Kategori: Superettan

BP tog första bortapoängen

Stefano Holmquist Vecchia gjorde ett succéinhopp och två mål när BP tog sin första bortaseger för säsongen.

Avgörande mål på övertid och nya segrar för topplagen Jönköping och Östersund var ingredienser i Superettans fjortonde omgång. Degerfors är ny trea efter att ha passerat Varberg, Sirius och Syrianska. Senast Degerfors spelade i Allsvenskan var 1997.
Senast Brommapojkarna och Mjällby spelade i Allsvenskan var 2014. Nu ligger de på nedflyttningsplats i Superettan och möts på tisdag i våromgångens sista match.

Kategori: Krönikor

Degerfors - klassiker som lever vidare

Thylin tycker till...

Jönköpings Södra och Östersunds FK har varit Superettans klart bästa lag i år, men här och nu vill jag gärna uppmärksamma en av svensk fotbolls klassiska klubbar.
En förening som lever vidare trots alla förändringar i samhället och fotbollen: Degerfors IF.

Kategori: Superettan
Gais vann med hela 5-2 i Göteborgsderbyt mot Utsikten.

Gais vann Göteborgsderbyt efter målrik match

Med två omgångar kvar till halvtid har Jönköping kopplat segergreppet om Superettan. Detta efter 4-0 hemma mot Ängelholm samtidigt som tvåan Östersund fick sin förlustnolla utraderad i Varberg där tabelltrean vann med matchens enda mål. Formstarka Sirius och Syrianska skuggar tättrion. På nedflyttningsplats fortsätter ex-allsvenska Mjällby och Brommapojkarna förlora.

Kategori: fogis.se

Superettanklubbarnas ekonomi 2014

Den årliga ekonomiska analysen av klubbarna i Superettan är klar och visar på en klar förbättring. Det sammantagna resultatet från fotbollsverksamheten 2014 landade på +14,3 mkr (att jämföra med 2013 års underskott om -1,4 mkr). årets resultat ingår ett överskott från spelaromsättning på 16,1 mkr, vilket är en del av förklaringen till det förbättrade resultatet.
Kategori: Superettan
Seth Hallberg gjorde båda målen när BP bärgade säsongens första seger i Superettan.

Första segern för BP

Det tätnar i toppen. I Superettans tolfte omgång fick Jönköping nöja sig med en poäng hemma mot Sirius samtidigt som Östersund hade marginalerna med sig hemma mot Degerfors.
Full pott också för Södertäljelagen Syrianska och Assyriska. Och så tog BP årets första seger tack vare 2-1 hemma mot Värnamo.

Kategori: Superettan
Östersund befäste sin topplacering i helgen.

Topplagen ökar avståndet i Superettan

Jönköping och Östersund fortsätter vinna i Superettan och avståndet till trean växer för varje omgång. Det är givetvis för tidigt att ropa ut klubbarna som blivande allsvenska lag, men hittills har de gjort det mesta rätt. Det går klart sämre för ex-allsvenska Brommapojkarna, fast förankrat i botten och fortfarande utan seger.

Kategori: Superettan

Superettans omgångar 23-29

Omgångarna 23-29 i Superettan har nu fastställts och publicerats. Sista omgången (30) kommer att fastställas åtta veckor innan utsatt datum för omgången.

Kategori: Superettan
Degerfors, anförda av lagkaptenen Tobias Solberg, hakar på topplagen efter 2-0 hemma mot Assyriska.

Sirius och Degerfors skuggar topptrion

Östersund är ny tvåa bakom Jönköping när Superettan summerar den nionde omgången. Östersund, som besegrade Utsikten, passerade Varberg, som kryssade mot Ljungskile. Bakom den här trion skuggar Sirius och Degerfors.
Mjällby och Brommapojkarna, klubbarna som spelade i Allsvenskan i fjol, förlorade och ligger kvar på nedflyttningsplats.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter