Kategori: Superettan

Spelprogram Superettan 2018

Spelprogrammet för Superettan 2018 är klart. Huvuddatum för första omgången är 1 april. Spelprogrammet visar huvuddatumet för omgångarna. Den 14 december fastställs omgångarna 1-16 på spelordningsmötet och offentliggörs under v.51.

Kategori: Superettan
BoIS mot Brage, i Superettan-möte 2000, seriens debutår.

Landskrona och Brage - två historiska nykomlingar

Jönköpings Södra eller Trelleborgs FF i Allsvenskan eller Superettan 2018? På söndag eftermiddag vet vi.
Klart är att div 1-segrarna Landskrona BoIS och IK Brage spelar i Superettan nästa år. En serie de känner till mycket väl. Landskrona har spelat i högsta serien i 52 säsonger, Brage i 51,5 säsonger. Det känns redan nu som om Superettan 2018 blir något alldeles extra.

Kategori: Allsvenska nyheter från TT
TFF:s 1-0-mål av Zoran Jovanovic på väg in i mål.

Allsvenskan nära för Trelleborg

Efter sex säsongers bortavaro är den allsvenska comebacken nära för Trelleborg. Skånelaget vann den första kvalmatchen över ett decimerat Jönköpings Södra med 2–0.
– Det känns helt fantastiskt. Vi är hälften på vägen mot drömmen, sade 2–0-skytten Salif Camara Jönsson till C More.

Elitlicenser beviljade för alla klubbar 2017

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan som ska elitlicensprövas inför säsongen 2018.

Kategori: Superettan
Vild ÖIS-glädje efter slutsignal i förlängningen.

Frej och Örgryte kvar i Superettan

53 klubbar har spelat i Superettan sedan starten 2000. Akropolis IF kunde ha blivit den 54:e, men efter 0-0 på Vikingavallen stannar Frej kvar tack vare onsdagens 1-1 på bortaplan då bortamål räknas dubbelt. Dramatiskt värre på Gamla Ullevi där Örgryte vände onsdagens 1-2 till 2-1 efter ordinarie tid. I förlängningens näst sista minut nickade Hakeem Araba kvar Örgryte i Superettan.

Kategori: Cuper & Serier
Mjällby besegrade Örgryte med 2-1 på hemmaplan. Det andra kvalmötet slutade 1-1 mellan Akropolis och Frej.

Mjällby onsdagskvalets enda vinnare

När Superettans fyra kvallag möttes på onsdagskvällen var det en repris av kvalmatcherna 2015. Då möttes Mjällby-Örgryte och Akropolis-Frej och då hette de slutliga vinnarna Örgryte och Frej. Vad de heter i år vet först efter lördagens returer. Onsdagskvällens vinnare blev i alla fall Mjällby, som vann med 2-1, medan Akropolis och Frej spelade 1-1 efter en mycket sen hemmakvittering.

Kategori: Cuper & Serier

Så spelas kvalen

Efter söndagens avslutande omgång i Allsvenskan står det klart att det blir Jönköpings Södra som ställs mot Trelleborg i det allsvenska kvalet. J-Södra inleder borta kommande onsdag. Kvalmatcherna till Superettan spelas redan denna vecka.

Kategori: Superettan
William Atashkade och hans Örgryte föll mot Värnamo och får försöka kvala sig kvar i Superettan.

Örgryte slutomgångens förlorare

Frågorna i slutomgången gällde om BP eller Dalkurd skulle vinna serien och vilket, av flera lag, som skulle göra Frej sällskap i kvalet för att hänga kvar i Superettan.
Svaren blev BP (seriesegrare) och Örgryte som tvingas kvala för att få vara kvar.

Kategori: Allsvenskan

Kvalmatch till Allsvenskan flyttas

Den första matchen i kvalet till Allsvenskan var planerad att spelas den 16 november - men flyttas till den 15 november. Trelleborgs FF, som redan är klar trea i Superettan och därmed ska spela kvalet till Allsvenskan, har lämnat in en förfrågan om att spela matchen en dag tidigare - något de andra parterna har godkänt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter