Kategori: Superettan
Ahmed El-Amrani - tvåmålsskytt när Ljungskile tog tre viktiga poäng.

Ovisst både i toppen och i botten

Vinnarna i den 27:e omgången fanns på den nedre halvan där Assyriska och Ljungskile sätter press på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Även Degerfors, Syrianska och Ängelholm tog poäng.
I toppen då? Ja, inför måndagens möte mellan Sirius och Örgryte är det fördel just Sirius med tanke på att Athletic FC United kryssade och att Halmstads BK förlorade.
Vilken dramatik när endast tre omgångar återstår.

Kategori: Superettan
Omgången fullbordades med Varbergs 4-0-seger hemma över Assyriska.

Sirius och Athletic på allsvenska platserna

Med fyra omgångar kvar står Sirius som väntat med ena benet i Allsvenskan och når Uppsalas stolthet dit blir det fjärde gången i högsta serien. Senast var 1974. Mera sensationellt är att bottentippade Athletic FC United är ny tvåa, på samma poäng som Halmstads BK. I den 26:e omgången tog AFC United tre poäng borta mot Örgryte medan Halmstad kryssade borta mot Syrianska. Sirius vann i Trelleborg och spräckte en lång svit för skåningarna. Nu tar Superettan landslagsuppehåll. Nästa omgång avgörs 14-17 oktober.

Kategori: Krönikor

Thylin tippar Superettans toppstrid

Tre städer som kanske kan bjuda på allsvensk fotboll nästa år: Uppsala, Halmstad – och Eskilstuna.
Sirius och Halmstad tillhörde favoriterna före säsongen, men det var inte lika många som trodde på Athletic FC United. Åtminstone inte i Eskilstuna.

Kategori: Superettan
AFC fick en kanonstart på karriären på Tunavallen - 5-1 mot Degerfors.

Superettan laddar för en oviss avslutning

Med fem omgångar kvar av Superettan är det få lag som kan koppla av. Det är hett värre både i toppen och i botten.
Att det hettat till i toppen beror på att både Sirius och Halmstad "bara" kryssade i sina hemmamatcher mot Åtvidaberg respektive Assyriska, samtidigt som AFC United vann sin premiär på Tunavallen i Eskilstuna mot Degerfors.
Att det hettat till i botten beror på att både Syrianska och Ljungskile vann sina matcher mot Ängelholm respektive GAIS samtidigt som Assyriska tog poäng i Halmstad.

Kategori: Superettan
AFC:s Erik Figueroa jublar med Jernade Meade och Carlos Gaete Moggia efter segern mot Sirius.

Tunga tre poäng för AFC i toppmötet

Halmstad favoritvann borta mot Degerfors och då Sirius förlorade toppmötet med Athletic FC United hettar till på allvar i toppen. Sirius toppar fortfarande tabellen, men nu bara en poäng före Halmstad, som i sin tur är fyra poäng före den allsvenska kvaltrean Athletic FC United. Sex omgångar återstår.

Kategori: Superettan
Sirius tågar på mot Allsvenskan. AFC, som ligger trea, är åtta poäng bakom Uppsalas stolthet.

Sirius hyllades av årets största publik

6 234 åskådare såg Sirius besegra Värnamo med 2-0 och när de lämnade Studenternas IP var det nog många som såg allsvensk fotboll framför sig 2017. Tabellettan har åtta poäng ner till kvaltrean Atheltic FC United och elva poäng ner till fyran Dalkurd. Tvåan Halmstad avslutar den 23:e omgången på måndagen hemma mot Örgryte.

På den nedre halvan tog Syrianska en viktig trepoängare mot Ljungskile på bortaplan och då både Assyriska och Ängelholm tog poäng ser det mörkast ut för jumbon Ljungskile.

Kategori: Superettan

Sirius allt närmre Allsvenskan

Ian Sirelius gav Sirius ledningen mot Syrianska

Sirius blev omgångens vinnare. Inte bara för att de vann borta mot Syrianska med 2-0 utan för att tvåan Halmstad och trean Athletic FC United kryssade och tappade poäng till ettan Sirius.
I botten ser det fortfarande kärvt ut för Södertäljes Syrianska och Assyriska samt Ljungskile och Ängelholm.

Kategori: Allsvenskan

Ex-allsvensk spelare blir resurs mot matchfixing

Anders Wikström

Före detta Gefle- och Elfsborgs-spelaren Anders Wikström ansluter till Svensk Elitfotboll för att jobba proaktivt och reaktivt med matchfixingfrågan inom ligorna. Wikström kommer att fungera som länk mellan Svenska Spel, SvFF, SEF, alla Allsvenskans och Superettans 32 klubbar, spelare och tränare.
– Jag personligen ser vikten i att hålla fotbollen ren och jag har fått bra respons, säger Wikström.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter