Kategori: Cuper & Serier
Kalmars Rasmus Elm i duell med MFF:s Magnus Wolf Eikrem säsongen 2016.

Spelprogram klara för Allsvenskan och Superettan 2017

Spelordningen för Allsvenskan och Superettan 2017 är klar. Huvuddatum för respektive omgång framgår av informationen nedan (pdf).
Speldag och avsparkstider för omgång 1-21 i Allsvenskan fastställs vid spelordningsmöte den 15 december. Motsvarande spelordningsmöte för Superettan kommer att hållas den 16 december.
Fastställda tider för båda serierna kommer att presenteras under vecka 51.

Kategori: Superettan
Syrianska vann med totalt 5-1 mot Vasalund i kvalet till Superettan.

Syrianska kvar i Superettan

Efter dubbla segrar mot Vasalund spelar Syrianska i Superettan även 2017. I söndags blev segersiffrorna 2-0. I onsdagens retur på Södertälje Fotbollsarena blev det 3-1. Alltså 5-1 sammanlagt.
- Helt underbart, jublade 3-målsskytten Mattias Mete efter kvalsuccén.

Kategori: Cuper & Serier
Norrby firar avancemanget till Superettan 2017.

Norrby upp, Assyriska ner

Det har varit en tung säsong, både på och utanför planen, för Assyriska och efter nio raka år i Superettan slutade den med nedflyttning. Norrby vann med totalt 4-2 och kommer 2017 att göra sin allra första säsong i Superettan.
Det gick bättre för Syrianska, Södertäljes andra klubb i näst högsta serien. I första mötet med Vasalund på bortaplan blev det 2-0, båda målen gjordes av Mattias Mete.
I kvalet till div 1 visade sig IFK Luleå vara starkast mot mindre meriterade stockholmsklubben Karlbergs BK. Även här blev det sammanlagda slutresultatet 4-2.

Kategori: Cuper & Serier
Assyriska förlorade med 0-2 borta mot Norrby i första kvalmötet för en plats i Superettan.

Superettans mesta lag illa ute

Norrby tog en taktisk seger hemma mot Assyriska i Superettans första kvalmatch och vann med 2-0. Därmed är Assyriska, klubben som spelat flest säsonger i Superettan, illa ute inför returen i Södertälje på söndag.

Den andra kvalmatchen mellan Vasalund och Syrianska sköts upp då planen på Skytteholms IP inte var i spelbart skick på grund av snöovädret.

Kategori: Superettan

Ljungskile får lämna Superettan

Ljungskile har spelat i Superettan sedan 2009. Totalt har de spelat tolv säsonger i näst högsta serien. 2017 blir det spel i division 1. Detta efter 1-3 hemma mot Trelleborg. Ängelholm var sedan tidigare klart för nedflyttning. Södertäljelagen Syrianska och Assyriska får kvala för att säkra nytt kontrakt.
- Vi ska studsa tillbaka direkt till Superettan. Det är i alla fall vår målsättning, sa spelande klubbchefen i LSK, Hannes Stiller, efter årets sista match.

Kategori: Krönikor
Fredrik Olssons Halmstad kan bli en tuff nöt att knäcka i det allsvenska kvalet.

Thylin: "HBK är ingen önskemotståndare"

Sirius, Athletic – och Halmstad? Allsvenskan kan få tre nykomlingar nästa år. Visserligen har bara tre klubbar lyckats kvala sig upp i högsta serien under detta millennium, men en av dem är just Halmstad.
HBK är ingen önskemotståndare för vare sig Helsingborg eller Gefle.

Kategori: Superettan
Halmstad får kvala mot antingen Helsingborg eller Gefle om en plats i Allsvenskan 2017.

Halmstads BK kvalar till Allsvenskan

Lördagens stora nyhet var att Athletic FC United gör Sirius sällskap till Allsvenskan och väl där kommer de, som Allsvenskans 64:e klubb genom tiderna, att heta Athletic Eskilstuna.
Efter söndagens fyra matcher i Superettans näst sista omgång står det också klart att Halmstads BK lägger beslag på den allsvenska kvalplatsen. Detta tack vare 2-0 i Trelleborg där Fredrik Olsson gjorde båda målen. I kvalet väntar antingen Helsingborg eller Gefle.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter