenskan byter dag med Superettan

Den Allsvenska slutomgången byter plats med Superettans. Det beslutade Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté idag. Det betyder att allsvenskans sista omgång äger rum den 1 november och superettans den 2 november.
Beslutet är en direkt följd av att Malmö FF möter Atlético Madrid i Malmö den 4 november och är därmed fattat "med utgångspunkt från strikt sportsliga hänsyn".
– Och mot den bakgrunden anser Tävlingskommittén att störst sportsliga rättvisa uppnås, säger Gerhard Sager, TK:s ordförande.

Kategori: Superettan

Östersund tappade toppkänningen

Ljungskile och Hammarby fortsätter att vinna, men Östersund förlorade mot Varberg och tappade på trion i topp. Nu har GIF Sundsvall chansen att ta över serieledningen vid eventuell seger mot Assyriska ikväll.

Kategori: Superettan
Kevin Walker satte 1-0 på straff när Giffarna tog tillbaka serieledningen i Superettan.

Publikrekord av Hammarby - Sundsvall i topp

31 074! Så många personer såg Hammarby spela 0-0 mot Ljungskile. 31 074 åskådare är nytt publikrekord i Superettan. En poäng var till Hammarby och Ljungskile innebär att Sundsvall toppar tabellen tack vare 2-1 i Ängelholm.
I botten ligger Husqvarna och Assyriska på nedflyttningsplats.

Kategori: Superettan
Othman El Kabir firar matchens enda mål i Ängelholm

Ängelholm slog Hammarby igen

När två tredjedelar av Superettan summeras heter de allsvenska lagen Ljungskile och Sundsvall med Hammarby på kvalplats. Östersund skuggar som fyra. På nedre halvan skiljer det fem poäng mellan de fem lägst placerade. Nästa omgångs hetaste match spelas på Tele2 Arena mellan Hammarby och Ljungskile. Det blir utsålt.

Kategori: Superettan

Ljungskile vägrar att förlora

Ljungskile vägrar förlora. 1-1 borta mot Jönköping var trettonde raka utan förlust. Poängen räckte för att gå i serietopp - men Hammarby återtar ledningen om det blir söndagspoäng hemma mot Sundsvall. Östersund och Varberg skuggar topptrion efter segrar mot Syrianska respektive Ängelholm. I den andra halvan av tabellen vann GAIS jumbomötet med Husqvarna.

Kategori: Superettan

Jämn match på Stora Valla

Jämnt i toppen. Jämnt i botten. Superettans 18:e omgång såg Hammarby och Ljungskile uddamålsvinna mot Degerfors respektive Landskrona. Nya fyran Östersund tog full pott i Värnamo. På den nedre halvan har GAIS, som avslutar omgången borta mot Sundsvall, och Assyriska det kämpigast.

Kategori: Superettan
James Sinclairs mål borta mot Östersund tog LSK till ny - temporär? - serieledning i Superettan.

Ljungskiles elfte raka utan förlust

Öster och Husqvarna är ännu så länge 17:e omgångens enda vinnare tack vare segrar mot Ängelholm respektive Landskrona. Fyra matcher slutade oavgjort. Resterande två matcher spelas söndag och måndag. Då kan Hammarby återta serieledningen från Ljungskile, som i sin elfte raka match utan förlust spelade 1-1 i Östersund.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter