Kategori: Superettan
Trelleborgs Zoran Jovanovic

Trelleborg ny trea i Superettan

Oavgjort för topplagen Brommapojkarna och Dalkurd och totalt fem kryss i Superettans 19:e omgång. BP spelade 1-1 borta mot Varberg. Samma resultat för Dalkurd i Värnamo samt mellan Öster-Gefle och Degerfors-Falkenberg. Åtvidaberg-Örgryte blev 0-0.

Trelleborg hade målfest hemma mot Norrby och efter 5-1 är Skåneklubben ny trea. Omgångens mest uppseendeväckande resultat hämtar vi från Täby och Vikingavallen där Frej besegrade Helsingborg med 4-0.

Kategori: Superettan

Öster ny trea i Superettan

David Johannessons Öster är ny trea efter 2-0 hemma mot GAIS, tros 10 man större delen av matchen.

Efter 18 omgångar av Superettan håller Brommapojkarna och Dalkurd undan i toppen. Båda lagen vann mot Örgryte respektive Frej. Ny trea är Öster som besegrade GAIS, trots att man spelade med en man mindre i mer än 70 minuter. Före detta trean Helsingborg fick nöja sig med 0-0 hemma mot Åtvidaberg.

BP-jubel efter Christoffer Brandeborns 4-1-mål mot Öster.

Thylin: "visst spelar BP i Allsvenskan 2018"

Brommapojkarna är på väg att bli en unik förening i svensk fotboll. Tio andra klubbar har degraderats från Allsvenskan till tredjedivisionen inom loppet av två år, men ingen av dem har lyckats göra en omedelbar returresa lika snabbt.
Jodå, visst spelar BP i Allsvenskan 2018.

Kategori: Superettan

BP och Dalkurd pålitliga topplag

Depp i HIF som tappar mark mot toppkonkurrenterna.

Fortfarande många poäng att spela om, men i 17:e omgången gjorde BP och Dalkurd ett litet ryck i toppen då de besegrade Trelleborg respektive Åtvidaberg samtidigt som trean Helsingborg förlorade borta mot nykomlingen Norrby.
På nedre halvan tog Gefle en poäng borta mot Värnamo, men Frej förlorade och just de här två ligger därmed kvar på nedflyttningsplats.

Kategori: Superettan
Falkenberg slog publikrekord och även Varberg i Hallandsderbyt.

Full pott för bottenlagen när Frej skrällde

Frej stod för säsongens knall i Superettan då man vann med 1-0 borta mot tabellettan Brommapojkarna. Didi Rashidi blev matchhjälte med sitt tidiga mål. Dalkurd mäktade inte med att ta in tre poäng på BP då de endast fick 1-1 hemma mot Degerfors. Bättre gick det för trean Helsingborg som vann borta mot Syrianska med 2-1.

Nu var det inte bara Frej som tog full pott av seriens två bottenlag. Även Gefle visade att man vill vara med och slåss om nytt kontrakt genom hemmaseger mot GAIS med 2-1. Och så sattes det ett nytt publikrekord i Falkenberg då 4 940 åskådare såg västkustderbyt mot Varberg sluta 2-1.

Kategori: Superettan
Helsingborg vann mot Örgryte i omstarten av Superettan men i och med Dalkurds seger mot Frej stannar man på kvalplats till Allsvenskan.

Toppen för toppen i Superettans omstart

Topptrion gjorde sin plikt när Superettan startade om efter fyra veckors sommarpaus. Brommapojkarna krossade Åtvidaberg borta (5-0), Dalkurd vann med 3-0 borta mot Frej och inför 8 067 åskådare hemma på Olympia vann Helsingborg med matchens enda mål mot Örgryte. Även nya fyran Trelleborg, femman Falkenberg och sexan Värnamo vann sina matcher.

Lika bra som det gick för topplagen, lika dåligt gick det för bottenkvartetten. Norrby föll med samma siffror som Frej hemma mot Falkenberg (0-3) och för Gefle blev det 0-2 i Varberg. Syrianska-Värnamo slutade 1-5.

Kategori: Superettan
Patrick Winqvist och hans Trelleborg avslutade vårsäsongen i Superettan med en seger mot serieledarna BP.

Superettans oväntade etta och jumbo

Efter 14 omgångar tar Superettan sommarlov med en tabell som är jämnare än någonsin och med en etta och en jumbo som få kunde förutse när serien startade i våras. Brommapojkarna, nykomlingen från div I, toppar. Gefle, nykomlingen från Allsvenskan, ligger sist. Det är väl bara i Superettan sådant kan hända...

Kategori: Superettan
Brommapojkarnas Erik Figueroa jublar efter 2-0 mot GAIS.

BP och Dalkurd rycker i toppen

Brommapojkarna levererar i match efter match och hemma på Grimsta är det inget lag som rår på tabellettan. Det fick GAIS uppleva i Superettans 13:e omgång. Seger för BP med 3-2.

Tabelltvåan Dalkurd är ännu vassare på sin hemmaplan, Domnarvsvallen, där man inte förlorat på över tre år. I toppmötet med Helsingborg blev det utklassningssiffror, 5-0, och med den tilldömda segern mot Syrianska är Dalkurd tre poäng före HIF. Bakom BP, Dalkurd och HIF är serien ett riktigt getingbo. Undantaget jumbon Gefle. En omgång återstår före uppehållet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter