Kategori: Superettan
Drygt 8 000 kom till Olympia för Helsingborgs hemmapremiär mot Öster.

Helsingborg vann inför storpublik

Falkenberg och Örgryte är i topp efter två omgångar i Superettan med full pott. Helgens segrar togs mot Athletic Eskilstuna respektive Frej.
För Helsingborg och Halmstad, vars premiär blev uppskjuten, blev det också segrar mot Öster respektive Degerfors. Imponerande 8 124 åskådare fanns på Olympia i Helsingborg.

Kategori: Superettan
Edin Hamidovic sätter straffen som säkrade tre poäng till GAIS i premiären.

GAIS vände och vann

Mål på samtliga arenor utom Tunavallen när Superettan spelade av sin första omgång i påskhelgen. Jönköpings Jakob Orlov gjorde det allra första målet, men till ingen nytta då GAIS vände och vann med 2-1. Segrar också för Gefle och Falkenberg medan Frej-Norrby och Öster-Degerfors kryssade.

Kategori: Superettan
Ett klassiskt derby är tillbaka. HIF mot BoIS, som här 1992 när över 13.000 kom till Olympia.

Det lyser om årets Superettan

Superettans 19:e säsong står för dörren. 16 klubbar ska mötas över 30 omgångar. 16 klubbar med massor av erfarenhet, historik och framgångar.
Eller vad säjs om: 288 säsonger i Allsvenskan. 391 säsonger i Division 1. 92 säsonger i Superettan. Lägg därtill 29 svenska mästerskap och alla förstår att det lyser om årets Superettan.

Kategori: Superettan

Två förändringar i premiäromgången

Under gårdagen meddelades beslut från SvFF:s styrelse att möjliga matchflyttar i Allsvenskans och Superettans premiäromgångar kunde bli aktuellt på grund av den sena vintern. Nu står det klart att en match i Superettans premiäromgång, matchen Halmstads BK-Helsingborgs IF, har blivit uppskjuten. Dessutom har beslut tagits att matchen Östers IF-Degerfors IF kommer spelas i Borås.

Kategori: Allsvenskan

Möjliga matchflyttar i Allsvenskan och Superettan

På en framställan från Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) har SvFF:s styrelse i dag beslutat att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från SEF.

Kategori: Superettan
De sexton tränarna i Superettan 2018, samlade på upptaktsträffen i Göteborg.

Helsingborg favorit på upptaktsträffen

Vilken klubb vinner Superettan 2018? Helsingborgs IF, blev svaret på måndagens upptaktsträff när de 16 klubbarna mötte medierna.
- Förutsättningarna är i alla fall mycket bättre än i fjol då vi bara blev sjua, fastslog tränaren Per-Ola Ljung.

Kategori: Superettan

Superettans spelprogram fastställt

Nu har de första 16 spelomgångarna av Superettan fastställts med avsparkstider och speldag. Premiärmatchen spelas mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF den 31 mars 14.00. Resterande omgångar i Superettan fastställs i början av juni 2018.

Kategori: Superettan
BoIS mot Brage, i Superettan-möte 2000, seriens debutår.

Landskrona och Brage - två historiska nykomlingar

Jönköpings Södra eller Trelleborgs FF i Allsvenskan eller Superettan 2018? På söndag eftermiddag vet vi.
Klart är att div 1-segrarna Landskrona BoIS och IK Brage spelar i Superettan nästa år. En serie de känner till mycket väl. Landskrona har spelat i näst högsta serien i 52 säsonger, Brage i 51,5 säsonger. Det känns redan nu som om Superettan 2018 blir något alldeles extra.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter