Kategori: Superettan
Peter Nyström och Varberg bärgade tre oerhört viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.

Avgjort före slutomgången

Klart i toppen. Klart i botten. Så kan man summera Superettans näst sista omgång. Klart i toppen innebär att Brommapojkarna och Dalkurd tar hand om de allsvenska platserna och att Trelleborg får kvala. Klart i botten innebär att Syrianska och Åtvidaberg får lämna.
Klart är också att Frej tvingas till kval för nytt kontrakt. Just nu ligger även Norrby på negativ kvalplats. Varberg, Gefle, Örgryte och GAIS riskerar också att tvingas kvala. På lördag klockan 18 är serien färdigspelad och då blir också alla frågor besvarade.

Kategori: Superettan

Dalkurd klara för Allsvenskan

En poäng hemma mot GAIS hade räckt för Dalkurd. Nu tog borlängelaget det säkra före det osäkra och vann med 1-0 och är därmed klara för Allsvenskan redan efter sin andra säsong i Superettan!

Kategori: Superettan

Öster måste flytta match

Planen på Myresjöhus Arena håller inte för spel och måndagens möte i Superettans näst sista omgång mellan Öster och BP måste därför flyttas till Värendsvallen.

BP-jubel efter seger mot Dalkurd och avancemang till Allsvenskan.

BP - ingen storklubb, men en stor klubb

Går det att kombinera bredd och elit? Är det möjligt att rasa från Allsvenskan till division 1 på två år och sedan ta raka vägen upp genom två divisioner?
Fråga Brommapojkarna. Välkomna tillbaka!

Kategori: Superettan
Luca Gerbino Polos 1-0-mål säkrade allsvenskt avancemang för BP.

BP tillbaka i Allsvenskan

Brommapojkarna, nykomlingar i Superettan den här säsongen, har säkrat avancemang till Allsvenskan. Luca Gerbino Polo blev stor matchhjälte mot Dalkurd när han nickade in segermålet i den 82:a minuten.

Trelleborg har så gott som säkrat tredjeplatsen i Superettan.

Trelleborg mot Allsvenskan – via kval

Med två omgångar kvar av Superettan är Trelleborg till 99 procent klart för allsvenskt kval. Detta efter 4-0 hemma mot Åtvidaberg. Samtidigt spelade Öster och Falkenberg 1-1. Trelleborg har fortfarande också en liten möjlighet att bli tvåa, avhängigt tisdagens seriefinal mellan Brommapojkarna och Dalkurd.
På den nedre halvan ser det riktigt mörkt ut för jumbon Åtvidaberg som är väldigt nära nedflyttning. Ytterligare sex lag riskerar nedflyttning, antingen direkt eller via kval.

Kategori: Superettan

Champagnen kvar på kylning i Borlänge

Det här var omgången, den fjärde från slutet, då Dalkurd skulle fira sitt allsvenska avancemang. Vad som krävdes var en ny trepoängare hemma på oslagbara Domnarvsvallen mot Öster samtidigt som Trelleborg tappade poäng borta mot Falkenberg. Men det blev inte riktigt som Dalkurd hade tänkt sig.

Kategori: Superettan
En poäng mot Varberg men Trelleborgs grepp om kvalplatsen stärktes.

Hett på nedre halvan av serien

I 26:e omgången gick Dalkurd till ensam tabelltopp efter 4-2 hemma mot nästjumbon Syrianska. BP tappade mark efter mållöst bortamöte med GAIS. Trean Trelleborg fick också nöja sig med oavgjort hemma mot Varberg.
Om det liknar ett tre-lags-race i toppen är det mera ovisst på den nedre halvan där Norrby och Frej tog storsegrar mot Falkenberg (4-1) respektive Värnamo (5-0). Med fyra omgångar kvar ligger Syrianska och Åtvidaberg på de två oönskade nedflyttningsplatserna.

Kategori: Superettan Kategori: fogis.se

Kammarrätten förkortar NMR:s demonstrationstid

Av säkerhetsskäl överklagade SvFF Förvaltningsrättens dom att Nordiska motståndsrörelsens, NMR, demonstration skulle avslutas vid Gamla Ullevi en timme innan Superettanmatchen mellan GAIS och Brommapojkarna. Kammarrätten har beslutat att förkorta demonstrationstiden med en timme, klockan 15.00 – två timmar innan matchen.
Kategori: fogis.se

SvFF överklagar Förvaltningsrättens beslut om NMR-marsch

Svenska Fotbollförbundet överklagar Förvaltningsrätten i Göteborgs beslut om att destinationen för Nordiska Motståndsrörelsens marsch kommer att vara utanför Gamla Ullevi - bara en timme innan matchen GAIS-BP. - Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter