Kategori: fogis.se

Årsplan herr för 2016 fastställd

SvFF:s Tävlingskommitté har fastställt årsplanen för 2016 på herrsidan för Allsvenskan, Superettan och division 1. Av den framgår bland annat att inget avbrott kommer att göras i samband med herrarnas deltagande i OS 2016. Spelordningsmöten för respektive förbundsserie kommer att inledas från och med mitten av december.
Kategori: Superettan
Örgryte och Frej gick segrande ur kvalstiderna mot Mjällby respektive Akropolis.

Frej och Örgryte spelar i Superettan 2016

Örgryte är tillbaka i Superettan. Frej stannar kvar. Söndagens avgörande kvalmatcher blev dramatiska.
På Strandvallen i Hällevik krävdes det förlängning innan Örgryte kunde jubla efter 2-1 sammanlagt mot Mjällby.
På Vikingavallen i Täby hette kvalhjälten Christophe Lallet då han för andra gången på fyra dagar gjorde matchens enda mål mot Akropolis.

Kategori: Superettan
Mjällby kvalar mot Örgryte för att hålla sig kvar i Superettan.

Avslutningen av Superettan

Brommapojkarna och Utsikten får lämna Superettan. Mjällby och Frej får kvala för nytt kontrakt mot Örgryte respektive Akropolis. Det blev domen efter seriens 30:e och sista omgång där det också låg en serieseger i potten. Jönköping ledde före Östersund. Båda var klara för Allsvenskan och båda avslutade med seger och därmed blev Jönköping tabelletta. Seriens skyttekung finns också i Jönköping då Fredrik Olsson vann skytteligan med 17 mål.

Kategori: Superettan
Jamie Hopcutt sätter 1-1 mot Syrianska

Hopcutt sköt ÖFK till Allsvenskan

En kulen afton i Södertälje med 903 åsyna vittnen. Det var inramningen när Jamie Hopcutt i matchminut 71 satte 1-1 mot Syrianska. Vilket blev slutresultatet som sänder Östersunds FK till Allsvenskan 2016!
Jönköping och Östersund spelar i Allsvenskan 2016. Sirius får möjlighet att kvala dit. I botten då? Oj, oj, oj. Där är fyra lag inblandade. Mjällby, Frej, Utsikten och Brommapojkarna hoppas alla att kvala för nytt kontrakt. Men för två av dem väntar nedflyttning. På söndag eftermiddag är samtliga frågetecken uträtade. I Superettans 30:e omgång.

Kategori: Superettan
Mattias Aspers Mjällby förvärrade läget i och med 0-3 borta mot Assyriska.

Dramatiskt kring de nedre strecken

Jönköping spelar i Allsvenskan 2016. Troligen också Östersund. Kanske också Sirius. Superettans topptrio har varit densamma under hela hösten och lagen förtjänar sina placeringar.
Med två omgångar kvar fortsätter nu dramatiken på den nedre halvan och redan på lördag kan det avgöras vilka två lag som får lämna Superettan utan kval. Förlorar Brommapojkarna och Utsikten finns det inga räddningsplankor kvar.

Kategori: Superettan
Supportrar bär Thelin efter slutsignalen

J-Södra förlorade och vann

Jönköpings Södra föll hemma mot Östersund med 0-1. Och firade det allsvenska avancemanget. Som, med det resultatet, kom väldigt nära även för segrarna från Jämtland. Bara vinnare inför 6,300 på Stadsparksvallen.

Kategori: Krönikor

Thylin: Välkomna J-Södra!

Thylin tycker till...

Välkommen tillbaka till Allsvenskan, Jönköpings Södra!
Ingen av dagens spelare var ens påtänkta när Jönköping senast spelade i högsta serien, men nu kan de tänka på matcher mot IFK Göteborg, AIK, Norrköping och Malmö FF 2016.

Kategori: Superettan

Sirius säkrade minst kval

Stefan Silva, sköt Sirius till kvalplatsen - minst

Superettan lever! I allra högsta grad. Med tre omgångar kvar hade Jönköping chansen att säkra en allsvensk plats, men 1-1 borta mot Syrianska räckte inte. Ändå talar det mesta för att Jönköping vinner serien. Klart är att Sirius blir sämst trea efter 2-0 mot Frej. Tvåan Östersund finns på radarn. Vilka lag som åker ut? Som får kvala? Som hänger kvar? Svaren på dessa frågor dröjer. Så jämnt, ovisst och dramatiskt är det på den nedra halvan med sju lag inblandade.

Kategori: Superettan
Fredrik Olsson och Tommy Thelin firar Olssons 1-1-mål i 2-1-segern mot GAIS.

Nu är det nära för Jönköping

Topplagen agerade olika i Superettans 26:e omgång. Jönköping vann. Östersund förlorade. Sirius kryssade. Hur det ska sluta? Ja, det mesta talar för att Jönköpings 46 års allsvenska väntan snart är över. Seger borta mot Syrianska på måndag och saken är klar. Östersund och Sirius får fajtas vidare.
På den nedre halvan, där nedflyttningsdramatiken tilltar, tog samtliga lag poäng utom just GAIS och nya jumbon Utsikten. Fyra omgångar återstår.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter