Kategori: Superettan

Superettans spelprogram fastställt

Nu har de första 16 spelomgångarna av Superettan fastställts med avsparkstider och speldag. Premiärmatchen spelas mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF den 31 mars 14.00. Resterande omgångar i Superettan fastställs i början av juni 2018.

Kategori: Superettan
BoIS mot Brage, i Superettan-möte 2000, seriens debutår.

Landskrona och Brage - två historiska nykomlingar

Jönköpings Södra eller Trelleborgs FF i Allsvenskan eller Superettan 2018? På söndag eftermiddag vet vi.
Klart är att div 1-segrarna Landskrona BoIS och IK Brage spelar i Superettan nästa år. En serie de känner till mycket väl. Landskrona har spelat i näst högsta serien i 52 säsonger, Brage i 51,5 säsonger. Det känns redan nu som om Superettan 2018 blir något alldeles extra.

Kategori: Allsvenska nyheter från TT
TFF:s 1-0-mål av Zoran Jovanovic på väg in i mål.

Allsvenskan nära för Trelleborg

Efter sex säsongers bortavaro är den allsvenska comebacken nära för Trelleborg. Skånelaget vann den första kvalmatchen över ett decimerat Jönköpings Södra med 2–0.
– Det känns helt fantastiskt. Vi är hälften på vägen mot drömmen, sade 2–0-skytten Salif Camara Jönsson till C More.

Elitlicenser beviljade för alla klubbar 2017

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan som ska elitlicensprövas inför säsongen 2018.

Kategori: Superettan
Vild ÖIS-glädje efter slutsignal i förlängningen.

Frej och Örgryte kvar i Superettan

53 klubbar har spelat i Superettan sedan starten 2000. Akropolis IF kunde ha blivit den 54:e, men efter 0-0 på Vikingavallen stannar Frej kvar tack vare onsdagens 1-1 på bortaplan då bortamål räknas dubbelt. Dramatiskt värre på Gamla Ullevi där Örgryte vände onsdagens 1-2 till 2-1 efter ordinarie tid. I förlängningens näst sista minut nickade Hakeem Araba kvar Örgryte i Superettan.

Kategori: Cuper & Serier
Mjällby besegrade Örgryte med 2-1 på hemmaplan. Det andra kvalmötet slutade 1-1 mellan Akropolis och Frej.

Mjällby onsdagskvalets enda vinnare

När Superettans fyra kvallag möttes på onsdagskvällen var det en repris av kvalmatcherna 2015. Då möttes Mjällby-Örgryte och Akropolis-Frej och då hette de slutliga vinnarna Örgryte och Frej. Vad de heter i år vet först efter lördagens returer. Onsdagskvällens vinnare blev i alla fall Mjällby, som vann med 2-1, medan Akropolis och Frej spelade 1-1 efter en mycket sen hemmakvittering.

Kategori: Cuper & Serier

Så spelas kvalen

Efter söndagens avslutande omgång i Allsvenskan står det klart att det blir Jönköpings Södra som ställs mot Trelleborg i det allsvenska kvalet. J-Södra inleder borta kommande onsdag. Kvalmatcherna till Superettan spelas redan denna vecka.

Kategori: Superettan
William Atashkade och hans Örgryte föll mot Värnamo och får försöka kvala sig kvar i Superettan.

Örgryte slutomgångens förlorare

Frågorna i slutomgången gällde om BP eller Dalkurd skulle vinna serien och vilket, av flera lag, som skulle göra Frej sällskap i kvalet för att hänga kvar i Superettan.
Svaren blev BP (seriesegrare) och Örgryte som tvingas kvala för att få vara kvar.

Kategori: Allsvenskan

Kvalmatch till Allsvenskan flyttas

Den första matchen i kvalet till Allsvenskan var planerad att spelas den 16 november - men flyttas till den 15 november. Trelleborgs FF, som redan är klar trea i Superettan och därmed ska spela kvalet till Allsvenskan, har lämnat in en förfrågan om att spela matchen en dag tidigare - något de andra parterna har godkänt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter