Kategori: Superettan
Helsingborgs Mamudu Moro och Örgrytes Karl-Johan Lindblad i kamp om bollen.

Inga nollor kvar i Superettan

Örgryte toppar fortfarande tabellen men i den åttonde omgången kom säsongens första förlust, den kom borta mot Helsingborg IF, 0-2. På den nedre halvan spräckte Frej en annan nolla, segernollan, genom att vinna hemma på Vikingavallen med 2-1 mot nykomlingen Landskrona BoIS. Nionde omgången inleds redan på tisdag.

Kategori: Superettan
Diego Montiel fortsätter leverera för ÖIS

Bragenollan spräckt - ÖIS enda obesegrade

I sjunde omgången sprack Brages förlustnolla hemma mot Falkenberg (3-4). Därmed är ledande Örgryte Superettans enda obesegrade lag, senast 3-1 hemma mot Gefle. I botten finns tabellens andra nolla, då jumbon Frej fortfarande inte vet hur det känns att vinna. Sjätte raka förlusten kom i Jönköping (0-1).

Kategori: Superettan
Örgrytes Diego Montiel, i toppen av Superettans skytteliga.

Örgryte hetast i dubbel bemärkelse

I Superettans sjätte omgång gjorde Örgryte ett miniryck i tabelltoppen. Detta efter 1-0 borta mot Degerfors. Samtidigt noterade Falkenberg första förlusten hemma mot Öster, 0-2. Det är också Örgryte i skytteligans topp där Diego Montiel är hetast med fem mål, det senaste mot just Degerfors. I botten är Frej enda laget utan seger.

Kategori: Superettan

Drömmål när Jönköping spräckte segernollan

Kolla in Superettans toppduo. Örgryte och Falkenberg har lika många poäng (13) och exakt samma målskillnad (11-4). Detta efter 3-1 borta mot Öster för Örgryte och 1-1 i bortaderbyt mot Halmstad för Falkenberg. Nykomlingen Brage är det tredje laget som har förlustnollan intakt. I botten tog Jönköping årets första seger tack vare ett drömmål på frispark av Peter Gwargis. Därmed är Frej enda laget som ännu inte vunnit.

Kategori: Superettan
Chisom Egbuchunam

Falkenberg och Örgryte imponerar

Falkenberg fortsätter övertyga. 3-1 hemma mot Frej var fjärde raka segern och hallänningarna toppar Superettan på maximala tolv poäng. Örgryte skuggar på tio efter övertygande 2-0 mot Halmstads BK. Obesegrade är också Brage och Helsingborg. Norrby fick däremot sin förlustnolla spräckt hemma mot Gefle, 0-2. I Jönköping tog Öster säsongens första seger då de vann smålandsderbyt med matchens enda mål. Därmed ligger J-Södra på nedflyttningsplats utan en enda poäng.

Kategori: Superettan

Värnamo-Varberg spelas i Borås på tisdag

Under gårdagen genomfördes en ny besiktning av Finnvedsvallen i Värnamo som då inte bedömdes som spelduglig till matchen Värnamo-Varberg i Superettan på måndag. Matchen kommer nu i stället spelas på föreningens reservarena Borås Arena. Då allsvensk match spelas där på måndag kommer matchen spelas på tisdag den 24 april klockan 19.00.

Kategori: Superettan
Falkenberg jublar efter segern mot GAIS.

Falkenberg i topp - Småland i botten

Falkenberg har fått en succéstart i Superettan med tre raka segrar. Den senaste kom borta mot GAIS, som därmed fick sin förlustnolla spräckt. Favorittippade Helsingborg har också full pott, liksom Örgryte. Nykomlingen Brage vet heller inte hur det känns att förlora efter seger borta mot Öster. Och apropå Småland - Jönköpings Södra och IFK Värnamo är fortfarande utan poäng.

Thylin: ÖIS och GAIS är på frammarsch

Det var flera år sedan något av göteborgslagen i Superettan kände en påtaglig optimism, men nu ser både den rödblå och grönsvarta delen av staden fram emot en intressant säsong.
ÖIS och GAIS är två slumrande klassiker som vaknat på rätt sida i år.

Kategori: Superettan
Drygt 8 000 kom till Olympia för Helsingborgs hemmapremiär mot Öster.

Helsingborg vann inför storpublik

Falkenberg och Örgryte är i topp efter två omgångar i Superettan med full pott. Helgens segrar togs mot Athletic Eskilstuna respektive Frej.
För Helsingborg och Halmstad, vars premiär blev uppskjuten, blev det också segrar mot Öster respektive Degerfors. Imponerande 8 124 åskådare fanns på Olympia i Helsingborg.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter