Kategori: Superettan
Seger på planen mot Syrianska, men desto besvärligare utanför densamma för Paul Myllenberg och övriga styrande i Ängelholm.

Än så länge oförändrat i toppen

Ljungskile vann. Hammarby vann. Sundsvall vann. Därmed är det oförändrat i toppen med fyra omgångar kvar av årets Superettan. Jönköping är ny fyra tack vare klara 4-0 hemma mot Östersund.
På den nedre halvan då? Ja, där ligger Assyriska och Husqvarna fortfarande på nedflyttningsplats.
Tabellen kan dock få ett nytt utseende beroende på om Ängelholm går i konkurs eller inte.

Kategori: fogis.se

Inga misstankar mot Södertäljederbyt

Det finns för närvarande inte några misstankar om att Superettanmatchen Syrianska-Assyriska var manipulerad. Det konstaterar Svenska Fotbollförbundets jurister sedan de konsulterat sitt omfattande nätverk som bevakar spelmarknaden, däribland UEFA. – Nej, efter en granskning kan vi gemensamt konstatera att det inte finns några misstankar som föranleder oss att vidta några åtgärder, säger förbundsjuristen Anders Hübinette.
Kategori: Superettan
Ljungskiles Jakob Olsson och Sundsvalls Dennis Olsson under fotbollsmatchen i superettan mellan Ljungskile och Sundsvall.

Oavgjort mellan Ljungskile och Sundsvall

Med fem omgångar kvar av Superettan är det oförändrat i toppen sedan Hammarby kryssat borta mot Varberg och Ljungskile Sundsvall kryssat med varandra. Kryss för några av lagen i de nedre regionerna innebär att kampen om nytt kontrakt också går vidare. Den 26:e omgången inleds redan med fredagens Öster-Landskrona.

Kategori: Superettan
Hammarbys Linus Hallenius jublar och sjunger med fansen efter 6-0 mot Syrianska i Superettan.

Målfest för Hammarby

Hammarby och Sundsvall vann sina hemmamatcher mot Syrianska och Värnamo med 6-0 respektive 2-1 och ligger därför etta och tvåa. Ljungskile kan passera båda lagen om de vinner måndagens bortamatch i Ängelholm. Näst flest mål i omgången gjorde Öster då de vann med 5-1 hemma mot Varberg. Jumbofinalen mellan Assyriska och Husqvarna slutade 1-1. Sex omgångar återstår.

Kategori: Superettan

12:30 avsparkstiden i sista omgången

Superettan

# Uppdatering 26/9: Tävlingskommittén har bifallit ett överklagande från Hammarby, och avsparkstiden är nu satt till 15.00.
SvFF:s Tävlingskommitté har idag, i samråd med SEF, Polisen och TV4, fastställt den gemensamma avsparkstiden i Superettans sista omgång söndagen den 2 november till 12.30.

Kategori: Superettan

Platsbyten i toppen

Ljungskile vägrar förlora. Hammarby vände och vann. Sundsvall föll stort i Degerfors. Därmed bytte de tre topplagen platser med varandra och med sju omgångar kvar går kampen vidare om vilka två som går direkt upp i Allsvenskan. På den nedre halvan förlorade de fem lägst placerade lagen och det ser mörkast ut för Husqvarna och Assyriska.

Kategori: Allsvenskan

Allsvenskan byter dag med Superettan

Den Allsvenska slutomgången byter plats med Superettans. Det beslutade Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté idag. Det betyder att allsvenskans sista omgång äger rum den 1 november och superettans den 2 november.
Beslutet är en direkt följd av att Malmö FF möter Atlético Madrid i Malmö den 4 november och är därmed fattat "med utgångspunkt från strikt sportsliga hänsyn".
– Och mot den bakgrunden anser Tävlingskommittén att störst sportsliga rättvisa uppnås, säger Gerhard Sager, TK:s ordförande.

Kategori: Superettan

Östersund tappade toppkänningen

Ljungskile och Hammarby fortsätter att vinna, men Östersund förlorade mot Varberg och tappade på trion i topp. Nu har GIF Sundsvall chansen att ta över serieledningen vid eventuell seger mot Assyriska ikväll.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter