Kategori: Superettan

Anrika klubbar gör Superettan-debut

Norrbyjubel när avancemanget blev klart i höstas

I helgen är det premiär för Superettan 2017. Det är också debut för två nya klubbar i landets högsta serie. Två klubbar som lever lite i skilda världar.
Nedflyttade Helsingborgs IF och uppflyttade Norrby IF blir historiskt sett Superettans 52:a respektive 53:e klubb.

Kategori: Superettan

Dalkurd får förhandstipsen

Dalkurds Poya Asbaghi och Rawez Lawan vid måndagens upptaktsträff.

Vilket lag vinner Superettan 2017?
Dalkurd blev svaret på måndagens upptaktsträff när de 16 klubbarna mötte medierna.
- Jag är oberörd av favoritskapet utifrån. Jag känner större press internt då jag vet vad vi förväntar av oss själva, sa tränaren Poya Asbaghi.

Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Allsvenskan till Discovery

Svensk Elitfotboll (SEF) har tecknat ett tv-avtal med en ny samarbetspartner. Från och med 2020 kommer Allsvenskan att visas i Kanal 5, Eurosport och Eurosport Player. Avtalet mellan Discovery Networks Sweden och SEF gäller rättigheterna till Allsvenskan och Superettan från 2020 till 2025.

Inledningsomgångarna tidssatta

Datum och avsparkstid har nu fastställts i de inledande omgångarna av Allsvenskan och Superettan. I Allsvenskan fram till omgång 21 och i Superettan till omgång 17. Resterande omgångar fastställs i mitten av juni.

Kategori: Cuper & Serier
Kalmars Rasmus Elm i duell med MFF:s Magnus Wolf Eikrem säsongen 2016.

Spelprogram klara för Allsvenskan och Superettan 2017

Spelordningen för Allsvenskan och Superettan 2017 är klar. Huvuddatum för respektive omgång framgår av informationen nedan (pdf).
Speldag och avsparkstider för omgång 1-21 i Allsvenskan fastställs vid spelordningsmöte den 15 december. Motsvarande spelordningsmöte för Superettan kommer att hållas den 16 december.
Fastställda tider för båda serierna kommer att presenteras under vecka 51.

Kategori: Superettan
Syrianska vann med totalt 5-1 mot Vasalund i kvalet till Superettan.

Syrianska kvar i Superettan

Efter dubbla segrar mot Vasalund spelar Syrianska i Superettan även 2017. I söndags blev segersiffrorna 2-0. I onsdagens retur på Södertälje Fotbollsarena blev det 3-1. Alltså 5-1 sammanlagt.
- Helt underbart, jublade 3-målsskytten Mattias Mete efter kvalsuccén.

Kategori: Cuper & Serier
Norrby firar avancemanget till Superettan 2017.

Norrby upp, Assyriska ner

Det har varit en tung säsong, både på och utanför planen, för Assyriska och efter nio raka år i Superettan slutade den med nedflyttning. Norrby vann med totalt 4-2 och kommer 2017 att göra sin allra första säsong i Superettan.
Det gick bättre för Syrianska, Södertäljes andra klubb i näst högsta serien. I första mötet med Vasalund på bortaplan blev det 2-0, båda målen gjordes av Mattias Mete.
I kvalet till div 1 visade sig IFK Luleå vara starkast mot mindre meriterade stockholmsklubben Karlbergs BK. Även här blev det sammanlagda slutresultatet 4-2.

Kategori: Cuper & Serier
Assyriska förlorade med 0-2 borta mot Norrby i första kvalmötet för en plats i Superettan.

Superettans mesta lag illa ute

Norrby tog en taktisk seger hemma mot Assyriska i Superettans första kvalmatch och vann med 2-0. Därmed är Assyriska, klubben som spelat flest säsonger i Superettan, illa ute inför returen i Södertälje på söndag.

Den andra kvalmatchen mellan Vasalund och Syrianska sköts upp då planen på Skytteholms IP inte var i spelbart skick på grund av snöovädret.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter