Kategori: Superettan
Alexander Ruud Tveters gjorde mål för Halmstad.

Två topplag vann - ett förlorade

Sirius och Halmstad inledde höstsäsongen med hemmasegrar, något som Athletic FC United inte kunde leva upp till och därmed passerade Halmstad just AFC i tabelltoppen.

Sirius vann omgångens målrikaste match hemma mot Assyriska med 5-3. Alexander Ruud Tveters mål räckte för att Halmstad skulle besegra nästjumbon Ängelholm medan Trelleborg tog säsongens andra bortaseger mot AFC United med 2-1.

Kategori: Superettan
Skyttekungen har bytt klubb. Oke Akpoveta har lämnat Frej för Dalkurd under uppehållet.

Återstart i Superettan

I helgen är det omstart i Superettan. Efter tre veckor utan tävlingsspel är det dags igen för de 16 klubbarna där några drömmer om Allsvenskan och där några hoppas på nytt kontrakt.
Det har hänt en hel del under uppehållet. Spelare har lämnat. Spelare har kommit. Ja, en klubb kommer till och med att både byta namn och stad…

Kategori: fogis.se

Nya regler inom fotbollen

Nya regler inom fotbollen FIFA genomförde förändringar i regelverket från den 1 juni, ändringar som tillämpats under EM-slutspelet. I Sverige införs förändringarna successivt från den 9 juli när Allsvenskan gör omstart, det berör även Damallsvenskan och Superettan från samma datum. I övriga nationella serier genomförs förändringarna inför säsongen 2017.
Kategori: Superettan
När Superettan går in i sommaruppehållet sitter Uppsalalaget i förarsätet och leder serien före Athletic FC United.

Sirius toppar Superettan över sommaren

Trender bröts och det skedde förändringar både i toppen och i botten när den femtonde omgången satte punkt för första halvan av Superettan. Sirius toppar tabellen efter att ha vänt 0-1 borta till 2-1 mot Assyriska. Athletic FC United är överraskande tvåa efter att utklassat förra ettan Halmstad med 4-1.Halmstad halkar därmed ner till tredjeplatsen.

I botten är det fortsatt tungt för Södertäljes Syrianska, sist, och Assyriska, på kvalplats. Degerfors och Ängelholm har heller det inte lätt. Nu väntar tre veckors tävlingspaus. Nästa omgång spelas den 23-25 juli.

Kategori: Superettan
Sead Haksabanovic gör mål för Halmstad i deras seger med 5-2.

Topplagen visar sin klass

De fyra topplagen tog poäng i Superettans 14:e omgång som blir komplett först på tisdag. Ettan Halmstad, som förlorade med 5-2 näst senast vann nu med samma siffor, medan nya tvåan Sirius vann med matchens enda mål hemma mot formsvaga jumbon Ängelholm. Trean Athletic FC United och fyran Dalkurd kryssade i Borlänge. För Södertäljes Assyriska och Syrianska blev det förluster. Örgryte besegrade Syrianska och bröt en negativ trend. Hemmastarka Trelleborg slog Assyriska.

Kategori: Superettan

Matchflytt i Superettan

Med anledning av att IFK Göteborg under gårdagen lottades till att spela hemma den 30 juni i kvalet till Europa League, har en arenakrock uppstått på Gamla Ullevi med matchen Örgryte – Åtvidaberg i omgång 15 av Superettan. Efter samtal med berörda parter har man kommit överens om att matchen flyttas till tisdagen den 2 augusti 19.00.

Kategori: Superettan
Rawez Lawan firar målet som blev segermål för Dalkurd - som nu hakar på i toppen.

Sirius och Dalkurd utmanar HBK och AFC

Superettans 13:e omgång bjöd på dramatik. Och skrällar. Vem kunde tro att AFC United skulle förlora borta mot Värnamo med 2-0? Vem kunde tro att Halmstads BK skulle förlora borta mot Frej med 5-2? När då Dalkurd vann borta mot Örgryte med 1-0 och Sirius vann hemma mot Ljungskile med 3-1 tätnar det i toppen. För att inte tala om streckdramatiken i botten. Superettan är som vanligt – omöjlig att förutspå.

Kategori: Superettan
Dalkurds Peshraw Azizi tar en selfie med en supporter.

Poängdramatik i omgång 12

Jämnt i toppen. Jämnt i botten. Efter Superettans tolfte omgång leder fortfarande favoriten Halmstads BK på samma poäng som skrällen Athletic FC United. Lika jämnt är det i kampen om den allsvenska kvalplatsen där Sirius och Dalkurd har samma poäng. På den nedre halvan skiljer det tre poäng mellan tian Assyriska och jumbon Syrianska.

Kategori: Superettan
Andreas Bengtssons 2-0-boll på väg in mot Syrianska.

Fem-i-topp vann i elfte omgången

Topptrion Halmstad, Athletic FC United och Sirius vann i Superettans elfte omgång och ser därmed till att avstånden ner till Dalkurd och Varberg, två lag som också vann, är desamma.
Halmstad, som besegrade Syrianska med 2-0, har bara släppt in fyra mål. Imponerande! I den andra delen av tabellen ligger Ängelholm och Syrianska på nedflyttningsplats.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter